Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Fk Novi Pazar - |Sema^|


Sema^
 Share

Recommended Posts

http://www.dodaj.rs/f/1H/sH/1DVPZoSH/u555ntitled-2.png

 

http://www.dodaj.rs/f/2N/rh/kgPW2EU/untitled-1.png

 

http://www.dodaj.rs/f/2j/Bq/2baHDR0/untit2led-1.png

 

http://www.dodaj.rs/f/3R/Rr/2jVfskBg/unti22tled-2.png

 

FK Novi Pazar je profesionalni fudbalski klub iz Novog Pazara, najvećeg grada u regionu Sandžaka, u Srbiji. Tim trenutno igra u Jelen Super ligi koja je najelitniji rang takmićenja. Klub je osnovan 1928.godine, tada pod nazivom FK Sandžak, kasnije FK Deževa.

Klub je pod ovim nazivom igrao do 1962.godine, kada se FK Deževa i drugi lokalni klub FK Ras fuzionisu i osnivaju zajednički klub pod nazivom FK Novi Pazar. Klub je bio Jugoslovenski amaterski šampion, a kasnije član Jugoslovenske druge lige. FK Novi Pazar se kvalifikovao u baraž za prvu ligu Jugoslavije dva puta, ali je izgubio u oba slučaja. Prvi put protiv FK Sutjeska Nikšić 1994.godine, a drugi put od Slobode iz Užica 1995. godine kada je klub žestoko oštećen od strane sudija.

 

Novi Pazar je 2002. godine izbačen u Srpsku ligu, koja je treća po redu u Srbiji, ali se posle samo jedne sezone efikasno vratio u Prvu ligu Srbije. Do 2011. godine tim je konstantno igrao u Prvoj ligi Srbije. Te 2011. godine klub je zauzeo treće mesto koje nije vodilo dalje, ali se ipak plasirao u Super ligu jer klub koji je osvojio prvo mesto nije bio u dobroj finansijskoj situaciji i nije imao dobru infrastrukturu tako da je to mesto zauzeo FK Novi Pazar. Sezona 2011/2012. je bila prva sezona u historiji kluba u elitnom rangu. Stoper Ivan Babic ce ostati upamćen u historiji FK Novi Pazar kao prvi igrač koji je postigao gol za FK Novi Pazar u Super ligi.

 

http://www.dodaj.rs/f/3m/Ez/2f8qgLh7/u222nti22tled-2.png

 

http://www.dodaj.rs/f/3Z/dn/2QpQWiwV/333.png

 

Fudbaleri Novog Pazara svoje utakmice igraju na Gradskom stadionu u Novom Pazaru. Stadion trenutno može primiti 12.000 gledaoca. Trenutno je pod rekonstrukcijom, a kada se svi radovi na stadionu završe moći ce da primi 15.000 gledaoca. Do kraja 2012. godine se planira i postavljanje reflektora. U jesenjoj polusezoni 2011. godine stadion je bio na drugom mestu u Srbiji po posećenosti sa prosekom od 7.500 gledaoca.

 

Na Gradskom stadionu održano je ili se i dalje održavaju:

- utakmice FK Novi Pazar i FK Josanica

- prvenstvo Jugoslavije slabovidih i slepih lica

- atletsko takmičenje u okviru IV susreta Islamskih zajednica

- Sandžacke igre

- prolećni kros učenika osnovnih i srednjih skola

- jesenji kros učenika osnovnih i srednjih skola

 

http://www.dodaj.rs/f/2v/12y/z6E5FyB/unti25555555555555tled-2.png

 

http://www.dodaj.rs/f/2Q/lQ/3dJ4WiTO/untitled-1444444444444.png

 

Kada je FK Novi Pazar 1983. godine izborio plasman u II ligu, u gradu na obalama reka Raške i Jošanice nastala je prava euforija. Gradski stadion je bio uvek krcat, a na svako gostovanje se išlo u ogromnom broju. Slavlje navijača Novog Pazara prilikom svake pobjede novinari su poredili sa "Torcidom". Medjutim tih godina su postojali "Pazarci". Iako su bili dobro organizovani (imali su zastave, kape, imali svoj "show" po gradu pred svaku utakmicu), ne mogu se smatrati pravom navijačkom grupom. Prva prava Tifo grupa u Novom Pazaru nastala je 1984. godine pod imenom "Blue Hunters". Tih godina je Novi Pazar uvek vodio borbu za ulazak u 1. ligu i imao dosta navijača. Procvatom navijačkog pokreta sredinom '80-tih, kada nastaje i većina danasnjih grupa, u Novom Pazaru nastaje jos nekoliko grupa kao "Fighters" 1987.godine, "Pirates", "Eagles" i "Blue Girls" 1988.godine i "Blue Warriors" 1989. Budjenje nacionalne svijesti u tadasnjoj državi nije mimoišlo ni navijače Novog Pazara. Ujedinjenje svih navijačkih grupa i nacionalna homogenizacija navijača u jednu navijačku grupu bilo je 1989. godine. Tada su se sve vođe složile da se grupa navijača Novog Pazara zove "Torcida Sandžak".

 

http://www.dodaj.rs/f/2E/f6/1EHBbe9h/untitl333333333333333333.png

 

Dugo se raspravljalo šta i kako dati naziv grupi i šta uzeti za simbol navijačke grupe. Na kraju je rešeno da se navijačka grupa zove "Ultra Azzurro", a za simbol uzme beloglavi sup, sandžačka ptica, pošto ga jedino ima na našim prostorima. Bilo je to 17.09.1988. godine.

Ultra Azzurro je naziv za uzvišeno plavu boju, što je inače i osnovna boja FK Novog Pazara. Nikada se Ultra Azzurro nije bavio političkim stvarima niti je ikada podržao ijednog političara, jer jedina politika za Azzurre je FK Novi Pazar! Uvek verni i dostojni, potpisuju se ili prepoznatljivi su kao "ponos grada". Iako je to drugima smetalo, Ultra Azzurro je ostao dostojan i spreman braniti svoje stavove od samog osnivanja.

 

http://www.dodaj.rs/f/A/Dn/4DfGaKaE/untitl30111111111111ed-1.png

 

2003. godine jedna mala grupa ljudi počela je da okuplja svoje članove i osnovala navijačku grupu EKSTREMI, danas jednu od najvećih u Sandžaku. Ta grupa danas broji oko 700 članova, a iz dana u dan taj broj sve više raste…

Od ulaska u Super ligu 2011. godine tri naše navijačke grupe koje bodre svoj klub zajedno, Torcida Sandžak-Ekstremi-Ultra Azzurro, bodrili su plave na svim gostovanjima na kojim im je dozvoljeno da idu, na Marakani je bilo 1.500 navijača, na JNA 1.200, na gostovanje Javoru 600 i tako dalje, dok kao domaćini naši navijači priredjuju fantastičnu atmosferu, retko gde vidjenu.

 

http://www.dodaj.rs/f/2k/j0/3LiN9WKr/un5555555555555555555555.png

 

-Summer Update by FM Balkan ReSearch Team.dbc

-Report svake subote

 

HVALA I POZDRAV DO REPORTA!

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/1H/sH/1DVPZoSH/u555ntitled-2.png

 

http://www.dodaj.rs/f/2N/rh/kgPW2EU/untitled-1.png

 

http://www.dodaj.rs/f/2j/Bq/2baHDR0/untit2led-1.png

 

http://www.dodaj.rs/f/30/35/4ICCjPMt/1.png

 

IN

 

Miroslav Stevanović - Odlično i talentovano desno krilo,ja ga forsiram na mjestu beka,jer tu imam slabu konkurenciju.Do sada je pokazao solidne igre.Odlučio sam da ga istreniram na poziciji napadača,jer u reprezentaciji BIH igra dosta ofanzivno.Doveden je iz Vojvodine za 2m.

 

OUT

 

Dženis Doličanin -Momak koji je na pozajmici u klubu Josanica.Igra poziciju centra,i dobrim treninzima bi mogao postati dobar igrač,što očekujemo kada se vrati u naš klub.

Slobodan Jakovljević -Ovaj stoper je otišao iz kluba,jer mu ja nisam mogao dati onoliko koliko je tražio za novi ugovoro,očekujem da će otići u bolji klub i da će uraditi ono što nije mogao u Novom Pazaru.

 

http://www.dodaj.rs/f/3h/10e/KFJG9OZ/2.png

 

http://www.dodaj.rs/f/13/Ex/3h0E8BYq/4.png

 

Iskreno ovakav učinak u dosadašnjem dijelu nisam ni očekivao,ali sjajne igre naših momaka su nas dovele ovdje.Ostvarivao sam neke jako dobre rezultate koje ćete vdijeti nešto kasnije.

 

http://www.dodaj.rs/f/3Q/pH/1yLIp0II/3.png

 

http://www.dodaj.rs/f/3z/4X/3Of6Sm6T/5.png

 

http://www.dodaj.rs/f/1W/4a/jcd9avi/6.png

 

Veoma su raspucani naši napadači što i govori slika iznad.Dvojica na vodećoj poziciji.Raščić sa sobom nosi jedan peh koji ga prati do sada,naime česte su povrede koje traju i više od 20 dana,a da toga nije bilo sigurno bi imao preko 20 golova.Sada kada se on vratio,Kečap odrađuje ono što je on prije,a da fali i Admirovih golova to ne možemo reći.Odličan učinak.Torcida Sandžak,navijačka grupa je napravila zanimljiv transparent,u čast Admira Kečapa.

 

http://www.dodaj.rs/f/4/QI/hJhWi7C/1.png

 

http://www.dodaj.rs/f/4/jV/3hwZOtmx/4.png

 

Evo i malo rezultata koji su postignuti do februara 2012. godine.U ligi odlično,11 pobjeda i 5 izgubljenih.Ali su mi od tih 11 pobejda najdraže protiv Partizana,OFK-a i protiv Vojvodine od čak 1-5.Što se tiče rezultata u kupu,i tu stojimo i više nego dobro.U prvoj rundi nas je sačekao slabašni Cukaricki koji je primio 4 gola u svojoj mreži.Druga runda,prolaz jedva,prolaz na penale protiv Jagodine.Četvrtfinale,nova stanica je BSK Borca koja je takođe ispala od Sandažke mašine,rezultatom 1:2.Naredna stanic je Vojvodina u što se iskreno nadamo prolazu.

 

http://www.dodaj.rs/f/18/QZ/48hsJ4Fq/2.png

 

http://www.dodaj.rs/f/3I/2V/1LP4Ml0e/3.png

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |