Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Alberto Paloschi


juanes
 Share

Recommended Posts

Osobne informacije

Ime:Alberto

Prezime:Paloschi

Godina rodjenja:04.01.1990.

Nacijonalnost:Talijan

Klub za koji nastupa:Parma i AC Milan

Omiljena osoba:/

Omiljeni klub:/

Klubovi za koje je nastupao:AC Milan, Parma

Utakmice za mladu reprezentaciju:8(3)

http://www.footiewallpapers.com/pic_upload/Alberto-Paloschi-wallpaper-8-400x320.jpg

Ličnost

Vrlo potentan igrač koji će uz pravo vođenje vjerovatno postati world clas, ali i cijena mu je takva. Poprilično je nizak i služi se samo sa desnom nogom.

Pozicija

Klasicni spic. U Parmi redovno zabija sto mu i pomaze dosta da se afirmira u talijanskoj ligi. Jos je neiskusan kao igrac i ovaj prijaz iz Milana u Parmu je i vise nego odlican.

Prednosti

Ocjena jeste odraz kvalitete po pitanju tehničkih atibuta, ali bitno je reći da nijedna ocjena nije toliko loša da bi smo je mogli navesti kao manu. Isto tako ni jedna se ne može nazvati vrlinom. Svi atributi su ujednačeni i za jednog devetnaestogodišnjaka ovo i nije toliko loše. Već sada je solidan "target man" što je i najbitnije za poziciju napadača.

Slabosti

Prva je fizička snaga, a druga skok. Ako znamo da neki od najboljih svjetskih napadača poput Messia imaju i lošije ove dvije ocjene onda je jasno da to i nije prava mana. Pozitivnih strana ima mnogo više. Prije svega mislimo na njegovu pokretvljivost i prirodne predispozicije, a ovo je možda i najvažnija ocjena za mladog igrača.

Trenutna sposobnost

Definitivno impresivne mentalne vrline kada se uzmu u obzir njegove godine. Fantastična istrajnost koja će tjerati protivničke defanzivce da se brzo oslobađaju lopte a to dovodi do grešaka. Nerijetko će se baš Alberto naći u pravo vrijeme na pravom mjestu, a sve to zahvaljujući odličnom kretanju bez lopte u fazi napada. Noga mu neće zadrhtati kada se nađe oči u oči sa golmanom i veliku većinu prilika će realizirati. Još treba spomenuti da je veliki radnik što će mu sigurno pomoći u napredku kroz karijeru. Jedina mana koja mu se može prigovoriti je ta što će na trenutke biti neodlučan kada ima loptu.

Potencijalna mogucnost

Mogao bi postati igrac svjetske klase, osim ako se na njega ne zaboravavi kao na "milijun" mladih igraca. Veliki talenat. Takodjer je ovaj igrac pod velikim pritiskom medija, a znamo kako oni utjecu na razvoj igraca.

Informacije o transferu

Ne bi isao nigdje cak i kad bi ponudili veliku ponudu. U vlasnistvu je Parme i Milana pa moraju oba kluba pristat na transfer, ali uvidili su o kojem se potencijalu radi.

Vrijednost:2.8M funti

Opci utisak

Mlad, talentovan i neiskusan. Te 3 rijeci ga najbolje opisuju, najbolje da jos 1-2 godine provede u Italiji, a onda bi bio vec potkovan igrac.

Video informacije:

http://www.youtube.com/watch?v=AtcfvS9NmPo&feature=fvsr

 

juanes BOKICIC

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |