Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

"Napad Je Najbolja Odbrana" Ili Ipak Vise Verujete Bunkeru?


Recommended Posts

Za mnoge od nas koji uzimamo slabije klubove, glavno pitanje kada pravimo taktiku jeste kako sacuvati svoj gol. Postoji stara izreka "napad je najbolja odbrana" ali isto tako cak i najbolje ekipe (Poput Chelsea) nekada su jednostavno primorane da gol brane bunkerom? sta vi mislite o tome? preferirate li bunker ili se branite napadom?

Link to comment
Share on other sites

Pa ja sam zto odsto za napad.bunker je nesto najgore sto postoji u fudbaku za mene.ali jos vise me boli kad vidim da neki veliki klubovi igraju tako kako se igralo pre 50 godina.napad je najbolja odbrna uvek bila ali sve vise postaje poznat ovaj bunker.to je moje misljenje da cujem vas? xD

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Slazem se. Bunker ubija previse igru, tesko je cak i igrati bunker. Ja uvek napravim takvu taktiku da otmem protivinku loptu, da je drzim do besvesti i onda kad prebacim teziste igre pred njegov sesnaesterac, e onda je gotov :) Jednostavno, imamo dosta mogucnosti, cak i sa contorl strategijom moguce je napraviti odlicnu odbrambenu taktiku koja se nece zasnivati na ispucavanju lopti u aut, vec na drzanju lopte, sigurnom kombinovanju, i prebacivanju lopte pred protivnicki sesnaesterac. Tako je mnogo lepse plus imate vece snase da date gol, a manje da primtie :) Mada naravno, ne moze se ovo izvesti sad sa bilo kakvim igracima i protiv nekih bas jakih klubova.

Link to comment
Share on other sites

Uvek igram otvoreno na gol vise,sto me nekad i kosta pri kraju meca vec mi se desilo ove nedelje nekoliko puta..Kad god sam igrao bunker i branio neku prednost protivnik me napuni :( Ne vazi dzabe izreka Napad je najbolja odbrana :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Reus,onda ne radiš bunker kako treba i to je to...Nije bunker strpati 9 igrača u 16 metara i izbijati,treba igrati pametno...Recimo,stavi se 4 igrača u obranu i iza jedan Sweeper i lopta će teško proći(naravno,može) i onda ispred jednog DMC,malo bolje bekove za obranbene zadatke,druge nema kod bunkera i čekati kontru

Link to comment
Share on other sites

Odbrana je bolja od napada. Ne volim bunker, ali ni napadacki fudbal. Dino je rekao jednom za moju taktiku da je kontrolni bunker, sto je otprilike tacno, ne dozvoliti protivniku da organizuje napad agrasivnom igrom u vezi. Ukoliko prodju vezni red, jedan CM ostaje u napadu dok drugi ide u odbranu i cekam kontru preko krila. Nema lijeka za to.

Link to comment
Share on other sites

Opet i ovde bi se složio sa Lingom sve kreće od odbrane ako imate tu jake momke i ako se tu formira kostur ne prolazni vi ćete znati da se branite ali ćete kad tad dati i gol, stvar je od ekipe do ekipe evo ja pričam za online najbolje je znati šta igra rival i prilagoditi se istom. Odlična stvar je i ako imaš jaču vezu od rivala da ga tu nadjačaš i prekineš odmah napade ali to nije laka stvar.

 

Elem volim i ja napadački i atraktivan fudbal ali ipak više od toga volim da pobedjujem. Treba za ovakve stvari znanja, treba znati kada napasti/braniti se, koja je slaba tačka rivala itd itd...

Link to comment
Share on other sites

Niko ali niko se ne može braniti 90minuta na perfektan način u to sam siguran 100%, sve zavisi kakav se bunker igra sa 2DMC sa swaperom ili nešto treće. Generalni saveti protiv svakog bunkera su sigurno dobri šuteri i njihovi šutevi vam 16M + dobri prekidi i dobri igrači u tom delu igre, takodje naravno zavisi i od vašeg ili protivnikovog rostera da li ima brze ili spore igrače da li ti imaš brze ili spore npr protiv sporih sam ih često probijao sa dugim loptama na pochera ili sigurno protiv svih bunkera bi trebalo da pali igra na visoka krila ali wingere ne iniside forward jer će se takvi igrači samo zakucavati u DMC npr...

Link to comment
Share on other sites

Slozio bih se sa Lingom i Saletom.. To sam i ja pricao, znaci ne igram karakteristicni bunker, vec se tako zatvorim da prvo uzmem loptu protivniku i pokusam da ja pravim sanse bez obzira ako je on favorit.. Ukoliko tu ne uspem imam odlicne igrace koji presecaju protivnicke paseve i remete napade, dok odbranu vec sigurno ne mogu proci u tako haoticnom stanju kojem doprinose veznjaci.. Vazna je tu saradnja veznog reda i odbrane, kada se to ukomponuje, sanse da primite gol su manje od 15%. Obican bunker gde prepustis igru protivniku, to je za mene bezveze, i na taj bunker sam mislio. A neka vrsta, kako bi Ling rekao "kontrolnog bunkera" e to je prava stvar.

Link to comment
Share on other sites

Definitivno napad, u to sam se uverio igrama protiv Chelsea, "Nianga" [ koji je jednom, samo jednom primio loptu i dao gol ] ... Bilo koji tim a ima imalo perspektivne igace i igrace veznog reda koji znaju da povuku loptu, napad i samo napad. Ali kad bi se nasao u situaciji da ne mogu da biram igrace koje zelim da ubacim u igru postoji mogucnost da bi igrao "bunker" sa jednim brzim isturenim igracem.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

verujem i jednom i drugom, samo treba prepoznati kad treba napadati a kad se braniti.

 

taktiku određuejm prema šansama pred utakmicu(rečenice gde stoje šanse na kladionici), kad sam čist favorit(recimo upozore me protiv "complacency" tj da ne budeš neoprezan) verovatno ću početi sa control ili standard, ako sam autsajder najčešće ću probati sa defanzivom, to je posao menadžera da odluči kad i šta, ne postoji jedna taktika za sve situacije, u tome je fora cele igre:)

 

naravno taktiku treba sastaviti kako treba da bi se dobio pravi efekat, i naročito ne grešiti mnogo na konferenciji za štampu pred utakmicu jer se posle sve naplati na utakmici, ali kad se sve složi kako treba rezultat bude ok :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

ja više preferiram ovo 'napad je najbolja obrana' iz razloga što je ljepše za gledat nego kad se čitavu utakmicu braniš. naravno da ne možeš sa donjom burkiševinom napadati protiv barce ili reala ali protiv momčadi koja je malo jača od moje slobodno se igra napadački. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |