Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Željezničar .by Sema^


Sema^
 Share

Recommended Posts

http://www.dodaj.rs/f/2v/RE/JeKOcFU/1.png

 

Drugi report karijere ''Željezničar .by Sema^'' Datum:26 Maj/Svibanj '12.

 

http://www.fxdomains.com/images/icons/transfer.png

 

TRANSFER PERIOD

 

IN

 

Zapamtio sam Vanjine riječi koji je rekao da ne dovodim previše stranaca,da si ne bi pokvario doživljaj.Ove sezone sam doveo dva stranca,prije Lingovog komentara,no naredne sezone na listi želja imam nekoliko dobrih igrača,bosanske nacionalnosti.

 

Koen van de Laak -30-godišnji holandski igrač.Igra na poziciji AMC-a,gdje imam Smajića,koji će u slučaju povrede zamijeniti ovog' već sada standardnog igrača,koji i ne pokazuje zavidnu igru,koja se od njega očekivala.Često pravim zamjene između njega i Smajketa.Ukoliko ovako nastavi sa lošim igrama,postoji mogućnost da već naredne sezone napusti sarajevski klub.

 

Rudy Gestede -Mali Francuz.Došao isto kao i njegov kolega,de Laak,slobodan igrač.Igra poziciju napadača i nije se nešto naigrao ove sezone,jer je konkurencija prevelika sa obizirom da igram samo sa jednim napadačem.Ponekad sam ga ubacivao zajedno sa Adilovićem u Kup utakmicama,ali i za njega važi kao za igrača iznad.Loše partije,i najvjerovatnije ide na Transfer Listu naredne sezone.

 

OUT

 

Nikola Odović -Mladi centar,otišao na posudbu u Bugojno,u Iskru.Nadam se da će u nižoj ligi dobijati što više šansi,i da će se vratiti u Saraj'vo kao bolji igrač.

 

PRIJATELJSKE UTAKMICE

 

Odmor između prethodne i nadolazeće sezone je bio relativno kratak.Nisam ugovarao nikakve prijateljske utakmice,ali sam prihvatio ponudu za prijateljski meč koji se treba igrati na Grbavici od strane holandskog prvoligaša SC Heerenvena.Utakmicu smo pobijedili neočekivanim rezultatom 2:0,pogotcima Muamera Svrake i Mirsada Bešlije.Pobijediti tim koji ima sjajnu historiju iza sebe je veliki korak za naš klub,koji nam daje motivaciju da imamo isti pristup igri i prema jačim protivnicima.

 

LIGA ŠAMPIONA

 

Nakon prošlosezonskog,relativno lošeg nastupa na Evropskoj sceni (Evropa Liga) ove godine smo igrali kvalifikacije za Ligu Šampiona.Prvi protivnik nam je bila estonska Flora,koju smo u prvoj utakmici na Grbavici deklasirali sa 7:0.Na tom meču je briljirao štoper Željezničara Velibor Vasilić koji je zabio 4 pogotka (Dva na Near Post,iako igram na mixed.).Druga utakmica u Estoniji je bila mnogo opuštenija i igrali smo sa rezervnim sastavom.Rezultat je opet bio u našu korist,0:2 i time prošli prvu prepreku u Ligi Šampiona.Onda nas zapada nimalo ugodan Sheriff Tiraspol kojeg je Željo izbacio u ''Pravom fudbalu'' ove sezone.Ista stvar se i nama desila.Kod kuće smo slavili sa 2:0,dok smo ih u Moldaviji deklasirali sa 1:4.Druga prepreka je pređena.U zadnjem kolu pred ulazak u grupne faze,znali smo da nas očekuje protivnik svjetske klase.Tako je i bilo.Na put nam je stao švicarski Zürich,ali nas nije uspio cak ni on zaustaviti.Meč na Grbavici je završen rezultatom 1:1,što je više išlo na ruku protivniku.No,u Švicarskoj smo napravili još jedno čudo.Slavili smo sa nevjerovatnim rezultatom 0:2,koji nas je odveo u grupne faze gdje smo dobili grupu koja je i možda bila najbolje rješenje za nas.Zajedno sa nama,u grupi E sa Šalkeom,Portom i Atletiko Madridom.Nismo ni očekivali puno,sa obzirom da debitujemo u Ligi Prvaka,ali smo se nadali lijepom iskustvu i pokazali smo da možemo igrati u najjačem evropskom takmičenju.

 

Nakon svih odigranih mečeva u grupi,ona je izgledala ovako:

 

http://www.dodaj.rs/f/m/lT/32Qf5v88/grupa-ls.png

 

Atlético Madrid - Željezničar

7:1

FC Porto - Željezničar

1:0

Schalke 04 - Željezničar

5:2

Željezničar - Atlético Madrid

1:6

Željezničar - Schalke 04

0:4

Željezničar - FC Porto

0:5

 

KUP BOSNE I HERCEGOVINE

 

Ovosezonski kup nam i baš nije pružio sreću.Prvi protivnik u kupu bila je Sloboda NG koju smo pobijedili sa 1:3 i osigurali prolaz dalje,gdje nas je sačekao Leotar,koji nas nije mogao zaustaviti.Prvi meč smo gostovali i odigrali povoljnih 2:2 i ostavili koliko tolike šanse za revanš u Sarajevu.Na Grbavici smo zabili isto golova kao u prethodnoj utakmici kod Leotara,rezultat je bio 2:0 i tom pobjedom smo otišli korak više u daljem takmičenju.Sledeća prepreka nam je bila u Bugojnu protiv domaće Iskre gdje smo remizirali 1:1.Kod kuće se nismo dali iznenaditi i dobili utakmicu sa 2:0 pogotcima Nyeme i Tavaresa..Eh,sada nam je uslijedio 'Sarajevski Derbi'.Najveći derbi u povijesti BH nogometa.Na Grbavici smo promašili sve što se moglo promašiti,ali smo ipak uspjeli savladati golmana gostiju Adija Adilovića,dva puta.No onda je uslijedio preokret Sarajeva koji je slobodno možemo reći,nezasluženo preokrenuo rezultat u svoju korist,pogotcima Camposa,Džafića i Senada Torlaka.Rezultat je završen pobjedom gradskih komšija sa Koševa, 2:3.Željo je pružio dobru partiju i sa devet udaraca u okvir gola zabio samo dva,a dok je Sarajevo od ''samo'' pet udaraca pogodilo tri puta gol.Ne smijemo zaboraviti navesti i sjajnu atmosferu koju su ponudili,kako domaći Manijaci tako i gostujuće Horde Zla.Incidenata nije bilo,što je za pohvalu,i što je ''rijetkost'' u BH nogometu.Druga utakmica nam je bila mnogo bitnija i znali smo da moramo izvući pozitivan rezultat na Koševu.Imali smo rezultat od 1:2,dominaciju kao i u prošlom meču,ali sjajni Haris Handžić zabija u 80-toj minuti za neriješen ishod 2:2 .Onda smo sve karte bacili u napad kako bi izvukli produžetke,no rezultat se nije mijenjao.Otišao sam u svlačionicu domaćih i lično pružio ruku kolegi Draganu Joviću i čestitao na prolasku i poželio sam im veliku sreću u finalu protiv Zrinjskog.Finale se igralo prvo na Koševu gdje je Sarajevo slavilo sa 3:0,dok je u Hercegovini izgubio,za njih pozitivnim rezultatom 2:1,i podigli trofej Kupa Bosne i Hercegovine.

 

BH PREMIJER LIGA

 

Kao i prethodne sezone i ova nam je bilo mnogo uspješna.Bolju statistiku ima ova sezone nego ona 2011/12.Završili smo na prvom mjestu daleko ispred ostalih,sa čak dvadeset bodova prednosti od drugoplasiranog Olimpika koji zajedno sa Širokim Brijegom i Sarajevom,koji je osvojio Kup BH ide u kvalifikacije za Evropa Ligu.Iz lige ispada momčad iz Istočnog Sarajeva,Slavija i Leotar.Novopečene ekipe koje su ušle ove sezone su Budućnost iz Banovića i Drina iz Zvornika koje su osigurale opstanak u Premijer Ligi.Dakle, u 30 odigranih utakmica,ostvarili smo čak 23 pobjede,4 remija i 3 poraza.Bili smo +47 u omjerima golova,i osvojili 73 boda.

 

http://www.dodaj.rs/f/3i/Hn/4tiTtOk2/tabela-2012-13.png

 

Drugi put' za redom najbolji strijelac je Brazilac Marcos Tavares,ovaj put sa 27 postignutih golova,dok je na 4 mjestu liste strijelaca i naš Velibor Vasilić sa 14 golova.Nagradu za najboljeg asistenta lige nosi još jedan naš igrač,lijevo krilo,Cadu sa 14 asistencija,jednu više od Damira Kojaševića.Nagradu za najboljeg igrača utakmice dobio je štoper Velibor Vasilić,koji je 10 puta bio najbolji na terenu.

 

http://www.dodaj.rs/f/23/6J/1nrGBGqD/statistika.png

 

OSTALE INFORMACIJE

 

Ovo je slavlje datuma 18.6.2013 godine gdje smo ja i moja ekipa proslavljaji moj rođendan,gdje smo se i ujedno pozdravili sa našim najboljim asistentom lige koji napušta Željezničar ove sezone.Suze radosnice,ali i suze tuge zbog odlaska našeg krila Cadua,koji je naučio usavršio balkanski jezik,jer je prethodno bio u Crvenoj Zvezdi.

 

http://www.dodaj.rs/f/17/Al/1ihKYjWg/roendan.png

 

http://www.dodaj.rs/f/q/SO/2IWd7nwC/trofeji.png

 

 

Prošlogodišnja dva trofeja, i još ovesezonski,su nagrade u mojoj menadžerskoj karijeri.

 

http://www.dodaj.rs/f/1f/w8/18y8XvTO/moj-roendan.png

 

''HVALA ZA SVE MAJSTORE I NIKADA TE NEĆEMO ZABORAVITI.SRETNO CADU.''

 

Igrač sezone po izboru navijača je Velibor Vasilić.

 

http://www.dodaj.rs/f/2y/aW/21EVwkce/igrac-sezone.png

 

Job Status i budžet za narednu sezonu izgleda ovako.Imamo 6 miliona na raspolaganju,koje ćemo nadam se fino utrošili,naravno ne sav novac,na dovođenje potrebnih igrača.

 

http://www.dodaj.rs/f/1e/pf/4HVYMVSr/1/job-status.png

 

http://www.dodaj.rs/f/Y/CM/1b7Ujequ/1/budzet.png

Edited by Sema^
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zavidni rezultati nema šta. O prvenstvu da ne pričam tu si izdominirao samo tako, a šteta za LŠ na način kako si završio, mada drugo se i nije moglo očekivati kada si imao timove poput Porta, Ath. Madrida, Šalkea. Ja se nadam malo boljem uspehu u narednoj sezoni, samo napred.

Pojačanja odlična za tvoj klub nadam se da će dosta pomoći. Ja pratim i dalje i želim da neko iznenađenje u sledećem riportu. Srećno.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Odlicno pises, sve pohvale.. Znaci dok citam, kao da ja igram :D U ligi si vec neprikosnoven, steta stvarno za Evropu sto ne uspes nesto vise.. mozes li mi samo reci za koliko si podigao UEFA koeficijent od kad si dosao na klupu?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Odlicno pises, sve pohvale.. Znaci dok citam, kao da ja igram :D U ligi si vec neprikosnoven, steta stvarno za Evropu sto ne uspes nesto vise.. mozes li mi samo reci za koliko si podigao UEFA koeficijent od kad si dosao na klupu?

 

http://www.dodaj.rs/f/10/9h/1w99zjxj/europe-clubs-coefficient.png

Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/10/9h/1w99zjxj/europe-clubs-coefficient.png

 

Odlicno, odlicno.. Samo kada bi uspeo jedne sezone u Evropi da napravis nesto vise, uzmes pare, pojacas jos malo tim, dobijes veci koef, onda mislim da bi svake godine lagano ulazio u grupnu fazu, a tamo vec zavisi sta ti zapadne..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |