Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Aquivaldo Mosquera


juanes
 Share

Recommended Posts

 

Osobne informacije

Ime:Aquivaldo

Prezime:Mosquera

Godina rodjenja:22. lipnja 1981.

Nacijonalnost:Kolumbijac

Klub za koji nastupa:Club America

Omiljena osoba:/

Omiljeni klub:/

Klubovi za koje je nastupao:Atlético Nacional, C.F. Pachuca, Sevilla FC

Utakmice za reprezentaciju:17(1)


http://www.les-transferts.com/wp-content/uploads/2009/01/1905125.jpg


Ličnost

Aquivaldo je karijeru zapoceo kao igrac Atlético Nacional. Posle toga, 2005 godine, preselio se u C.F. Pachuca. Igra za kolumbijsku reprezentaciju. Sa C.F. Pachuca je 2006 godine uzeo 2 treofeja u 1 sezoni: kup i superkup. Aquivaldo Mosquera se smatra za najvece potencijale kolumbije. 2006 bio je na meti skauta Sevilla FC gdje na zimu 2007 godine potpisiva profesionalni ugovor sa Sevilla FC. Sada je Aquivaldo Mosquera igrac Club America. Nakon mnogih prodaja igraca , on je postao sastavni dio tima i srce obrane tima iz Meksika, prikazuje veliki talenat.

Pozicija

Aquivaldo Mosquera je centralni stup obrane gdje god da igra, također može igrati i na poziciji desnog beka gdje isto tako odrađiva odličan posao.

Prednosti

Veoma snazan stoper, odlično markira protivniče igrače te je jako izdržljiv. Najbolja sposobnost za njega je njegov izarazeni skok i igranje glavom.U stanju je da iz prekida probije bilo koju obranu i nadskoci bilo kojeg igraca. Za prekide, a najvise kornere, je legenda kada ga stavite na "Target Man". Visok je 186, nista pretjerano, ali sjajan odraz i osecaj za gol glavom krase ovog igraca.

Slabosti

Kao sto pise u coach reportu "player doesn't have any real weaknesses". Tako da vam to sve kaze, ali jedina zamjerka na njega mi je njegova brzina ali i to se vremenom popravi. Ipak ustvari imam jos jednu, posle 2,3 sezone u manjem klubu, koji tek polako postaje neki europski gigant nogometaš postaje nezadovoljan i želi da promeni sredinu. Posto je cvrstog karaktera teško ga je odvratiti od takve odluke, ali ako ste uporni i ako nizete dobre rezulutate vremenom i to se sredi.

Trenutna sposobnost

Agresivan je igrač, a i odlučan što u kombinaciji sa dobrim oduzimanjem lopte daje odlične rezultate. Hrabar je igrač te ima utjecaj na druge igrače, može biti vođa na terenu. Fizički je odlično građen pa je tako izdržljiv i ima odličnu konstituciju za obrambenog igrača.

Potencijalna mogucnost

Velika nada kolumbijskog nogometa. Ima 28 godina, ali još nije pokazao ono svoje najbolje pa se očekuje još mnogo od njega. Ogroman potencijal, mveliki igrac i na terenu i van njega. Veoma profesionalan, ali i energican kada je to potrebno.

Informacije o transferu

Bitno je to što na pocetku igra za slabije rangirani klub pa ga u neki manji klub mozete dovesti za male novce, a poslije ako bude neophodno prodate za mnogo veci novac. Ali vjerujte da ovakvog igraca stvarno ne zelite da prodate. Ogroman potencijal pokazace jos na samom pocetku igre, ako igrate sa nasim klubovima do 1 milion transfera bice dovoljno za dovodjenje ove zveri od igraca.

Opci utisak

Od pocetka ove igre, svaki put kada bi usao u FM i uzeo neku prosecnu ili slabiju ekipu on bi bio prvi kojeg bih doveo. Sjajan DC kojeg morate imati u svom timu ma kakav on bio .Rjetko da me je koji igrac kao DC odusevio u skorijim verzijama. Ali da vas vise ne smaram, eto kazem vam jedno, ovo je "must have" igrac.Toliko


Video informacije:

http://www.youtube.com/watch?v=aNG5lxl5O-o


http://www.dodaj.rs/f/1a/es/2afKgLU3/scouting-reports-250x249.png

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |