Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Adem Ljajic


juanes
 Share

Recommended Posts

Osobne informacije

Ime:Adem

Prezime:Ljajic

Godina rodjenja:13.09.1991.

Nacijonalnost:Srbin

Klub za koji nastupa:Fiorentina

Omiljena osoba:Nemanja Vidic

Omiljeni klub:Partizan

Klubovi za koje je nastupao:Partizan

Utakmice za mladu reprezentaciju:10(1)

http://www.championsleague.es/wp-content/uploads/2010/01/Adem-Ljajic.jpg

Ličnost

Adem je najtalentovaniji srpski nogometas koji nastupa za Fiorentinu. Partizanu se prikljucuje kao 14-godisnjak 2005 godine i nastupa u mladjim kategorijama do 2008 kada potpisuje profesionalni ugovor i debituje za prvi tim. Nastupima u Partizanu privlaci na sebe paznju velikih Evropskih timova i u oktobru 2008 godine odlazi na probu zajedno sa svojim starijim suigracem Tosicem koji se odmah prikljucio Manchesteru, a Adem je poslan u Partizan na posudbu do Januara 2010 godine. Do sada je zabiljezio 6 nastupa za reprezentaciju Srbije U-19 i postigao je 4 gola, a az prerezentaciju Srbije U-21 odigrao je 4 utakmice i postigao jedan pogodak. Kasnije se desava preokret te prelazi u Fiorentinu.

Pozicija

Igra u veznom redu na desnoj strani. Dobar kao i alternativa za poluspic. Takodjer moze odigrati i neke uloge u odbrani. Vrlo pokretan igrac i prilagodnjiv.

Prednosti

Ovaj mladi igrac je jedan od najboljih igraca svojih godina. Ima dosta dobre ocjene za jednog igracda od 16 godina. Ima sve sto jedan igrac sredine terena treba da ima. Izuzetno je brz i tesko ga je cuvati, jos kada dodamo da je izvrstan u duelu i da se zna gurati i igrati malo agresivnije to nam govori sve o njemu.

Slabosti

Kod ovog igraca je skoro pa nemoguce naci neku manu. Mozemo izdvojiti neke koje i nisu toliko bitne i neke mane koje se gube u buducnosti tako sto igrac trenira i stice potrebno iskustvo. Mozemo reci da ovaj igrac nema neki specijalan sut iz daleka i da mu treba jos malo iskustva i vremena provedenog na terenu da malo popravi svoju izdrzljivost. Vjerovatno svi znaju da ovih mana nece biti u buducnosti ako Adem bude trenirao vrijedno i ozbiljno i da ga ovo nece sprijeciti da postane jedan veliki igrac kakvog Srbija jos nije vidjela

Trenutna sposobnost

On je igrac koji takodjer ima sjajnu tehniku i zna organizovati igru i svojim dodavanjima dovesti svoje suigrace u priliku za postizanje gola. Zahvaljujuci svojoj brzini dobar je i u solo akcijama i cesto zna postici pogodak.

Potencijalna mogucnost

Igrac koji moze napredovati extremno brzo. Vec i je ima 18 godina, a vec je dozivio stvari koje nisu ni najbolji nogometasi. Trebao bi se sad smiriti u Fiorentini i izboriti prvo mjesto. Tako bi se afirmirao i izgradio sebe kao osobu.

Informacije o transferu

Igrac kojemu se ne ide nigdje. Opao mu je moral radi srusenog transfera za Man.U. , ali sta je tu je zivot ide dalje.

Vrijednost:4.1M funti

Opci utisak

Adem Ljajic je cudo od djeteta, sa svojih 16 godina on ima odlicne vjesitne, a da ne govorimo kakve vjestine ce ima za dvije tri godine. Po meni ovaj momak ima potencijala da u narednim godinama nevjerovatno napreduje i da jednog dana bude bolji i od C.Ronalda, uz pravi trening ovo je i moguce.

Video informacije:

 

juanes BOKICIC

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |