Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Mehmet Topuz


juanes
 Share

Recommended Posts


Osobne informacije

Ime:Mehmet

Prezime:Topuz

Godina rodjenja:7.listopada 1983.

Nacijonalnost:Turčin

Klub za koji nastupa:Fenerbahçe

Omiljena osoba:Arda Turan

Omiljeni klub:Chealse

Klubovi za koje je nastupao:Kayseri Erciyesspor, Kayserispor, Kayseri Yolspor

Utakmice za reprezentaciju:19(0)


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/9/95/Mehmet_in_National_Jersey.JPG/200px-Mehmet_in_National_Jersey.JPG


Ličnost

Vrijeme je i za opis ovog sjajnog turskog ljevaka.Igrac je turskog kluba Fenerbahçea. Svoju karijeru počeo je u pomlatku turskog kluba Kayseri Yolspor. Debi u dresu Fenerbahçea ostvariio je u 2009. godini. Do danasnjeg dana upisao je 16 nastupa i postigao 9 golova. Posebno se istice svojom malom visinom.

Pozicija

U pomlatku je jedno vrijeme bio i golman, ali kasnije ga trener stavlja na poziciju centralnog veznog gdje igra i dan danas. Odlično se snalazi u veznom redu. Vođa na terenu, i jako je bitno to što komunicira sa ostatkom tima.

Prednosti

Ovog odličnog turskog igraca krase mnoge vrline kao sto je sjajan dribling, i to mu mnogo znaci za njegovu poziciju. Jako nepredvidljiv igrač koji u jednom potezu napravi ono što niko nije očekivao, zahvaljujuci tomu ima sjajan vid za gurnuti loptu u prostor protivnickim odbranama koju hladnokrvno iskoristava oštrim pasovima. Veoma kreativan igrač. Na terenu uvijek prikaže volju za igranjem i uvijek "gine" za svoj tim.

Slabosti

Svi imaju mane, pa tako i ovaj več iskusni Topuz. Jedna od glavnih mana mu je i igranje glavom, ali na to mu utiče i njegova fizička građa, pa se na njega ne treba previše igrat u prekidima. Također ima slab ubacak tj. ne može dugačkim loptama pronači svoje suigrače, a i snaga mu je slabija strana.

Trenutna sposobnost

Najjača strana ovog iskusnog turčina jesu oštri pasovi. Ima odličan pregled igre. Odlučan je u svojim nakanama što mu se nekad zna i obit o glavu.

Potencijalna mogucnost

Napunio je 27 godinu. Ovo su najbolje godine za nekog igrača. Trebao bi poraditi na fizičim vještinama te na udarce glavom u kojima je pa može se reči očajan. Slab je u skoku, ali sa njegovih 180 ni ne može se nešto više i očekivati. Dobrim treninzima može napredovati u jednog solidnog veznog igrača.

Informacije o transferu

Igrač koji igra u Truskoj ligi koja i nije previše atraktivna. Volio bi igrati u nekom europskom klubu. Igrač koji zna 3 strana jezika što bi mu dosta olakšalo posao u afirmaciji u nekom drugom klubu. Fenerbahçe bi ga prodao za dupli iznos njegove vrijednosti.

Opci utisak

Pred ovim je igracem sjajna buducnost. Več igra punih 8 godina, ali opet ima dosta mjesta za napredak. Trenutno nije za najvece klubove vec one malo manje tipa: Totenham, HSV, PSG, At. Madrid, Villareal. O njegovom talentu dovoljno govori i to da je reprezentativac Turske, i da je bio pozvan u olimpijsku reprezentaciju Turske.


Video informacije:


Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |