Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Antonio Rukavina


juanes
 Share

Recommended Posts

Ime:Antonio

Prezime:Rukavina

Godina rodjenja:26.01.1984.

Nacijonalnost:Srbin

Klub za koji nastupa:1860 Munchen

Uzor:/

Omiljeni klub:/Partizan

Klubovi za koje je nastupao:Bezanija, Partizan, Dortmund

Utakmice za reprezentaciju:19(0)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/05/Antonio_Rukavina_1860_2009.JPG/200px-Antonio_Rukavina_1860_2009.JPG

Licnost:

Agresivan i strastven nogometas. Hrabar i prodoran.

Pozicija

Mladic koji je jedan od najvecih talenata u 1860 Munchenu. Igrac koji u posljednje vrijeme sve vise dobiva priliku da igra i stice iskustvo igrajuci. Ima 25 godine i igra na poziciji desnog beka ali moze igrati i kao krilo. 19 puta je nastupao i za A reprezentaciju Srbije ali ce sigurno jos vise dobivati priliku u buducnosti. Prodoran i brz igrac kojeg mozemo vidjeti po cijeloj desnoj strani.

Prednosti

Posjeduje jako dobar centarsut i kada probije stranu, zna dobro loptu ubaciti u kazneni prostor. Igrac koji jako dobro izvodi ubacaje iz auta i zna njima uposliti svoje suigrace. Prvi dodir s loptom mu takodjer nije losa strana i relativno dobro se snalazi kod one primo-predaje lopte u uigranim akcijama svog tima. Igrac koji uvijek jako agresivno ulazi u sve utakmice i sve duele unutar te utakmice. Sa svojih 25 godine vec moze biti vodja na terenu i dici moral svojim suigracima. Zna stati na loptu kada je to bas potrebno i tada nam izgleda kao da je to neki super iskusan igrac, a ne mladic koji tek stice to iskustvo.

Slabosti

Nije nimalo jak u skok igri i izgubi vecinu svojih zracnih duela. Sutevi sa distance mu takodjer nisu jaca strana i rijetko kada ili nikada ne pogodi kada uputi jedan takav udarac. Nije bas tehnicki potkovan igrac i sigurno mora poraditi na ovom atributu. Nije bas nesto posebno kreativan igrac i vise je igrac koji igra tacno onako kako mu je taktikci zadato i nista ne radi na svoju ruku. Ne zna se bas dobro postaviti da bi primio loptu ali to ispravlja svojom brzinom. Nije fizicki jak igrac i zbog tog i gubi veci broj onih direktnih duela.

Trenutna sposobnost

Prodoran je ovaj igrac. Prvih nekoliko koraka nakon prijema lopte odradi veoma brzo i onda na red stupa njegova brzina i stvara jednu ubojitu kombinaciju i tada ga je vrlo tesko stici. Tesko ga je oboriti sa nogu kada s etako sjuri i jako je stabilan na njima.

Potencijalna mogucnost

Sa svojih 25 godine vec bi mogao biti vodja na terenu i dici moral svojim suigracima. Zna stati na loptu kada je to bas potrebno i tada nam izgleda kao da je to neki super iskusan igrac, a ne mladic koji tek stice to iskustvo.

Informacije o transferu

Presao bi u neki veci klub, ali mu 1860 Munchen ne bi prihvatio transfer zato sto igra vaznu ulogu u klubu.

Vrijednost: 925.000 funti

Opci utisak

Jedan vrlo kvalitetan igrac koji igra odlicno u prvom timu 1860 Munchena,a malo kasnije ce sigurno zaigrati i u nekom od kvalitetnijih europskih klubova. Posto se od ovog momka ocekuje dosta puno mislim da bi najvsie trebao poraditi na razvijanju svoje tehnike i agilnosti jer ce jedino tada postati jedan kompletan igrac i igrac koji moze uspjeti u nogometu.

Game ss:

http://slike.hr/slike/rukavina_672b5.jpg.html

Interview koji sam odradio snjim po prelasku u 1860 Munchen:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

juane sbrate svaka ti dala opis je fantastican nego kad budes sledeci put pravio opis molim te ako bi mogao da igrac bude sa one liste igraca koje treba da opisujemo.Mislim izbor je tvoj nego ako bi opisao igraca sa liste bilo bi bolje i puno bi nam pomogao

respekt i :čast: za opis

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |