Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Završna Karijera!


simik
 Share

Recommended Posts

Odlična sezona iza tebe,tko ti je najbolji asistent,jeli Joaquin?

Jeste,postavio sam SS statistike,vidi se da je on.

 

Trebo si Rondona forsirat,na AF bude ubojit (bar u mojoj taktici) po meni loše se završilo,mogo si dosta bolje za Malagu ;)

 

No,nastavi igrati tako ne sumnjam da će rezultati doći :)

 

Rondon je dobio gadnu povredu i bio je više od pola sezone.Za to vrijeme ocjene su mu opale(izgubio na snazi što mu je možda i najjače oružuje) i jednostavno više nije dovoljno dobar.

Link to comment
Share on other sites

http://www.krion.es/wp-content/uploads/A_4504655.jpg

 

Početak sezone 2012/13-M.Ö Malage!

 

Rezime predsezone:

 

Iako smo prošle sezone završili kao petoplasirani u ligi,klub je od nas želio više.Željeli su još više pomjeriti historiju za nešto mlađe naraštaje.Od mene se zahtjevao ulazak u prva četiri,te igranje u Ligi Prvaka u jesen 2013.U novom takmičenju kojeg od ove sezone igramo,Ligi Evrope,uprava traži prolazak do četvrtfinala.Za sve to,dobio sam 30.2 miliona za transfere.Uz plaćanje na rate,te prodaju nekoliko fudbalera,mogu se dovesti 2-3 kvalitetna pojačanja.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/dssdsdsdsd-2.png

Svi odlasci

 

Prvo što sam želio uraditi je riješiti se igrača sa visokim platama.Van Nisterlooy i Duda su već odavno napustili La Rosaledu,a najveći problem mi je bio 'otjerati' Joaquina.Šapanac je dosta dobro odradio prošlu sezonu,ali njegovih 30 godina te 100 hiljada eura sedmično su me uvjerili da mora ići.Nije bilo druge opcije nego ga ponuditi ostalim klubovima,i to za njegovu procijenjenu vrijednost.Jedini koji je zagrizao mamac bio je PSG.Samo su Parižani dovoljno ludi(ali i bogati),da jednom tridesetogodišnjaku ponude tako dobar ugovor.Privremeno sam se riješio mog najvećeg razočarenja Bruna,kao i Bounanottea,koji nikada neće ispuniti svoj potencijal.Obojica će ovu sezonu odraditi kao posuđeni igrači,a sljedećeg ljeta ću se potruditi da ih potpuno prodam.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/asasasasas.png

Svi dolasci

 

Prošle sezone smo od Villarreala 'ukrali' Bruna,a ove smo iz La Lige doveli fudbalere veće reputacije.Na tržištu se napokon pojavio kvalitetan donji vezni,a ja sam odmah zagrizao mamac.Riječ je o Javi Martinezu.Bilbao ga nije želio pustiti za jeftino,te smo morali isprazniti džepove da ga dovedemo.Baskijac je u naše redove prešao za gotovo 20 miliona.Siguran sam da će odlično surađivati,ali i dosta naučiti od Tolualana.

 

Ipak,Martinez nije naše najveće pojačanje.Kada sam pročitao da je OZIL prihvatio našu ponudu,nisam mogao da vjerujem svojim očima.Ali,zaista,njemac truskog porijekla je zamijenio Bernabeu La Rosaledom.Ozil nije uspio da pronađe riječi sa novim trenerom Wengerom,te je prošle sezone zabilježio samo devet ligaških nastupa.Želio je otići negdje gdje će igrati više,te je postavljen na transfer listu.Primijetio sam da je Ozil na listi igrača koji se žele priključiti Malagi.Brzo sam poslao ponudu,da me neki drugi klub ne bi pretekao.Real je prihvatio 37 i pol miliona,koliko sam smatrao da Mesut vrijedi.Bivši igrač Werdera je pristao da smanji svoju platu za nekoliko hiljada po sedmici i ponosno obukao plavo-bijeli dres.Prodaja dresova se znatno povećala nakon dolaska ove superzvijezde.

 

http://cache.daylife.com/imageserve/0cvlerPfEugzp/439x.jpg

Ozil i Martinez:Od ovog ljeta suigrači

 

Redovima Malage priključila su se i dva mlada španska fudbalera iz ostalih evropskih država.Odlaskon van Nisterlooya ostala je velika rupa u napadu,koju će,nadam se,Rochina popuniti.Mladi španski fudbaler ne dijeli iste karakteristike kakve legenardni holanđanin posjeduje,ali ima dosta potencijala.Skupo je plaćen za svoje godine i iskustvo,te se od njega mnogo očekuje.Ipak,neću tražiti instant uspjeh od njega,te ga planiram rotirati sa Rondonom ovisno o protivniku.

 

http://e2.365dm.com/11/09/660x350/Rochina_2650987.jpg

Rochina:Nakon epizode u Premiershipu ponovo na Pirinejima

 

Treći španac kojeg smo ove sezone doveli je Jose Angel.Dijete Sportinga,provelo je jednu sezonu u Romi i tamo pokupio dosta iskustva u odbrani.Osjetio sam da je odrastao te ga platio dosta skupo za jednog lijevog beka.Neće nikada biti Maldini,ali razvit će se u finog fudbalera.Poslije Reala i Barcelone možda smo sada najbolje bekovski pokriven tim u La Ligi.

 

http://www.romabalkan.com/home/images/Jos%C3%A9%20Angel.jpg

Jose Angel:Igrao dobro u Romi

 

Na kraju,da bi proširili ekipu,doveli smo dva igrača na posudbu.Prvi je taletovani crnogorski stoper Savić,koji mijenja Wellingtona i ako se pokaže možda i završi na La Rosaledi.Također,pri zatvaranju prijelaznog roka,osjetio sam potrebu da u ekipu dovedem još jedno krila.Dejagah nije možda sjajan igrač,ali može pokrivati dosta pozicija,te će sigurno biti koristan pri kraju sezone,kada se bude osjećao umor u ekipi.

 

Rezime početka sezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/sssaasassasa.png

Sve odigrane utakmice na startu sezone

 

U klubu se desilo dosta promjena,te je bilo očekivano da će predsezona loše početi.Nakon teških poraza od Bayera i Aston Ville,protiv Arsenala smo pronašli svoju igru,te je dobro prenjeli na kompetitivni početak sezone.

 

U kvalifikacijama za grupnu fazu Lige Evrope lagano smo pobijedili turski Besiktas.Turski vice-prvaci predstavljali su sjajan test.Potukli smo ih kod kuće sa 5-2.Napad je odigrao kao nikad dosad,ali odbrana je napravila par grešaka koje se nisu smjele dešavati.U uzvratu,odlučio sam rizikovati,izbaciti kombinovan sastav,te je završeno bez golova.

 

U La Ligi za razliku od prošle godine,u ovoj sezoni počinjemo sa pobjedom.Kod kuće je pao slabašni Levante.Oko 20. minute gosti dobijaju i crveni karton,te su nam zantno olakšalu posao.Ipak,pobijedili smo sa samo 1-0.Propustili smo nekoliko važnih šansi,te moramo poraditi na realizaciji.Real i Barcelona vam sigurno neće dopustiti da stvarate priliku za prilikom pred njihovim golom.

 

Statistika:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/sdsdsdsdsd-3.png

 

Čini se da dolazak većih fudbalskih imena nije uspio da privuče posjetioce na La Rosaledu.Prosječna posjećenost je opala,ali sam siguran da će porasti kako se sezona bude bližila kraju.Garantujem da ćemo u ove sezone biti u borbi za barem jedan trofej!

 

Najbolji igrač na startu sezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/dsdsdsdsdsdsd.png

 

Odlaskom Joaquina,Santi je proradio.Besiktasu je zabio hat-trick,a protiv Levantea je svojim golom odlučio utakmicu.Prošle sezone zabio je samo dva gola,a ove već u tri utakmice,čak četiri!Nadam se da će njegova forma dugo trajati.

 

Ostale vijesti:

 

-U Ligi Evrope igrat ćemo u grupi A sa Portom,AZ-om i Palermom.

Edited by simik
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Daj forsiraj Rondona i vrati ga u golgetersku formu. Napredovat će.Pojačanja su odlična ali čudim se kako ti je gušt igrat kad imaš toliko para i dovodiš najbolje igrače.

Link to comment
Share on other sites

Svida mi se transfer politika u potpunost.Ozil vanserijsko pojacanje :nemojdapricas: ,Martinez takoder :thumbup: .

Mislim da ce se i Savic izboriti u najmanju ruku za mjesto prve rezerve.

Rochina je najveci ?

Dejagah bespotreban,glup igrac,a takve ne volim imati bez obzira na fizicke i tehnicke atribute.

Jose Angel-dobro pojacanje...Tko je u prednosti,on ili Monreal?

I..,aj stavi ss od formacije taktike ukljucujuci igrace po pozicijiama pls.

Link to comment
Share on other sites

Nastavljaš u dobro tonu,sviđaju mi se pojačanja,ako može u TCT skrinu kako to sad sve novo izgleda?

Svida mi se transfer politika u potpunost.Ozil vanserijsko pojacanje :nemojdapricas: ,Martinez takoder :thumbup: .

Mislim da ce se i Savic izboriti u najmanju ruku za mjesto prve rezerve.

Rochina je najveci ?

Dejagah bespotreban,glup igrac,a takve ne volim imati bez obzira na fizicke i tehnicke atribute.

Jose Angel-dobro pojacanje...Tko je u prednosti,on ili Monreal?

I..,aj stavi ss od formacije taktike ukljucujuci igrace po pozicijiama pls.

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/123-1.pngFormacija je uredu,ali izbor igrača nije,mrsko mi sad bilo stavljat koji najjaču postavu.Također,rotiram puno.

I Jose Angel je u prednosti,barem po mom asistentu.A posto je jedan od boljih,vjerujem mu.

Daj forsiraj Rondona i vrati ga u golgetersku formu. Napredovat će.Pojačanja su odlična ali čudim se kako ti je gušt igrat kad imaš toliko para i dovodiš najbolje igrače.

Vraćen je u formu vjeruj mi.A većina španskih klubova ima novca(možda ne ko Malaga,ali eto),a najbolji igrači se moraju dovoditi ako želim biti bolji od Reala i Barce.

Edited by simik
Link to comment
Share on other sites

Simik odlično kao i uvek kada ti pišeš. Pojačanja pa sve savršena. Što se tiče prve sezone zaista ne možeš da žališ i nemaš zbog čega. Mislim da si prvu sezonu odigrao jako dobro. :) Videćemo za kraj druge sezone kako će biti. Srećno. :)

Link to comment
Share on other sites

http://www.malagacf.com/pictures/2882/132882/malagadanonecup_crop1.jpg

 

Polusezona 2012/13-Prezimit ćemo kao drugi

 

Rezime polusezone:

 

Po meni,napredak se vidio su svim sengmentima.Novi igrači koji su došli u klub su pravi šampioni i pobjednici.Oni su svoju glad za pobjedom i trofejima prenijeli na igrače koji su već igrali na La Rosaledi.Od Malage koja prošle sezone je često izgledala nezainteresovano,napravio sam ekipu koja zna šta želi,a i definitivno je spremna da to postigne.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/sdsdsdsd-10.png

Sve odigrane utakmice

 

Da je ova sezona stvarna,mediji u Španiji bi nas nazvali kraljevima preokreta i kasnih golova.Naime,dobili smo dosta bodova tako što smo se vraćali u život nakon vodstva protivnika ili smo u završnoj fazi utakmice uspjeli slomiti protivnički otpor i odnijeti kući bodove.Mislim da je upravo ta novostečena glad za uspjehom u ekipi pridonijela sjajnom psihičkom pripremljenošću igrača.Da mi fudbaleri nemaju 'hladnu glavu' dosta bi mečeva završili pognute glave,a ja bi možda sada bio bez posla.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fdfdfdfd-7.png

Tabela La Lige

 

Ove sezone,La Liga je dobila svoj treći top tim.Igramo bolje od Reala,dok je Barcelona zaista strašna zasada.Blaugrana nije izgubila niti jednu utakmicu u ligi i čini mi se da će moći nastaviti tim tempom do kraja.Trenutačno smo drugi i imamo osam bodova manje od Barce.Već na polusezoni sigurno je da se nećemo boriti za titulu,ali trebali bi ući među prva tri.Real je nepredvidiv i možda budu ispred nas poslije 38. kola.Također,Sevilla i Athletic Bilbao su sjajne ekipe i sigurno će vrebati iza ugla.Ne smijemo dozvoliti da se ponovi finiš prošle sezone.

 

Kako smo možda već izgubili šansu da se borimo za ligaški trofej,nada za trofejnom sezonom leži u ostala dva takmičenja.U Ligi Evrope smo igrali odličan,ali u nekim trenucima nesiguran fudbal.Kao što već znate,dobili smo grupu smrti.AZ,Palermo i Porto su protivnici velike reputacije,a njihovi igrači imaju dosta iskustva igranja na velikim takmičenjima.Grupnu fazu smo otvorili sa tri uzastopna remija,ali smo tu seriju zaustavili pobjedama portiv Porta i Palerma.Upravo smo protiv tima sa Sicilije uspjeli da obezbjedimo plasman u dalju fazu drugog najjačeg UEFA-inog takmičenja.Postojale su i neke kombinacije za pobjednika grupe,ali sve je to palo u vodu kada smo kod kuće izgubili od AZ-a.Da je ovo grupa smrti,dovoljno govori i broj osvojenih bodova sve četiri ekipe,kao i njihova gol razlika.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fdggdgdgf.png

Tabela grupe A

 

U Kupu Kralja,uspjeli smo proći dalje slabašni Las Palmas.Na teren sam izveo nešto slabiji sastav,a strijelac jednog od ukupno šest golova je bio i 16-godišnji talentovani regen Emiliano.

 

Statistika:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fdfdfdgfd.png

 

Povećan je broj postignutih golova(2 gola po meču),što me zaista raduje.Broj primljenih golova je nešto veći radi Lige Evrope,gdje je odbrana imala slabije nastupe.U La Ligi,sa samo 12 primljenih golova imamo drugu odbranu,samo je Barca primila manje zgoditaka od nas.Prosječna posjećenost nam je znatno porasla(prešla trideset hiljada navijača po meču),što je i bio jedan od mojih prvobitnih ciljeva.Kada bogati Arapi napuste ili prestanu ulagati u klub,posjećenost i prodaja dresova će nam omogućiti opstanak.

 

 

Igrač polusezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fdfddf-4.png

 

Nekoliko ljudi na forumu mi je reklo da trebam dati još jednu šansu Rondonu.Reprezentativac Venecuele je prošle godine dosta vremena proveo na tribinama,radi povrede.Do kraja sezone nije uspio povratiti formu,ali je u novoj zaista procvjetao.U ekipi imama jednog Ozila,ali on nije ni upola koristan kao što je to Rondon.Naš je najbolji strijelac,asistent i ocijenjen igrač.Uz sjajne,genijalne igrače kakve imam na rapolaganju,da fudbaler tipa Rondona bude najkorisniji na terenu,govori dosta o dobrom treningu i velikom zalaganju.

 

Ostale vijesti:

 

-U šestaestini finala Lige Evrope igraćemo sa Fiorentinom.Ako prođemo Violo,u osmini finala se susrećemo sa boljim iz duela Nancy-Metalist.

-U petom kolu Kupa Kralja igrat ćemo sa Getafeom.

Edited by simik
Link to comment
Share on other sites

Bravo !

Sta smo ti rekli za Rondona... :)

Moze ss Ozilove statistke?Ako jos njega iskoristis maksimalno,ne gine ti vrh tabele ;)

Biće SS na kraju sezone,pa pričekaj malo :D

 

Misliš prvi knock out runda u Evropskoj ligi? xD

Hvala što si čitao tekst i prijavio grešku,ispravljeno je :)

Link to comment
Share on other sites

Neka glave ostaju hladne i u nastavku sezone. Kako si sam rekao, imao si dosta tesnih utakmica, gde bi mogao rezultat iči ili na jednu ili na drugi stranu, ali za sad si to uspešno rešio. Real ti visi za vratom... U Europi če biti još napeto, u kupu, ko zna... :thumbup: Sretno.

Link to comment
Share on other sites

http://3.bp.blogspot.com/_VeSaAamHTZY/S_Z5_kXI2lI/AAAAAAAAAAc/0BXFSjlXSbo/S692/hm.jpg

 

Kraj sezone 2012/13-Neočakivani trofej!

 

Rezime druge polusezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/dssdsdsdsd-3.png

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/dssdsdsdsdsdsd.png

Sve odigrane utakmice iz drugog dijela sezone

 

Naše standardno desno krilo,Cazorla se povrijedio na jedno tri mjeseca.Dejagahu nisam mogao vjerovati kao prvotimcu,a Rochini desno krilo nije prirodna pozicija.Zato,odlučio sam da dovedem sjanog fudbalera iz Uniteda,Antonia Valenciu koji će,kako se pokazalo,biti izvrsna zamjena za brzonogog španca.

 

http://www.images99.com/i99/02/33500/33500.jpg

Valencia:sjajno mijenjao Cazorlu

 

Za prosječnog gledaoca,La Liga nije bila zanimljiva.Barcelona je bila sjajna.Osvojili su ligu jedno 4-5 kola prije kraja,te onda glavu okrenuli samo Ligi Prvaka.Da nisu,definitivno bi imali i preko 100 osvojenih bodova i ligu bi završili bez poraza.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/dssdsd-5.png

Tabela La Lige

 

Ipak,za trenere,igrače i ostalo osoblje pet timova koji se nalaze iza Barce na tabeli,sezona je bila itekako napeta.Dobili smo novog/starog prvaka relativno brzo,znalo se i ko ispada iz lige,ali sve do zadnjeg kola nije se znao raspored od 2. pa sve do 6. pozicije.Sevilla je jedno vrijeme bila siguran putnik za Ligu Prvaka,Sporting je imao sjajnu drugu polusezonu i jedno vrijeme su čak bili i drugi,Athletic je uvijek vrebao iz pozadine,do su Real i Malaga igrali promjenjivo.Možda smo mogli osigurati Ligu Prvaka i mnogo prije,ali to se desilo tek u 37. kolu.Ono što me raduje jeste da smo igrali jedan kvalitetan,lijep za oko fudbal,te da smo dobrom igrom zasluženo završili kao viceprvaci Španije.

 

Dokaz naše kvalitetne igre jeste utakmica na La Rosaledi početkom februara.Potukli smo Real Madrid sa čak 4-0:

 

 

U Ligi Evrope,još jedna sreberna medalja za nas.Ovo takmičenje smatram velikim razočarenjem.Kao moguće protivnike u finalu mogao sam da imam jedan Real Madrid ili Milan,ali obje ekipe su ispale nešto prije.Tu sam vidio svoju šansu da osvojim prvi trofej na ovom saveu.Prvo smo lagano Fiorentinu prošli(iako smo se namučili kod kuće),da bi Nancy bio nešto teži zalogaj(ponovo sjajan meč u gostima).Protiv Zenita,u St.Petersbrugu izgubili smo prvi meč u gostima u ovogodišnjem izdanju Lige Evrope.Ipak,na La Rosaledi smo se iskupili i pobijedili sa 3-1.Ubjedljivo najteži zadatak bio je protiv Marsiellea.Na La Rosaledi,francuski tim je brzo poveo sa 0-1.Nisam imao mnogo rješenja za dobru igru gostiju.Na kraju,ušao je Cazorla(nakon duge povrede) i zabio OM-u jedan prekrasan gol i jedan zgoditak sa bijele tačke.Na Velodromu,domaćini su gotovo čitavo vrijeme vodili.U 82. minuti,Affelay dolazi do odbitka jednog šuta Javi Martineza,te lagano sprema loptu u mrežu.Mislim da ne možete zamisliti koliko sam se radovao.

 

I onda,u finalu na Amsterdam Areni,veliko razočarenje.Mislio sam,ako sam mogao proći lidere na tabeli francuske lige,mogao sam i petoplasirani tim u Bundesligi,Bayer iz Leverkusena.Nisam bio upoznat sa igraom 'Apotekara',a na papiru sam imao jači tim.Odlučio sam kontrolirati meč,sa brzim tempom i dugim dodavanjima.To se pokazalo kao loša opcija.Bayer je igrao svoju igru,nisu nam dozvolili da igramo naš prepoznatljivi fudbal,te su nas lagano samljeli sa 3-0.Svu odgovornost za ovaj poraz moram preuzeti ja,iako je tim odigrao dosta slabo.

 

Jedan od razloga zašto sam bio razočaran u Ligu Evrope je zato što sam mislio da nećemo osvojiti nijedan trofej.Ovo je moja druga sezona u klubu i ja sam očekivao barem jedan pehar.Samo sedmicu poslije Amsterdam Arene,trebali smo igrati na Santigao Bernabeu.Naime,riječ je bila o finalu Kupa Kralja.Protvnik nam je bio onaj najgori mogući,Barcelona.Na kraju će se ispostaviti da nam je Blaugrana bila najbolji mogući protivnik u finalu.Guardiola se želio koncentirsati na finale Lige Prvaka sa Manchester Unitedom,tako da je na teren izbacio doslovno Barcu B.To je izuzetno jak tim,znao sam da ga ne trebam podcjenjivati.Jedno 20-ak minuta su se nadjačavali sam nama,ali dalje nisu mogli.Na početku drugog poluvremena,Ozil postiže lijep gol nakon dobro izvedenog kornera Affelaya,a onda na kraju meča Sergio Sanchez se upisuje u strijelce nakon ubacivanja Rochine.Osvojen je prvi trofej na ovom saveu!Uprava i navijači su zadovoljni ovom sezonom,što znači još više podrške u budućnosti.

 

 

Statistika:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fdfddfdffd.png

 

U pojedinačnoj statistici dominira potpuno zasluženo Salomon Rondon.Što se tima uopšteno tiče,nešto malo nam je opao broj golova po meču u odnosu na prvi dio sezone.Ipak,postići 119 golova u svim takmičenjima i nije loše.Primamo manje od jednog gola po meču,što je također zavidna statistika.Kvalitet naše odbrane vidi se u tome da smo druga najbolja odbrana u La Ligi.

 

Igrači koji su obilježili sezonu:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/sdsddssdsd-1.png

 

Rondon je ove sezone igrao sjajno.Potpuno se oporavio od teške povrede iz 2011. godine.Postizao je važne golove,često i asistirao i dosta radio na terenu,što i nije baš karakteristično za napadača njegove građe.Treba još malo da poradi na završnici i sigurno će u budućnosti postati svjetska klasa.Po meni,igrač sezone,bez premca.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/cvvvcvcvcvc.png

 

Nije to bio,taj pravi Mesut Ozil.U svakoj utakmici činilo mi se da je davao 75 posto.Ipak,je je naš jedini igrač svjetske klase i odlučivao je dosta utakmica.Liga Evrope kao da ga nije interesovala,te je tu pružao zaista očajne nastupe.Nadam se da će u sljedećoj sezoni pokazati šta zna.Mlad je i može samo napredovati.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/cvvcvcvcvc.png

 

Javi Martinez je zaista prava stijena.U ulozi klasičnog 'sidraša',razbijača igre,se dosta dobro snašao.Protivniči ofanzivci su prvo morali proći zid kojeg grade Toulalan i on,da bi došli do naše odbrane.Vrijedan i ponizan igrač.Zaista sve ono što jedan trener može poželjeti.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/cvcvcvcvvc.png

 

Rochina je naša super izmjena.Naš igrač za velike utakmice.Naš najkorisniji fudbaler.Kako pokriva sve napadačke pozicije,nema gdje ga nisam koristio u utakmicama.Iako mu to nisu prirodne pozicije,Rochina je često igrao na krilima gdje se odlično snalazio.Osoblje u klubu je primijetilo njegov snažan napredak i smatraju da ono pravo tek slijedi.Za njegove godine,nevjerovatno je hladne glave,te je znao presuditi dosta važnih utakmica(protiv Reala u pobjedi od 4-0 dao dva gola).Igrao je odlično u Ligi Evrope.

 

Ostale vijesti:

 

-Malaga više nije šeikov klub.Naime,šeik Al Thani je odlučio prodati tim sa La Rosalede,Arturu Baldasanu.Ovaj španski biznismen se jednom kandidovao i za predsjednika Real Madrida,ali mu to nije pošlo za rukom.Finansije kluba su izvrsne,tako da ne žalim za odlaskom šeika.

-Sa 22 postignuta gola u ligi,Rondon je treći strijelac La Lige.

-Proglašen sam za trenera godine u Španiji

-Rondon je uvršten na klubu idealnog tima La Lige.

-Kameni je proglašen za trećeg najboljeg golmana La Lige.

http://www.portalcadista.com/imagenes/directiva/baldasano_presidente/baldasano_presidente_20.jpg

Baldasano:Novi vlasnik Malage

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.losboquerones.com/media/galeria/30/4/5/7/1/n_malaga_cf_historia-1754.jpg

 

Početak sezone 2013/14-Camp Nou je domaći teren!

 

Rezime predsezone:

 

Odradili smo jedan nevjerovatno uspjesan prijelazni rok.Pojačali smo se na mjestima gdje nam je trebao dobar igrač,a uz to prodali igrače koji su izjedali naš wage budget za poprilično dobre cijene.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/asdasdasdasd-3.png

Svi obavljeni transferi

 

Na prodajama se zaradilo čak 38.5 miliona eura.Igrač najveće reputacije koji je napustio klub je Santi Cazorla.Milan je ponudio čak 20 miliona eura za njega.Razmotrio sam tu ponudu i shvatio da Cazorla više nije onaj igrač kakav je bio na startu sezone.Radi teške povrede ocjene su mu znatno opale,a kako ima 28 godina,može biti samo gori.20 miliona eura je itekako dobar novac,te sam ga poslao na San Siro.Sa Milanom smo u sjajnom odnosu,te im nakon Julia Baptista prodajemo i ovog bivšeg igrača Villarreala.Ustvari,može se reći,dobrom smo trgovali sa čitavom Serijom A.Recio,Sergio Sanchez i Bruno(na posudbu) su završili u Sampdoriji,dok će Bounanotte od ovog ljeta nositi dres Lazija.Sebastian Fernandez je ostao u Španiji(Real Valladolid),a Mathijsen je kao slobodan igrač otišao u zemlju svog porijekla,Holandiju.

 

Uporedo sam prodajom,kupovali smo igrače.Čim bi nekoga prodali,kupili smo kvalitetnije pojačanje da upotpuni njegovo mjesto,ili obrnuto.Kao naše prvo pojačanje stiže Ivan Piris.Piris je paragvajski reprezentativac i igra desnog beka.Moji skauti,kao i asistent ga izrazito cijene,te sam mu odlučio dati šansu kao našem pravom desnom beku u ovoj sezoni.Definitivno nije provjeren igrač,ali došao je bez ijedne utrošene pare,te nemamo šta na njemu izgubiti.

 

http://www.rac.com.br/multimidia/imagens/2011%5C07%5C28%5CIvan-Piris-Sao-PauloG.jpg

Piris:Zasada nepoznanica u Evropi

 

U ovom prijelaznom roku doveo sam dosta domaćih igrača.Španija je poznata po proizvodnji velikog broja talenata.Išao sam po logici:zašto tražiti talentat drugdje,kad ti je talenat već pred vratima?Kao naše prvo špansko pojačanje stiže Victor Ruiz.I za njega sam dobio samo riječi hvale od mojih skauta.U kombinaciji je bio i Thiago Silva,ali pošto sam već za jednog igrača namjeravao utrošiti veliki novac(čitaj dole),nisam želio za ovog 28-godišnjaka platiti puno.

 

http://u.goal.com/122500/122501hp2.jpg

Victor Ruiz:Stigao iz Lyona

 

Ovog ljeta napustila su nas dva dobra desna krila.Valencia nije želio da postane član Malage za stalno,a Cazorla je otišao u Milan.Zato,doveo sam dva sjajna bivša igrača Real Madrida.Pedro Leon je inteligentan i tehinički potkovan fudbaler,dok je Callejonu najveća snaga brzina i prodornost.Po meni,imamo dosta jača krila na desnoj strani u odnosu na prošle dvije sezone.

 

http://1.bp.blogspot.com/-czoirBEo3pA/TdrLgtJFdOI/AAAAAAAAACc/5LCeSCEikTk/s1600/100909.jpghttp://www.thehardtackle.com/wp-content/uploads/2011/03/cCreative_Commons_2782174w.jpg

Callejon i Pedro Leon:Izdanci Realove škole

 

Naše najveće pojačanje je David De Gea.Nakon Ozila,Malaga ovog ljeta dovodi još jednu superzvijezdu.Vidio sam je je ovaj fudbaler željan da se vrati na Pirinejski poluotok,te sam mu odlučio tu želju ispuniti.Pregovarao sam,spuštao cijenu,ali sam ga opet debelo platio.Za čak 47,5 miliona eura,mladi,perspektivni,španski golman je stigao na La Rosaledu.Oborio je svaki rekord Malage što se tiče transfera i potpuno zasjenio bilo koji drugi prelazak u Španiji.Čak je i u Premiershipu zasjenio sjajni Chelseaov prijelazni rok.

 

http://footballcantera.com/wp-content/uploads/2012/07/David-de-Gea.jpg

De Gea:još jedna superzvijezda u Malagi

 

I ovu godinu,na La Rosaledi kao posuđen fudbaler,igraće Stefan Savić.Ponovo mi je trebao još jedan stoper,a pošto je crnogorac bio dobra zamjena prošle sezone,odlučio sam se za njega.

 

Rezime početka sezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fdfdfdfddf.png

Sve odigrane utakmice

 

Nakon prijateljskih utakmica uslijedio je prvi kompetitivni dvomeč u sezoni.Igrali smo Španski Super Kup sa Barcelonom.Blaugrana je osjavač lige,a mi smo podigli trofej kupa.Naravno,Barca je bila apsolutni favorit.Ipak,mi smo dokazali da smo bili drugačijeg mišljenja.

 

Nakon teške pobjede od 2-1 na La Rosaledi,došao sam na Camp Nou da se branim.Barca je izbacila odbranu iz La Masie,što smo mi odmah kaznili.Golovima Rondona i Ozila u prvih 10 minuta poveli smo sa 2-0 i već je bilo izvjesno ko će podići prvi trofej u sezoni.Ipak,niko nije očekivao apsolutni potop Barcelone na njihovom stadionu.Rondon je postigao hat-trick,a mi pobijedili sa 5-2.Bio je to nevjerovatan i nezaboravan osjećaj.Definitivno smo se najavili javnosti kao jedan od timova koji će ozbiljno napasti Barcu u borbi za titulu.

 

 

Ipak,utakmica sa Zaragozom u prvom kolu lige nas je spustila na zemlju.Odigrali smo slabih 0-0.Sada nam je jasno da ekipa još nije uigrana i da će trebati malo vremena da novi igrači stignu na svoje.

 

Statistika:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/sddsdsdsd.png

 

Rondon je krenuo raspucano,a Pedro Leon ima već tri asistencije,te pokazuje da će biti važno pojačanje za tim.U obje utakmice protiv Barcelona,odbrana i nije bila na najvišem nivou.Protiv Zaragoze bilo je obrnuto:napad je bio slab,a odbrana solidna.Ipak,upoređivati Barcu i Zaragozu je nemoguće.Prosječna posjećenost je sa povećanjem sjedećh mjesta znatno povećana.

 

Najbolji igrač na startu sezone:

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fggfgffggffg.png

 

Rondon nastavlja tamo gdje je stao.Barceloni je na Camp Nou postigao tri gola.Zaista,ne sjećam se,da je ikom u skorijoj prošlosti to pošlo za rukom.Ako smo mi najavili kandidaturu za trofej,onda je Rondon najavio kandidaturu za najboljeg strijelca lige.

 

Ostale vijesti:

 

-U Ligi Prvaka igraćemo u grupi F sa Napolijem,Benficom i Shaktarom.

 

http://2.bp.blogspot.com/-gWl6gz1016Y/Tlkfi6DmqsI/AAAAAAAABJc/EHNtRv7YJag/s1600/Spanish+Super+Cup.jpg

Osvojen već prvi trofej u sezoni!!!!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |