Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Kako vam ide? (13)


Debeli Ronaldo

Recommended Posts

Kao da nije dovoljno što se klub zavali 11 miliona u kredit radi regulisanja tekućih troškova još mi srežu WB za 150k p/w. Gledam historijat transfera, potrošio 15 miliona u dvije sezone, zaradio 9, u međuvremenu nikada nisam išao u crveno i radio nerealne transfere. Sve ostvareno je bilo u skladu dopuštenog TB-a i WB-a.

 

Vidjet ću kakva će finansijska situacija biti početkom treće sezone, ne bude li značajnijih promjena, adio, ne mogu ja ostvarivati perpetuum mobile iz sezone u sezonu, sa sve manjim sredstvima. A ova druga je baš finih rezultata polučila.

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/iAcBI3L.pnghttp://i.imgur.com/l28T8gn.png

http://i.imgur.com/e6bUltO.png

 

Nastavili smo sa serijom... dosta je bilo borbe sa Shakhtarom, ali na kraju smo ipak izašli kao pobijednici

 

http://i.imgur.com/enuaiBd.png

http://i.imgur.com/DUHgYio.png

 

Finale

http://i.imgur.com/z143UTo.png

Moramo reci fenomala sezona u Europi, došli smo do finala u kojem se nismo osramotili i igrali smo dobro

http://i.imgur.com/uMcDS1P.png

http://i.imgur.com/o8l96qO.png

 

http://i.imgur.com/3NHNT4B.png

http://i.imgur.com/pIbjBAs.png

 

Za kraj samo da kažem da smo prihvatili novi ugovor

http://i.imgur.com/Z9JaueA.png

Ako vas zanima neki SS slobodno recite

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Za mene je ova sezona uspjeh...

Liga je osvojena, za kup me nije bilo briga zbog lige i LP, a u LP sam napravio odlican posao i izgubio od ekipe koja ima igrace: Isco, Inigo Martinez, James Rodriguez, Alex Sandro, Christian Tello, Abel Hernandez, Joao Moutinho, Urby Emunuelson...

Sljedece godine idemo po naslov u LP. Kad pogleda ovaj save, mozes primjetiti da sam isao koracima, svake godine malo po malo sam isao naprijed, a ne da sam osvoio LP u drugoj-trecoj sezoni, a oni u stvarnosti ne mogu uci u LP.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I za mene je uspjeh, ali izgubiti na tri fronta, od toga dva finala od jedne utakmce i nije baš fino.

Igraš da bi dobio, ne da bi ušao u finale, okačio bijelu zastavicu i zadovoljio se porazom.

 

Post je bio hipotetički, nema potrebe za skakanjem na njega, shvati kao šalu. thumbup

Link to comment
Share on other sites

Nije uopće teško dobiti Porto. Ne znam kakve su okolnosti, ali zaista nije. Čestitke na uspjehu, odlično za takav mali klub. Ti i Bole ste me inspirisali da i ja probam doći do finala sa Vitesseom.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Evo gledam kod Crisa i tu Porto dominira ista situacija i kod mene,dva puta su osvajali LP nemaju neka zvucna imena ali igraju pravo,daju dosta golova....

http://i.imgur.com/FG1RCaZ.jpg

 

Transferi za novu sezonu:

http://i.imgur.com/DADqOAO.jpg

 

http://i.imgur.com/jbFhWOu.pnghttp://i.imgur.com/ncmqwAg.pnghttp://i.imgur.com/UX7vXVd.pnghttp://i.imgur.com/8lOrtm8.png

 

Transfer budget ne znam sta cu s njim,vecinom sam pokrio sve pozicije nadam se da cu ove godine osvojiti LP ako bude srece:

http://i.imgur.com/SATJ90u.png

Edited by Bole89
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nije to isti koncept, ja sam uživao i polako gradio ekipu koja je sada vjerovatno najjača u Europi. Sa Vitesseom sam već gladniji uspjeha i to se vidi sa tri lige, kupom i superkupom u četiri sezone, a u drugoj sezoni sam igrao četvrtinu finala LP nakon izbacivanja tog istog Porta. Vjerujem da uz malo sreće mogu doći bar do polufinala.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Možda kad je u petoj sezoni prvoplasirana ekipa osvojila 88 bodova, a u šestoj ja dovedem el Shaarawya, Bernarda, Balotellija i Mascherana. Cijele sezone dominiram i ostavim najbliži Schalke sa 15, a Bayern sa 18 bodova. Uostalom mnogi osvajači LP nisu osvojili titulu u domaćoj ligi, a eto smatra ih se najjačima.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

A sad mi objasni kakva je to strpljiva gradnja ekipe kad na početku 6. sezone dovedeš 4 pojačanja(btw. koliko su plaćeni?)? Koji igrači su stasali tih 5 sezona i s kojim razlogom da bi ih u 6. sezoni zamjenila 4 nova igrača. Gdje je tu gradnja ekipe?

Taj argument gdje navodiš da mnogi osvajači LP nisu osvojii ligu nije povezan s ovim.

Link to comment
Share on other sites

Meni su ovakvi komentari neshvatljivi. Ne znam zašto svoje mišljenje volite da namećete drugima vezano za sve. Za karijere, za sport... Ne volimo svi da igramo sa jakim/slabim timovima, svi imamo drugačije transfer politike (dovodim i igrače radi iskustva sa 41 godinom, Litmanen prim. aut). :)

 

Steridedo je možda malo tendeciozno rekao da ima najjači tim, ali svakako da ima jedan od jačih. Nije bilo lako igrati protiv Bayerna, iskreno nisam mnogo pratio pa ne znam jel mu ko još konkurencija, igrao sam Bundesligu. Tu su svakako Bavarci u prednosti. Liga kao liga nije teška i uvek sa Dortmundom može se biti 2 ili 3.

 

On ima neki svoj stil, kao i ja.. trofeji nisu prioritet već neke druge stvari, a to mnogo poštujem. :) Meni je samo sa Partizanom trofej prioritet i pre Evrope i pobede nad zvezdom. Sa ostalim klubovima igram mojim stilom pa šta bude. :)

 

Dajte neki komentar tipa šta da popravi ili da uradi, neku sugestiju, ne vidim svrhu namećanja svog mišljenja. To se ne odnosi samo na tebe, sad izvini što sam tebi odgovorio, ali eto.. mislim i na Dina i na ostale koji to rade još više od tebe. :)

 

Aksi@

Dečko je dokazao da igra pošteno, dva puta je se sjebao kod Reala i nije otišao tamo pa je nastavio da igra sa Dnjeprom. I meni je tako.. autosejv jednom mesečno u tri puta i nikada ne mogu da ostanem bez sejva tj da mi pukne i ode predaleko toliko da ne nastavim, mada meni se crash dump ne događa.. ;)

Edited by SlobaGrobar
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Itekako sam sugerirao. Kad se gradi ekipa na duge staze najviše se dovodi u prvoj sezoni da se odmah napravi kostur, u slijedečim sezonama sve manje i manje, čisto nadograđivanje sa jednim ili dva pojačanja.

Govori o gradnji ekipe na duge staze (kao da Dortmund već na početku nije vrhunska ekipa sposobna za titulu) a na početku šeste sezone dovodi 4 igrača top klase o.O :)

Link to comment
Share on other sites

Stvarno je bolje da ste skinuli save i rekli nešto korisno. Ja Dortmund volim i opuštam se igrajući uz njih, ali vas jedino mogu ubijediti ako budem igrao do 2030 pa skupim mnogo trofeja. Tim je zaista jak, jedino bi možda mogao doći neki napadač, na ostalim pozicijama mogu pomoći samo zvijezde poput Ronalda, Messija, Kroosa, Balea mada ni oni ne donose značajan napredak pored Maria, Bernarda, Šarafa i ekipe.

Naravno da ću dovesti vrhunskog igrača ako mi se pruži prilika za to, tako bi uradio i United i Barcelona, Real, Bayern...

Imam sjajne regene što je produkt građenja ekipe. Osvojite vi u prvoj sezoni 90 bodova. U drugoj sezoni misliš da si pogriješio pa mijenjaš. U četvrtoj taman usavršiš ekipu, ali Bayern dominira, kao i u petoj. U šestoj se pojačaš i konačno se možes igrati sa Bayernom i domirati ligom.

Edited by staridedo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Krecemo u trecu sezonu sa velikom pobjedom protiv mocne stare dame

 

http://i.imgur.com/HtkTZRK.png

 

Zavrsena druga sezona sa milanom ... osvojena LP,talijanski kup i superkup u ligi juve ipak prejak tako da sam se morao zadovoljit drugim mjestom...benteke zvijer od napadaca izvlacio me u kad je bilo najvaznije

 

http://i.imgur.com/Jtv8JPF.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |