Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Munchen 1860 - Izađite iz večite senke Bayerna


SlobaGrobar
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/y9B54sm.png

 

http://i.imgur.com/dZUiQZ4.png

 

TSV 1860 Munchen osnovan je zapravo te godine kao sportsko društvo koje je činilo nekoliko klubova, a zvanično su osnovani kao fudbalski klub 1860 Munchen, u martu 1899. godine. Tri godine kasnije su igrali prve prijateljske utakmice, a onda su i krenuli da se takmiče u raznim ligama Bavarie, odnosno nižim ligama, a kasnije i najjačim Nemačkim ligama. Prva asociacija na ovaj klub mora da bude Bundesliga. Bundesliga je zvanično formirana 1963. godine i prvi put je igrana u sezoni 1963/1964., a 1860 Munchen je jedan od osnivača Bundeslige u kojoj su proveli ukupno 20 godina. Ipak, u zadnjoj deceniji ovaj klub ne zna kako to izgleda igrati u eliti sobzirom da se non-stop takmiče u Cvajti sa sporednom ulogom u Nemačkom fudbalu.

 

Sportsko društvo 1860 Munchen je zapravo osnovano daleko pre od tog maja 1860. godine spajanjem sa nekoliko lokalnih društva. Oni su osnovani još 12 godina ranije, ali samo godinu dana po osnivanju im je zabranjen rad zbog mešanja u državnu politiku. Tokom godina u kojima su se fudbaleri 1860 Munchen takmičili od treće do prve lige, do osnivanja Bundeslige najjača Nemačka liga, ali i te niže lige su menjale često nazive, ostaje zapisano da je 1860 Munchen u tom periodu tri puta postajao prvak Bavarie (1941,1943,1963) i tri godine po osnivanju Bundeslige, 1966. godine su postali prvaci Nemačke. Dva puta su osvojili i nacionalni kup i bilo je to 1942. i 1964. godine. Najveći uspeh u Evropi ostvaren je 1965. godine kada su u finalu European Cup Winners Cup poraženi od West Ham Uniteda sa 2:0.

 

Za razliku od seniora koji u zadnjih nekoliko decenija nemaju uspeha, mlađe kategorije igraju solidnu ulogu u Nemačkim omladinskim ligama. Ekipe do 15, do 17 i do 19 godina su jako dobre i u zadnjih 20 godina imaju nekoliko osvojenih prvenstava Bavarie, državnih šampionata i nacionalnih kupova. U nižim ligama Nemačke prisutne su i rezerve ovog kluba.

 

Među poznatim igračima koji su igrali za ovaj klub sa ovih prostora ima nekoliko fudbalera. Slobodan Komljenović, Miroslav Stević, Petar Radenković, Davor Šuker i Albanac Besnik Hasi su nosili beli dres sa uspehom i ostaju upisani kao jedni od boljih igrača koji su igrali za ovaj klub.

 

Veliki rival ovog kluba je ekipa iz istog grada, daleko trofejniji Bayern. Veliko rivalstvo je prisutno, ali zbog lošijih rezultata 1860 Munchen u zadnjoj deceniji skoro i da nisu imali priliku da u međusobnim duelima odmere snage.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9f/Allianzarenapano.jpg/1000px-Allianzarenapano.jpg

 

Svoje utakmice 1860 Munchen kao domaćin igra na Alianz Areni od 2005. godine. Prethodno su igrali na Sechzgerstadion od 1911. godine do 1972. godine, da bi se kasnije iste godine preselili na Olympiastadion. Alianz Arenu dele sa velikim gradskim rivalom - Bayernom. U jednem periodu su zajedno igrali i na Sechzgerstadionu od 1925. pa sve do 1972. godine a zatim su zajedno delili i Olympiastadion sagrađen specijalno zbog Olimpijskih igara u Nemačkoj.

 

U nekoliko navrata su se i vraćali na svoj prvi stadion. Trenutno traže drugi stadion na kome će da igraju. Kapacitet Alianz Arene je 71,137 sedećih mesta. Jedna zanimljivost za ovaj stadion jeste da Alianz Arena menja spoljašnji izgled u zavisnosti od onoga ko igra na njoj, pa je tako crvena kada je domaćin Bayern, plava kada je domaćim 1860 Munchen, a bela kada igra Nemački nacionalni tim.

http://i.imgur.com/B8N8UTd.png

 

http://www.dodaj.rs/f/25/CH/2IdC8Nn/1860.jpg

 

http://i.imgur.com/wJWSx7C.png

 

http://i.imgur.com/G1Gp0Og.png?1

 

Golmani

 

Prvi golman ekipe je mađarska legenda

Gabor Kiraly. Sa 36 godinama ima puno iskustva, ima dobre reflekse i odličan je jedan na jedan. Njegova zamjena je Vitus Eicher. dobar golman za rezervu. Još je mlad i može se odlično razviti.

 

6/10

Potencijalna pojačanja: Ralf Fahrmann mladi golman iz Schalkea ima 23 godine i vrlo je talentiran, možete ga na početku sezone dovest na posudbu , jer će u Schalkeu zbog velike konkurencije malo branit.

 

Odbrana

Najbolji u odbrani je sigurno Kai Bulow, odličan je uzračnoj igri i jak je duelima i može igrat još i na poziciji zadnjeg veznog. Uz Bulowa na na poziciji stopera ima još iskusnijih i starijih igrača. Jedina mlada nada je Cristopher Schindler koji ima 22 godina i sigurno se od njega najviše očekuje.

N desnog bočnog stavite iskusnog

Wojtkowiaka , a na ljevov bočnog 4 godine mlađeg Arne Feicka.

 

5/10

 

Vezni red

 

Najbolji u igrač vezi trenutno je

Moritz Stoppelkamp, krilo koje može igrat na lijevoj i desnoj strani.

Drugi je Daniel Bierofka koji je trenutno najoblji na poziciji centralnog veznog. Sa 33 godine je pravi lider ekipe.

Veza je najveći adut ove ekipe, ima malo nedostatka u sredini , ali to se može riješit. Ali i ima mladih i neiskusnih igrača od kojih se puno očekuje. Govorim o

Stefanu Wannenwtsch, Yannick Stark, Dominik Stahl.

 

7/10

 

Napad

 

U napadu je najbolji

Benjamin Lauth. Odlični poacher, i dobar finisher,a i tehnika mu je na razini. Zamjena mu je Bobby Shou Wood koji je još jedan talentiran igrač, nasljednik Lautha.

7/10

 

Preporučena taktika

 

http://i.imgur.com/nWWE4uv.jpg?1

 

4-5-1 s Lauthom kao najisturenijim igračem, u sredini terena nek vam igra Stoppelkamp, a u odbranu postavite : Bulowa i Schindlera.

 

http://i.imgur.com/HDnMWeS.png

 

Trenutno nemate ništa, osim tradicije stvaranja kvalitetnih igrača.

Sami gradite svoju budućnost, klasika da je štedite na svemu, kupujete na free, prodavate svaki višak, i dovodite ili igrače iz slabijih liga u blizini (Austrija,Slovenija,Hrvatska), ili iz 3. lige, ili da kupite "otpatke" jačih klubova.

Korak po korak...

 

http://i.imgur.com/R5pITQP.png

 

Biti ispred Bayerna, samo to.

 

 

RAdio još:

Mitro

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |