Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Park Ji-Sung


juanes
 Share

Recommended Posts

Osobne informacije

Ime:Park

Prezime:Ji-Sung

Godina rodjenja:25. veljače 1981.

Nacijonalnost:Južnokoreanac

Klub za koji nastupa:Manchester United

Omiljena osoba:C.Ronaldo

Omiljeni klub:Kyoto Purple Sanga

Klubovi za koje je nastupao:Kyoto Purple Sanga, PSV

Utakmice za reprezentaciju:85(11)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a1/Park_Ji-Sung.jpg/250px-Park_Ji-Sung.jpg

Ličnost

Park Ji-Sung se rodio u glavno gradu Juzne Koreje, Seolu, 1981. godine. Svoje prve nogometne dane Park je proveo u univerzitetskom klubu Myongji University. Tu je proveo svoje najmladje nogometne korake, i tu je kao mladic nastupao od ( 1999 - 2000 ). Nakon sto se tu dokazao kao veoma talentovani krilni igrac, potpisuje prvi profesionalni ugovor sa ekipom Kyoto Purple Sanga. Za tu ekipu je nastupa 3 godine (2000 - 2003 ). U ovom klubu je potvrdio svoj veliki talenat i odigrao je 76 utakmica za ovaj klub, dodavsi tome i 11 postignutih golova. Nakon toga slijedi prekretnica njegove karijere. Prelazi u Evropski klub. 2003. godine popisuje ugovor sa Holandskim legendarnim klubom PSV-om. To je prekretnica njegove karijere te je tu izrastao u pravog igraca. Za PSV je igrao 2 godine ( 2003 - 2005 ). Upisao je 64 nastupa te dodao tome 13 golova. Sjajnim igrama u PSV, svoju karijeru je krunisao prelaskom u Man Utd. Za klub sa Old Trafforda je odigrao 85 utakmica i dao 9 golova. Za United igra i dan danas i dlicno obavlja svoj posao. Sada je u najboljim godinama. Ima 28 godina i jos najmanje 4 sezone vrhunskog fudbala je pred njim. Za Juznokorejsku reprezentaciju nastupa od 2000. godine, i upisao je cak 85 nastup i dao je 11 golova. Prije A tima tigrova, igrao je i za mladu reprezentaciju. Tu je odigrao 20 utakmica i dao je 3 gola. Moze se reci da Ji Sung Park ima veoma bogatu karijeru koja jos uvijek traje, a i trajace jos dugo.

Pozicija

Igra na svim pozicijama u veznom redu. Ali ipak najbolje igra na poziciji desnog veznog. Moze igrati i defanzivnog veznog, ali tu se nece bas najbolje snaci.

Prednosti

Jei Sung Park je igrac koji je veoma agilan i odlucan. Kada sebi zacrta nesto, vjerujte, to ce i ostvariti. Jednostavno nema nicega sto ga moze sprijeciti u njegovoj namjeri. Brzina je i njegova jaca strana. Ali ipak glavne njegove odlike su timski rad i zalaganje na terenu. Kao prvo velika odlika svih velikig igraca je to da ne budu sebicni. To ima Ji Sung Park. Kada je u nkoj situaciji povoljnoj za zavrsetak akcije, nece biti sebican, te ce ne sebicno uposliti svoje suigrace.

Slabosti

Kada je rijec o manama, Ji Sung ima par mana koje ga bas koce da bude igrac svjetske klase. Glavna mana Ji Sung Parka je skok igra, dugi sutevi, te izvodjenje prekida. To su mane koje koce Ji Sunga u njegovoj igri. Kada je rijec o skok igri mnogo tome doprinosi i njegova visina. Jer nije toliko visok tako da to i ne moze popraviti. Druga mana su dugi sutevi. To moze biti od izuzetnog znacaja, npr. kada ide kontra, a on ne moze da uposli na drugoj strani svog napadaca. Takodjer ne bih preporucivao da ga stavljate kao izvodjaca prekida jer je i to njegova najslabija strana. To bi bile neke mane ovog krilnog igraca Uniteda. One ga ponekad koce, ali nema igraca koji nema mane.

Trenutna sposobnost

Velika je radilica i za njega nema izgubljene lopte. Veoma je jak igrac. Utakmicu ce odigrati na visokom nivou svih 90. minuta bez pogovora, sto je jos jedna odlika. Jos moram istavi da se odlicno krece bez lopte. Kada nema loptu odlicno protrcava i tako izgradjuje sebi bolju poziciju kada dobije loptu. Jedna rijec za kraj je da je vrhunski igrac jer ima sve atribute sa kojima to potvrdjuje.

Potencijalna mogucnost

Moze napredovati i treba napredovati u fizickom smislu igre. Tehnicki je odlicno potkovan. Također sa svojih 28 godina kolko ima moze biti odlican vođa na terenu. Uzor je mnogim mladim naraštajima što ga dodatno motivira da bude bolji.

Informacije o transferu

Ne ide mu se nigdje. Odlicno se snasao u Manchesteru i osvojio je mjesto u prvoj postavi. Igra kontinuirano i cjenjen je.

Vrijednost: 7,5 miliona funti

Opci utisak

Park Ji-Sung je vezni igrac koji je u najboljim fudbalskim danima. Ima 28 godina i moze odigrati jos 4 sezone vrhunskog fudbala. Ima mnogo odlika ali i mana, kao i svaki igrac. Igrac je koji ne trazi mnogo nova za platu, ali ne zeli ni bas tako mala primanja. Na pocetku igre kosta 6 miliona funti, ali vi cete ga moci dovesti za cifu od 7,5 miliona funti. Igra na svim pozicijama u veznom redu, ali je ipak najbolji na desnoj strani veznog reda. Iza sebe ima veoma bogatu karijeru, sto je jos jedna njegova prednost. Sve u svemu, jedan sjajni iskusni veznjak, koji vam moze pomoci u presudnim trenucima utakmice kada se rezultat lomi.

Video informacije:

http://www.youtube.com/watch?v=kKHaSdygeHQ&feature=fvst

 

juanes BOKICIC

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

jos da smo mi te srece da pes ima takvu grafiku ;D

Nije PES. Mančester Junajted je igrao jednu utakmicu u starim dresovima, u sećanje na neku generaciju, pa je ova slika sa te utakmice.

verovatno na secanje "Bezbijevih beba"

kad im nije poleteo avion pa kad su mnogi poginuli...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |