Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Something like Pentagon


Ricky™
 Share

Recommended Posts

[glow=white,1,300]Zašto baš Pentagon??[/glow]

U zadnje vrijeme sve više sam počeo igrati na duže staze, a kako mi je ovih dana nešto lupilo dobio sam volju za igranjem sa nekim slabijim klubom. Prvo sam planiramo krenuti nekakav LLM, no budući da se nikako nisam mogao odlučiti za klub pokušat ću na ovaj način. Volje imam na pretek, a do kraja ovim zimskih praznika biti će i dosta vremena. Savršena situacija da se u preostalih 10 dana praznika možda riješi reputacija kojoj bi se mogao "dokopati" neki osradnjih klubova u ligama koje se nešto slabije od onih najjačih.

No, kao što vidite po naslovu teme ovo neće biti klasnični Pentagon u kojemu je cilj osvojiti Ligu prvaka na svim kontinentima. Igrat ću za svoju dušu, na što više trofeja (bilo kojih), a glavni cilj mi je prvom mjesto u Hall of Fameu gdje je sada prvi Alex Ferguson sa 911 bodova. Reputacija managera je postavljena kako bi i trebala biti u Pentagonu, Sunday League Footballer.

 

[glow=white,1,300]Uključene lige[/glow]

 

[hs width=300 height=300]http://i.imgur.com/g2SoV.jpg[/hs]

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 26
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Deportes Magallanes S.A.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/a/a7/CDMagallanes.png/120px-CDMagallanes.png

Deportes Magallanes je čileanski nogometni iz grada Maipu, a trenutno se natječe u drugoj čileanskoj ligi.

Klub je osnovan 27. listopada 1897. pod imenom Atlético Escuela Normal F.C. Prvi naslov osvaja 1933., a na vrhu čileanske zadržao se i slijedeće dvije godine. Svoj jedini kup osvaja 1937. Nakon dvije godine stanke ponovo osvaja naslov 1938. To im je ujedno bio i poslijednja velika titula budući da je uslijedila velika suša koja traja i danas. U međuvremenu su pali i do treće lige (Tercera A). Trenutno igraju u drugoj ligi (Primera B) u koju su ušli 2010. godine nakon naslova u Terceri A.

Ponuda Magallanesa

 

[hs width=300 height=300]http://i.imgur.com/Fspni.jpg[/hs]

Nakon kratkotrajnog traženja posla u kojemu je jedna od opcija bila i njemačka Arminija došla je ponuda ove čileanske ekipe. Vidjevši ponudu (prvo mi je u oči upalo 145.000 € za transfere) pomislio sam da se radi o financijski stabilnom klubu uzmemo li u obzir ligu u kojoj igra. Ipak klub se nalazio u financijskom minusu kojega sam si za zadaću dao riješiti. Po ugovoru je dogovorena plaća iznosila 36.500 € godišnje, ali buudći da sam došao na pola sezone te se svota spušta na ispod 20K, ali pare mi i tako na trebaju.

[hs width=300 height=300]

http://i.imgur.com/eJk2U.jpg[/hs]

Po dolasku prvo što sam napravio je pogled na trenutno stanje u prvenstvu koje nije dobro. Klub se nalazi na začelju jedne od ukupno dvije grupe čileanske druge lige. Zaostatak za predzadnjim iznosi 4 boda sa utakmicom manje. Ukupno je odigrano 18 od 24 kola. Svaka grupa se sastoji od 7 ekipa, a sistem kod ispadanja je da poslijedno plasirane ekipe igraju međusobno, a poraženi ispada u treću ligu.

 

[hs width=300 height=300]

http://i.imgur.com/nxve9.jpg[/hs]

Link to comment
Share on other sites

hvala svima na komentarima :) :)


 

Deportes Magallanes S.A.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/a/a7/CDMagallanes.png/120px-CDMagallanes.png

 

Transferi

 

http://i.imgur.com/RU5Gr.jpg

 

Nakon detaljnog pregleda igračkog kadra uvidio sam kako je ekipa dosta kvalitetno popunjena na svim pozicijama, ali kako bi se valjalo pojačati na mjestima veznoga igrača te lijevoga beka. Uz pomoć skauta brzo su nađeni 34-godišnji vezni igrač Patricio Almandera te 26-godišnji lijevi bek Omar Riquelme koji su došli kao slobodni igrači. Iskusnog Almanderu, koji je 2 puta i nastupio za čileansku reprezentaciju, assistent je proglasio kao najbolje veznjaka u ekipi. Nakon njih dvojice dobio sam ponudu da kupim još dvojicu veznih igrača, Fernanda Manríqueza i Alfreda Rojasa. Nakon što sam poslao skauta da ih detaljno analizira odlučio sam se na kupnju obojice. Destruktivcu Manríquezu, koji je skupio 3 nastupa za reprezentaciju Čilea, skaut je dao 4,5 zvjezdice, a mladom Rojasu je predvidio kako bi se mogao odlično razviti. Njih dvojica zajedno su plačeni 17.000 €.

Što se tiče odlazaka otišla su dva igrača na kojima je dobiveno 170.000 € što je klub privremeno izvadilo iz minusa.

 

Primera B

 

width=366 height=200http://i.imgur.com/y9M8u.jpg[/img]width=366 height=200http://i.imgur.com/87PmC.jpg[/img]

 

Što se tiče ligaških nastupa situacija je za nas krenula dobro, ali onda je krenuo pad. Već u mome debiju išli smo na gostovanje San Luisu, tada prvoplasiranoj ekipi naše grupe. Na poluvremenu smo gubili 2:0, ali sredinom prve polovice drugoga zabili smo dva brza gola te poravnali rezultat. U slijedećem kolu u goste nam je došao Copiapo, glavni konkurnet za 6. mjesto. Utakmica je završila podjelom bodova, bez golova. I u slijedećem kolu smo uzeli jedan bod, a nakon toga su uslijedila 3 poraza što je značilo zadnje mjesto u grupi i doigravanje sa Navalom. Naval je u obe utakmice bio bolji. Prvu utakmicu smo igrali kod kuće te pukom srećom golom iz kontre došli do pobjede 1:0. U drugoj utakmici nije bilo golova te smo uspjeli izboriti ostanak u drugoj ligi što mi je donijelo i produženje ugovora za još jednu godinu.

 

width=366 height=200

http://i.imgur.com/3c9XC.jpg[/img]

Link to comment
Share on other sites

Deportes Magallanes S.A.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/a/a7/CDMagallanes.png/120px-CDMagallanes.png

 

Sezona 2012. - Prvi dio

 

Transferi

 

http://i.imgur.com/rpJAD.png

 

Nakon završetka sezone u kojoj sam upoznao ekipu koja je imala dosta potencijala shvatio sam kako je najveća rupa u napadu te mi je jedna kvalitetna špica bila prijeko potrebna. Ta špica je nađena u liku i djelu 32-godišnjeg Luisa Ignazia Quinterosa. Nakon njega došla su dva mlada igrača od kojih se više očekuje u budućnosti, a izabrani su nakon Chilean Trial Daya. Njih dvojica su 17-godišnji peruanski branič Jean Franco Rodriguez te 21-godišnji Čileanac Alexis Garrido. Nakon početka sezone došli su veliki problemi sa ozlijedama u napadu te je pred kraj prijelaznog roka doveden i Bryan Castillo.

Što se tiče odlazaka otišla su oba napadača koji su prošle sezone bili u prvoj postavi, Rodriguez da bi oslobodio mjesto mladom Rojasu, Arenas koji je na transfer listi od kada sam došao u klub te Aguilera, član druge ekipe, koji je zatražio raskid ugovora.

 

Primera B

 

width=450 height=245http://i.imgur.com/bWgWP.jpg[/img]width=450 height=245http://i.imgur.com/T7ry7.jpg[/img]

 

Prva polovica sezone je kao iz snova. Ja sam osobo očekivao borbu za 4. mjesto koja bi donosila nastavak natjecanja, ali prvo mjesto nikako nisam očekivao. Posebo me raduje činjenica da u ligi imamo niz od 12 utakmica bez poraza, a taj niz bi bio još dulji da nisamo u 5. kolu nesretno izgubili od Evetona u 93. minuti utakmice. U preostalih 7 utakkmica očekujem da ćemo ostati gdje jesmo i sada iako bi nam bilo dovoljno i bilo koje od prva 4 mjesta kako bi se kvalificirali su drugi dio natjecanja gdje će nam se pridružiti i 4 prvoplasirane ekipe iz sjevernog dijela lige, a nova grupa od 8 klubova igrala bi se dvokružnim sistemom nakon kojeg prve dvije ekipe idu u Prvu ligu, a 3. i 4. u doigravanje.

 

width=450 height=245

http://i.imgur.com/MDVGB.jpg[/img]

Link to comment
Share on other sites

Deportes Magallanes S.A.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/a/a7/CDMagallanes.png/120px-CDMagallanes.png

 

Sezona 2012. - Drugi dio

 

Primera B

 

http://i.imgur.com/oKzAU.jpgwidth=450 height=245http://i.imgur.com/eZkNw.jpg[/img]

 

Nakon 12 utakmica bez poraza došlo je neugodno iznenađenje i dva poraza za redom. Nakon toga uslijedilo rastavljanje Fernandez Viala 12:0 uz odličnu igru Quinterosa sa 5 golova. Nakon toga dobili smo i preostale 4 utakmice u prvom dijelu "južne strane" druge lige.

U drugi krug smo krenuli kako smo i završili prvi dio, 6 pobjeda u 6 utakmica, nakon čega je došao remi koji je prekinuo veliku seriju od 10 pobjeda zaredom. Ipak, došle su nakon toga 4 nove pobjede te osiguranje prvoga mjesta na tablici. U zadnja 3 kola izašli smo sa drugom ekipiom te ubilježili samo 1 bod.

 

width=450 height=245

http://i.imgur.com/Fa5FL.jpg[/img]

 

Kao nagrada za ovaj uspjeh došao je i novi ugovor koji je potpisan na dvije godine uz poboljšalje financijskih uvjeta,

sa 36,5 na 55 tisuće eura godišnje.

 

width=450 height=245

http://i.imgur.com/E7ghH.jpg[/img]

 

Alfredo Rojas i Luis Ignacio Quinteros izabrani su za najboljeg igrača te najboljeg strijelca lige

 

width=450 height=245

http://i.imgur.com/SC7YM.jpg[/img]width=450 height=245http://i.imgur.com/BXOgM.jpg[/img]

 

U ekipi sezone imali smo 5 igrača

 

width=450 height=245

http://i.imgur.com/Ur4Ui.jpg[/img]

 

Alfredo Rojas izabran je za najboljeg igrača kluba po izboru navijača

 

width=450 height=245

http://i.imgur.com/tqLBk.jpg[/img]width=450 height=245http://i.imgur.com/iNb8G.jpg[/img]

Link to comment
Share on other sites

Deportes Magallanes S.A.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/a/a7/CDMagallanes.png/120px-CDMagallanes.png

 

Sezona 2013. - Prvi dio

 

Na početku sezone obradovala me je vijest o "širokoj ruci" našega dragoga vlasnika:

 

http://i.imgur.com/d56wA.jpg

 

Transferi

 

width=366 height=200http://i.imgur.com/mhfcX.jpg[/img]

 

Nakon plasmana u viši rang čileanskog nogometa valjalo se dobro pojačati. Tako su dovedeni novi playmker Rodrigo Diaz koji je došao nakon isteka ugovora u njegovom bivšem klubu te novi stoperski par koji će od sada činiti dva Brazilca, Naldo i Cesar. Dovedene su i zamjene za Rivasa i Barru koji su koncem sezone "objesili kopačke o klin". Njihove zamjene su Rene Bugueno te mladi Argentinac Martin Fernandez. Pred sami početak sezone dovedeni su Joel Soto koji će od sada predvoditi naš napad te Patricio Aguilera koji je doveden kao zamjena u veznome redu. Još su dovedeni i zadnji vezni Rodrigo Fernandez te desni bek Jorge Tenazoa čiji su ih dosadašnji klubovi pustili bez odštete.

Klub su napustili igrači na koje više nismo računali i oni umjesto kojih su dovedene bolje zamjene.

 

Primera B

 

width=366 height=200http://i.imgur.com/88bJR.jpg[/img]width=366 height=200http://i.imgur.com/hBObj.jpg[/img]

 

Prva (polu)sezona nakon povratka u prvu ligu protekla se kao u snovima. Već u drugom kolu svladali smo jednog velikana čileanskog nogometa, Colo Colo. Jedini strijelac na utakmici je bio Quinteros nakon kontre. Tada je uslijedio poraz od branitelja naslova Universidad de Chilea 3:1. Vrijedi izdvojiti i pobjedu nad Huachipatom gdje smo gubili 2:0, ali smo do kraja preokrenuli i odnijeli pobjedu 3:2. Do kraja sezone osvojili smo 27 bodova što nas je svrstalo na 5. mjesto. Na četvrtom mjestu završio je Colo Colo što je značilo da su nam oni protivnici u četvrtfinalu doigravanja. U ovim važnijim utakmicama sreća nas nije pratila te je Colo Colo u prvoj utakmici došao do pobjede 4:1, dok smo u drugoj igrali 3:3.

Link to comment
Share on other sites

Karlsruhe

 

http://footballcraze.contentcreatorz.com/wp-content/uploads/2011/04/KSC-Profile.png

 

Sezona 2013./2014. - Prvi dio

 

Na početku sezone obradovala me je vijest o "širokoj ruci" našega dragoga vlasnika:

 

width=366 height=200http://i.imgur.com/RboQu.jpg[/img]

 

Transferi

 

width=366 height=200http://i.imgur.com/roRhw.jpg[/img]

 

Po mome dolasku stanje u klubu je bilo jako loše. Jedino dobro bile su financije tako da smo mogli krenuti u potragu za pojačanjima s kojima bi se mogli boriti za naslov u 2. Bundesligi.

Na gornjem SS-u ga ne vidite zbog toga što je došao u pred kraj prošle sezone kao slobodan igrač, a radi se o američkom vrataru Joshu Wicksu koji bi trebao stati na vrata slijedeće sezone kao No.1. Kao prvi igrači u novoj sezoni došli su bivši članovi ruskog Spartak Nalchika, crnogorski napadač Bogdan Milić i ruski veznjak Daniil Gridnev. Nakon što je po isteku posudbe otkupljen ugovor Švicarca Christiana Schneuwlyja krenuli smo u potragu za igračima koji igraju u drugim klubovima budući smo do sada kupovali samo one slobodne. I tako su u klub bošli dva igrača koji bi trebali nositi našu igru, Nizozemac Bryan Linssen i Poljak Mateusz Cetnarski. Tada sam malo otišao u "šoping" u Hrvatsku. Prvi su došli napadač zaprešićkog Intera Mislav Oršić te krilo Hajduka Mario Tičinović. Za Karlsruhe su još potpisali i regani iz Osijeka, bekovi Goran Vlaović i Goran Prijić. Kao pojačanje na mjestu stopera došao je igrač s kojim imam jako dobra iskustva iz Magallanesa, Naldo. Do kraja prijelaznog roka, kao igrači koji će služiti kako bi proširli kadar, došli su na posudbu Julian Koch iz Dortmunda te Unai Sesma iz Osasune, a Timo Hildebrand je potpisao jednogodišnji ugovor došavši kao slobodan igrač. Poslijednji je došao Boško Janković, također bez odštete.

Klub je napustio ukupno 21 igrač. Većini njih je istekao ugovor, a ostali su otišli zbog nedostatka kvalitete.

 

O rezultatima u kupu te 2. Bundesligi u slijedećem reportu, do tada - komentari  BOKICICyo

Link to comment
Share on other sites

Karlsruhe

 

http://footballcraze.contentcreatorz.com/wp-content/uploads/2011/04/KSC-Profile.png

 

Sezona 2013./2014.

 

2. Bundesliga

 

width=366 height=200http://i.imgur.com/MgjZZ.jpgwidth=366 height=200http://i.imgur.com/0bC1g.jpg

 

Player Stats

 

Top Goalscorer | Best Player | Team od the Year

 

Sezona puna iznenađenja. Po MP-u mediji su nam predviđali 14. mjesto na kraju te borbu za ostanak. Tako se i meni činilo nakon prvoga kola i poraza od Münchena 4:0. Nakon remija sa Rostockom došle su 3 pobjede i skok do 8. mjesta prije poraza od Kaiserslauterna koji je bio među vodećima. Uslijedio je novi niz bez poraza u kojemu smo iznenađujuće upisan i remi sa HSV-om, nakon razbijanja Aachena došao je težak poraz od Gladbacha koji je bio na čelu ljestvice. Slijedeći niz bez poraza je trajao 9 utakmica u kojima smo u dvije utakmice za redom pobjedili K'lautern i Aue, konkurente za pozicije koje vode u najviši rang. Sve dobro što smo napravili u te dvije utakmice "uništili" smo porazom od Osnabrücka. Nakon pobjede nad Paderbornom došla je i moja 100. utakmica na klupi u karijeri, a protivnik je bio Fürth. Na poluvremenu smo vodili 1:0, ali protivnik početkom drugog dijela preokreće na 2:1. Uspjeli smo izjednačiti na 2:2, ali domaćin dolazi u novu prednost. Kako se utakmica bližila mislili smo da od boda neće biti ništa uslijedio je veliki preokret. U 87. minuti nakon kornera Tičinović klizečim startom izbija loptu iz nogu domaćeg igrača, lopta se odbija do Oršića koji zabija za 3:3. Veselju zbog boda nije bilo kraja, ali najbolje je tek slijedilo. U 94. Linssen sa lijeve strane nabacuje na prvu vratnicu gdje loptu čeka Bogdan Milić te zabija za pobjedu 4:3. U slijedećih 8 utakmica uspjeli smo dobiti samo 3 te smo se na kraju uspjeli izboriti za 3. mjesto koje vodi u doigravanje.

U doigravanju nas je čekao Bochum. Prvu utakmicu igrali smo u gostima i unatoč početnim vodstvu uspjeli smo je izgubiti rezultatom 2:1. Ipak, u uzvatom nismo ništa prepustili slučaju te smo rezultatom 3:0 izborili plasman u najviši rang njemačkog nogometa.

 

width=366 height=200

http://i.imgur.com/Pj18d.jpg[/img]width=366 height=200http://i.imgur.com/oGEPF.jpg[/img]

 

DFB Kup

 

width=400 height=29http://i.imgur.com/we68k.png[/img]

 

U kupu nismo imali prevelike ambicije. Protivnik u prvoj rundi bio nam je Aachen, protivnik koji se natjecao također u drugoj ligi. Bez prevelike muke uspjeli smo ih dobiti rezultatom 3:0 te se plasirati u daljnji dio natjecanja. Slijedeći je bio Nürnberg, član prve lige. Nakon 90. minuta bez golova uslijedili su produžeci. A početkom produžetaka - gol. Nakon kornera i ubacijavnja Linssena loptu je došekao Julian Koch te svojim prvim golom u dresu Karlsruhea dovodi nas u vodstvo. Prolaz dalje potvrdio je Milić u 119. minuti. Ali, dalje nismo mogli. U osminifinala čekao nas je Köln, sudionik Lige prvaka jedan od kandidata za naslov prvaka Njemačke. Bilo ih ne nemoguće pobjediti te je na kraju rezultat bio 3:0 za Köln, kasnije osvajača Njemačkog kupa.

 

width=366 height=200

http://i.imgur.com/fBqPv.jpg[/img]

 

Na kraju dva najbolja igrača:

 

width=366 height=200http://i.imgur.com/esptA.jpg[/img]width=366 height=200http://i.imgur.com/WEmNA.jpg[/img]

 


 

width=366 height=200

http://i.imgur.com/JkGpG.jpg[/img]width=366 height=200http://i.imgur.com/ZlI9f.jpg[/img]

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |