Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[TAKTIKA] 4-1-2-2-1 Barcelona


Madridista
 Share

Recommended Posts

Ova taktika je napravljena tako što sam

Tekst koji je napisan prenio na FM12.Ja nemogu namjestiti Touchline Ins. pa je preporučljivo da se navedeni tekst pročita kako bi znali koje Touchline Ins. koristiti.Nadam se da će vam taktika uspjevati kod drugih ekipa,ali naravno,ponajviše kod Barce.


Evo prvo ću priložit sastav ekipe i kako to izgleda...

http://img210.imageshack.us/img210/5364/postava.png


Team Instructions

http://img197.imageshack.us/img197/1734/fcbarcelonatacticsteami.png

 

Kao što se može vidjeti igra se vrlo striktno.Ako ste pročitali tekst mogli ste vidjeti da Barcelona puno protišće bez lopte pa sam s tim razlogom i stavio Press more opciju,ali s malo opreznosti kod duela.Igrači će se puno kretati po terenu,raditi će križanja igrača što će zbunjivati ponekad obranu protivnika što će vaša ekipa iskoristiti.Igrači će dodavati kratke lopte.

 


Player Instructions

GK

 

Kod golmana je stavljeno da bude Sweeper Keeper jer on će,pošto je jako visoka obarana,izlaziti s gola ukoliko lopta pređe iz leđa obrane.Jednostavno on ovdje služio kao libero.

 

 

DCR

 

Kod srednjeg desnog braniča sam stavio da bude Ball playing defender jer mora biti u ovakvoj taktici jedan takav branič,baš zbog toga što mora služiti lopte na bekove te u sredinu.

 

 

DCL

 

Ovdje nisam ništa dirao tako da nema št reći.

 

 

DL/DR

 

Kod bekova općenito u ovoj taktici je osobnost da idu puno u napad i odvlače igrače za sobom i ostavljaju prostor suigračima.

 

 

DMC

 

Defenzivni vezni igrač je jako važan ovdje jer se igraju kratki pasovi pa će on najčešće primati loptu od braniča te je proslijediti do veznog reda.Kao što ima i dužnosti pomicati igru prema gore ima i dužnosti uzimati lopte.

 

 

MCR

 

Vezni desni je razigravač te će on 'hraniti' loptama ostale igrače,ali mu je Duty Attack,a razlog tome su opet kratki pasovi,pa će on krenuti s loptom prema obrani protivnika i tek onda dodavati.Naravno,nije isključena opcija guranja lopte u prostor.

 

 

MCL

 

Ovdje sam stavio da bude 'obični' veznjak,ali više okrenut da se otkriva ostalim igračima i prima lopte za koje on najbolje zna gdje je mjesto.

 

 

AML

 

Kod krila sam stavio lijevog kao 'čisto' krilo te će on ubacvati lopte s linije u pet metara,ali ne i uvijek,priliku će iskoristiti na najbolji mogući način.

 

 

AMR

 

Dok je lijevo krilo za ubacivanje desni krilni igrač će više gledati na utrčavanje od linije prema sredini terena,točnije u obranu protivnika.

 

 

ST

 

Napadač je u ovoj opciji klasični napadač kojemu je cilj zabiti gol,ali u mogučnosti asistencije ni to nije isključeno.Čekat će lopte kroz sredinu i kupit ih,a zadnji zadatak kod toga je smjestiti je u gol.

 


:download:

Edited by Madridista
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 24
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

A sto se tice ove taktike, ja bih promjenio krilima wide play na 'move into chanels' te bi im smanji crossing na rarely. Sto se tice tipa ubacaja ( drill ili float crosses), drill najbolje koristiti kad imas niske igrace u napadu kao Barca  :thumbup:

PI igraca necu da komentarisem, nisam ih sve ni vidio, samo krila.

Link to comment
Share on other sites

A sto se tice ove taktike, ja bih promjenio krilima wide play na 'move into chanels' te bi im smanji crossing na rarely. Sto se tice tipa ubacaja ( drill ili float crosses), drill najbolje koristiti kad imas niske igrace u napadu kao Barca  :thumbup:

PI igraca necu da komentarisem, nisam ih sve ni vidio, samo krila.

 

Hahaha...Ma napravit ću ja sam taktiku,bez knjige,samo me je osramotila  :thumbup: :lud:

Link to comment
Share on other sites

Nisu knjigu pisali ljudi sa FM Base, nego sa FM Scout-a, samo su pitali da li ju smiju tamo okaciti. Ako budu nesto tako i ove godine radili, potrudicu se sa svojim timom prevodliaca ( Dexom i Stefanom  ::love::) da prevedemo i okacimo na nas forum. Naravno, prvo dozvolu traziti  xD

Sretno ti sa taktikom  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |