Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Vaša omiljena taktička postava i zašto?


Dino151
 Share

Recommended Posts

Nemam, uvijek pokusavam ( sa razlicitim timovima) da gajim razlicite stilove. Uglavnom su to sve 4-5-1 taktike, ali za sada jedino sa Unitedom sam igrao 4-4-2 ( da, imao sam i 4-5-1 sa Rooney na AMC-u).

Zasto ? Najfleksibilnija taktika i najteze ju je procitati. Ako igras sa dva napadaca i dva krila, ocito je da trebas strane zatvoriti. Ako se igra romb, onda se sredina zatvori ( tj. stavi se narrow - sto vise to bolje). Ovako je tesko procitati ( pogotovo ako se igra sa AMC-om), jer imas 2 napadacke opcije, sredina i krila. I onda malo mjenjas i tako zbunis protivnika. Omiljeno mi je kada jedno krilo moze igrati AMC, a AMC to krilo, pa ih onda mjenjati. Kako se otvara prostor za napadaca, za ne povjerovati :D. Ali uobicajeno igram sa DMC umjesto AMC jer volim defanzivu, pa onda jednom CM-u dam slobodu da ide naprijed i time stvaram visak u napadu ( ili bolje reci egal, ali nema kontre da ga 'bes :D).

Link to comment
Share on other sites

Ja sam u ovom dijelu takodjer koristio razlicite taktike za svaki klub,od 4-4-1-1 sto mi je omiljena,do 4-5-1 sada sa Toulouseom,sa Ajaxom,nema sto nisam,4-2-3-1,4-3-3,1-4-2-3,sa Nurnbergom 4-4-1-1,Dinamo isto,Blackburn isto.

Link to comment
Share on other sites

ja sam na starijim verzijama fm-a cesto igrao 4-4-2 i baklavu ili kako se na fm-u zove diamond . sad taktiku prilagodjavam timu s kojim igram , volim igrati napadacki , sa amc-om koji je trequarista i sa dm - achor manom koji je obicno mesar . na fm 11 se 4-2-3-1 pokazala jako korisna

Edited by eagles
Link to comment
Share on other sites

Taktika,koju ja mislim većina koristi je 4-2-3-1,eh sad,ja sam uvijek težio da budem jedinstven te sam uz modifikacije napravio neku moju verziju te taktike.

U online dijelu sam tu gdje jesam zbog nje.Ipak,zavisi od protivnika,rezultata i mnogo drugih okolnosti kako pristupiti utakmici.Kada je teško gostovanje većinom koristim 4-5-1 sa anchorom,i 4-4-1 koju sam takođe napravio moju verziju.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 month later...

4-1-2-2-1 ili 4-2-3-1, zavisi od stopera, ukoliko su stubovi i operisani od vodjenja lopte, stavim im passing na short i stavim igraca na dm (obicno dlp) koji je zaduzen za prenos lopte, a ako stoperi znaju igrati, dam im malo vise slobode i stavim igraca na amc... jednostavno je najlakse igrati sa ovim taktikama, najbolje se pokriva prostor na sredini, a to je po meni najbitniji faktor, volim imati loptu na sredini... rijetko kad igram sa 2 napadaca

Link to comment
Share on other sites

moja je 4-1-1-2-2 sa DMCR i MCL te AMR i AML...zašto? zato što igram tu postavu otkad sam krenuo s menađerom i to je najjača postava...puno golova tim daje malo prima i osvajate sve što vam se nađe na putu :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Evo sada sam u trećem klubu u svojoj karijeri i treću različitu formaciju koristim..

 

sa Chelsea sa tri mc, dva krila i jednim napadačem.. nešto slično i sa Man Utd samo što sam imao dva mc i tri igrača iza najisturenijeg napadača, u defanzivi se podrazumeva četvorka.. u Dortmundu sada sa četiri pozadi, zadnjim veznim, centralnim veznim, dva krila, plejom i jednim napadačem.. neke male korekcije i u taktici.. uglavnom volim sporu igru, na kontre i maksimalno pridržavanja onoga što sam zadao.. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |