Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Knight Never Leaves The Old Lady.!


Alex Del Piero
 Share

Recommended Posts

http://cdn.tuttosport.com/res/img/2011/logo_header.png

 

http://i.imgur.com/QElbg.png

 

Conte oslobođen svih optužbi

 

http://cache.daylife.com/imageserve/0czn3411MI8zb/610x.jpg

 

Danas se napokon završila saga oko najnovijeg skandala u Italiji.

 

Podsjećamo, prije početka Evropskog prvenstva, Italija je potresena još jednom aferom oko namještanja rezultata.

 

Trener novog starog prvaka Italije, Juventusa, Antonio Conte bio je optužen da je znao za namještanje utakmica u razdoblju kad je bio trener Siene, ali to nije prijavio. Poslije višesatnog saslušanja, Conte je pušten uz novčanu kaznu od 100 000 €.

 

Na izlazu ga je dočekala ogromna skupina novinara, ali Conte nije baš bio raspoložen za razgovor. Dao je samo kratku izjavu:"Smiješno je kako neki ljudi ne mogu podnijeti da se Juventus vraća na vrh. Ovo im zaista nije trebalo, jer će tek sada vidjeti šta je Juventus!"

Edited by Alex Del Piero
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

http://cdn.tuttosport.com/res/img/2011/logo_header.png

 

http://i.imgur.com/QElbg.png

 

Conte se vratio treninzima

 

http://www.tuttosport.com/images/25/C_3_Media_1527625_immagine_ts673_400.jpg

 

Nema odmora za Contea i njegovu ekipu. "Ne želim trošiti vrijeme." - rekao je Conte.

 

Treninzima su se vratili i reprezentativci koji su bili na produženom odmoru poslije Europskog prvenstva. Prije popodnevnog treninga Conte je održao kratku konferenciju za novinare. Između ostalog je rekao:

 

"Sad kad su svi opet na okupu, moramo raditi više nego ikada. Početak nove sezone se približava, prvu utakmicu igramo protiv Fiorentine i moramo startati sa pobjedom."

 

Na pitanja o popunjavanju trenutnog kadra, Conte nije želio spominjati imena.

 

"To je svakako neminovnost. Da bismo odbranili titulu prvaka i odgovorili na izazove koje donosi borba na tri fronta, moramo pojačati trenutni sastav. Na pojačanjima se svakodnevno radi. Imena vam još neću otkriti, ali mogu vam reći da ćemo sigurno dovesti jednog ili čak dva igrača u napadu i jednog u odbrani, ali prije svega, neki igrači moraju napustiti klub."

Edited by Alex Del Piero
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://cdn.corrieredellosport.it/res/img/2010/logo_CorriereDelloSport.png

 

 

http://i.imgur.com/QElbg.png

 

 

Lista za odstrel

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Giuseppe+Marotta+DMx7UeV-gOTm.jpg

Nakon što je to na konferenciji za novinare i najavio, Conte je stupio na djelovanje. Krasić, Melo, Ziegler, Matri, Quagliarella... To su samo neka od imena za koja se očekuje da u bliskoj budućnosti napuste Torino.

 

"Razgovarao sam sa njima i jasno im dao do znanja da više nisu u mojim planovima. Krasić i Melo su imali svoje šanse i nisu se uspjeli nametnuti, dok Matri i Quagliarella nisu ono što nam treba u vrhu napada da bi se nametnuli u Europi." - rekao je Conte.

 

Također, marljivo se radi i na dolascima, ali Conte i dalje ne želi otkriti imena.

 

Ipak, Marotta je viđen u Firenzi u klupskim prostorijama Fiorentine. Ko će biti prvo pojačanje Juventusa?!

Link to comment
Share on other sites

http://brandgist.com/wp-content/uploads/2012/03/Goal_com-logo.png

 

http://i.imgur.com/QElbg.png

 

 

Breaking News: Criscito i Cavani u Torinu na liječničkom pregledu!

 

http://img.news.sina.com/sports/p/2011/1009/U50P5029T2D403563F24DT20111010115830.jpg

 

Kao grom iz vedra neba. Te riječi najbolje opisuju današnja događanja u klupskim prostorijama Juventusa.

 

Ovih dana su kružile mnoge špekulacije o mogućim pojačanjima Juventusa, a Conte i uprava kluba nisu nimalo pomogli da se "misterija" razriješi.

 

Sportski direktor Juventusa, Giuseppe Marotta, viđen je u klupskim prostorijama Fiorentine u Firenzi i svi su očekivali da će u nadolazećim danima Juve dovesti nekog od igrača Fiorentine, ali to se nije desilo.

 

Istina je da je Marotta bio u Firenzi i istina je da je pregovarao sa sportskim direktorom Fiorentine, Danieleom Pradeom, o Stevanu Jovetiću, ali pregovori nisu završili kako je Marotta očekivao.

 

Unatoč prijetnjama predjednika Napolija, Auleria De Laurentiisa kako, nakon što je izgubio Lavezzija, Cavanija neće pustiti ni za suho zlato, Marotta je bio optimističan. S pravom, pokazalo se.

 

Punim imenom, Edinson Roberto Gomez Cavani plaćen je 31 500 000 €, a u Torinu će provesti najmanje pet godina uz godišnju platu od 6 500 000 € + bonusi.

 

Dovođenje Criscita je bio puno lakši posao. Nekadašnjem junioru Juventusa nije se dopala ruska zima i nije bio izazov nagovoriti ga da se vrati kući. Ovo će Criscitu biti drugi angažman u Juventusu nakon što je klub napustio sezonu nakon što se Juve vratio u Serie A pa preko Genoe otišao u Rusiju.

 

Domenico Criscito u Torino se vratio za 20 000 000 €, također na pet godina uz platu od 3 500 000 €.

 

"Bilo je teško izmanevrirati ova dva transfera, a da se ne pročuje za njih prije njihovog završetka. Veoma sam zadovoljan ovim pojačanjima i znam da sa njima možemo jako puno. Ovim posao još nije završen. Treba nam još jedan krilni napadač i jedan vezni igrač da može zamijeniti Pirla. Da, Cvani i Criscito će igrati u superkupu protiv Napolija."

 

 

 

 

http://i.imgur.com/b9YdX.jpg

 

http://www.bangaloretooldtrafford.com/wp-content/uploads/2012/05/Nicolas-Gaitan.jpg

 

Gaitan je meta za krilnog napadača. Zapamtite, na ovom blogu ste to čuli u svjetskoj premijeri, MNOOOGO prije svih ostalih medija. Posao sa Jovetićem je propao, gamad traže previše keša, pa se Marotta okrenuo zvijezdi Benfice. U utrci je također i Manchester United, oni ga traže već jako dugo vremena. Više vijesti u sljedećim danima. : KAVA:

 

Ali Gaitan, nije jedini cilj za krilnog napadača. Rezervne opcije su Gaston Ramirez i PAZITE OVO! Hatem Ben Arfa. : KAVA:

 

To bi bilo to zasada, a sad mi klikajte na reklame da postanem bogat. : KAVA:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://cdn.tuttosport.com/res/img/2011/logo_header.png

 

 

http://i.imgur.com/QElbg.png

 

Supercoppa Napoliju!

http://www.serieaticketsonline.com/wp-content/uploads/2012/07/Napoli_Trophy.jpg

Kapiten Cannavaro podiže pehar

 

Sinoć u 14:00 sati po azijskom vremenu, na stadionu "Ptičje gnijezdo" u Pekingu, odigrana je 23. po redu talijanska Supercoppa između prvaka Juventusa i osvajača kupa Napolija. Torinezi su izvukli deblji kraj.

 

Utakmica je počela loše za Juventus. Već u 8. minuti nespretna reakcija Chiellinija dovodi Napolitance u vodstvo. Jedan od najboljih štopera današnjice savladao je vlastitog golmana. Ali, slavlje Napolija nije dugo trajalo. Samo 7 minuta kasnije, njihov bivši igrač i ikona San Paola, Edinson Cavani utišao ih je. Odlično je urugvajac utrčao u prazan prostor na asistenciju Marchisia i snažnim udarcem loptu prvo poslao u prečku, a onda se ona uz malo sreće odbila iza linije De Sanctisovog gola.

 

Nedugo nakon toga, još jedna prilika za Urugvajca, ali ovaj put mu De Sanctis brani udarac. Mreže su mirovale do isteka 90. pa i 120. minute uz veoma slabu predstavu i jedne i druge ekipe. Ipak, mora se reći da je Napoli pogodio dvije stative. Prvi put Vargas, a nedugo zatim i Inler.

 

Utakmica dolazi do penala i u prve tri serije 100%-ni učinak obje ekipe, a onda u četvrtoj seriji kod Juventusa promašuje Giovinco. Kod Napolitanaca meč loptu uzima Džemaili i uz pomoć stative savladava Buffona i trči pred svoje navijače na prepunim tribinama. Zaslužena pobjeda Napolija.

 

Mazzari:"Ovo je povijesni trenutak. Naša prva Supercoppa poslije 20 godina, nemam riječi. Momci su ovo zaslužili. Pokazali smo da možemo i bez najboljih suprotstaviti se najboljima."

 

Conte:"Moram čestitati svom kolegi Mazzariju i njegovim momcima. Bili su nam i više nego dostojan protivnik i zasluženo pobijedili večeras. Očigledno je da je nedavni skandal ostavio traga na psihi mojih igrača. Morat ćemo još jako puno raditi da dostignemo prošlogodišnji nivo."

 

Juventus - Napoli 1:1 (3:5)

 

Juventus: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini (OG. 18'), Criscito; Pirlo, Vidal (Asamoah 68'), Marchisio; Giovinco, Vučinić (Giaccherini 68'); Cavani (G. 15')

Napoli: De Sanctis; Cannavaro, Gamberini, Britos; Dossena, Maggio, Gargano, Hamsik; Inler, Pandev; Vargas

Link to comment
Share on other sites

http://i282.photobucket.com/albums/kk271/ammarlj/enzo.jpg

 

Conte:"Nema više odlazaka."

http://www.tuttosport.com/images/41/C_3_Media_1532341_immagine_ts673_400.jpg

 

Svi igrači koji su trebali napustiti klub, napustili su ga. Conte se riješio nedojebanih insuficijenata i sad može krenuti sa pravim radom.

 

Što se tiče dolazaka, moji informatori mi govore da je za krilnog napadača i dalje primarni cilj Nico Gaitan, dok se pojavilo novo ime na poziciji zadnjeg veznog koje bi trebalo doći i pokrivati tu poziciju kada Pirla ne bude. Riječ je o jednom od najtalentiranijih talijanskih igrača, Andrei Poliju, kojeg nedojebani plačljivci iz grada milana, inter (namjerno pisano malim slovima), nisu znali iskoristiti. Zato će sada Marotta reagovati i pokazati tim insuficijentima kako se to radi.

 

Problem nastaje kod situacije kada nedojebani maloumnici iz Đenove na čelu sa svojim idiotskim predsjednikom Ricardom Garroneom traže 20 000 000 € za njega, a ne žele ga ni pod razno slati na posudbu poslije neugodnog iskustva sa nedojebanim overizmasturbiranim interom (namjerno pisano malim slovom).

 

Klikajte mi na reklame do besvijesti!! : KAVA:

Link to comment
Share on other sites

Uhhh vidi se da imas volje za pisanje , jedino mi se ne svidja sto si uzeo juve , mogao si neki slabiji klub , inace odlican opis , samo tako nastavi i takvi clanovi nam trebaju i gledaj da ti stane sve u jedan post da ne spamujes. :)

Link to comment
Share on other sites

mnogo mi se svidja tvoj stil i nacin pisanja i izgled samih postova ,nekako je jedinstven story,samo tako nastavi klub je solidan jeste mozda malo prejak ,ali imas pravo svakako

 

nisam te vidjao dosad na forumu ali imas dara zaovo,srecno dalje i zelim ti da ostavris zadate ciljeve :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Uhhh vidi se da imas volje za pisanje , jedino mi se ne svidja sto si uzeo juve , mogao si neki slabiji klub , inace odlican opis , samo tako nastavi i takvi clanovi nam trebaju i gledaj da ti stane sve u jedan post da ne spamujes. :)

Hvala ti. Nemoj pogresno shvatiti, ali glupo mi je to mogao si slabiji klub itd... Jetse da je to veci izazov, ali i sa vecim klubovima imas isto velike izazove i moze biti jako zanimljivo... Hval na komentaru, nadam se da pratis i dalje... :)

 

 

mnogo mi se svidja tvoj stil i nacin pisanja i izgled samih postova ,nekako je jedinstven story,samo tako nastavi klub je solidan jeste mozda malo prejak ,ali imas pravo svakako

 

nisam te vidjao dosad na forumu ali imas dara zaovo,srecno dalje i zelim ti da ostavris zadate ciljeve :thumbup:

 

Hvala na komentaru. Prati i komentiraj i dalje..:)

Edited by Alex Del Piero
Link to comment
Share on other sites

http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

 

Zvanično: Poli i Ben Arfa pet godina u Juventusu

 

U posljednjim satima prelaznog roka Juventus je na svojoj web stranici objavio da je potpisao još dva pojačanja nakon što su na samom početku doveli Domenica Criscita i Edinsona Cavanija. Ova dvojica nisu toliko zvučna imena, ali sigurno nisu ni manje bitna od prva dva pojačanja.

 

Ben Arfa nije bio prva meta Juventusa. Prije njega u Conteovoj bilježnici nalazili su se Stevan Jovetic, Nicolas Gaitan, Gaston Ramirez, ali svi su oni bili preskupi za Contea.

 

Nakon što su propali pregovori sa nabrojanim igračima, Conte i sportski direktor, Gisueppe Marotta, bacili su sve karte na mladog Francuza, porijeklom iz Tunisa.

 

Juventus je Ben Arfin ugovor otkupio za 14 500 000 €, dao mu ugovor na novih pet godina i platu od 3 400 000 € po sezoni.

 

"Veoma sam ponosan što smo uspjeli dovesti igrača kao što je Hatem. Nije bio naš primarni cilj, ali ne zato jer je slabiji od ostalih igrača za koje smo se raspitivali, već zato što je imao tu ozljedu koja ga je sprečavala da prođe liječnički pregled kod nas. Pred sami kraj ju je uspio "otresti" i mi smo tu priliku iskoristili." - izjavio je Conte na press konferenciji.

 

Trakavica oko Polija se vukla kroz cijeli prelazni rok. Prvo je Sampdoria tražila preko 20 000 000 € za svog igrača, ali je i Marotta rekao da nema šanse da isplati toliku svotu na račun kluba iz Đenove.

 

Nekoliko puta je transfer bio i dogovoren, ali je i propadao jer igrači koji su trebali ići u razmjenu za Polija nisu bili zadovoljni uvjetima koje su Đenovljani nudili. Na kraju se i sam Poli pobunio i jasno rekao da želi u Juventus i tu se više nije dalo mnogo učiniti da bi igrač ostao u klubu. Marotta je ponudio 15 000 000 € i petogodišnji ugovor Poliju uz platu od 1 800 000 € po sezoni i transfer je napokon realiziran.

 

Juventus je ovog ljeta ukupno potrošio 81 000 000 € na pojačanja, a ranije su u prvenstvu startali pobjedom protiv Udinesea od 1:0. Jedini strijelac na utakmici bio je Mirko Vučinić.

 

 

 

 

http://www.sportal.rs/uploads/tinymce/logo/sportalrs.jpg

 

http://i282.photobucket.com/albums/kk271/ammarlj/1952.png

 

Partizan izgubio prvu utakmicu u Ligi Šampiona

 

http://www.soskanal.net/wp-content/uploads/2011/08/trener-i-igraci-43628.jpg

 

Sinoć, nešto malo pre 11 časova završena je prva utakmica Partizana u Ligi Šampiona. Igrali su protiv talijanskog prvaka, Juventusa, i izgubili minimalnim rezultatom, 0:1.

 

Strelac jedinog gola na meču bio je "talijanski Messi" ili "Atomski mrav" kako ga zovu, Sebastijan Đovinko, na asistenciju Edinsona Kavanija. Bio je to odličan prodor Kavanija po levom krilu, centrirao je loptu na drugu stativu gde je bio potpuno sam i zaboravljen Đovinko. Pre toga , Đovinko je uspeo promašiti i penal.

 

Pored Partizana i Juventusa u Grupi A Lige Šampiona su, njemački vice-prvak Bajern i ukrajinski prvak Šahtar koji je ovog leta izgubeo svog kapitena, Darija Srnu koji je potpisao za Mančester Siti.

Link to comment
Share on other sites

http://cdn.tuttosport.com/res/img/2011/logo_header.png

 

http://i282.photobucket.com/albums/kk271/ammarlj/1139.png

 

Teška ozljeda Vučinića

http://juventiknows.com/wp-content/uploads/2011/10/Vucinic_Genoa.jpg

 

Jedan od ponajboljih igrača Juventusa ove sezone, Mirko Vučinić, ozlijedio se u subotnjoj utakmici 10. kola Serie A protiv Fiorentine u duelu sa Romulom, odbrambenim igračem Fiorentine. Prema prvim procjenama odsustvovat će između 3 i 4 mjeseca.

 

Utakmica je kasnije završena rezultatom 2:0 u korist Juventusa, a oba gola dao je urugvajski napadač, Edinson Cavani.

 

Vučinić je u odličnoj formi za Juventus ove sezone. U 11 utakmica postigao je 5 golova i drugi je strijelac ekipe iza Cavanija koji je postigao 10 golova iz 13 utakmica.

 

Juventus je poslije 10 kola na prvoj poziciji sa 28 osvojenih bodova, dok drugoplasirani Inter ima 4 boda manje.

 

 

 

 

http://www.uefa.com/imgml/template/uefacomLogo.png

 

Juventus i Barcelona se kvalificirali u knock-out fazu

http://cache.daylife.com/imageserve/03nP3y9e5F1BU/610x.jpg

 

Poslije samo četiri odigrane utakmice, prvak Italije i prvak Španije, Juventus i Barcelona, kvalificirali su se u knock-out fazu Lige Prvaka.

 

Juventus je do knock-out faze došao sa dvije pobjede protiv Shakhtara (1:3, 3:2), jednom protiv Partizana (0:1) i neriješenim rezultatom protiv Bayerna (1:1). Sa 10 osvojenih bodova rezervisali su sebi mjesto među 16 najboljih. Na drugom mjestu je Bayern sa 8 osvojenih bodova.

 

Da bi došla do 1/8 finala, Barcelona je morala pobijediti Dortmund (4:0), Udinese (0:1) i CSKA (2:0) uz utakmicu bez golova protiv Dortmunda.

 

Pored Juventusa i Barcelone, dalje su također prošli CSKA i Rangersi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.contactcentersuriname.nl/Eurosport_files/logo_eurosport_0.gif

 

Izvlačenje parova Lige Prvaka i dodjela nagrada

 

http://i.ytimg.com/vi/8oYy6b2GxCo/0.jpg

 

Prošle sedmice, 7. Decembra 2011 godine, utakmicama timova iz Grupa E, F, G i H, kompletirana je grupna faza ovogodišnje Lige Prvaka te samo tako saznali imena svih 16 ekipa koja će svoje nadmetanje nastaviti u knock-out fazi.

 

Prvoplasirani klubovi: Juventus, Barcelona, Manchester United, Rangers, Manchester City, Malaga, Zenit i Real Madrid

 

Drugoplasirani klubovi: Bayern M., CSKA, Lille, Standard, Dynamo Kyiv, PSG, Porto i Olympiacos

 

Dakle, manje-više bez ikakvih iznenađenja. Jedini klub koji nije ispunio očekivanja je branitelj titule, Chelsea, koji je u Grupi F zaostao na 3. mjestu iza Malage i PSG-a. Imali su europski prvaci 9 bodova, kao i PSG, ali zbog bolje gol-razlike i boljeg međusobnog omjera, i ove godine nastavlja se "tradicija" da isti klub ne osvaja takmičenje dvije godine zaredom.

 

Ove sedmice, tj. danas, tj. prije 10-ak minuta, saznali smo i parove 1/8 finala najelitnijeg takmičenja u Europi, a to su:

 

http://i282.photobucket.com/albums/kk271/ammarlj/osminafinalalp-1.jpg

 

Nakon izvlačenja parova uslijedile su i nagrade za one koji su najviše postigli tokom protekle godine.

 

|World Team of the Year|

|World Player of the Year|

|Ballon d'Or|

Edited by Alex Del Piero
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://cdn.tuttosport.com/res/img/2011/logo_header.png

 

http://i282.photobucket.com/albums/kk271/ammarlj/2062019390.png

 

http://i282.photobucket.com/albums/kk271/ammarlj/32.pnghttp://i282.photobucket.com/albums/kk271/ammarlj/1301412.png

 

Pregled polusezone: Juventus

 

http://i282.photobucket.com/albums/kk271/ammarlj/1139.png

 

Prva polovica sezone 2011/12 u potpunosti je obilježena najtrofejnijim talijanskim klubom u historiji i braniteljem titule, Juventusom.

 

Druga sezona Antonia Contea na klupi, potpuna dominacija Italijom. Istina, ove godine su ipak doživjeli nekoliko poraza. Prvi je bio u superkupu protiv Napolija - penali su lutrija. Drugi protiv ljutitog rivala, Milana, ali 10 bodova prednosti ispred Intera čini da gorak okus tog poraza brzo nestane. I posljednji, protiv Atalante u kupu. Conte je izveo miješani sastav, čak su i poveli, ali Atalanta preokreće rezultat i Juve ispada već u prvoj utakmici natjecanja. Ako ih to imalo tješi, Milan, Inter, Roma su također svi redom ispali. Hajde, red je da jednom i Chievo, Atalanta, Reggina nešto osvoje.

 

Prvi strijelac, prvi asistent, najbolji golman, igrač i branič lige. Sve su to nagrade koje su Juventusovi šampioni pokupili. Cavani je već na polusezoni otplatio pola uloženog novca uplaćenog u banku u Napulju da bi El Matador mogao sletiti na aerodrom u Torinu i potpisati ugovor sa Juventusom. Andrea Pirlo, prekaljeni talijanski playmaker, zajedno sa mladim čileancem, Vidalom, predvodi listu asistenata. Buffon je najbolji golman lige, ništa novo, perfektna polusezona. Isto se može reći i za Giorgia Chiellinia, koji je zajedno sa Buffonom najviše pridonijeo da Juve poslije 19 utakmica, jedini ima jednocifrenu cifru u rubrici za primljene golove.

 

Dosta priče, slike govore hiljadu riječi:

 

|Miglior Calciatore Assoluto|

|Miglior Calciatore piu Amato|

|Miglior Calciatore Italiano|

|Miglior Calciatore Straniero |

|Miglior Portiere|

|Miglior Difensore|

|CAF Player of the Year|

 

http://i282.photobucket.com/albums/kk271/ammarlj/playsttspolusezona.jpghttp://i282.photobucket.com/albums/kk271/ammarlj/teamstatspolusezona.jpg

 

|Sve utakmice|Tabela|Statistika|

 

 

Ostale zanimljivosti:

 

- Massimiliano Allegri je dobio otkaz u Milanu, zamijenio ga je njegov pomoćnik, Mauro Tasotti

- Zdenek Zeman dobio je otkaz u Romi, zamijenio ga je Alberto Malesani

- Delio Rossi je novi trener Genoe

- Claudio Ranieri je novi trener Palerma

- Juventus je jedini preostali predstavnik Italije u Ligi Prvaka

- Conte:"Juventus neće nikog kupovati niti prodavati!"

Edited by Alex Del Piero
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Impresivno ! Prioritet stavljaj na LP,a kup osvoji u nekoj od slijedecih sezona cisto da upotpunis kolekciju trofeja..

Graficki vrlo dobro.

Aj stavi ss formacije s igracima please.

Hvala, Izvol'te: http://i282.photobucket.com/albums/kk271/ammarlj/sastavpolusezona.jpg

 

Nastavi i dalje pratiti...:)

 

Odlično pišeš,grafički vrlo uredno i lepo,što se tiče rezultata,odlično,kao i liga,nadam se da ćeš ostati do kraja prvi. :)

Hvala na komentaru, nastavi i dalje pratiti...:)
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://cdn.corrieredellosport.it/res/img/2010/logo_CorriereDelloSport.png

 

http://i282.photobucket.com/albums/kk271/ammarlj/1139.png

 

Conte ipak doveo pojačanje

 

http://u.goal.com/160900/160965hp2.jpg

 

Iako je na press konferenciji početkom mjeseca izjavio da ne namjerava dovoditi pojačanja niti prodavati ikog, večeras je u Torino u posljednjim satima prelaznog roka ipak došao novi član Juventusa.

 

Radi se o mladom naturaliziranom Belgijancu, Radji Nainggolanu, koji igra na pozicijama zadnjeg i centralnog veznog.

 

Nainggolan će zarađivati 1 500 000 € po sezoni sljedećih pet godina, a njegov ugovor je otkupljen za 8 000 000 € koji će biti isplaćivani tokom sljedeće dvije godine.

 

Na pitanje novinara šta ga je nagnalo da ipak dovede novog igrača u klub, talijanski stručnjak je odgovorio:"Kao što znate, Vidal je dobio direktan crveni karton u zadnjoj utakmici protiv Genoe (2:2) i savez ga je kaznio sa tri utakmice neigranja, a nama dolazi veoma tezak raspored gdje ćemo morati igrati protiv Lazia, Palerma, Intera, a Asamoah je na afričkom Kupu Nacija, tako da smo ostali samo sa Marchisiom na poziciji centralnog veznog igrača. Također, morao sam pojačati konkurenciju na sredini terena, jer dolazi najbitniji dio sezone."

 

Zimski prelazni rok je gotov, a u Italiji nije bilo nikakvih značajnijih i većih transfera.

 

Ostale zanimljivosti:

 

- Ficcadenti je dobio otkaz na mjestu trenera Cagliarija, zamijenio ga je Gianfranco Zola

- Marat Izmailov i Gregory van der Wiel potisali su za Tottenham

- Marvin Martan i Steve Mandanda potpisali za Arsenal

- Lassana Diarra i Salvatore Bocchetti u Cityu

- Andre Ayew u Manchester Unitedu

- Guillermo Ochoa mijenja Mandandu u Marseilleu

- Real doveo mladog brazilskog štopera, Leandra

Edited by Alex Del Piero
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |