Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Završna Karijera!


simik
 Share

Recommended Posts

Iako sam tenutačno nepoznanica na ovom forumu,na FM Bosnia sam često znao da pišem kvalitetne karijere i priče.Tako,nadam se,da ćete moje kvalitete uskoro primijetiti i uvažiti.Ovaj FM nisam baš igrao mnogo(iako mogu reći da je sjajan),ali na najbolji način,kao i za svaku ediciju,namjeravam da se od njega oprostim.

 

Kao i za FM11,odlučio sam svoju 'karijeru' na '12 završiti sa Malagom:

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/c3/M%C3%A1laga_CF.png

Zašto Malaga?Po meni dosta lagano pitanje.Klub koji je nedavno otkupio muldimilijarder Abdullah Al-Tani,inače član kraljevske porodice.U RL-u doveli su par zanimljivih pojačanja i spremni su da se bore za Evropu.U FM-u mediji im predviđaju 6. mjesto,a ja imam 20 miliona eura na raspoloaganju za transfere.Potpuno solidan i zabavan izazov.Također,na ovom FM-u nisam igrao nikada u Španiji.Nadam se da će moj zadnji save biti i dosta uspješan.

 

Málaga Club de Fútbol je španski fudbalski klub sa sjedištem u Malagi,Andaluzija . Trenutačno igraju u Ligi BBVA.Jedan je od najstarijih andaluzijskih nogometnih klubova. Odigrali su 28 sezona u La Ligi i 38 sezona u Segundi Division. Također su osvojili Intertoto Kup 2002. , a zatim su se sljedeće sezone kvalificirali u Kup Uefa , gdje su ispali u četvrtfinalnoj fazi natjecanja.

 

Trofeji:

 

Intertoto kup: 2002

Druga divizija: 1951/52, 1966/67, 1987/88, 1998/99

Trofej Costa del Sol: 1963,1971, 1974, 2005,2008

Zamora trofej: 1971/72

 

Stadion:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/10/Estado_de_la_Rosaleda_%28M%C3%A1laga_C.F.%29.jpg/800px-Estado_de_la_Rosaleda_%28M%C3%A1laga_C.F.%29.jpg

La Rosaleda-Stadion Malage

Kapacitet:28,963

Dimenzije:105 × 68 m

Posljednji put renoviran:2010. godina

Edited by simik
Link to comment
Share on other sites

sjećam te se da FM Bosnie, tamo često pišeš storyje sa Milanom jer tako, to uvijek pratim

 

ali dobro pređimo na ovo, Malaga je odličan klub, igramo sa s njima nekoliko sezona, imaju odlične pojedince, prije svega Rondon, Cazorla, Bounanotte, Toulalan pa vratar Kameni, a imaju i meni dva vrlo zanimljiva mlada igrača, Isco i Recio

 

ovo ću sigurno popratiti da vidim hoćeš li biti uspješniji ;)

Edited by Al_Capone
Link to comment
Share on other sites

Početak sezone 2011/12-Moramo biti bolji!

 

Rezime predsezone:

 

Dobio sam dosta solidnu ekipu za napad na evropsko mjesto u Španiji.Pregledajući ostale ekipe,shvatio sam da su samo Real Madrid i Barcelona vanzemaljci La Lige,dok se sa ostalim timovima može nositi.Zato,znao sam zašto čelnici kluba od mene traže Evropu u sljedećoj sezoni.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/wewewewew.png

Svi odrađeni transferi

 

Na golu stoji sjajan golman Kameni,koji ima dosta iskustva u Španiji jer je prije branio za Espanyol.Pored Demichelisa,falio mi je jedan kvalitetan stoper jer po mojoj procjeni Mathijsen nije više klasa kakva je bio u HSV-u.Zbog toga sa argentincem,stoperski par će činiti sjajni Jan Vertonghen,naše najskuplje pojačanje ovog ljeta.Sa bekovima Gamezom i Monrealom sam zadovoljan,tako da nisam na tim pozicijama tražio nova rješenja.

 

http://arsenalblogger.com/wp-content/uploads/2012/03/vertonghan.jpg

Vertonghen:sjajno pojačanje u odbrani

 

Došla su još tri igrača,i to tri vezna.Planiram igrati sa dva donja vezna,od kojih je jedna klasični destruktivac,a drugi naš playmaker.Jedini kvalitetan DM u ekipi je Toulalan,pa sam se zato pobrinuo da Bruno i Soriano zaigraju za naš tim.Obojica imaju iskustva igranja u La Ligi,što im je dodatni plus.U kombinaciji je bilo još nekoliko fudbalera,ali oni su bili preskupi ili nisu željeli zaigrati na La Rosaledi.Od početka sezone,Milan je zagrizao za Baptistu.Brazilac je AMC čudnih karakteristika(snažan,visok i spor),a Rossonerima je takav fudbaler potreban.Nudili su prvo pet miliona,a ja sam mu mjesec dana pokušao dignuti cijenu.Kada je Julio Baptista odlučio da traži zahtjev da bude postavljen na transfer listu,odlučio sam da je 7.25 miliona dosta,te sam ga poslao na San Siro.Affelay je isprva došao kao igrač koji će mi koristiti kao zamjena na više pozicija,ali je iznenada postao prvotimac nakon odlaska Baptiste.

 

http://monchismen.files.wordpress.com/2012/06/hedwiges.jpghttp://www1.pictures.zimbio.com/gi/Bruno+Soriano+Villarreal+v+Barcelona+La+Liga+pQWUo71Dbk8l.jpghttp://images4.fanpop.com/image/photos/18500000/I-Afellay-Barcelona-Malaga-ibrahim-afellay-18515534-395-594.jpg

 

Sa napadom sam relativno zadovoljan,te ga nisam želio jačati.Van Nisterlooy ima sigurno još jednu sezonu u sebi,a Rondon je tip napadača koji odogvara mojoj igri.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/dssdsdsd-5.png

Tim pred početak sezone

 

Odigrali smo 6 pripremnih utakmica.Nakon meča sa Manchetser Cityem i turneje po Italiji,kao zadnji pripremni meč odigrali smo sa nižerazrednim Jaenom.Realizacija me zaista razočarala;na tri od mogućih šest mečeva nismo uspjeli pronaći put do mreže.

 

Rezime početka sezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/wewewe-1.png

Sve odigrane utakmice na početku sezone

 

Definitvno kompetitivan start kojem se nismo nadali.Slabo smo odigrali protiv Seville i primili smo čak tri gola.Odbrana defitinivno nije izgledala ugirano,a igra u napadu je bila bezopasna.Slijedi pauza radi igranja reprezentacijskih mečeva,koju ću definitivno iskoristiti da ispravim par stvari.

 

Statistika:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/dsdsdsd-1.png

 

Najbolji igrač na startu sezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/weewewwe.png

 

Jesus Gamez defitivno ima potencijal da jednog dana zaigra i za A reprezantaciju Španije.Sezonu je dosta kvalitetno počeo.Za razliku od naših napadača,bio je ubojit pred protivničim golom,te je Sevilli u porazu od 1-3 uspio da zatrese mrežu.Osim toga,bio je jedan od rijetkih koji se trudio pri čemu sam primijetio njegovu zaista odličnu spremnost.

Edited by simik
Link to comment
Share on other sites

odlična pojačanja, pogotovo Vertonghen, sviđa mi se i taktika jedino bi možda AMR-u stavio u PI da igra Cut Inside, fenzivni Gamez bi i dalje pravio širinu na desnom beku, a ti bi imao još jednog igrača u sredini koji može realizirati

 

sve u svemu, sviđa mi se :)

Link to comment
Share on other sites

odlična pojačanja, pogotovo Vertonghen, sviđa mi se i taktika jedino bi možda AMR-u stavio u PI da igra Cut Inside, fenzivni Gamez bi i dalje pravio širinu na desnom beku, a ti bi imao još jednog igrača u sredini koji može realizirati

 

sve u svemu, sviđa mi se :)

 

Hvala na savjetu,pokušat ću to :D

Link to comment
Share on other sites

Neloša pijačanja, samo tako nastavi.

 

Igra san i ja s njima na ovom FM-u i odlična su momćad ali samo su problem Barca i Real koji su svemogući, bar meni bili. Jedini

problem ti je šta nakon dvi tri vrhunske sezone imaš para koliko oćeš i moš dovest sve vrhunske igraće osim onih šta igraju baš u najjačim klubovima europe (Chelsea, United, Barca, Real, Bayern). Bar

je meni tako bilo.

Link to comment
Share on other sites

Polusezona 2011/12-Bizarna tabela

 

Rezime polusezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/gfgfgf-3.png

Sve odigrane utakmice

 

Sam pogled na tabelu La Lige govori vam da je u Španiji bilo mnoštvo iznenađenja.Timovi poput Real Sociedada ili Sporting Gijona su trenutačno na vodeće tri pozicije,a jedno vrijeme su oba tima bili na prvom mjestu.Barcelona je nedavno zauzela vodeću poziciju i čini se kao da će sa malo truda odbraniti titulu.Real Madrid je očajan,igra slab fudbal što je rezulturalo njihovom slabom šestom mjestu(iako imaju utakmicu manje).Mourinho je otpušten,a zamijenio ga je Wenger.

 

Što se nas tiče,igramo na sistemu toplo-hladno,što je i u pravom životu bila glavna karateristika tima sa La Rosalede.Tek smo u periodu novembar-decembar zabilježili pravi uspon u našoj formi,igra nam se stabilizovala,a zabilježili smo četiri pobjede u nizu nakon dva poraza zaredom.Trenutačno smo sedmi i u velikoj smo borbi da zaigramo u Evropi sljedeće godine,što je i primarni cilj kluba.Liga Evrope nije daleko(izjednačeni smo sa Realom,koji ruku na srce,ima i utakmicu manje),a od četvrtoplasiranog Athletic Bilbaoa(pozicija koja vodi u Ligu Prvaka sljedeće sezone) imamo samo tri boda manje.Kao i svake godine,borba za mjesta koja vode u evropska takmičenja će biti itetako zanimljiva,a Malaga će svim snagama se boriti u ovom 'ratu'.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fdfdff-2.png

Tabela La Lige

 

Što se kupa tiče,ispali smo.U prvom susretu četvrtog kola Kupa Kralja,pobijedili smo Espanyol sa 3-2.U uzvratnom susretu bilo je 1-2 za tim iz Barcelone.Espanyol je postigao više golova u gostima,te su prošli dalje.Kup je bio jedina šansa da osvojimo nešto u ovoj sezoni.Ove sezone neće biti trofeja,ali zato ćemo se potpuno koncentrisati na La Ligu i dobar plasman na tabeli.

 

Statistika:

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/vcvccvvc-1.png

 

Kao što vidite,za standarde u Španiji i nismo baš efikasni.Postižemo samo 1.7 gol po meču i jedna smo od slabijeg efikasnijih ekipa u ligi.Odbrana zasada solidno stoji i nadam se da će tako nastaviti.Velike zasluge preuzima golman Kameni,koji je često znao braniti nemoguće tokom ove polusezone.Ono što namjeravam povećati u predstojećim sezonama jeste prosječna posjećenost.Da bi više ljudi dolazilo gledati naše mečeve,potrebno je,naravno,igrati dobro i ostvarivati dobre rezultate.

 

Igrač polusezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/rtrtrtrt-1.png

 

Definitivno iskustvo Ruuda van Nisterlooya je ono što nas drži aktivnima u trci za evropske pozicije.Ove sezone,postigao je 10 golova u svim takmičenjima,što je za jedno 35-godišnjaka velika stvar.Možda nema više brzinu ili snagu koju je imao kada je bio jedno pet godina mlađi,ali njuh za gol je još uvijek tu.On mu se ne može oduzeti.

 

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/UEFA+Champions+League+Group+Stage+Draw+O8cIvidKTOAl.jpg

Šta ćemo izboriti:Ligu Prvaka ili Ligu Evrope,ili možda NIŠTA!?

Edited by simik
Link to comment
Share on other sites

http://u.goal.com/183400/183485hp2.jpg

 

Kraj sezone 2011/12-Očajan završetak za solidan plasman

 

Rezime druge polusezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/weweewewe.png

Sve odigrane utakmice

 

U zimskom prijelaznom roku imao sam želju da se pojačam,ali da tržištu nije bilo fudbalera koje ja tražim.Zato,morao sam se zadovoljiti sa onime čime raspolažem i težiti k tome da završim sezonu na što boljoj poziciji.To sam donekle i uspio.

 

Nakon dosta promjenjivog starta,Malaga je pronašla nekakav ritam i uspon na tabeli je bio neizbježan.Neke ekipe,što su iznenađeno završile pri vrhu,su izgubile svoju 'privremenu' formu,te su dosta pale na tabeli.Mi smo to iskoristili,te se uz dosta truda u 29. kolu uspjeli domoći četvrtog mjesta.Kao što svi već znate,četvrti tim u ligi ide u kvalifikacije za grupnu fazu Lige Prvaka.Jedno vrijeme sam bio ubjeđen da smo mi sigurno zadnji putnici za najjače evropske takmičenje(imali smo 5 bodova više od petog Atletico Madrida),ali ubrzo sam se uvjerio u suprotno.Nakon četiri vezane pobjede(najveći niz ove sezone),zabilježili smo čak šest utakmica bez pobjede.U tom periodu izgubili smo četiri meča.Znatno se osjećao umor i zasićenost u timu,povrede su bile prisutne(Bruno i van Nisterlooy),a većinu igrača nisam uspio kako treba motivisati(to ću definitivno ispraviti sljedeće sezone).

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/sdasdsd.png

Tabela La Lige

 

Sve do predzadnjeg kola bili smo četvrti,kada smo trebali igrati sa direktnim konkurentom Atletico Madridom.Odlučio sam se ne igrati sa vragom,pa sam naredio igračima da igraju pravi bunker.To je donekle i upalilo,jer smo više od sat imali netaknutu mrežu.Kada je Atletico postigao gol,Rondon je iskoristio njihovu opuštenost i zabio za 1-1.Nažalost,domaćini su bili bolji od nas u ovom meču,te su ubrzo ponovo poveli i mirno priveli utakmicu kraju.

 

Kasnije gubimo od iznenađenja Sportinga(završili kao treći) i završavamo sezonu kao petoplasirani u La Ligi.Ovo je najbolji plasman u historiji kluba,tako da se nema za čim žaliti.

 

Istina je da su nas loši nastupi protiv malih ekipa koštali igranja u Ligi Prvaka sljedeće sezone,ali bilo je to i utakmica koje su dokazale da se Malaga može nositi sa najboljima.Jedna od takvih je i naša utakmica sa Barcelonom na La Rosaledi.Uspjeli smo u samo pet minuta preokrenuti vodstvo Blaugrane i osvojiti zlata vrijedne bodove:

 

Statistika:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/eweww.png

 

Druga polusezona je za nijansku slabija od prve.To govore i same brojke.Broj postignutih golova po meču opao nam je za 0.2,a broj primljenih je veći za 0.1.Prosječna posjećenost se povećala za nešto malo,dok je disciplina dovedena u red.Ipak,od moguća tri crvena kartona,dva smo dobili u drugom dijelu sezone

 

Igrači koji su obilježili sezonu:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/sdsdsdsdsd-2.png

 

Definitivno Ruud ne može više igrati na najvišem nivou.Dokaz za to je ovaj drugi dio sezone.Često je znao gubiti živce,dobijati bezpotrebne kartone i kasnije suspenzije.Također,ni povrede nisu bile blage prema njemu.Malo je igrao u drugoj polusezoni,te je postigao sam tri gola.Jedan je od igrača koji nam je donio ovako dobar plasman,ali,bojim se,da sljedeće sezone neće imati mjesta u timu.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/sdsdsdsds.png

 

Joaquin je sjajan igrač.Nema sreće što se rodio kao španac jer bi se sigurno u bilo kojoj drugoj reprezentaciji borio za mjesto u prvom timu.Ove sezone zabio je šest golova,a sa 11 asistencija nalazi je na petom mjestu u statistici La Lige.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/dsssdsdsd.png

 

Kameni je jedan od boljih golmana u Španiji.Njegov izostanak radi igranja na Afričkom Kupu Nacija se znatno osjetio,a još nam je teže bilo kada se povrijedio pri kraju sezone.Jedan od faktora radi kojeg smo primili toliko golova na kraju šampionata.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fdfdfdfd-6.png

 

Po meni,Tolulalan je naš igrač sezone.Igrao je sezonu života što dokazuju ne samo brojke,nego i moje lično mišljenje.Na poziciji donjeg veznog postigao je čak sedam golova,a isto toliko puta se našao u ulozi asistenta.Sjajnog francuza nešto sigurno ove sezone veže za broj sedam jer je i sedam puta proglašen za igrača utakmice što je bilo dovoljno za četvrto mjesto u toj kategoriji.

 

Ostale vijesti:

 

-Kameni je izabran za trećeg najboljeg golmana lige.

Edited by simik
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Trebo si Rondona forsirat,na AF bude ubojit (bar u mojoj taktici) po meni loše se završilo,mogo si dosta bolje za Malagu ;)

 

No,nastavi igrati tako ne sumnjam da će rezultati doći :)

Link to comment
Share on other sites

Slazem se s Houseom.Rondon je zvijer i za vece klubove od Malage.Pojacanja uredu,Verthongen vrhunski,Affelay jeftin i dobar.Samo mislim da si umjesto2 vezna(Maduro i Bruno) treb'o dovesti jedno ali vrhunsko pojacanje ili samo Bruna.Nije pametno gusiti razvoj Iscu.Rezultatski cisto ok,ali ocekujem slijedece sezone "barem" 3.mjesto.Samo zakapri 2-3 vrhunska pojacanja...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |