Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Neven Subotić


juanes
 Share

Recommended Posts

Osobne informacije

Ime:Neven

Prezime:Subotić

Godina rodjenja:10. prosinca 1988.

Nacijonalnost:Srbin

Klub za koji nastupa:Borussia Dortmund

Omiljena osoba:Jürgen Klopp

Omiljeni klub:Borussia Dortmund

Klubovi za koje je nastupao:TSV Schwarzenberg, Sparta Gold, Impact Black, University of South Florida, Mainz 05

Utakmice za reprezentaciju:10(1)


http://www.sportske.net/text_images/200906/neven-subotic-velika3241220090611062555.jpg


Ličnost

Neven Subotić se rodio 1988. u srpskoj porodici iz Prnjavora[1]. Porodica se 1994. godine preselila u nemački grad Šemberg, a pet godina kasnije u SAD, kad im je istekla boravišna viza. Jedno vreme su živeli u Solt Lejk Sitiju, a zatim šest godina na Floridi.

Neven Subotić je slučajno upoznao Kita Falka, koji je bio pomoćnik u reprezentaciji SAD do 17 godina i koji ga je pozvao da dođe na probu. Od 2004. do 2006. godine je igrao za tim Univerziteta Južne Floride, te u mladim reprezentacijama SAD. Zatim se ponovo preselio u Nemačku da nastupa za Majnc 05. U prvoj sezoni je odigrao 34 utakmica i postigao četiri gola. Godine 2007. je prešao u Borusiju za četiri miliona evra. U Borusiju ga je poveo bivši trener Majnca Jirgen Klop. Sezone 2008/09. je za Borusiju odigrao 33 utakmica i postigao šest golova.

Mogao je da bira da nastupa za reprezentaciju Srbije[2], SAD ili BiH[3][4], a izabrao je srpsku za koju je debitvao 28. marta 2009. u kvalifikacionoj utakmici za SP 2010. protiv Rumunije u Konstanci, koja je završila 3-2 za Srbiju. Prvi gol u reprezentaciji je postigao u istim kvalifikacijama u utakmici protiv Farskih ostrva 10. juna 2009.

Pozicija

Neven Subotić je srpski nogometaš i reprezentativac koji nastupa za Borusiju iz Dortmunda. Subotić je obrambeni igrač i visok je 1,93 m.

Prednosti

Jedan od ponajboljih obrambenih igrača u Njemačkoj. Visok je kao što sam ranije spomenuo, samim tim ima dobar odraz te udarac glavom. Odličan je u prekidima. Često spašava vlastiti tim svojom požrtvovanošču. Odlično markira protivničke igrače koje čitavo vrijeme drži "na oku". Samim tim ima odličnu koncentraciju.

Slabosti

Slab je tehničar. Nije tim igrača koji iz obrane može povuči akciju tj. kontru ili polukontru. Spor je i trom igrač. Neodlučan je u nekim odlučujučim trenucima kada je zadnji igrač u obrani. U takvim situacijama često ukliže u protivnika što ponekad zna izazvat kontra efekat.

Trenutna sposobnost

Fizički jak igrač koji može da se nosi sa bilo kojim robusnim napadačem današnjice. U statistici sam primjetio da u večini zračnih, ali i onih duela na zemlji izlazi kao pobjednik što je odlično za jednog mladog obrambenog igrača. Vjerujem da mu ti prikazi daju moral i nadu pa je tako iz dana u dan sve bolji nogometaš.

Potencijalna mogucnost

Mogao bi postati jedan od glavnih obrambenih igrača u Europi za četiri/pet godina dok ne stasa u pravog igrača. Često se "izgubi" na terenu, ali doče i to vremenom. Tehnički nije potkovan igrač što mu smeta u razvoju, ali uz pravilne treninge mogao bi popraviti sve navedene slabosti i izrasti u odličnog igrača.

Informacije o transferu

Subotić je dečko koji je prošao pet omladinskih škola. Igrač koji se nameče u Bundes ligi. Sada je član i srpske nogometne reprezentacije. On je velika nada ovoga sporta i sigurno bi ga svaki klub želio vidjeti u svome dresu. Uprava Borussia-e ga se ne želi riješiti samo tako. Da bi ga kupili morate izdvojiti najmanje 10M.

Vrijednost:6.4M

Opci utisak

Mlad, talentiran i prespektivan igrač. Mnogi se nadaju da če jednog dana postati jedan od boljih nogometaša. Već je se afirmirao kao nogometaš no još nije mentalno sazrio kao čovjek što je jako bitno da bi se uspjelo u ovom sportu. Utjecaj medija je ogroman što ga samo sputava, ali on je jak i nadam se da će jednog dana postati ono što svi od njega očekuju.


Video informacije:


 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |