Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Feyenoord Rotterdam N.v.


Hes
 Share

Recommended Posts

Feyenoord Rotterdam N.V.

 

http://i.imgur.com/Em0qg.png

 

I sezona - The beginning of the journey :

 

http://s1.uri1.com/image/1a7/016d1141c934acc39865ad79d8ac339b.jpg

 

Ništa posebno. Evropu nismo igrali tako da sam se mogao koncentrisati na domaće prvenstvo i kup gdje su očekivanja bila velika, borba za titulu i finale kupa. Skromna finansijska sredstva te nisam mnogo trgovao, inače to ne radim tako da ovo nije bio izuzetak. Imamo i neki bank loan koji vraćamo do 2014. godine.

 

Na kraju skromno 5. mjesto, borba za titulu je malo preveliko očekivanje ali mogli smo i bolje.

Kup je bio druga priča, nisam vjerovao da možemo do finala no uspjeli smo. Provlačili smo se nekako do finala, mogli smo biti i uvjerljiviji. Na kraju smo poraženi na produžetke od moćnog Ajaxa koji je bio neprikosnoven ove sezone.

U playoffu kojeg igraju ekipe plasirane od 5. do 8. mjesta u borbi za mjesto u Evropi, opet smo nesretno poraženi, ovaj puta u drugoj rundi tog playoffa u 'decideru' od ekipa ADO Den Haag.

 

Eredivisie - Tabela Dutch Cup - Tree Cup Final: Ajax - Feyenoord Decider: Feyenoord - ADO Den Haag

 

 

II sezona - A step forward :

 

http://2.bp.blogspot.com/-jhfM7gvo8OI/Tqe0M3jIVuI/AAAAAAAAABo/Q3k1cJ1p1fU/s1600/2b.jpg

 

Druga sezona i korak naprijed. Poraz od ADO-e u playoffu nije nas poremetio te smo dobili prava kao viceprvak kupa (Ajax je osigurao učešće u Ligi Prvaka osvajanje Eredevisiea) da krenemo od II runde kvalifkacija za Evropa Ligu. Krenuli smo dobro no nizak koeficijent donio nam je nepremostivu prepreku u četvrtom pretkolu.

 

Nakon što smo s Evropom rano završili, i ovu sezonu sam se mogao koncentrisati na domaće prvenstvo i kup, gdje su očekivanja opet bila visoka. Na kraju nije to tako loša sezona, šteta što su nam za gol razliku pobjegle kvalifikacije za Ligu Prvaka no šta je tu je. U kupu je ove sezone falilo one prošlogodišnje sreće.

 

Na kraju nije to loše, i dalje sam jako limitiran što se transfer budgeta tiče ali postepeno počinjem da mijenjam i formiram ekipu onako kako ja želim.

 

Eredivisie - Tabela Dutch Cup - Tree Europa League Qual.

 

 

III sezona - Feyenoord do the double! :

 

http://wanderingjew.typepad.com/photos/uncategorized/feyenoord.jpg

 

Treća sezona i vrh Holandije. No, krenimo redom.

 

I dalje sam bio finansijski limitiran, no uprava polahko stiče povjerenje u mene te vraćamo bank loan, još ovu sezonu. No uprkos tome, ja sam slozio respektabilnu momčad, možda s ne tako širokom klupom i rotacijama ali je to dobra ekipa i može napraviti dobre rezultate s tim da nas povrede malo zaobiđu. I jesu.

 

3. mjesto iz prosle sezone bacilo nas je u 4. pretkolo kvalifikacija za Evropa Ligu. Opet nas je nizak koeficijent stvrstao u one 'podređene' ali nas je žrijeb poslužio. Dobili smo Spartu iz Praga koju smo poprilično lagano savladali i tako se plasirali u grupnu fazu. Ponovo solidan žrijeb i moj cilj prolaska grupe je bio ispunjen. U 1/16 finala ipak prejak protivnik za nas, bili smo blizu.

 

Europe League - Group B Europe League - Fixtures Schalke - Feyenoord Feyenoord - Schalke

 

Kup mi je bio najmanji prioreitet od ova dva takmičenja, ali po rezultatima iz protekle dvije sezone, znao sam da možemo napraviti dobar rezultat. Nakon što nam se sjajna šansa ukazala, mi smo ju i iskoristili.

 

Dutch Cup - Tree Dutch Cup Final: NEC - Feyenoord

 

http://i.imgur.com/OcUGZ.png

 

Ali glavna priča bio je Eredivisie. Bogati Vitesse s pravim pojačanjima, Feyenoord s još boljim squadom i većim ciljevima u odnosu na proslu sezonu i uvijek jaki Ajax. Mrtva utrka jopravdala je taj epitet.

Glavni konkurenti su padali, no prvenstveno zahvaljujući nekim svojim kiksevima situacija na tabeli je bilo kranje gusto.

 

Eredivisie - Tabela Polusezona Ajax - Feyenoord Eredivisie - Fixtures Polusezona

 

Photo finish! Tako bi se opisao drugi dio sezone u dvije riječi. Vitesse je polahko gubio korak za nama, no Ajax i Feyenoord nisu odustajali. 4 kola prije kraja Ajax je ponovo savladan, te nakon što smo zaostajali 2 boda za njima tokom drugog dijela sezona, preuzeli smo liderstvo. Ajax do kraja kiksati neće, to sam znao, a nas je čekalo teško gostovanje ko Vitessea. Igrači kranje nervozni znajući da je titula na domak ruke, no pritisak je bio veliki. Gol u 89. minuti i veliko slavlje. Dupla kruna!

 

Vitesse - Feyenoord Feyenoord - Ajax Feyenoord - Vitesse Eredivise - Fixtures Eredivise - Tabela

 

http://img6.imageshack.us/img6/5396/thelegion.jpg

Edited by Hes
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Feyenoord Rotterdam N.V.

 

http://i.imgur.com/Em0qg.png

 

III sezona - Feyenoord do the double! - They did it :

 

Iako u prvom postu sažeta moja dosadašnja karijera od tri sezone na klupi Feyenoorda, squad nisam spominjao. Vrijeme je da vas upoznam malo s čime raspolažem i da se lagano osvrnem na nositelje naše igre koji nas dovedoše na tron Holandije 2014. godine.

 

Who did it?

 

Goalkeeper - u pravom smislu te riječi. David Ospina odradio je fantastičan posao ove sezone. Mnogo puta nas je sačuvao u gustim utakmicama gdje su nijanse odlučivale, znao je donijeti prevagu.

 

Aj aj Captain! - Ron Vlaar. Traku je opravdao, bio je vođa i na terenu i u svlačionici. U sezoni kakva je protekla, teška i krajnje neizvjesna, vodio je ovu skupinu mladića ka duploj kruni kada nam za to niko šansu nije davao.

 

Zemljak - Haris Medunjanin. Naš primarni playmaker ove sezone je bio sjajan. Asistirao i zabio kada je bilo potrebno, pravi vođa navale. Pretkraj sezone se ozbiljno povrijedio, prvo na 10-ak dana i odmah u povratku na 2 mjeseca. Zavjera Ajax nije uspjela..

 

Killeri:

 

Carlos Fierro Nolan Roux

 

Ubice moje. Strah i trepet u Holandiji predstavljala su ova dva momka.

 

Dok je Nolan bio sjajan na početku, Carlosu je trebalo vremena da se uhoda. Od sredine sezone Nolan počinje da muku muči s povredama, no kada je zdrav Nolan je sjajan.

Carlos Fierro je ovako mlad pokazao kakav će to fudbaler tek postati. Tresao je mreže na sve moguće načine te je bio nezadrživ za protivničke odbrane.

 

 

Keep writing :

 

Pozitivne kritike nagnale su me da nastavim s pisanjem. Nadam se da će te čitati i komentarisati. Ja nisam neki extra igrač, imam motivacije i ovo nece bit story u kome ću ja osvajati sve živo sezonu za sezonom. Takođe, neće biti preopširno kao što sam već rekao, nego ću se potruditi da bude kratko, sadržajno i što više moguće, zanimljivo.

Što se tiče stila igre, ne trgujem puno, bazirat' ću se na mlade i domaće igrače.

Naročito bih volio čuti one negativne kritike i šta mogu popraviti, čime bih postao još bolji igrač i ispravio neke svoje nedostatke.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Madridista wants to see my defence :

 

A defence nije nešto Bog zna. No dečki su odradili sjajan posao zaista, Jordy Buijs je doveden iz NAC Brede pred početak treće sezone te čini štoperski par zajedno s Vlaarom.

Milano Koenders je doveden na free, uklopio se u moju filizofiju kao Holanđanin i naš je prvi izbor na desnom beku, a lijevi bek je starosjedilac Miquel Nelom.

Edited by Hes
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Feyenoord Rotterdam N.V.

 

http://i.imgur.com/Em0qg.png

 

History lesson :

 

Feyenoord je fudbalski klub iz Rotterdama te je zajedno s Ajaxom i PSV-om je kroz historiju činio 'big three' u Holandiji, no loši rezultati u zadnjih par godina istisnuli su ga iz ove elite.

 

Fudbalski klub Wilhelmina osnovan je u pubu 'De Keijser' 19. jula 1908. godine. Nakon nekoliko imena, ekipa je 1912. izborila promociju te je klub dobio ime 'SC Feijenoord' po dijelu grada u kom je osnovan. Tada je klub promijenio i boje (dotad su imali problema s modom), koriste opremu u kombinaciji crvene, bijele i crne boje.

 

Od 1917. godine klub je u najvišem rangu holandskog fudbala te prelaze na novi stadion, Kromme Zandweg. 16 godina nakon osnivanja, klub slavi i prve uspjehe, 1924. godine postaju prvaci države prvi puta u historiji kluba. Tokom 20-ih godina XX stoljeća klub uživa u uspjesima, te 1929. godine dolaze do drugog naslova države. 1930. osvajaju Dutch Cup po prvi puta u historiji kluba a isti uspjeh ponovili su i 5 godina kasnije.

 

http://www.fr12.nl/images/bouw1.jpg

 

1937. ekipa se seli na Feijenoord stadion ('De Kuip' ili 'the Tub' kako se još naziva).

 

Nakon II Svjetskog rata, fudbal se diže na višu razinu u Holandiji. Sezona 1954/1955 je bila prva sezona Eredevise-a. Feyenoord osvaja Eredevisie 4 puta tokom 60-ih godina.

 

http://www.oleole.com/media/main/images/member_photos/group1/subgrp30/1970-european-cup_45965.jpg

 

Sedamdesete su bile jako uspješno razdoblje za klub.

1970. postaju prvaci Evrope, jedini puta u historiji kluba. 1974. osvajaju UEFA Cup te u toj deceniji pridodaju još 2 trofeja Eredevise-a u vitrine kluba.

 

1980. godine Feyenoord osvaja Dutch Cup po peti puta. 1984. godine ekipa osvaja duplu krunu po treći puta u historiji kluba, predvođena veliki Johanom Cruyffom.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a1/Feyenoord_tegen_PEC,_met_afscheid_Johan_Cruyff_%3B_Johan_Cruyff_op_de_schouders_van_Wijnstekers_en_Brand.jpg/640px-Feyenoord_tegen_PEC,_met_afscheid_Johan_Cruyff_%3B_Johan_Cruyff_op_de_schouders_van_Wijnstekers_en_Brand.jpg

 

Devedesete su takođe bile jako uspješno razdoblje za klub. Dutch Cup je osvojen još četiri puta, a Eredevisie još dva puta. Onaj naslov iz 1998-1999 je ujedno bio i posljednji.

 

Na početku novog vijeka, tačnije 2002. klub bilježi još jedan veliki uspjeh te drugi puta u historiji osvajaju UEFA Cup, posljednji veliki uspjeh.

 

21. stoljeće nije donijelo još veći uspon kluba, upravo suprotno. Velikan holandskog fudbala koji elitni razred nije napuštao nikada, sada je zapao u krizu, dugogodišnju. Prava suša bez trofeja.. nazire se kraju!

 

http://i.ytimg.com/vi/tfBQI5oLdKM/0.jpg

 

New era :

 

Novi, relativno nepoznati manager stigao je 2011. godine na De Kuip. Navijači skeptični nakon godina neuspjeha.. ali nisu imali izbora nego pružiti priliku novom čovjeku.

 

Ubrzo se dokazao, i već nakon tri godine navijači su bili ponosni. Nakon 15 godina titula Eredevisea je ponovo u rukama Feyenoorda, a uz to je osvojen i Dutch Cup, i to je znacilo duplu krunu!

Bolja vremena su stigla, dobre godine ispunjene uspjehom pred nama su..

 

Keep in touch guys! Do pisanja..

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Feyenoord Rotterdam N.V.

 

http://i.imgur.com/Em0qg.png

 

Minimarket :

http://i.imgur.com/uK1wb.png

 

Tako bi se opisala moja trgovina tokom tri sezone, minimarket. Sad ću vam predstaviti kako sam kupovao i prodavao tokom tri sezone koje su iza nas. Ne preferiram drastične promjene u igračkom kadru, a ionako sam bio limitiran što se novca tiče. No, krenimo redom:

 

I sezona - I just came here :

 

http://i.imgur.com/nsbBt.png

 

Jan Venenegoor of Hesselink doveden na zalasku svoje karijere kao rotaciona opcija u odveć siromašnom napadačkom kadru.

Pierre Wome, takođe na zalasku svoje karijere, doveden kao rotacija na lijevom beku, i dobro se naigrao.

Adam Vass je bio zaista odlično pojačanje, briljirao je u prvoj sezoni na De Kuip-u.

 

Što se tiče odlazaka, tu je otišlo par nebitnih, fejk likova za koje sam uzeo neke pare te oslobodio malo wage budget. Još da su te pare otisle u transfer budget..

 

Što se tiče transfera na početku moje karijere, ocjena je prolazna, sasvim solidan posao smo obavili.

 

II sezona - Loan time :

 

http://i.imgur.com/brNUx.jpg

 

Ovo je bilo samo da se pokrpi ekipa, puhalo je na sve strane.

Napisao sam već da je Adam Vass briljirao, privukao pozornost Evrope i za dobre pare otiso put Španije.

 

Seedorf je stigao na zalasku svoje karijere. Pristao je na malu platu te je potpisao na jednu godinu uz mogucnost produzenja na jos jednu ukoliko ga povrede zaobiđu. Donio je dosta iskustva u našu ekipu..

Milano Koenders je došao na free i odmah postao naša prva opcija na desnom beku.

Na poziciji štopera smo bili zaista očajni, te sam posudbama doveo neke igrače. Henrique i Kana-Biyik stigli su za neki fee na posudbu, a na kraju prelaznog roka Barcelona čija smo filijala postali, poslali su nam Fontasa. Sjajnog Fontasa pokazala je druga sezona.

Na poziciji napadača, takođe očaj. Doveo sam mladog Parkera na posudbu, no on je trebao da bude tek backup u slučaju povreda. Odion Ighalo je stigao iz Udinesea na posudbu i odigrao sezonu karijere. Pare od Adam Vassa sam preusmjerio i na kraju prelaznog roka doveo Carlosa Fierra, meksičkog wonderkida iz Chivasa. Možda malo i previše, no u nastavku njegove karijere opravdat' će te pare..

 

III sezona - Doing some job :

 

http://i.imgur.com/Wq4LV.png

 

Diega Biseswara sam se odlučio riješiti i uzeo dobre pare za njega. Mokotjo nije trebao otici no uprava je smatrala da se ponuda ne moze odbiiti. Gamad prokleta za parama..

 

Ali smo napravili odličan posao u dolascima. Prvo sam dogovorio na Free dolazak sjajnog golmana Davida Ospine te mladog veznjaka Missilou-a, dobivši tako još jednu opciju na midfieldu. Nakon što su krebili prodali Mokotja, produzio sam posudbu Pingponga na još jednu sezonu, iako on nije neka zvijer na DMu, može poslužit'. Franco di Santo je došao na posudbu da bude opcija u napadu nakon što je Parker otišao a i Ighalo za njim, papak nije htio produžiti, a nek zna da mu je ovo bila najbolja sezona u karijeri!

 

Haris Medunjanin kao i Nolan Roux su bili nesretni u svojim klubovima, iskoristio sam situaciju te za male pare doveo dva extra nogometaša.

Nakon što su se vratili svojim klubovima, opet je falio dobar štoper, te je doveden Jordy Buijis, domaći dečko NAC Brede. Carles Planasa smo dobili iz Barcelona, i posluzio je kao backup na poziciji lijevog beka.

 

Summa Summarum :

 

Kroz tri sezona obavio sam dobar posao. Otišli su igrači koji mi nisu potrebni, a polahko sam dovodio one koje želim. Posložili smo dobru jako dobru momčad što su rezultati na kraju treće sezone i pokazali.

Sada idemo više, idemo dalje.. sada nas očekuje još teža IV sezona, zadatak odbrane trofeja i nastup u Ligi Šampiona..

 

 

That's it for now. Do pisanja..

Edited by Hes
Link to comment
Share on other sites

Feyenoord Rotterdam N.V.

 

http://i.imgur.com/Em0qg.png

 

What was happening around us? :

 

Kad već imam ovako fino volje, želje i motivacije idemo se osvrnut' na ono što se dešavalo oko nas, te da budete totalno u toku moje karijete kao managera, odnosno mog storya.

 

http://i.imgur.com/Bzr7Z.png

 

Tri sezona Champions Leaguea donijele su i tri različita pobjednika.

 

Sezona 11/12 protekla je u dominaciji Barcelone.

 

Champions League 11/12 - Tree Champions League 11/12 - Final

 

U sezoni 12/13 Man Utd je preko engleskih rivala stigao do finala a zatim došao na tron preko francuskog predstavnika koji je dotad izbacio branitelja titule.

 

Champions League 12/13 - Tree Champions League 12/13 - Final

 

U sezoni 13/14 Barcelona je opet pretendirala na titulu, no u finalu su naišli na jačeg protivnika te je OM stigao do titule nakon produžetaka.

 

Champions League 13/14 - Tree Champions League 13/14 - Final

 

 

http://i.imgur.com/Sy606.png

 

U seozni 11/12 u finalu su se sudarili engleski i italijanski predstavnik, gdje su Englezi odnijeli pobjedu u tvrdoj i neizvjesnoj utakmici.

 

Europa League 11/12 - Tree Europa League 11/12 - Final

 

U sezoni 12/13 ponovo jedan predstavnik Engleske u finalu, no nisu bili tako uspješni. Sevilla je nadigrala Everton te zasluzeno dosla do titule.

 

Europa League 12/13 - Tree Europa League 12/13 - Final

 

U sezoni 13/14, u sezoni kada smo i mi stupili na evropsku scenu u finalu su se našli prošlogodišnji finalist Champions League-a te naši krvnici Schalke. Lisandro Lopez je briljantnom partijom donio titulu Francuzima.

 

Europa League 13/14 - Tree Europa League 13/14 - Final

 

http://i.imgur.com/JcHaD.pnghttp://i.imgur.com/EwCB1.pnghttp://i.imgur.com/0SLNy.pnghttp://i.imgur.com/xDKUh.pnghttp://i.imgur.com/kPZVc.png

Premier League - It's Manchester United

Season 11/12 Season 12/13 Season 13/14

 

Serie A - Milan, Inter e Genoa

Stagione 11/12 Stagione 12/13 Stagione 13/14

 

Bundesliga - Bayern und Schalke

Saison 11/12 Saison 12/13 Saison 13/14

 

Ligue 1 - PSG, OM et Lyon

Championnat 11/12 Championnat 12/13 Championnat 13/14

 

Liga BBVA - El Clasico

La Temporada 11/12 La Temporada 12/13 La Temporada 13/14

 

 

Uh.. oduži se ovo.. valjda nisam zeznuo neki ss.

 

Do pisanja..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Feyenoord Rotterdam N.V.

 

http://i.imgur.com/Em0qg.png

 

III sezona - Some information :

 

Da treću sezonu konačno privedemo kraju pa da krenemo u nove pobjede. Evo par informacija s kraja sezone i na samom početku nove.

 

Medunjanin i Fierro su imali odličnu sezonu iza sebe, te su nagrađeni:

 

http://i.imgur.com/JuZyL.png

 

http://i.imgur.com/K2Pxi.png

 

Konačno smo vratili taj bank loan, a kroz tri sezone uspio sam finansije poboljšati.

 

Nakon dobrih igara i nastupa, nakon dva trofeja i konačno povratka na evropsku scenu, potpisan je i novi sponzorski ugovor, nešto bolji u odnosu na onaj prethodni.

 

http://i.imgur.com/1fPFG.png

 

Iskreno sam se nadao da će pare biti uložene u tranfser budget, odnosno da će se pare uložiti u pojačanje squada. Predstoji nam borba na tri fronta, odbrana titule u domaćem prvenstvu i kupu te borba u najjačem UEFA-inom takmičenju. No, zeznuo sam se te su te pare uložene u neke druge stvari. Sjajne igre vratile su naviječ na stadion, imali smo ispunjen De Kuip (druga najbolja posjećenost u Holandiji odmah iza Ajaxa), i uprava je odlučila proširiti ga te tako povećati prihode.

 

http://i.imgur.com/2y0kl.png

 

Ja sam dobio skromne novce na raspolaganje, i vidjet' ćemo što ću napraviti..

 

http://i.imgur.com/UovN9.png

 

Do pisanja..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Feyenoord Rotterdam N.V.

 

http://i.imgur.com/Em0qg.png

 

IV sezona - Let's go :

 

3 sezone koje sam dosada odigrao i koje nisam pisao predstavio sam vam, sada nastavljam.

 

Minimarket :

 

http://i.imgur.com/j7aa8.jpg

 

Sa skromnim transfer budgetom kakav sam imao na raspolaganju ipak sam uspio napraviti, po meni, sasvim solidan posao.

 

Prvo sam u januaru ušao u borbu za Aissatia koji je bio nezadovoljan svojim statusom u Ajaxu. Na kraju je sposobnost uvjeravanja mladog Helica prevagnula te je Ismail Aissati prešao u redove ljutog rivala na free. Odličan igrač, uz to domaći dečko.

Drugi igrač čiji sam dolazak osigurao na free bio je Georges Mandjeck. Jedan jako dobar igrač koji bi trebao od ove sezone biti prva opcija na poziciji defanzivnog veznog.

Na početku priprema za sljedeću sezonu, naš dugogodišnji prvotimac Karim El Ahmadi se povrijedio na 3 mjeseca, a ubrzo nakon toga i drugi veznjak, Jordy Clasie se povrijedio te sam posegnuo za dovođenjem jednog veznjaka. Odluka je pala da na posudbu dovedem Zakariu Labyada, mladog nogometaša, člana Tottenhama ali i igrača koji ima iskustvo igranja u Eredeviseu obzirom da je već igrao za PSV.

Na kraju sam transfer budget utrošio na dovođenje jednog lijevog beka gdje je sada počelo najviše škripati. Došao je italijanski nogometaš Matteo Rubin.

 

Summa Summarum :

 

Zadovoljan sam sa transferima, uvjeren sam kako će se novopridošli momci dobro uklopiti te pridonijeti uspjehu kluba u budućnosti. Ono čime nisam zadovoljan jeste što dovodim strance konstano, ali zaista nisam u mogućnosti napredovati i totalno se fokusirati na domaće momke. Vjerujem kako će se i to popraviti kako budemo 'rasli', te budu dolazili igrači iz naše škole gdje se već naziru neki talenti..

 

Gettin' ready :

 

Odigrali smo i 4 prijateljske utakmice u pripremnom periodu gdje se pokazalo kako baš i nismo najspremniji za sezonu. Nadam se da će se to promijeniti brzo te da ćemo dobro startati kada to bude potrebno.

 

http://i.imgur.com/sPi2v.png

(Iz nekog meni nepoznatog razloga prikazuje samo dvije pripremne u Fixtures-ima, no nebitno)

 

Supercup :

 

Krajem jula imali smo priliku odmah doći do novog trofeja, odigrali smo Supercup Holandije protiv najvećih rivala. U jednoj tvrdoj utakmici, sa mnogo grubih startova slavio je Ajax pogotkom Eduarda Vargasa u 68. minuti.

 

http://i.imgur.com/CgeOV.png

(klikom na sliku dobijate Split View utakmice)

 

Supercup i nije tako bitno takmičenje, nisam imao neke prevelike ambicije. Nadam se da će se igrati popraviti, da će se igrači još više uigrati i da je dobra sezona pred nama..

 

 

Do pisanja..

Edited by Hes
Link to comment
Share on other sites

Feyenoord Rotterdam N.V.

 

http://i.imgur.com/Em0qg.png

 

 

They want me :

 

http://i.imgur.com/xGcUp.png

 

Zanimljiva ponuda s drugog kraja svijeta, ali glatko sam je odbio. Jednostavno namjeravam se dugo zadržati u Feyenoordu i tek sam krenuo u pravljenje velikih stvari s ovim klubom.

 

 

168 seats :

 

http://i.imgur.com/CyniY.png

 

 

Eredevisie - August :

 

U augustu smo krenuli u odbranu naslova, uspješno:

 

 

http://i.imgur.com/Hfr7m.png

 

U I kolu žrtva raspoloženog Nolana Rouxa bio je novopečeni prvoligaš FC Oss. Nolan je briljirao s 4 pogotka i 1 asistom.

 

 

http://i.imgur.com/lvEMJ.png

 

U II kolu zabiljezena je i prva gostujuća pobjeda ove sezone. Carlos i Haris su najavili kako ne namjeravaju posustati ove sezone nakon sjajne prošle.

 

 

http://i.imgur.com/qlp0r.png

 

Carlos Fierro s dva gola, te Aissati sa svojim golom pridonijeli su da nova tri boda idu na De Kuip.

 

 

http://i.imgur.com/9gnDK.png

 

Sjajnu formu u augustu zaokružila je pobjeda protiv Heraclesa. Ponovo Fierro i Aissati u glavnim ulogama, uz njih se u listu strijelaca upisao i sjajni branič Buijs.

 

(klikom na sliku dobijate Split View utakmice)

 

 

Champions League - Feyenoord handed tough group :

 

Zbog niskog koeficijenta našli smo se u četvrtoj jakosnoj skupini te po pravilu dobili tešku grupu. Sreća nas nije mazila te smo upali u Grupu A zajedno sa katalonskim divom Barcelonom, Milanom i danskim predstavnikom Kobenhavnom.

 

 

Finances :

 

Ovdje ću da predstavim trenutno finansijsko stanje u klubu. Situacija nije bila baš bajna kada sam došao, ali sam je s vremenom popravljao. Bank loan je vraćen, ja pare za transfere nisam dobijao, i tako.

 

Ulaskom u Ligu Prvaka kasica se fino popunila:

 

http://i.imgur.com/ANuZ6.png

 

Cjelokupna situacija izgleda ovako:

 

http://i.imgur.com/fYsMo.jpg

 

Nije loše, valjda i meni nešto dadnu.

 

@Lukaku : Evo ovime sam ti ujedno odgovorio na pitanje finansija. Nisu bajne, i ne dobija mnogo za transfer budget. U postovima iznad možeš vidjeti čime sam ja raspolagao, a ovdje je cijela situacija prikazana.

 

 

Do pisanja..

Edited by Hes
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.lifesip.com/images/money-5.jpg

 

Ma uprava je prokleta. Prvo su proširili stadion, hajd' uredu, pun je De Kuip uvijek, idemo još profita ostvarit'. Ali onda meni od usta uzimaju, vele 'Jebi mu štagod hoš', napravit' će on rezultat i s ovim squadom, hajmo mi još koju paru uzet' i proširuju za 168 stolica.

 

Novih 168 kvazistolica na De Kuipu, dobijete ih na ulazu:

 

http://www.drvenarija-pospaic.hr/Portals/0/drvno-galanterijski/ostalo_drveno/tronozac.jpg

 

Seriously :

 

U prvoj Fierro i Roux igraju zajedno. Igram sa dva Poachera.

 

Što se tiče Lige Prvaka, mogu samo reći kako ćemo se boriti. Idemo u rat, pa preko Kobenhavna prezimiti u Evropi.

Link to comment
Share on other sites

Feyenoord Rotterdam N.V.

 

http://i.imgur.com/Em0qg.png

 

September :

 

Dobra serija rezultata s početka sezone nastavljena je i u septembru da bi dojam pokvarili posljednjom utakmicom u mjesecu.

(klikom na sliku dobijate Split View utakmice)

 

http://www.dodaj.rs/f/2Q/1l/3tVvVDY3/3-1ajax.png

 

Prva utakmica u mjesecu donijela je sudar najvećih rivala. Dominacija u prvom poluvremenu, 3 gola prednosti i slavlje je već počelo. U drugom poluvremenu izjednačenija igra, no od ublažavanja poraza više nije moglo. Na kraju jako dobar rezultat i osveta za poraz u Supercupu od prije nešto više od mjesec dana.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1L/7q/1wcxyy4V/2-0nec.png

 

Utakmica u kojoj nismo pretjerano dominirali, ali Fierro i Roux koriste šanse te donose nova tri boda na De Kuip.

Povreda Rona Vlaara.

 

 

http://i.imgur.com/QejXa.png

 

Nakon utakmice s Milanom igrači su puni samopouzdanja pregazili Eindhoven. Samo 20 minuta bilo je potrebno Nolanu da zabije hat-trick a pobjedu je zaokruzio Dlamini pogotkom u samom finišu utakmice.

Povreda Zakarie Labyada.

 

 

http://i.imgur.com/C7VXL.png

 

http://www.dodaj.rs/f/3v/an/3cZOkRGe/besim-helic-news-inbox-7.png

 

Očaj. Utakmica koju smo trebali dobiti te nastaviti seriju odličnih rezultata, ali nismo to uradili. Igrači su ušli u utakmicu s previše samopouzdanja kao da ce sve samo od sebe doci. Na poluvremenu sam ih pokušao trgnuti, ali opet opuštanje, dva pogotka u finišu utakmice i prvi poraz u novoj sezoni. Šteta.

Povreda Nolana Rouxa.

 

 

Broken record :

 

http://www.dodaj.rs/f/25/Dh/4jG9pvxl/besim-helic-news-inbox-2.png

 

 

Dutch Cup :

 

http://i.imgur.com/kzwqW.png

 

U drugoj rundi očekivano smo zabiljezili pobjedu i prolaz. Stradao je GoAhead.

 

U trećoj rundi igramo protiv ekipe HSC'21 koju bi bez većih poteškoća trebali proći takođe.

 

 

Champions League - Great start :

 

http://i.imgur.com/puM4A.png

 

U prvom kolu najjačeg UEFAinog takmičenja čekao nas je velikan iz Milana. Na početku dominacija Rossonera koji pokazuju kvalitet, dok su moji puleni izgubljeni pred prepunim San Sirom. U nastavku dolaze sebi. Bili smo u podređenom položaju tokom cijele utakmice, ali smo imali i svojih šansi koje nismo iskoristili, prvenstveno Nolan Roux. Ospina je bio na visokom nivou te su mreže ostale netaknute tokom 90 minuta i sa sobom nosimo zlata vrijedan bod.

 

 

To bi bilo to za septembar ili vam ga rujan, kako god želite.

 

Do pisanja..

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Feyenoord Rotterdam N.V.

 

http://i.imgur.com/Em0qg.png

 

October :

 

Deseti mjesec bio je onak, solidan rekao bih. Bode u oči loša igra protiv Vitessea te slaba utakmica protiv ekipe iz porodice Ciconiidae. No, idemo redom.

 

 

Champions League - Keep going forward :

 

Nakon odličnog rezultata iz prve utakmice teške nam grupe, tako smo i nastavili.

(klikom na slike dobijate Split View utakmice)

 

http://www.dodaj.rs/f/y/wI/2xW6OhlT/3-1kobenhavn.png

 

Presudna utakmica: Part I.

Sudar dviju ekipa koje pretendiraju na treće mjesto obzirom da su dva preostala tima u grupi dva evropska velikana, te je teško očekivati da jedna od ovih dviju ekipa prođu dalje pored dvije objetkivno mnogo jače momčadi.

Što se tiče same utakmice, krenuli smo jako od početka, ali ubrzo je De Kuip utihnuo. U 20. minuti semafor je pokazao 0-1 u korist Danaca. Dalje smo samo još više stisli. Dlamini s dva gola i Fierro jednim, donose veliku pobjedu za Feyenoord.

 

http://www.dodaj.rs/f/3n/Zn/3ipfv1J/2-2barca.png

 

Poslije Kobenhavna, došla je i velika Barcelona na De Kuip. A tamo ludnica. I u takvoj ludnici, smijem reći kako je Blaugrana bila u podređenom položaju tokom većeg dijela utakmice.

Prvi go primamo na nepažnju odbrane, zatim se vraćamo. Drugi go je bio majstorija Messija, a zatim se opet vraćamo. Do kraja smo pokušali i do pobjede, mreže su ostale netaknute. Bod ko kuća!

 

 

Eredevisie :

 

 

http://i.imgur.com/NA2ax.png

 

Prva utakmica u oktobru što se tiče domaćeg prvenstva donijela je sudar dviju ekipa koje su najviše pokazale u dosadašnjem dijelu sezone. Vitesse je u tom trenutku bio prvi na tabeli, bez ijednog jedinog kiksa te je i pokazao zašto je to tako. Tvrda i teška utakmica na kraju je završila neriješeno, gdje je crna zvijer Wilfried donio pod svojoj ekipi u 84. minuti utakmice.

 

http://i.imgur.com/g4oAA.png

 

U jednoj teškoj utakmici protiv dobre ekipa Groningena uspjeli smo preokrenuti te se vratiti na pobjednički kolodvor.

 

http://i.imgur.com/Q9CUq.png

 

Iako Nolana još uvijek nema, Fierro i Dlamini drže napad urednim te je VVV ispraćen s dva gola u mreži. Enough.

 

http://i.imgur.com/FwRiM.png

 

Roda. Prokleta Roda i prokleti loš dan. Nismo iskoristili svoje šanse i ostalo je kako je i počeo. Tanka nula i mršavi bod nosimo kući.

 

 

Dutch Cup :

 

Odigrali smo treće kolo kupa. Fierro je jednostavno poludio, 4 gola u 8 minuta te smo sa visokih 6-0 savladali HSC'21.

 

 

:

 

Muči me Vitesse. Jednostavno melju sve pred sobom zasad. 11 pobjeda i 1 neriješen rezultat. Mi igramo fantastično zasad, malo su nas povrede zeznule, ispustili smo par bodova u utakmicama kada nismo bili na najvišem nivou ali to se dešava.

 

Nadam se kako će uskoro napraviti koji kiks i da ćemo mi to iskorisitit, ali ima još do kraja sezone.

 

Do pisanja..

Edited by Hes
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Feyenoord Rotterdam N.V.

 

http://i.imgur.com/Em0qg.png

 

Welcome to the hell - Het Legioen :

 

 

Navijači Feyenoorda, popularni zvani Het Legioen. Jedni od najlojalnijih i zaisgurno najvatrenijih navijača u svijetu fudbala, koji su uz klub i kada ide i kada ne ide.

Broj 12 ne može uzeti niti jedan igrač, rezerviras je za Het Legioen, koji su 12. igrač ove ekipe.

 

 

Feyenoord broji veliki ogroman broj navijača. Prvi treninzi privuku stotine navijača, na gostovanja se ide tako što se sredstva ne biraju, a najveći derbiji kao onaj protiv Ajaxa puni stadion dupke. Feyenoord je poznat širom svijeta, pa tako svoje fanshopove ima u Japanu i Južnog Koreji.

 

Organizovana skupina navijača naziva se Feyenoord Supportersvereniging, neovisna od kluba 2006. je službeno brojala 23 000 navijača. Organziacija okuplja navijače, organizuje raznorazne aktivnosti i putovanja na gostovanja. Kameraadjes je naziv navijačke skupine za djecu do 12 godina.

 

Zanimljiva je veza između navijača Feyenoorda i Sunderlanda. Veza je započela '70-ih kada je dio stanovništva došao iz Engleske u Rotterdam da radi na doku, u luci. Neki od njih su ostali živjeti tu i zaintereosvali se za lokalnog velikana. Ljudi su se bližili i sve više uključivali, da bi s godinama i navijači Feyenoorda počeli putovati u Englesku bodreći Sunderland. Tako i dan danas možete vidjeti dresove Sunderlanda na De Kuipu i obrnuto, kutak Feyenoordovih navijača na Stadium of Lights.

 

http://farm5.staticflickr.com/4026/5122032924_8203e533af_z.jpg

 

Nakon pobjede nad Interom 2002. u polufinalu Kupa UEFA, Clarence Seedorf rekao je: 'I really enjoyed the atmosphere in the Kuip. As an ex-Ajax player I was really given the bird, but that’s all part of the emotions in football. It also illustrates the intense way in which the Feyenoord supporters experience their club’s matches.'

 

 

'The atmosphere in the stadium is unmatched. The shape of the stadium makes the sound go round in it. There are rumors that players who enter the stadium experience a fear, because of the atmosphere. The history and the grandiosity only add to that. The Fans are amazing. They are very devoted and once they come to life, it feels like the stadium erupts. It even feels as if the stadium is bouncing… the atmosphere is unmatched in my opinion.'

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |