Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

The Sky Blues


Messi™
 Share

Recommended Posts

Sigurno se pitate po koji puta pišem karijeru/priću?..Odgovor čete dobiti tijekom čitanja ovog posta. Naime ja sam jedan od onih članova kakvi ste i vi bili na početku. Pisali samo priče i karijere i tu i tamo se uključivali u razne teme na ovome forumu. Kao što ste i vi tada rekli "Bilo bi dosta",to sam odlučio i ja sada napraviti. Iako je samo mjesec i nešto sitnog do izlaska novog fm-a kojega svi željno očekujemo,ja sam odlučio da prekinem onaj svoj uradak priča,karijera,karijera,priča i da krenem jednu ozbiljnu i dugoročnu priću koja će postati hit na ovome forumu,ako ne po grafičkom i rezultatskom dijelu,barem onda po motivacijskom i inspiracijskom dijelu. Ovdje ima puno članova,koji su kao i ja počeli 2-3 priče/karijere pa odustali i onda završili pisanje sa jednom dugom i kvalitetnom pričom,a takav cilj imam i ja. Iako mislim da je ovo najbolji balkanski forum od svih, mislim da ovdje ima najviše članova bilo to aktivnih ili neaktivnih. Ponavljam,ovdje također ima i mnogo više opcija u nekim dijelovima neke teme,pa je veća motivacija pisati karijere/priče kada vam netko komentira u vašoj temi nešto vezano za tu temu od 5-6 redova,pa zbog toga popravite ili ostavite ono što valja/nevalja. Nadam se moderatorskom timu ovog podforuma da će biti pošteni i dozvoliti mi da završim ovu posljednju priču pred FM 2013 koji nas očekuje za kojih mjesec i pol. Mogu vam jedino obečati da ću se potruditi da ova priča bude grafički i tekstualno(gramatički) najbolja do sada,a vas bi molio da ako nešto nije u redu ili vam smeta,da slobodno prijavite u komentar,pa čemo to ispraviti bez obzira što se to nalazilo. Eto mislim da sam dovoljno rekao u uvodu,i da se nećete ljutiti što ću otvoriti ovu temu i započeti svoj završni put u ovogodišnjem Football Manageru. Hvala svima.

 


 

 

13.05.2012

 

Neredi u Manchesteru: Policija spriječila sukob najvećih rivala!

 

Objavili: Sportske novosti

Autor: Dražen Antolić

 

 

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/fight.jpg

 

U Manchesteru,jednom od velikih gradove Engleske prije nekoliko dana dogodili se neredi. Za sada još nije poznat razlog izbivanja nereda,ali saznali smo da je poginulo 24 navijača Manchestera odnosno 8 navijača Uniteda i 16 navijača Manchester Citya,najljučeg rivala Uniteda. Dakako ova dva kluba definitivno su najveća dva rivala u Engleskom premiershipu, te je ranije poznati sukob sa terena preselio se prije nekoliko dana i izvan terena.Nije bilo previše intevjuiranja na mjestu događaja,pa zato za sada znamo tako malo informacija. Nogometna sezona se bliži kraju,a sve je izglednije kako će Manchester United obraniti titulu engleskog prvaka od prošle sezone. Manchester Cityu je trebala pobjeda,Unitedu također. City u prednosti zbog bolje gol razlike,u posljednjem kolu sastaju se Q.P.R : Manchester City,dok United ide u goste Sunderlandu. Obje ekipe imaju "lakog" protivnika,ali sve će se vidjeti većeras na terenu. City lovi treći naslov prvaka Engleske u povijesti,dok United ima priliku za obranu naslova prvaka. Odluka će pasti većeras, i to ćemo objaviti ovdje u sportskim novostima. Najjača liga na svijetu biti će završena većeras u 22:15 minuta,kada posljednju utakmicu igraju Swansea : Liverpool u 20:45.


 

 

Infarktna završnica

 

CITY U ZADNJIM MINUTAMA POSTAO PRVAK ENGLESKE

 

 

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/city.jpg

 

 

 

U neviđeno uzbudljivoj završnici nogometnog prvenstva Engleske ekipa Manchester Cityja osvojila je titulu prvaka, treću u istoriji i prvu nakon 44 godine. U šokantnoj utakmici na Etihadu građani su u 90. minuti postigli dva pogotka, te na taj način savladali QPR 3:2 i ponijeli epitet najbolje ekipe Premiershipa. Isti broj bodova na kraju je osvojio i njihov veliki rival Manchester United, no pehar odlazi u vitrine Cityja zbog bolje gol-razlike. City je uoči zadnjeg kola imao isti broj bodova kao United i sve što je trebao za titulu bila je pobjeda nad Queens Park Rangersima pred svojim navijačima. I stvari su se dobro počele odvijati kada je Zabaleta u 39. minuti pogodio za 1:0, što je bio rezultat prvog poluvremena. Ipak, rezultati na drugom terenima u tom trenutku nisu išli na ruku gostima koji su ispadali u drugu ligu. Već na početku drugog dijela šok za domaće - Cisse pogađa za 1:1 i u tom trenutku svoj tim ostavlja u Premiershipu, a Cityju oduzima titulu, jer je United vodio na gostovanju u Sunderlandu.

 

 

Iako sa igračem manje, gosti su u 66. minuti nakon munjevite kontre došli do drugog gola - na ubačaj Traorea sa desne strane glavom je Harta savladao Mackie. Gostujući navijači pali su u trans, dok su domaći u nevjerici promatrali scene na terenu. Sumorna lica na tribinama, ali i na klupi nisu odavala utisak da se do kraja išta može promijeniti. No onda je trener Citya Roberto Mancini sa klupe podigao Džeku i - pogodio. Ono što se dešavalo u sudijskoj nadoknadi vremena još će se prepričavati. Bila je to infarktna završnica. U 90. minuti na semaforu je stajalo 1:2 i svi su već vidjeli kako United diže rekordnu, 20. titulu prvaka Engleske. Tada je na scenu stupio Džeko - naš reprezentativac u igru je ušao u 69. minuti umjesto Barryja, a u 91. je na asistenciju Silve izjednačio rezultat na 2:2. Španac je ubacio loptu iz kornera, a Džeko bio najvišu u šesnaestercu i glavom je zakucao u mrežu.

 

 

Cityju, međutim, bod ništa nije značio, utakmica u Sunderlandu bila je gotova i dva boda više na tablici imali su crveni vragovi. Ipak, u 94. minuti pobjedu domaćima donosi Aguero - na asistenciju Balotellija Argentinac je hladnokrvno savladao gostujućeg golmana. Tribine Etihada su poludjele, Manchester City osvojio je treću titulu prvaka Engleske. Naredne sezone u Premiershipu nećemo gledati Bolton, Blackburn i Wolverhampton. Treće mjesto nakon 38 kola zadržao je Arsenal ispred Tottenhama.

 

 

13.05.2012

 

United uplakan završava sezonu

 

 

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/united.jpg

 

 

Manchester United unatoč minimalnoj pobjedi od 1:0 protiv Sunderlanda u posljednjem kolu Engleske premier League nije uspio zaustaviti "ludog" Augera i "Džeku" koji su donijeli "Građanima" novi naslov prvaka nakon 44.godine. U 90.minuti na stadionu Sunderlanda stigla je vijest kako Q.P.R u sudačkoj nadoknadi vodi protiv Citya sa 2:1, te je S.A.Fergusonu mogao pasti kamen sa srca. Samo minutu kasnije čula se vijest kako je Džeko izjednačio na 2:2,a dvije minute kasnije nogometaši i uprava Uniteda pala je u očaj kada se pročula vijest da je Aguero zabio za 3:2. Stadion u Manchesteru je poludio,a Crveni Vragovi su unatoč još jednoj pobjedi promašili naslov prvaka,unatoč istom broju bodova kao i City. Nogometaši Uniteda sa suzama i tužnim grimasama na licima napustili su stadion u Sunderlandu,a navijači su u očaju gledali jedni druge držeći se za glave u nevjerici. Oba dva kluba bili su u prilici da osvoje prvenstvo,ali City je očito bio u prednosti zbog bolje gol razlike.

 


Link to comment
Share on other sites

15.07.2011

 

 

MANCINI VIŠE NIJE TRENER MANCHESTERA

 

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/220px-Roberto_Mancini_008.jpg

 

Roberto Mancini više nije trener Manchester Citya,javljaju engleski mediji. Nakon prometne nesreće supruge i njezine smrti,povukao se sa mjesta trenera,bez ikakvih razloga ali s opravdanjem. City je u totalnom šoku,čovjek koji im je donio naslov nakon duge 44.godine,otišao je samo tako. Svi smo uz njega,nemamo mu što zamjeriti nego mu samo reći Hvala. 07.08.2011 City ima jednu važnu utakmicu protiv Chelseaja u Engleskom Superkupu. Bit će to jako važna utakmica za nas i nastojat ćemo odigrati najbolje što možemo. Iako nas je potresao ovaj trenutak sa Robertom,odigrati ćemo to za njega i uzeti trofej koji je on posebno htio podići u svoje ruke. Novi trener Citya spominje se kao Capello i legendarni trener Barcelone Pep Guardiola. Guardiola bi bio najbolji izbor za nas u ovakvom trenutku,i svi bi bili sretni kada bi on preuzeo naš klub,ipak ne odlučujem ja,već naša uprava. Uprava zna što radi i što god ona odluči,biti će u redu.


 

 

Ni Guardiola niti Capello, tko je treći??

 

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/Question_mark_3d.png

 

 

Mnoga pitanja došla su na red "ko je novi trener"?...Pepu Guardioli nije odgovarao novi poziv odmah nakon raskida s Barcom. Capellu nije bilo dovoljno novca,a City više nije htio ponuditi. Mnogi se pitaju tko će li sada sjesti na klupu Engleskog prvaka. Superkup samo što nije počeo,pomoćni trener odigrava prijateljske utakmice jer još nema pravog trenera. Za sada još nije službeno,ali spominje se kao potencijalni Hrvatski mladi stručnjak Šegec kako bi mogao naslijediti velikog Mancinija. Sve je moguće u današnjem vremenu,samo treba dobro razmišljati. Šegeca smo upitali kratko,no on je rekao da nezna ništa o tome. Engleski mediji su poludjeli,svi traže novog trenera Citya,starog krivca za Mancinija,ali ne shvaćaju da je on morao otići i da mu nitko nije mogao stati na put za sve što je napravio za ovaj klub.


 

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/sprts-logo-hd-new-1.jpg

 

 

Šegec službeno novi trener Citya: City će postati najveći i najbolji svjetski klub!!

 

 

 

 

Novi trener Manchester Citya je Hrvoje Šegec. Nova potvrda stigla je sa stranice kluba,a Šegec je već na predstavljanju obečao velike planove sa Cityem: " City će biti poput Barcelone"-bile su to riječi novog trenera Manchester Citya. Predstavljanje je završeno,a za nekih pola sata održaz će i svoj prvi trening sa novim igračima i posebno se upoznati sa njima. Ovo je velika čast trenirati ovakvu momčad,problema oko dogovora nije bilo Cityu je podhitno trebao trener,a sretan sam što sam upravo ja bio taj koji se svidio upravi Citya. Pojačanja će definitivno biti,o kojim igračima je riječ doznat ćete sami kroz nekoliko sljedećih rečenica.


 

 

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/BBCSPort-2.png

 

 

Autor: Večernji list

30.07.2011 18:22

 

 

Fellaini i Chiellini nova pojačanja za ovu sezonu

 

 

 

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/8170873.pnghttp://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/831079.png

 

 

Mladi belgijski veznjak Marouane Fellaini i sjajni Talijanski branič Chiellini nova su pojačanja Manchester Citya. Cityu su definitivno bili potrebni braniči,jer je obrana trenutno najslabija karika ove momčadi,sada će u veznom redu biti velika bitka za prvi sastav,a samo najbolji i oni koji će redovito trenirati biti u izboru za prvi sastav novog trenera Citya Hrvoja Šegeca. Već 07.08.2011 City ima veliku utakmicu superkupa koju igra s Chelseajem, i pokušat će izvući što bolji rezultat,iako situacija baš i nije neka zbog problema sa Mancinijem kojega očito još nisu riješili. Yaya Toure,D.Silva,S.Nasri,Balotelli Barry,Garcia sve su to prvoklasni igrači,a oni najbolji biti će u sastavu protiv Chelseaja. Fellaini i Chiellini bili su prva meta ovog prijelaznog roka za Manchester City. Everton je na Fellainiju zaradio 21.milijun funti,dok je Juventus na prodaji najboljeg braniča zaradio 24.5 milijuna funti što bi bilo pola potrošnje godišnjeg transfer budgeta za Manchester City,sada slijedi odigravanje par pripremnih utakmica i priprema za Superkup sa Chelsejem.

Link to comment
Share on other sites

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/sprts-logo-hd-new-2.jpg

 

 

Cityu Community Shield

 

 

Autor: SkySports

07.08.2011 20:14

 

 

 

 

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/manCityWin2012CommunityShield_large.jpg

 

 

 

 

Manchester City je pobijedio Chelsea s 1-0 u ogledu odigranom na Wembleyu. U momčadi Chelseaja debitirao je 21-godišnji belgijski reprezentativac Eden Hazard, zvučno i skupo pojačanje ''modrih'' iz Lillea. Cijela utakmica definitivno je popraćena iz ugla Manchester Citya. Krenuli su oštro,Chelsea nije mogao uspostaviti svoju igru i tako su bezvrijedno nizali svoje pokušajne napade. City je pucao sa svih strana,a pitanje je bilo kada će lopta ući u mrežu Cecha. Uprvome dijelu nije bilo golova,ali je zato Nasri u 65.minuti sjajno prošao po svojoj strani i lijepo pogodio u donji prvi kut mreže Cecha i donio na kraju očekivano slavlje Citya. Nogometaši Chelseja bili su utučeni,ali nemaju zašto biti nezadovoljni, puknuli su samo jednom na vrata Harta i to je Mata probao iz slobodnog udarca,međutim nije ušlo. Manchester City osvojio je svoj četvrti naslov pobjednika u ovom natjecanju, prvi nakon 1972. godine, dok je Chelsea propustio šansu za peti naslov u Community Shieldu.

 

 

 

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/ScreenShot005-7.jpg


 

 

...nastavak reporta ide navečer jer trenutno imam nekog posla...

Edited by pepsi10
Link to comment
Share on other sites

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/11-1.png

 

City hara premiershipom

 

BBC: Manchester City će u ovakvom naletu teško netko zaustaviti

 

 

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/679.png 1:0 http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/724.png

 

13.08.2011

(17:30h)

Piše: John Campbell

 

 

 

Na početku ovog rezultatskog storya htio bih napomenuti kako sam odlučio pisati story tako da ne stavljam previše slika i rezultata nego da pišem smao rezultate i da bude više teksta,pa ako vam zatreba neki SS sa utakmice slobodno recite,pa ću vam naknadno postaviti. Manchester City otvorio je novu sezonu premiershipa protiv Swansea City na Etihadu pobjedom od 1:0,i tako krenuo u obranu naslova prvaka Engleskog Premiershipa. Pobjedu je donio Sergio Aguero koji je matirao golmana Swansea u 8.minuti,i to se ispostavilo da je to bilo konačni rezultat većeras na Etihadu.


 

 

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/724.png 1:2 http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/679.png

 

 

21.08.2011

(16h)

Piše: Paul Radley

 

 

Drugo kolo premiershipa donijelo nam je već onako jaču utakmicu. Tottenham je na White Hart Lane-u u Londonu dočekao Manchester City. Utakmica je bila sjajna za gledatelje,a glavni junak utakmice je stoper Manchester Citya je Lescott koji je sa dva pogotka matirao domaćine iz Londona. Lescott je na početku utakmice doveo "Građane" u vodstvo glavom iz kornera. Bilo je puno prilika,ali na kraju drugi junaci su bili i vratari ove dvije momčadi. U 55.minuti Dempsey zabio za Tottenham i zadaje Cityu velike probleme u nastavku igre. Manchester City je preko Aguera i Džeke prijetio sa svih strana,ali lopta nije htjela u gol. Bližio se kraj utakmice a na scenu opet nastupa Lescott. Duga lopta za Aguera koji je pobjegao Tottenhamovoj obrani pucao je iz blizine,ali golman je izbio u korner. Nasri je ubacio na drugu stativu a tamo se našao sjajni Lescott koji je matirao sjajnog Llorisa. Do kraja utakmice nije bilo previše akcija,City se branio veći dio utakmice. Rezultat je završio 1:2.


 

 

 

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/679.png 2:0 http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/676.png

 

28.08.2011

(16h)

Piše: Daniel Simons

 

 

Manchester City unatoč maksimalno 6 osvojenih bodova u prva dva kola,na red je došao i uvijek neugodni Liverpool. Nogometaši Citya igrali su opušteno,i nikako nisu davali Pijetlovima da naprave neki veći kontranapad na koji su većim dijelom pokušali igrati. Napadači Manchester Citya bili su posebno motivirani većeras pa je tako Džeko već u 5.minuti matirao Reinu i doveo "Građane" u vodstvo već u 5.minuti. Zanimljivo je da "moćni" Liverpool nije uputiuo nijedan udarac u okvir gola u svih 90.minuta ovog susreta. Iako je City napadao sa svih strana,rezultat je na kraju ipak završio samo 2:0. Na drugi pogodak gledatelji su morali čekati kraj utakmice kada je Aguero pobjegao obrani Liverpoola i zabio za konačnih 2:0. Liverpool je do sada bio jako moćan,te je tako očito podcijenio momčad Citya te je tako bio ugodno iznenađen od strane velikog Citya.

 

Ostale utakmice Citya:

 

(4.kolo)

 

W.B.A 0:1 Manchester City

 

(5.kolo)

 

Manchester City 3:0 Q.P.R

 

(6.kolo)

 

Newcastle 1:0 Manchester City

 

(7.kolo)

 

Manchester City 4:1 Fulham

 

Trenutno stanje na tablici nakon 6-7 kola.

 

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/ScreenShot003-5.jpg

 


 

 

 

UEFA CHAMPIONS LEAGUE

 

 

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/uefa_champions_league_big_ears1.jpg

 

 

BARCELONA,CSKA MOSCOW I MONTPELLIER

 

 

 

 

Barcelona,CSKA M,i Montpellier izvučeni su zajedno u skupini sa Manchester Cityem. Trener Šegec nije želio Barcelonu pod nijednim uvjetom,ali sada će moći skupiti iskustvo sa velikanima. CSKA Moscow je uvijek neugodni protivnik,a imaju iskustva dugih godina igranja u LP. Novopečeni prvak Francuske koji je po prvi puta prošle sezone osvojio Ligue1,te tako se plasirao u LP. Vjerujem da možemo proči dalje,ali sve će se vidjeti na kraju 6.kola.

 

 

Ostale skupine:

 

 

SKUPINA A: Valencia,RB Salzburg,PSG,Porto

 

SKUPINA B: Juventus,Arsenal,Schalke,M.Haifa

 

SKUPINA C: R.Madrid,B.Dortmund,Zenit,Galatasaray

 

SKUPINA D: Manchester United,Basel,Shakhtar,Spartak Moscow

 

SKUPINA E: Chelsea,Udinese,Panathinaikos,Anderlecht

 

SKUPINA F: Manchester City,Barcelona,Montpellier,CSKA Moscow

 

SKUPINA G: Celtic,Milan,AEL Limassol, Benfica

 

SKUPINA H: Bayern,Dynamo Kyiv, Ajax, Vaslui

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

jel ima ikakve šanse? :(

 

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/ScreenShot001-21.jpg

 

 

....

 

 

http://i1160.photobucket.com/albums/q485/barcafan19955/ScreenShot002-13.jpg

 

 

 

molim vas pomozite mi ako itko može ikako?

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |