Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Završna Karijera!


simik
 Share

Recommended Posts

http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/c219.0.403.403/p403x403/427086_453103514710626_1510882539_n.jpg

 

Polusezona 2015/16-Povrede...

 

Rezime polusezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/sdsdsdsdsdsd.png

Sve odigrane utakmice u polusezoni

 

Protekla je jedna dosta snažna i kvalitetna polusezona.Tim je odigrao na najvišem nivou većinu utakmica,iako smo imali dosta problema sa povredama.Thiago Silva,nakon što se vratio od duže povrede,odigrao je samo tri utakmice,te se ponovo teško povrijedio.Brazilski stoper će sa terena odsustvovati između 7 i 9 mjeseci.Druga povreda koja je potresla tim jeste ona Ikera Muniaina.Naše najnovjie pojačanje je igralo dosta dobro tokom ove polusezone,ali se pred kraj decembra povrijedio.Nnjemu neću moći računati jedno 4 do 5 mjeseci.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/dssdds.png

Tabela La Lige

 

Osim tih dugoročnih povreda,nekoliko fudbalera je vuklo ozljede nešto kraće vrijeme.Tako,u jednom trenutku nisam imao desnog beka,te su tu poziciju morali pokrivati neki igrači koji su po vokaciji donji vezni.

 

Ipak,kao što sam rekao,povrede nas nisu omele da igramo dobro.U ligi smo zaista sjajni,zabilježili smo čak 14 pobjeda uz samo 3 remija i 1 poraz.Ispred nas je samo sjajni Real Madrid koji igra još bolje od nas.Definitivno će se borba za prvaka Španije voditi između nas i 'Kraljevića'.

 

Najbolji meč u ovoj sezoni odigrali smo protiv Elchea:

 

 

U Ligi Prvaka,pobijedili smo u grupi.Nakon očajnog starta(poraz od Marsiellea i remi protiv Olympiakosa),podigli smo nivo igre,te se lagano popeli na prvo mjesto.Mariselle se pokazao kao dostojan protivnik,te ga sigurno ne bi želio vidjeti u daljoj fazi takmičenja.Protiv francuske ekipe uvijek imamo problema.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fdfdfffdfddfdfdd.png

Tabela grupe D

 

U kupu uspjeli smo doći do petog kola,gdje smo izvukli Getafe.U prvom meču smo sa timom iz predgrađa Madrida odigrali mršavih 1-1,a popravni nas čeka u vidu prvog meča u 2016. godini.

 

Statistika:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/dsdsdssdsd.png

 

U pojedinačnoj statistici po navici dominiraju Rondon,Ozil i Pedro Leon,tako da se tu neću mnogo zadržavati.Prosjek postignutih golova se podigao na dva i pol,što je po meni potpuno zadovojavajuće,dok smo u 28 utakmica primili manje od jednog gola po meču.Odbrana je postala mnogo bolja u odnosu na prošlu sezonu,iako smo ostali bez Thiaga Silve.Zasada dobili smo samo jedan crveni karton,te nadam se da neću ništa ureći ako sada kažem da je discplina u klubu napokon došla na svoje.

 

Igrač polusezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fdfdfdfdf.png

 

Prošla sezone je bila Rondonovo uzdizanje u svjetski vrh,a u ovoj je po mom mišljenju najbolji napadač svijeta.U 26 utakmica postigao je čak 23 gola(jedno vrijeme imao više postignutih golova u odnosu na broj utakmica).Rondon ponekad zna ponijeti ekipu na svojim leđima.To mogu samo najbolji na svijetu.

 

Ostale vijesti:

 

-U osmini finala Lige Prvaka igraćemo sa Arsenalom.

-De Gea je uvršten u najbolji tim 2015. godine.Muniain se nalazi na klupi.

Edited by simik
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Brate nadam se da nastavljaš ovo. :) U ligi mislim da možeš da nakonadiš taj zaostatak za Realom od 3 poena. U Lš si očekivano bez problema prošao grupu. Srećno u revanšu kupa protiv Hetafea. Rondon ubija. :D

Link to comment
Share on other sites

http://www.malagacf.com/pictures/3911/93911/1238e36330de38c24a477b2d99f0fc6c_crop1.jpg

 

Kraj sezone 2015/16-Drugi put

 

Rezime druge polusezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/gffgfgggffg.png

Sve odigrane utakmice

 

I drugu sezonu zaredom,povrede nisu bile blage prema nama.Imam dobar fizioterapeutski tim,dobre kondicione trenere,ali nešto ne štima.Thiago Silva i Iker Muniain su radi teških povreda propustili gotovo čitavu sezonu.Dok je Iker dosta mlad,te ako se ne bude u budućnosti povrjeđivao još može biti sjajan,ova je povreda odlučila Silvinu karijeru.U sljedećem prijelaznom roku,sigurno će biti prodan,samo je pitanje koji će klub rizikovati,pa dovesti ovog igrača za solidne novce.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fgfggfgf.png

Tabela La Lige

 

I upravo su te povrede i odlučile tok naše sezone.U Španiji,gdje je velik kadar dosta važan,smo dominirali i lagano osvojili oba trofeja.U Ligi Prvaka,nažalost,kvalitet preoladava nad kvantitetom,te tu nismo uspjeli ponoviti uspjeh iz 2014. godine.Drugu godinu zaredom(kako ironično) Barca je bila bolja od nas.Nakon što smo izbacili Arsenal,Blaugrana nas zaustavlja.Na La Rosaledi bilo je 1-1,dok su nas na Camp Nou savladali sa 2-0.Više sreće,treći put!

 

Nakon ovog poražavajućeg dijela,prelazim na dosta veseliji dio.Po drugi put zaredom(i ponovo ta ironija),osvajamo La Ligu.Prošle sezone nas je Barcelona gledala u leđa,a ove je to Real Madrid.Ubrzo nakon početka drugog dijela sezone,preuzeli smo prvu poziciju od Blancosa i nismo je ispuštali do kraja.Tačnije,od 14. kola pa sve do kraja sezone bili smo vodeća ekipa na tabeli.Ponovo su presudili gostujući mečevi,te smo pružali daleko najbolje performanse kada bi igrali van La Rosalede.

 

Kao što sam već napisao,i Kup Kralja je osvojen.Real i Barcelona su ponovo ispali u nešto ranijim fazama,tako da nas je u finalu čekala Sevilla.Tradicionalno,protiv naših najljućih rivala,uvijek igramo teške utakmice.Poveli smo lagano sa 2-0,ali se Sevilla u drugom poluvremenu odlično vratila i izjednačila rezultat.Ipak,igrača se treća minuta sudijske nadoknade kada je Javi Garcia poslao dugu loptu za Rondona,ovaj bio nesebičan te uposlio Rochinu.Špancu nije bilo teško pogoditi iz te situacije.U ovih pet godina koliko sam proveo na La Rosaledi,kup sam osvajao čak tri puta.

 

 

Statistika:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/gfgfgfgfgf-3.png

 

Ove sezone postigli smo rekordnih 135 golova,a od tih 135,četrdeset je postigao Salomon Rondon.Primili smo dosta malo golova,a dobili samo 2 crvena kartona.Veliki napredak u odnosu na prošle sezone.

 

Igrači koji su obilježili sezonu:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/gghfgh.png

 

Rondon je sigurno najbolji napadač na svijetu.Već duži niz godina Rondon konstantno napreduje.Ove sezone postigao je rekordnih 40 golova,od čega čak 31 otpada na La Ligu.Definitivno naš najbolji igrač ove sezone.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/gghhghghgh.png

 

Pedro Leon je sjajno tehinički potkovano krilo.Iako nema brzinu kakvu ostali krilni igrači posjeduju,španac je jedan od boljih na svojoj poziciji u La Ligi.Ove sezone 13 golova za njega,a upisao je i 16 asistencija,čime je naš najbolji asistent.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fdfdfdffd.png

 

Ozil nije bio na svome ove sezone.Ipak,kada njemac da i 75% svojih mogućnosti on je itekako opasan,Solidnih 16 golova za njega uz 14 asistencija.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fggffgfgfg.png

 

David de Gea je sjajan golman.Mnogo nas je puta spasio iz dosta teških situacija.I on je odrastao,te je dosta mirniji između dvije stative.Jedan od boljih golmana na svijetu.

 

Ostale vijesti:

 

-Osvojio sam treće mjesto u konkurenciji najboljeg trenera sezone.

-Pedro Leon je proglašen za drugog najboljeg igrača godine.

-Rondon,Ozil i Pedro Leon su uvšrteni u tim godine La Lige.De Gea je na klupi.

http://2.bp.blogspot.com/-LL2pdxLNcWQ/TctPa518hII/AAAAAAAAArQ/6CPVuMfEB7c/s1600/La_Liga_Trophy.jpghttp://1.bp.blogspot.com/_qjfmaGawmmQ/TPaLxHsVCrI/AAAAAAAAAL4/qSnSdLr19eY/s1600/Copa-del-rey.jpg

Trofeji osvojeni u ovoj sezoni

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

http://images.icnetwork.co.uk/upl/liverpoolecho/aug2012/4/8/everton-fc-fans-malaga-460-645445771.jpg

 

Početak sezone 2016/17-Ostajem!

 

Rezime predsezone:

 

Dosta sam razmišljao,uvažio i vaše savjete,ali odlučio sam ostati u Malagi!Jednostavno sam se previše vezao za igrače koje imam na raspolaganju,a znam da ih kao trener Real Madrida nikako ne bi mogao dovesti.Odlučio sam se fokusirati na nove izazove na La Rosaledi,te sam na Blancose brzo zaboravio.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/sdsdsdsdsddsdsdsd.png

Svi obavljeni transferi

 

Otišli su neki igrači koji nisu bili potrebni u klubu.Među njima je i Jose Callejon.Isprva ga htio prodavati,ali stigla je fina ponuda Atletico Madrida.Odlučio samje prihvatiti te ovog fudbalera poslati nazad u glavni grad Španije.

 

Kako Thiago Silva nije uspio da pronađe formu i spremnost kakvu je imao nakon one dvije teške povrede,odlučio sam potražiti alternativne opcije.Pokušao sam sa Boyatom i Hummelsom,ali oni su bili prekuspi.Ipak,u klub je stigao odličan stoper.Riječ je o Kyriakosu Papadopulosu.Bivši igrač Schalkea je došao na La Rosaledu za 26.5 miliona eura,a njegovim nastupima zasada opravdava svoju cijenu.

 

http://www.mtnfootball.com/content/Kyriakos-Papadopoulos~2.jpg

Papadopulous:Grčka stijena započinje svoju karijeru u Malagi

 

Mulder i Tello su stigli kao zamjene,te ne vjerujem da će igrati neku veću ulogu u ekipi.

 

Rezime početka sezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fdfdfdfdffddf.png

Sve odigrane utakmice na početku sezone

 

Dominaciju u Španiji već smo pokazali u ranom dijelu sezone.U ligi ostvarili smo dvije sjajne pobjede od 4-0,te najavili i za mogući het-trik trofeja La Lige.Ipak,tu su uvijek opasni Real i Barcelona,a ni Sevilla nije za odbaciti.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/dffdfdfdfdfd.png

Tabela La Lige

 

Kad smo već kod Seville,oni su nam bili protivnici u Super Kupu Španije.Kako već znate,sa timom iz Andaluzije se često mučimo.Kod kuće smo jedna izborili 3-2,da bi ih u gostima kaznili za sve one probleme koje su nam zadali u prošlosti.Ruben Rochina je potpuno iskoristio priliku u prvih jedanaest,te je zabio hat-trick.Da nema Rondona,sigurno bi bio naš najbolji napadač.

 

Statistika:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/sdsdsdsd-13.png

 

U četiri odigrana meča,postigli smo više od dva gola.U prvom smo triput pronašli put do mreže,dok smo u ostala tri susreta pogodili četiri puta.Ovo je sjajan ofanzivni početak ekipe.Također,ni odbrana nije za baciti.U četiri susreta,samo smo na jednom meču primili dva gola.U ostala tri,De Gea nije morao da vadi loptu iz mreže.

 

Najbolji igrač na početku sezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/dfdsfsdfdsdf.png

 

Muniain se ekspresno vratio na zeleni travnjak.U četiri utakmice,postigao je pet golova,te je najavio kandidaturu za jednog od najboljih igrača u Španiji,a i šire.Povreda je potpuno iza njega,te se sada može nadati uspješnoj sezoni.Također,u utakmici protiv Villarreala,postigao je i svoj prvi hat-trick za klub!

 

Ostale vijesti:

 

-U Ligi Prvaka igrat ćemo u grupi G sa Celticom,Portom i Ajaxom.

http://2.bp.blogspot.com/-gWl6gz1016Y/Tlkfi6DmqsI/AAAAAAAABJc/EHNtRv7YJag/s1600/Spanish+Super+Cup.jpg

Ponovo je Super Kup u našim rukama!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://b.vimeocdn.com/ts/119/557/119557843_640.jpg

 

Polusezona 2016/17-Furiozna Malaga!

 

Rezime polusezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/dffdffdfd.png

Sve odigrane utakmice na polusezoni

 

Ovo je definitivno najbolja polusezona koju sam ikada imao u klubu.Malaga igra sjajno,ofanzivno i nema poštovanja prema nijednoj ekipi.Zabilježili smo dosta visokih,ubjedljivih pobjeda,te mnoge ni neće čuditi dobri rezultati Malage u drugom dijelu 2016. godine.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/sdsdsddsddssdsd.png

Tabela La Lige

 

U La Ligi,čini se da ćemo i po treći put odbraniti titulu najboljeg.Zasada nemamo niti jednog poraza,u nizu smo od dvadeset utakmica bez poraza,a nijedna ekipa nema ni blizu formu kakvu mi zasada pokazujemo.Ligaška sezona je definitivno puna iznenađenja.Dominacija Real Madrida i Barcelone je i zvanično opala ove sezone.Naime,dva najpoznatija tima trenutačno drže osmu i devetu poziciju na tabeli,dok su nam glavni pratioci Atletico Madrid,Valencia i Real Sociedad.Ruku na srce,samo manji tim iz Madrida nam predstavlja glavnog konkurenta za naslov.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/dssdsdsddssd.png

Tabela grupe G

 

U Ligi Prvaka nismo bili ništa slabiji.Istina,u grupi G zabilježili smo jedan poraz.Bilo je to u petom kolu protiv Porta.Dotada smo već objezbijedili prvo mjesto u grupi.Postigli smo čak 14 golova,samo su Barcelona i Manchester United više puta tresli mrežu.Nadam se da ćemo ovako nastaviti i u knock-out fazi i napokon osvojiti drugu Ligu Prvaka za klub na koju se čeka već tri godine.

 

Godinu završavamo na loš način.U kupu smo kod kuće izgubili od dosta slabije Granade rezultatom 1-2.Već četvrtog dana prvog mjeseca u godini imaćemo priliku za popravni.

 

Statistika:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/dssdsdsdsdsdsd-1.png

 

Napad je najviše napredovao u odnosu na prošlu sezonu.Prošle sezone postigli smo 131 gol,a ove već 81.Postižemo gotovo tri gola po meču,što je zaista za pohvalu.Papadopulous je nastavio našu tradiciju povreda novih igrača,te bi odbrana bila dosta jača,da snažni grk igra u ekipi.

 

Igrač polusezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/dssdsdsd-6.png

 

Pedro Leon nastavlja da igra sjajno.Definitivno je najveća Realova pogreška u posljednjih nekoliko godina.Doživio je prekretnicu u svojoj karijeri kada je iz Getafea prešao na La Rosaledu.Ove sezone,postaje prvotimac u reprezentaciji Španije,a također je bio u užem izboru za Zlatnu Loptu.Nažalost,presudila je jačina imena,a ne kvalitet.Pedro Leon se nije našao ni među prva tri.Zasada 10 golova i 16 asistencija za njega.

 

Ostale vijesti:

 

-David de Gea i Iker Muniain su uvršteni u najbolji tim na svijetu iz 2016. godine.

-U osmini finala Lige Prvaka igraćemo sa PSG-om.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://natterfootball.co.uk/wp-content/uploads/2011/11/Martin-Demichelis-Malaga_diaporama.jpg

 

Kraj sezone 2016/17-Dvostruka kruna

 

Rezime drugog dijela sezone:

 

Znao sam da ovaj put možemo svašta napravili.Vjerovao sam u ekipu,a moju me momci nisu razočarali.Igrali smo samouvjeren i lijep fudbal.Ovakva igra je osiguravala uspjeh.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/weewwwwwewe.png

Sve odigrane utakmice drugog dijela sezone

 

Za mene,veliki je ponos ono što smo uradili u ligi.Osvojili smo je čak pet kola prije kraja i do tada nismo zabilježili niti jedan poraz.Tek u kolu poslije,padamo na noge pred tim prokletim Betisom.Da nije bilo tima iz Sevilje sezonu bi završili kao jedini neporaženi tim.Ipak,nemam pravo da budem razočaran u svoj tim.Najviše pobjeda(29),107 postignutih golova,a samo 30 primljenih,pokazuje koliko smo dominantni bili u ligi.La Liga više nije Barcelonina ili Realova,sada je Malagina.Stigao je i taj hat-trick,dokaz da na Pirinejima dolazi era neke druge ekipe.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/gfghggf.png

Tabela La Lige

 

Barcelona je jedva došla do četvrtog mjesta,dok će se,mjesto iza,Real Madrid nakon dugo godina morati zadovoljiti igranjem u Evropa Ligi.Sljedeće sezone,oba tima će se sigurno pojačati nakon ovih neuspjeha i definitivno će se u Španiji igrati kompetitivnija liga.

 

Hoće li postati tradicija da kada Malaga prođe četvrtfinale,da osvjaja i Ligu Prvaka?To ostaje da vidimo.U osmini finala,dosta muke nam je zadao PSG.U Parizu odigrali smo 1-1,da bi nekako na La Rosaledi dobili sa 2-1 i prošli dalje.

 

U četvrt i polufinalu igrali smo protiv engleskih timova.Prvo smo igrali protiv Liverpoola,tada petim timom na tabeli Premiershipa.Na Anfieldu je odigrana sjajna utakmica koja je završena sa 2-2.Kod kuće,priredili smo sjajan 'doček' Redsima.Igrači Liverpoola više neće ići na godišnji odmor u Malagu.Pobijedili smo 7-2,uz hat-trick Salomona Rondona.

 

Do finala,pokušala nas je zaustaviti mnogo konkretnija ekipa,Manchester City.Na Gradskom Stadionu bili je 1-1 u još jednom ponovo sjajnom meču.City je bio dosta konkretniji.Da nije bilo Pedro Leonovog slobodnog udarca,ne znam kako bi izvukli povoljan rezultat.Na La Rosaledi potputno druga priča.Motivisana Malaga je samo za 16 minuta golovima Isca i Rochine imala veliku prednost.Na 2-1 smanjio je Aguero,ali nada navijača Citya je kratko trajala.U 72 minuti Salomon Rondon pogađa iz jedne kontre i rješava pitanje pobjednika.

 

 

Finale se igralo u Edinburgu na Murrayfield Stadiumu.Na put do trofeja stajali su nam naši stari poznanici,Marsielle.Protiv francuskog tima igrali smo u polufinalu Lige Evrope,a što je još važnije u finalu Lige Prvaka prije tri godine.Marsielle nam je uvijek zadavao velike probleme,ali ovaj put smo mi bili dosta jači.Već u drugoj minuti,Mesut Ozil je uputio sjajnu loptu u prostor sa Javi Martineza,a njemu nije bilo teško da postigne gol.Nakon greške naše odbrane,Loic Remy stiže do poravnanja.Od tog trenutka,napadali smo koliko smo mogli,ali produžeci su bili sve izvjesniji.Ipak,za našu drugu Ligu Prvaka pobrinuo se Pedro Leon i to u regularnom vremenu.Španac je ponovo pogodio iz slobodnog udarca i tako ovim prestižnim trofejom okrunio za njega sjajnu sezonu!

 

Kup predstavlja jedino razočarenje.U petom kolu ispali smo protiv slabašne Granade,radi manje postignutih golova u gostima.Kakva je završnica sezone bila,siguran sam da su nam navijači već na tome oprostili.

 

Statistika:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/dssdsdsdsdsdsd-1.png

 

U pojedinačnim statistikama dominiraju Rondon,Pedro Leon i Ozil.Sva trojica imali su odličnu sezonu,tako da nije ni čudo što se nalaze na toj listi.Postigli smo odlična 153 gola za čitavu sezonu,a primili samo 49.U svakom mogućem detalju vidi se ogroman napredak iz prošle sezone.Ako iz sezone u sezonu budemo ovako napredovali,samo je nebo granica.Malaga je napravila jednu sjajnu generaciju i koristi je do svog punog potencijala.

 

Igrači koji su obilježili sezonu:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fdgfdgff.png

 

Salomon je imao jednu moću sezonu.U 34 nastupa,postigao je čak 36 golova u ligi.U svim takmičenjima u 47 utakmica,45 golova za njega.Brojke govore i previše o ovom sjajnom napadaču.Ima 27 godina i sigurno je vrijeme da i on osvoji jednu prestižnu nagradu.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/gghghghghghgh.png

 

U svojoj prvoj punoj sezoni u Malagi(prošle sezone imao dosta problema sa povredom),Iker je pokazao svoju vrijednosti i veliki novac koji je utrošen u njega.18 golova i 14 asistencija za njega.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/hhghghghgghh.png

 

Sve je upućivalo da će Ozil odigrati dosta slabu sezonu.Slab početak,te jedna srednje duga povreda su bili ti znakovi.Ipak,Ozil je u sebi pronašao motivaciju i na onaj pravi njemački način ponovo ušao u kondiciju.Ostatak sezone odigrao je najbolje u životu.Kruna dobre godine je sigurno asistencija u finalu Lige Prvaka.Postigao je 19 golova,a asistirao isto toliko puta.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/ghghghghghgh.png

 

U ovom trenutku,Pedro Leon je možda i naš najvažniji igrač.Neću reći da je najbolji,jer po mojoj filozofiji svaki igrač koji igra u prvom timu je jednako dobar.Njegova dva slobodnjaka su nas odvela u polufinale,odnosno osvojila Ligu Prvaka.17 golova i nevjeerovatnih 27 asistencija za njega ove sezone.Odličan učinak ovog 'otpadnika' iz Real Madrida!

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/ghghghghghghgh.png

 

I ove sezone,Javi Martinez je nastavio svoju sjajnu formu.Polako izlazi iz onog šablona klasičnog 'razbijača',te ga počinje krasiti i dobar njuh za gol.Ove sezone imao je svoj trenutak za pamćenje.Postigao je jedan od bržih golova u finalima Lige Prvaka kada je nakon samo dvije minute zatresao mrežu Madande.

 

Ostale vijesti:

 

-David De Gea je proglašen za najboljeg golmana lige.

-Proglašen sam za najboljeg trenera lige.

-Mesut Ozil je proglašen za najvoljeg igrača lige.Na drugom mjestu je Pedro Leon.Treće mjesto je zauzeo također naš igrač,Iker Muniain.

-Rondon,Munian,Pedro Leon,Ozil,Jose Angel i De Gea su uvršteni u tim godine La Lige.

-Sa 36 golova Salomon Rondon je najbolji strijelac La Lige.

-Sa 36 golova Salomon Rondon je najbolji strijelac u Evropi.

-Pedro Leon je proglašen za najboljeg španskog igrača.Muniain je drugi.

-Iker Muniain je postigao treći najljepši gol u Ligi Prvaka.

-Pedro Leon je proglašen za najboljeg igrača Lige Prvaka.

-Muniain,Pedro Leon,Jose Angel,Verthongen i Victor Ruiz su uvršteni u najbolji tim Lige Prvaka.

-Nakon 113 nastupa i tri postignuta gola,Martin Demichelis,sada već bivši kapiten Malage,odlučio je završiti svoju karijeru.Legenda mog tima će ostati u fudbalu.Naime,postat će skaut na La Rosaledi.

 

http://www.replicatrophycollector.com/IMG_uefachampionsleaguetrophy.jpghttp://1.bp.blogspot.com/-DZgwE9VszJk/TkkfmkuTGTI/AAAAAAAAARU/75BoiUdBQm0/s1600/ligaTrophy.jpg

Liga Prvaka i La Liga su osvojena u još jednog uspješnoj sezoni za Malagu!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |