Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Zdravko Kuzmanovic


juanes
 Share

Recommended Posts

Osobne informacije

Ime:Zdravko

Prezime:Kuzmanovic

Godina rodjenja:22. rujna 1987

Nacijonalnost:Srbin

Klub za koji nastupa:VfB Stuttgart

Omiljena osoba:None xD

Omiljeni klub:VfB Stuttgart

Klubovi za koje je nastupao:FC Dürrenast, Young Boys, Basel, Fiorentina

Utakmice za reprezentaciju:25(4)


http://www.dodaj.rs/f/2R/Rt/2dUga98c/z-kuzmanovic.png


Ličnost

Zdravko Kuzmanović je srpski fudbaler, rođen u Švajcarskoj a poreklom iz Gradačca. Trenutno igra za italijansku Fiorentinu.

Svoju fudbalsku karijeru započeo je u F.K Durenast. Preko u-21 ekipe Jang Bojsa iz Berna 2004. došao je u Fudbalski klub Bazel. Tamo je takođe igrao za U-21 ekipu. Od sezone 2005/06. ustalio se u prvoj postavi A tima FK Bazel. U januaru 2007. kao devetnaestogodišnjak prelazi u italijansku Fiorentinu. Obeštećenje koje su ljubičasti morali platiti Bazelu procenjeno je na oko 3 miliona evra, čime je Kuzmanović postao najskuplji švajcarski mladi reprezentativac svih vremena.

Iako je bio stalni član i kapiten švajcarske mlade reprezentacije, posle poziva srpskog fudbalskog saveza odlučio se za seniorsku ekipu Srbije. Za Srbiju je debitovao na utakmici protiv Finske 2. juna 2007, a u svojoj drugoj utakmici u reprezentaciji u porazu protiv Belgije 3:2, Kuzmanović je postigao oba gola.

Pozicija

Kuzmanović je igrač sredine terena. On je stup u prijenoslu lopte iz obrane u napad. Playmaker u svom timu. U alternativi može igrati i na desnom krilu.

Prednosti

Igrač koji je dobar u svim aspektima igre. Odlično markira igrače kada igra na poziciji defanzivnog veznog igrača. Odličan je u situacijama 1 na 1 sa protivničkim igračima gdje često izlazi kao pobjednik. Ima odličan pregled terena, te bez problema oduzima protivničkim igračima loptu. Ima dosta jak udarac te kao individua može puno toga >dobroga< donjeti timu.

Slabosti

Ima slabu realizaciju koja često zna da ga sputava u mentalnom pogledu. Tehnički nije potkovan igrač tj. dribling mu je užasan što je lako za primjetiti. Nema neki svoj stil igre, često kopira druge igrače pa tako nema nekih nepredvidljivih poteza. Spor je i trom igrač.

Trenutna sposobnost

Strasan potencijal, po mojoj slobodnoj procjeni bice jedan od stubova srbijanske reprezentativne odbrane vec u sljedecoj sezoni. Iz sezone u sezonu napreduje, radio je sa vrhunskim strucnjacima i dosta toga zna i umije. Jako je stabilan za svoje godine. Najbolje od Zdravka cemo tek videti. Njegovi trenutni atributi su toliko dobi da cak i da vise ne napreduje bice fantastican igrac.

Potencijalna mogucnost

Zdravko ima tek 22 godine,sto mu daje dosta vremena da nepreduje.Predstavlja veliki potencijal,I ne zelite da Vam ovaj igrac promakne.Na pocetku igre,Zdravko ima veoma dobre ocene,sa kojima igra na veoma visokom novou,ali dobrim treningom I trenerima,do izrazaja dolazi njegovo vrijeme za napredovanje.Ako se pravilno razvija,postaje jedan od najboljih igraca u igri.

Informacije o transferu

Ima 22 godine, a več je prošao što mnogi igrači neče u čitavoj svojoj karijeri. Želi da se ustali u Stuttgartu te da napreduje kao igrač i kao čovjek. Mentalno je jako brzo sazrio tako da na njega vjernovatno neče imati utjecaj mediji. Možete ga dovesti za nekih 10M funti.

Vrijednost: 7.5M

Opci utisak

Nosen svojim iskustvom sa ovim igracem on je jedan od igraca koji su sigurno “must have” u svojoj ekipi. Preporucujem ga svima. Necete zazaliti.


Video informacije:

http://www.youtube.com/watch?v=aEaz76-pZEE


http://www.dodaj.rs/f/1a/es/2afKgLU3/scouting-reports-250x249.png

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |