Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Parma Ac - Cm99/00


Va25
 Share

Recommended Posts

.

..

...

http://www.dodaj.rs/f/H/8B/3ZwrAout/170px-parma-ac.png

 

Parma Football Club (prije Parma Associazione Calcio) je talijanski nogometni klub iz Parme. Natječe se u Serie A, a svoje domaće utakmice igra na stadionu Stadio Ennio Tardini.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/f/f7/LegaSerieAlogoTIM.png/150px-LegaSerieAlogoTIM.png

Parma je osnovana 27. srpnja 1913., a tek ne toliko davne 1990. debitira u Serie A. Od tada pa sve negdje do 2000. Parma je osvajala mnoge trofeje od kojih dva puta Kup UEFA 1994. -1995 i 1998. -1999. Najveći uspjeh u Seriji A ostvaruje 1997. kada im je naslov izmaknuo za samo 2 boda u odnosu na Juventus.

 

27. svibnja 1990. Parma po prvi put u povijesti ulazi u prvu talijansku nogometnu ligu i odmah ostvaruje vrlo dobre rezultate. Tijekom cijele sezone igraju na vrlo visokoj razini, a samo Juventus im nanosi težak poraz od 5-0. Pobjeđuju velike klubove kao što su Milan, Fiorentina i Roma, a na kraju sezone završavaju kao 6. s jednakim brojem bodova kao petoplasirani Torino.

 

1991. -1992. je još jedna uspješna sezona za Parmu kada osvajaju i talijanski kup. Protiv Juventusa prvu utakmicu gube 1-0, međutim u uzvratu slave 2-0 pogodcima Mellija i Ossija. U Seriji A završavju sedmi iza Sampdorie.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f2/Cup_Winners_Cup.png

Sezona 1992. -1993. je najbolja dosad kada Parma ostvaruje odlično 3. mjesto iza Intera i prvaka Milana. U Europi pobijeđuju u Kupu pobijednika kupova pobijedivši u finalu Belgijski Royal Antwerp sa 3-1 na Wembleyu. 1994. kao pobijednici Kupa pobijednika kupova igraju protiv Milana, finalista Kupa Uefe, u finalu Super Kupa. U Parmi gube 1-0, ali uspijevaju na San Siru potopiti Milan u produžetcima rezultatom 2-0. Kroz cijelu sezonu igraju vrlo dobro i ostvaruju dvije visoke pobijede od 4-0 u gostima protiv Cagliarija i Genoe. U prvenstvu na kraju osvajaju 5. mjesto.

 

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/47/UEFA_Cup_old_logo.png

1995. Parma je opet pri vrhu, a vrhunac sezone je osvajanje Kupa Uefe kad još jednom pobijeđuju Juventus ukupnim rezultatom 2-1. U talijanskom prvenstvu Juventus je znatno uspiješniji te on slavi ukupnim rezultartom od čak 7-1. Unatoč tome Parma završava kao treća s istim brojem bodova kao SS Lazio na drugom mijestu. Zbog ovako dobrih rezultata u Europi i u domaćem prvenstvu 1996. godine u Parmu dolaze velika imena poput Hernana Crespa, Gianfranca Zole, Dina Baggia i ostalih. Također i te sezone u Seriji A osvajaju šesto mjesto te se kvalificiraju u novu sezonu u Kupu Uefe.

 

1996. -1997. ostvaruju najbolji rezultat ikad u Seriji A, a to je 2. mjesto na kraju iza Juventusa za samo 2 boda. Te sezone ostvaruju i najviše pobjeda u sezoni- 18, a od toga 7 u gostima, a imena Luigi Appolloni, Dino Baggio, Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Stefano Fiore i Hernan Crespo i ostali tada su odvela Parmu do tako visokog plasmana. Slijedeće sezone 1998. Parma u svoje redove dovodi tri pojačanja, Brazilca Adailtona, Šveđanina Jespera Blomqvista i domaćeg igrača Simeone Baronea. Unatoč tome Parma ne uspijeva ponoviti prošlogodišnji uspijeh te završava sezonu na 6. mjestu s jednakim brojem bodova kao i Fiorentina.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/eb/Gianluigi_Buffon_Euro_2012_final_02.jpg/260px-Gianluigi_Buffon_Euro_2012_final_02.jpg

1999. Parma ponavlja uspijeh iz 1995. kada drugi put pobijeđuje u finalu Kupa Uefe ovaj put protiv Francuskog Marseillea. Strijelci su bili Crespo, Vanoli i Chiesa. Susret se igrao 12. svibnja 1999. godine pred čak 62.000 tisuće gledatelja. U domaćem prvenstvu u 5 utakmica postižu 4 ili više pogodaka i penju se do četvrtog mjesta na kraju. U sezoni 1999. -2000. Parma dolazi do još jednog velikog uspijeha kada osvajaju Talijanski Super kup pobijedivši Milana na San Siru s 2-1.

 

A SADA NASTUPAM JA...

 

Neka se nitko ne ljuti što je igra na CM99, šta ću ja, stare navike se ne zaboravljaju...

:)

Sljedeći izvještaj nakon transfera...

http://www.dodaj.rs/f/H/8B/3ZwrAout/170px-parma-ac.png

...

..

.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ovo je po meni interesantna karijera.CM/FM sam počeo igrati tek od verzija2003/04,tako da mi je ova verzija nepoznanica.

Biće lijepo vidjeti neke stare majstore,dok ti Parmu vodiš u po meni 'zlatnu eru fudbala'(2000-2008).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

.

..

...

http://www.veryicon.com/icon/png/Sport/Italian%20Football%20Club/AC%20Parma.png

Da nastavim. Dakle, transfer rok je pri kraju, a ja sam već osigurao i jednu titulu te elitno europsko nogometno takmičenje. Više u nastavku:

 

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bf/UEFA_Champions_League_logo_2.svg/180px-UEFA_Champions_League_logo_2.svg.png

 

http://i.imgur.com/hnA6O.jpg

HLADAN tuš u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske Lige Prvaka, također i moja prva utakmica na čelu Parme.

 

http://i.imgur.com/a7FFw.jpg

ALI zato, Marcio Amoroso, odlučuje da se nitko neće s njim zezati i postiže čak 4 pogotka.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/3/3c/Supercoppa_Italiana_logo.png/150px-Supercoppa_Italiana_logo.png

http://i.imgur.com/78nl1.jpg

http://i.imgur.com/EtmuZ.jpg

Finale Talijanskog Super Kupa. Uvjerljiva pobjeda. Vidite ovoga momka, 16-godišnjeg Johnniera Montanja? On je uletio u prvi tim jer nisam imao druge igrače (Mario Stanić je išao u reprezentaciju, dok je 10-ak igrača pa čak iz rezervi bilo ozlijeđeno. Sad dvojim, da li da Staniću vratim staro mjesto, ili da mu se zahvalim u korist Montanja.

http://static.transfermarkt.net/img/logo.png

http://i.imgur.com/wu4NN.jpg

Transferi. 90% igrača je dovedeno da budu rezerve, zbog problema s ozljedama.

 

Ako hoćete još SS-ova, samo recite. Još da napomenem, da u grupi Lige prvaka igram u grupi s Arsenalom, Portom i Widzewom.

 

 

 

Ovo je po meni interesantna karijera.CM/FM sam počeo igrati tek od verzija2003/04,tako da mi je ova verzija nepoznanica.

Biće lijepo vidjeti neke stare majstore,dok ti Parmu vodiš u po meni 'zlatnu eru fudbala'(2000-2008).

 

Hvala, mada ja smatram da je zlatna era fudbala prošla, baš kad sam ja krenuo igrati ovo ('90-te), ali svatko ima pravo na svoje mišljenje. Nadam se da ćeš nastaviti pratiti.

:)

Zanimljiv izbor kluba na starom serijalu, sretno ti dalje.

 

Hvala Wiz, nadam se da ćeš nastaviti pratiti.

:)

Buffon, Cannavaro, Thuram, Crespo... Kakav povratak... ::love::

 

I Baggio, ali Dino, kojeg sam prodao za masne novce...

:)

ovo se mora pratiti, stare menadjere volim, dosta sam ih i igro.

 

Samo nastavi

:)

 

http://www.veryicon.com/icon/png/Sport/Italian%20Football%20Club/AC%20Parma.png

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |