Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Stjepan Tomas


juanes
 Share

Recommended Posts

Ime:Stjepan

Prezime:Tomas

Godina rodjenja:6. ožujka 1976.

Nacijonalnost:Hrvat

Klub za koji nastupa:Gaziantepspor

Uzor:Neville

Omiljeni klub:Juventus

Klubovi za koje je nastupao:NK Istra, Dinamo Zagreb, Vicenza, Como, Fenerbahçe, Galatasaray, FC Rubin Kazan, Gaziantepspor

Utakmice za reprezentaciju:49(1)

http://www.gaziantepspor.org.tr/yonetim/upload/futbol%20tak%C4%B1m%C4%B1/tomas.jpg

Povijest

Stjepan Tomas, hrvatski nogometaš
Prvi se put javnosti predstavio igravši u pulskoj Istri tokom sezone 1994./95.. Već je naredne sezone završio u zagrebačkom Dinamu, tada neprikosnovenom vladaru HNL-a. U tom razdoblju osvaja 5 naslova prvaka Hrvatske, 3 državna kupa i 2 puta nastupa u Ligi prvaka. Nakon razdoblja u Zagrebu nastavlja karijeru u redovima talijanske Vicenze. Nakon 2 sezone tokom kojih igra u obje po 24 utakmice i pritom ispada u Serie B, prelazi u prvoligaški Como u kojem bilježi također 24 utakmice. Uslijedio je, potom, transfer u Tursku.
Prvu sezonu ondje igra za Fenerbahce, a nakon toga za rivala Galatasaray. U tom razdoblju osvaja po jedan naslov prvaka ( 2004., 2006. ) sa svakim od ta dva kluba, te sa trenutnim još i kup ( 2005. ). U Galatasarayu je tokom svog boravka stekao veliku naklonost uprave i navijača, te zaradio nadimak No passaran iliti nema prolaza (suparnika kraj njega). Na ljeto 2007. preselio je u ruski Rubin.
Za reprezentaciju debitira 22. travnja 1998. u pobjedi 4:1 nad Poljskom. Od tad nastupa za reprezentaciju na Svjetskim prvenstvima u Japanu i Juž. Koreji, te Njemačkoj, te europskom u Portugalu. U međuvremenu, prije prijateljske utakmice sa Izraelom, Zlatko Kranjčar ga je nakratko izbacio iz reprezentacije zbog povrede disciplinskih pravila, naime, zatečen je nakon 23 sata u sobi sa nepoznatim maserom. Na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj odigrao je svoju posljednju utakmicu za reprezentaciju, protiv Australije gdje je 2 puta očito igrao sa rukom, i to u skoku. Radi jednog igranja dosuđen je jedanaesterac, a radi drugog nije. Slaven Bilić ne vidi ga u svojim planovima vezanim uz državnu vrstu. Kasnije odlazi u Tursku.

Licnost:

Agresivan i strastven nogometas. Daje sve od sebe. Tvrdoglav i uporan.

Pozicija

Odbrambeni igrac, najcesce stoper. Glavni je stup odbrane. Za vrijeme karijere odlicno moze uciti mladje igrace.

Prednosti

Najjaci je u skok igri. Jako bitno za odbrambenog igraca, a Tomas to posjeduje je odlicno cuvanje(markiranje) igraca. Donosi dobre odluke tako da odlicno radi klizece startove te "pametne prekrsaje".

Slabosti

Stari se, to je ocigledno. Nema vise te brzine kao prije ali opet je pokretac i glavni covjek u odbrani. Slab tehnicar.

Trenutna sposobnost

Ima sve odlike pravog odbrambenog igraca: agresivnost, odlucnost, markiranje, klizeci, komunikacije. Pravi izbor za sve trenere.

Potencijalna mogucnost

Tesko da moze napredovat. Moze popraviti fizicku spremu, a ostalo nema sta jednostavno je odlican.

Informacije o transferu

Igrac koji se snalazi u svim sredinama. Adaptacija mu je najmanji problem. U svim klubovima, pa cak i kad je bio u reprezentaciji bio je u prvih jedanaest. Doci ce i u slabiji klub, ali ponuda mora biti veca.

Vrijednost: 220.000 funti

Opci utisak

Igrac kojeg bi svaki trener volio imati u svom timu. Jednostavno je odlican. Ucitelj mladjih uzrasta. Takodjer je language genious.

((predobar za llm))

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |