Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[TAKTIKA] 4-2-3-1 RM Napadačka


Madridista
 Share

Recommended Posts

http://img502.imageshack.us/img502/3410/ista.png

 

Podrav svima,evo da vam predstavim jednu od mojih taktika koja je veoma učinkovita.Riječ je o 4-2-3-1 taktici,pa ako igrate po njoj imat ćete puno prilika i jako brzu igru.Meni je po utakmici prosjek golova(govorim napamet) 3.50 što je znak da se jako napada pa sam zato u naslov stavio Napadačka,a ovo RM je Real Madrid jer ako ste primjetili,oni prvo poluvrijeme igraju da zabiju što više golova i onda drugo poluvrijeme drže kontrolu,tako je i kod ove taktike,prvo pol. Attacking,a u drugom se stavi ili Counter ili Control,zavisi od vas

:) Pa da krenemo..

 

Team Instruction

 

http://img163.imageshack.us/img163/7555/teamins.png

 

Tip ove igre je fluid pa bi to značilo da se igra vrlo tečna igra,napadački.E sada malo glupo izgleda kombinacija Fluid i More discplined,ali imam i za to odgovor.Zašto bi radili nepotrebne driblinge,pretrčavali cijeli teren kada jednostavno može ići igra s dva dodira,malo više dodavanja.

 

Player instruction ću sve lijepo objasnit,pa da i s tim krenemo..

 

S golmanom je sve kako treba tako da nisam imao potrebe dirati ništa pa je sve ostalo isto.

Kod moga tima sam stavio Duty-Stopper jer je taj igrač najbolji tu.Ako vam ne ide tako stavite mu drugo,ali ovaj je najbolji ako imate potrebne rostere.Igrač koji najčešće ostaje kao zadnji i ima jako malo slobode,čim dobije loptu daje je tamo gdje igrate,kroz sredinu,na krilo i sl.

Najbolje je jednog stavit da bude Support,dok drugi Attack jer tada dobro funkcioniraju skupa,naravno,onome koji je Attack stavite da ima više slobode i da ide prema naprijed,a onome s manje da ostaje pomagati.Koju ćete Duty stavit odlučujete vi i raspoloživost igrača.

Kao što sam gore naveo sve ovdje nemam što reći,pa idemo dalje.

Svaka ekipa mora imati jednog igrača na sredini terena koji će uzimati lopte i davati najbližemu igraču do sebe.To su igrači tipa Vukojević,Lass Diarra i sl.

Uz jednog takozvanog 'razbijača' točnije igrača koji uzima lopte potreban je i igrač koji će igrače 'hraniti' loptama,točnije slati će lopte prema naprijed koji će biti uvelike potrebne za krila ili AMC.

Ovaj igrač je u mojoj ekipi igrač koji je s dva lica.On odigra loptu do napadača ili će sam krenuti naprijed i zabiti gol.On treba imati dobar 'njuh' za poslati loptu za koju napadač zna gdje je mjesti - gol.Vi možete postavit da on bude Support pa neće ići puno s loptom prema golu već će samo upošljavati napadače iz sredine.

Zašto sam stavio sve u jedno? -Zato što su ova dva igrača gotovo istih namjera,da s krila ubacuju loptu u pet metara.naravno,ne i svaki put,nekada će krenut prema naprijed vraćati povratne lopte,a može i opucati ako dođe u dobru poziciju.Ovaj igrač moram biti jako brz.To su igrači tima Di Marie.

Napadač će biti po vašem izboru,želite li vi Advanced,Poacher,Target man ili nešto drugo,sve je na vama i igračima kojim raspolažate.Naravno,ova pozicija uvijek mora imati dobar Finishing jer ako to nema onda nije za napad.Kod mene je Poacher jer sam ga stavio igračima da bude Target man,to je igrač koji će primati lopte i slati ih u gol,a još im stavit da lopte njemu daju tako da on samo pokupi i trči - Run onto ball.

 

Eto to je to od mene i ove taktike.Puno sezona sam odigrao s njom i vjerujte mi odlična je.Probajte i javite ako vam se sviđa ili ne sviđa pa da je popravimo na bilo koji način.

 

Edited by Madridista
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 10 months later...

Prvo sliku uploadaš na neki od servisa za to,naš službeni,Imgur.com,dodaj.rs itd...poslije toga je dodaš ovdje,u alatnoj traci ima jednu sličicu :)

/ Imaš li možda taktiku koja je ajmo reči univerzalna.............igram trenutno sa lingovom može a i nemora ....pa sve gubim.......ili da staviš tu svoju taktiku pošt mi ne radi taj link nešto..........hvala.......
Link to comment
Share on other sites

na vrhu posta je taktika na kontre i meni se ne sviđa,tada nisam dosta toga znao koliko sada znam zahvaljujući upravo ovim članovima na forumu koji su u tome pomogli tutorijalima i slično...

 

Nova taktika ti je učinkovitija,a Player Ins mjenjaj kako ti paše,ako želiš da ti kraće igraju nego tako smanji i obrnuto ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |