Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Kako Vam Ide?


Sale92
 Share

Recommended Posts

Dobar raspored do kraja prvenstva, ligu imaš več u rukama...

 

EDIT : Naftan Novopolotsk 2011

 

 

Završnica prvenstva:

http://i789.photobucket.com/albums/yy178/rivaldo22/NaftanNovopolotskFixtures_Fixtures-3.png

 

 

Konačna tabela:

http://i789.photobucket.com/albums/yy178/rivaldo22/BelarusianHighestLeagueOverview_Stages-2.png

 

 

Najbolji strijelac:

http://i789.photobucket.com/albums/yy178/rivaldo22/AliaksandrGavryushkoOverview_Profile.png

 

Prvo smo se oprostili od borbe za naslov prvaka, zatim nam je izbeglo i drugo mesto. Prvo nas je prizemljio BATE, a zatim i Dinamo Minsk. Protiv njega smo žrtvovali kup, igrajuči skoro drugom postavom, da bi onda u ligi izborili dobar rezultat. Imali smo puno stvari u svojim rukama, ali smo bodove gubili zaista na glupi način, prvo protiv FC Minska, a onda, kad smo več skoro osigurali najmanje treče mesto, nismo uspeli da pobedimo ni Torpedo... Ako izuzmemo Minsk, ni u jednoj utakmici zapravo nismo bili baš mnogo bolji od suparnika, koji je kažnjavao baš svaku našu pogrešku. Ako bi me ko pitao, znao bi mu reči, zašto smo izgubili, ali ne i zašto smo pobedili. Imao sam osječaj o velikom "random faktoru" ove sezone, pogotovo nakon što smo, igrajuči pola sata za dvojicom igrača manje, pobedili Brest... U poslednje dve domače utakmice, kad je več počeo padati sneg, domačim navijačima smo priredili dve drame. Prvo smo u 94. minutu dozvolili, da je kod našog kornera suprotni igrač u stilu Bolta pretekao skoro ceo teren i sam pogodio iz kontre. Protiv Belshine vodili smo 1:0 i 2:1, zatim je bilo 2:3 (iz 2 slobodnjaka+ 1 kontre- ajmo ovaj put Blakea), no hvala bogu došli smo do tri boda, a igrači lupali po slačionici, jer sam unatoč pobedi bio besan kao ris. Pa šta misle, da imam doktorat iz psihologije?

 

Ipak, pošteno je reči, da sam u nekim momentima napravio taktičke greške, pogotovo kot biranja uloga za igrače, jer sam nekoliko puta zamenio T(requartistu) za T M-ana... :)

 

Ipak, osnovni cilj je ostvaren, to je Liga Europe, gde čemo krenuti več u 1. kolu. Dogovorili smo se po poboljšanju uslova za trening i mlade igrače, a sledeči zadatak je preuređenje tima, pod hitno: obrana. Ako izuzmemo 195 m visokog Riževskog (Rus!), naš tim je u prosjeku najniži u ligi i upravo zato svi ti naši problemi, pre svega u obrambenim zadacima. Na moje veselje, več su dogovorena dva transfera za sledeču sezonu. Izuzetno sam oduševljen dolazkom Rahmanova, koji če biti za našu zadju liniju to, što je voda za žejnog u Sahari. Komarov možda nije takva klasa, ali po mom mišljenju trebao bi biti dobar dodatak.

 

 

http://i789.photobucket.com/albums/yy178/rivaldo22/ArtemRakhmanovOverview_Profile.png

 

 

http://i789.photobucket.com/albums/yy178/rivaldo22/ArtyomKomarovOverview_Profile.png

 

 

 

Završen je i prvi Youth Intake; več do sad sam mislio, kako bi promenio taktiku (u glavnom smo igrali 4-4-2). U FM 2007 nisam nikad dobro igrao sa AMC-ima, ali možda če se to promeniti; pogotovo, ako če se ovaj momak dobro razviti.

 

http://i789.photobucket.com/albums/yy178/rivaldo22/VladimirVasilevskiyOverview_Profile.png

Edited by ales_pfc
Link to comment
Share on other sites

Odlucih krenuti da do kraja,tacnije dok ne izadje FM13 igram sa Olympiakosom

;)

http://www.dodaj.rs/f/3X/RP/20CPnWtw/olympiakos-sf-piraeus-ma.png

Odlicna forma ekipe,puno golova,lepa igra...

http://www.dodaj.rs/f/1w/dT/1Dvl6C5L/olympiakos-v-fcp-informa.png

Veoma zanimljiv mec u Ligi Sampiona gde je Olympiakos bio pobednik ;)

http://www.dodaj.rs/f/2m/cx/26xoMMoK/greek-superleague-overvi.png

Evo i tabele...

http://www.dodaj.rs/f/3Q/lq/34PyTZ8U/european-champions-cup-o.png

Liga Sampiona :D

http://www.dodaj.rs/f/2i/zD/4zLTIbDR/olympiakos-transfers-his.png

Evo i transfera..

Edited by Pobeda..
Link to comment
Share on other sites

Ekipa : Vitesse

Cilj : Titula prvak Holandije, Kup Holandije, Europa Liga ili Liga prvaka

 

Ekipa koja nema nijednu titulu u elitnom društvu, nijednu titulu kupa odlučila je uložiti pristojne novce da konačno nešto osvoji. Zadnji značaj rezultat 1998. godine treće mjesto u elitnom rangu. Od tada ništa zapaženo. Želimo promjeniti historiju.

 

Polusezona 2011/2012

 

Prelazni rok donio je renoviranje ekipe. 15 novih igrača, potrošeno 10 miliona eura.

 

http://img201.imageshack.us/img201/2646/screenshot011wm.jpg

 

Najčešće korištena postavka i igrači.

 

http://img32.imageshack.us/img32/7906/screenshot015jz.jpg

 

Tabela i rezultati do sad odigranih ligaških utakmica. Trebalo je vremena da se novi igrači uklope i uigraju, te je ovaj zaostatak plod najviše toga. No sada je već krenulo demoliranje, te očekujem neke kikseve Twentea i naš proboj na vrh. Upravi sam obećao plasman u Ligu prvaka li ova ekipa može i do titule.

 

http://img256.imageshack.us/img256/522/screenshot013se.jpg

 

http://img846.imageshack.us/img846/3969/screenshot012vu.jpg

 

U kupu prošli dvije runde, treća nas čeka, opet lagan protivnik. Uprava želi finale najmanje, nadam se da ćemo imati sreće u žrijebu da to i dohvatimo.

 

http://img715.imageshack.us/img715/359/screenshot014lq.jpg

 

I na kraju zvijer nebeska. Jede, lomi, ruši nevjerovatni Crnac. Na njegovim krilima uspjeh je zagarantovan.

 

http://img266.imageshack.us/img266/7107/screenshot016z.jpg

Edited by Astorre
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Naftan, 2. sezona, nakon 1/3 šampionata:

 

SVE JE POSTAVLJENO NA GLAVU

 

http://i789.photobucket.com/albums/yy178/rivaldo22/lestv2012a.jpg

 

http://i789.photobucket.com/albums/yy178/rivaldo22/tekme2012a.jpg

 

 

http://i789.photobucket.com/albums/yy178/rivaldo22/transf2012a.jpg

 

 

Dobar pripremni period, katastrofalan uvod i fantastičan nastavak; to bi na kratko bio rezime 1. trečine beloruskog šampionata, uoči dvomesečne pauze zbog EP-a. Ako je bila prošle sezone rak rana našeg tima obrana, zbog čega smo kupovali pre svega defenzivno orientirane igrače, onda je u prvih pet kola bilo slabo baš sve. Preokret je donela utakmica protv Bresta, a još više tri boda u Mogilevu, do kojih smo došli sa igračem manje, i tako zabili sva tri gola. Za sledeče mečeve odlučili smo, da promenimo taktiku i vratimo se dobri stari 4-4-2, koju čini se, jedinu razumem, i čak na tim mečevima uspeli smo mrežu ohraniti nedotaknutu. Na krilu briljirao je Žulev, u napadu je svoje pridodao Viskušenko; i Komarov napokon je pogodio; a u obrani imamo štoperski par Riževski-Rahmanov, poslednji od dvojice na žalost se povredio u meču protiv Dinama Minska i biče odsutan oko mesec dana.

 

Tabela kaže, da imamo trenutno čak pet boda prednosti u odnosu na BATE; na vrhu je zasluženo Šahter, a drugu i treču poziciju zauzimaju timovi, koji su prošlu sezonu završili na 10. i 11. mestu... Finansije su nam... tako-tako, trenutno smo oko 400K u plusu. Poboljšali smo uslove za mlade igrače, a radovi za "trening facilities" nisu se završili, i čekaju bolju finansijsku situaciju. Isto tako ne možemo se baš pohvaliti rezervnim timom, koji uverljivo zauzima poslednju poziciju u ligi. Tako, da sam bilo na granici toga, da dovedem 1-2 kvalitetna stranca, ali sam se ipak predomislio... do kad?

Edited by ales_pfc
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zanimljiv je ovaj Arsenal,mogao sam dovest Fierra,Sanoga i Nianga i skiniti neku exploit taktiku,ali to onda nije to.

 

Jest da navedemu trojicu imam u Damiau,koji je najbolji napadač kojeg sam imao.

 

Dolazimo do najzanimljivijeg dijela-Eng-Premier liga,prošle godine Liverpool odigra bez poraza i uzme naslov,ja drugi. U polufinalu me zajebe Modrić golom glavom (lik je oko 170 cm visok),oko 85.minute,nema veze.

 

Ove godine bude se Manchesteri,ja uz njih,kombiniram,borim se sa igračima,i najteži je izazov imati 23 kvalitetna igrača,a ugoditi svima. Tako su već otpali Di Maria,Santon,Ščesni,ali para ne nedostaje.

 

Sad još jedna zanimljiva stvar-na poziciji AMC- imam Dzagoeva,Oscara,Kagawu, i Wilshere,poznavajući sebe dovest ću još i Canalesa,koji je na TL u Realu.

Link to comment
Share on other sites

Sezona 2011/2012

 

I ovakva je ispisala nove stranice historije, ali je mogla biti mnogo, mnogo bolja. Par, dvije ili tri loše utakmice u aprilu/maju dovoljne su da vam se sve raspadne. Nismo osvojili ništa, ali ostaje utjeha u izborenoj Ligi prvaka.

 

http://img526.imageshack.us/img526/6492/screenshot001ys.jpg

 

http://img809.imageshack.us/img809/5958/screenshot025z.jpg

 

Poraz kod Feynorda, remi sa Grafšapom odnijeli su nam titulu. Remi u zadnjem kolu nije mnogo promjenio, tada nas je već gol razlika zakopala a Twente je dobio Ajaxa tako da do titule ni sa tri boda nismo mogli.

 

http://img819.imageshack.us/img819/4868/screenshot003os.jpg

 

Kup je stavka koja je naš tim ove godine učinila smješnim i posramila nas. Tada sam vidio da naša violina ima samo jednu žicu, kada joj otkinete istu insturment je za baciti. Odmarao Bonya, tim se osramotio, kada je trebalo pokazati najviše.

 

http://img844.imageshack.us/img844/193/screenshot004dm.jpg

 

Naš najdominantiji igrač, propustio dosta utakmica drugog dijela i tu treba također tražiti gubitak titule na oba fronta. Prvo Afrički kup, a onda i povreda pred kraj sezone. Iako su momci pokazali zadnjih pet kola da mogu igrati i bez Bonya, u što ja nisam vjerovao, ovaj igrač je falio da dadne svoj doprinos u napadačkom dijelu.

 

http://img850.imageshack.us/img850/5836/screenshot005wk.jpg

 

Na kraju finansije, čekam te neke bonuse za odigranu sezonu te naravno da šef malo pogura, budžet za transfere od 15-ak miliona bio bi dovoljan da uđemo spremni u Play off Lige prvaka gdje nas ne čekaju naivni rivali. Moramo ojačati igrački kadar, očekujem igru na tri fronta.

 

http://img194.imageshack.us/img194/1493/screenshot006eb.jpg

Edited by Astorre
Link to comment
Share on other sites

Ne valja nikako, kiksnuo sam protiv Bresta u gostima, koji se bore za cetvrtu poziciju. A Marsej pobedio, tako da smo sada izjednaceni po broju bodova. Jedino me bolja gol razlika drzi na prvom mestu. I nemam vise prava na kiks. Brest mi je bio neugodan i u prvom mecu. (ovo sad pisem bez ukljucenog fm-a. pa se ne secam kako se prvi zavrsio). Izgubio sam 3-1! Krila su mi bila odsecena, probao sam i sa rezervnim taktikama i na sve ili nista. Odsecena krila i katastrofalna odbrana dovele su do poraza. Uz to i najslabija utakmica do sada Sisoka. Ocena 5.8!!! Pisalo je da je motivisan, ali je zuvao ponekad sebicno i ne potrebno van 16... Ostalo je jos 4 meca do kraja sampionata.

Imao je i Marsej kikseve, ali nisam ih iskoristio, ili jesam, ali sam onda ja kasnije kiksirao. Ne znam da li mogu nesto da kazem u team meeting. To nikad nisam koristio. Moral je dobar. tj. very good nekima i superb. Na kraju meceva sam im agresivnim tonom rekao da su odigrali katastrofalno. I pisalo je seemed motivated svima. Nadam se da ce mi se igraci trgnuti. Jer su prerano poceli da slave.:)

 

 

Al sam se raspisao. xD

Link to comment
Share on other sites

Izgledamo igrački sve bolje i jače.

 

Trenutni sastav:

 

Akinfeev

Smities(rezerva,ništa više),otišao Ščesni u Bayer za 10,25 miliona.

 

Lijevo:

Doveden Jack Robinson za 6.5,prodan Aly Cisokho za 9 u Stoke.

 

Stoperi:

Rakitsky-8 miliona plaćen

Verlmalen

Papandopulos

Consielny

 

Bartley na posudbi.

 

Desno:

Corchia Azcipilueta

 

sredina terena:

mesar:Song

 

Ramsley

Witsel

Oscar

Dzagoev

Shaqiri

Kagawa

Walcott

OX

Wilshere

 

Dobar mi je izbor ovdje.

 

A tek u napadu: Damiao,Doumbia.

 

Khedira otišao u PSG za 14 miliona,doveden za 6.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |