Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Manchester United F.C.


Federer
 Share

Kakva je prica ? :D  

8 members have voted

  1. 1. Kakva je prica ? :D

    • Losa
      0
    • Moze i bolje
      2
    • Dobra
      4
    • Odlicna
      2


Recommended Posts

Veliki Sir Alex Ferguson napustio Old Trafford

 

Mediji spekulisu da je razlog odlaska slavnog trenera zdravlje njegove supruge. Skotski strucnjak je otisao posle sastanka sa predsedikom United-a, koji nije zeleo da daje bilo kakve izjave.''Ne zelim da dajem nikakve izjave nakon iznenadjujuceg odlaska Fergusona,reci cu samo da da sam veoma razocaran i da ovako nesto nisam ocekivao'' - rekao je Avram Glejzer.

 

- U narednim danima ocekujemo detaljniji izvestaj minulih dogadjaja sa Old Trafforda .

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 24
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ko je novi trener !?

 

Nakon odlaska sir Alex Fergusona sa klupe Crvenih djavola, predsednik kluba trazi dostojnu zamenu za iskusnog Skota. Mediji vec spekulisu ko bi mogao da sedne na klupu slavnog kluba. Londonski i mancesterski novinari objavljuju kako bi selektor reprezentacije Engleske Fabio Kapello mogao da preuzme najtrofejniji mancesterski klub, dok spanski mediji trvde da ce ''Gospodin posebni'' na klupu Uniteda.

 

 

Jedan novinar iz Mancestera je napravio anketu na pitanje ''Koga bi vise voleli na klupi Red Devilsa-a ?'' - Verovali il' ne, Zoze Mourinho je osvojio cak 74% glasova naspram Kapelovih 26%. Jasno je da je Mourinho najpozeljniji, ali jedna medijska kuca iz Spanije pokusala je da stupi u kontakt s Portugalcem, ali je on samo odgovorio ''no comment'' sto je veoma razljutilo navijace Uniteda. Predsednik kluba A.Glejzer je rekao da ce na klupu Man Utd-a sesti Portugalac, koji nije Mourinho. Poznati biznismen je tako bacio u razmisljanje citavu fudbalsku javnost.

 

 

to be continued

Link to comment
Share on other sites

Andre Villas Boas na klupi ''Djavola''

 

 

http://img84.imageshack.us/img84/8233/villasboas.jpg

 

Mladi portugalski strucnjak Andre Villas Boas juce je potpisao za najveci engleski klub, Manchester United. Ovaj engleski klub je ispred nosa ''oteo'' portugalskog strucnjaka Portu. Ocekivalo se da ce Boas preci u najveci portugalski klub,medjutim desilo se nesto sto je veoma razljutilo upravu Porta,a to je razgovor Boasa sa upravom mancesterskog kluba. '' Mislim da sam uradio pravi potez u pravom ternutku. Nadam se da cu biti dostojna zamena za legendarnog i neponovljivog Skota. Pokusacu da zadovoljim klub u svakom pogledu,a titule ce nadam se doci same.'' - naglasio je Boas.Predsednik Manchester Uniteda je rekao: ''trazili smo,trazili i na kraju nasli jednog perspektivnog i talentovanog menadzera koji ce nadam se nastaviti tamo gde je stao njegov prethodnik, Ferguson.

 

Na prvoj Press Konferenciji, mladi Andre Villas Boas, vidno nervozan, uspeo je da odgovri na sva pitanja veoma napornih novinara...

 

Novinar - Sta ocekujete u ovoj sezoni i da li mislite da cete uspeti zameniti legendu ovog kluba kao sto je to SAF?

AVB - U ovoj sezoni se nadam novim trofejima kako bi kupio srca navijaca.Znam da ce to biti  tesko,ali mislim uvek pozitivno.

Novinar - Da li ste zadovoljni uslovima koje pruza Man Utd, odnosno ceo ovaj kompleks stadiona?

AVB - Naravno da sam zadovoljan, cini mi se da Man Utd ima najbolju omladinsku skolu,dok su ostali uslovi fenomenalni.

Novinar - Da li planirate da dovedete nekog i ako nije tajna koga?

AVB - Ne bih zeleo sad o tome, bice vremena. Nadam se - uz smeh je dodao talentovani portugalac.

Novinar - Dobro onda,zelim vam puno srece u radu i hvala vam sto ste izdvojili dosta vremena

AVB - Hvala i vama, nadam se da cemo dobro saradjivati ! :)

Nakon Press Konferencije Andre Vilas Boas se uputio ka svom novom stanu u centru Manchestera. Ocekujte jos iznenadjenja,jer je Andre Villas Boas tipicna Mourinho-ova skola.

 

to be conitued ...

Link to comment
Share on other sites

Andre Villas Boas unosi novine ?!

 

Prica u 1.licu jednine : )

 

Nakon mog dolaska u United sve se promenilo. I dalje se oseca nedostatak jedne takve licnosti kao sto je nekad bio Fergi. U pocetku navijaci mi nisu davali neku veliku podrsku,nju sam dobijao od moje porodice,kao i od uprave kluba. Kasnije,tacnije nakon priprema i moze se reci dobrih utakmica,navijaci su uvideli da ja nisam obican trener, vec nesto sto podseca na njihovog starog, dobrog Fergija. Posle par dana i nekoliko treninga, presednik Glejzer, koji nije bas omiljen kod navijaca,me je pozvao u njegovu kancelariju,koja je imala pogled na prekrasan stadion, Old Trafford. Nakon nekoliko minuta razgovora rekao mi je da cu imati 28 M za transfere i da se od mene ocekuje :

Borba za titulu u premijer Ligi,kao i prolazak bar u 1/8 finala Lige Sampiona. Po njegovim recima, Fa Cup, League Cup i Community Shield nisu toliko bitna takmicenja. Sastanak se zavrsio, otisao sam sa svojim scoutom da gledam neke meceve na kojima su igrali neki igraci za koje sam ja zainteresovan.Na kraju u klub su dosli/otisli.

P.S. neki transferi su i sa zimskog prelaznog roka.

 

http://img864.imageshack.us/img864/8302/transfers.png

Gregory van der Weil - mladi, talentovani holandski desni brek. Bivsi clan Ajaxa. U Man Utd je stigao za 15 m .

 

Alan Dzagoev - Dosao je na pozajmicu iz moskovskog CSKA ( 500k ). Mislim da cu imati dobrog ofanzivnog vezistu.

 

Jo - Brazliski napadac.Bivsi clan CSKA Moscow i Man City-ja. U City-ju ga nisu hteli,pa sam ga kupio za 7,25 m.

 

Moncur George - Velika nada ostrvskog fudbala. Stigao za iz West Hama za ,moze se reci,velikih 1,5 m.

 

Maxwel - Talentovani brazliski levi bek.U Barseloni ga nisu hteli,pa sam ga kupio za istu sumu kao i Jo-a.

 

Jordan Ayew - Odlicni napdac iz ghane,stigao na zimskom prelaznom roku iz OM za 14 m.

 

Patrick Vieira - Nekada dobar igrac Arsenala,Juventusa i Man City-ja. Stigao za malih 350k evropskih novcanica.

 

O onim igracima koji su napustili klub,kao i otisli na pozajmice ne bih zeleo da trosim reci. Otisli su zato sto nisu bili u mojim planovima.

 

Sa prijateljskim utakmicama sam bio prezadovoljan,ne toliko po rezultatima,vec po igri moje ekipe.

 

width=450 height=337http://img535.imageshack.us/img535/3967/friendlymatch.png[/img]

Link to comment
Share on other sites

Potraga za trofejima !

 

Otvaranje sezone je bilo predvidjeno duelom sampiona Premier lige i sampiona FA Cup-a. Znaci, stari dvoboj-starih poznanika. Ovo je bila sansa kupim srca navijaca tako sto cu pobediti najveceg rivala na prepunom Wembley-u (90000). Bio je to tvrd mec,sa mnogo prekrsaja,kartona,ali na kraju je moj United pobedio i tako mi doneo prvi trijumf na mom debitantskom mecu.

http://img838.imageshack.us/img838/6610/communityshield.png

 

http://img233.imageshack.us/img233/1473/premier4383.jpg

 

Premier League je bila najznacajnije takmicenje za klub.Oni su trazili borbu za titulu,to su i dobili,al ne i ono sto smo najvise zeleli - trofej ! Posle odlicnog starta sezone, usledilo je par kikseva kod kuce koji se nisu smeli dogoditi (odlucili titulu). Kako je sezona odmicala tako je bilo teze stici Chelsea,a kasnije i Tottenham. U drugoj polusezoni ocekivao sam da stignemo i prestignemo Londonske ekipe. Dobro smo krenuli sa nizom od cak 13 meceva vez poraza dosta smo prisli Chelsea-u. U odsudnom casu,kad se lomila titula United tad nije pokazivao jacinu i zustrost,koju imaju sampionske ekipe. u martu i aprilu usledilo je par teskih meceva,ali moja ekipa nije imala srece,koliko zbog povreda bitnih igraca,koliko zbog teskog rasporeda.Na kraju zavrsili smo na ne tako losem 3. mestu,4 boda iza Chelsea i 2 boda iza Tottenhama. Sve u svemu,nisam bio zadovoljan,al sta da se radi.Sledece sezone uz par dobrih transfera ocekujemo titulu. Tabela je na kraju izgledala ovako :

 

 

http://img233.imageshack.us/img233/8964/championsleaguelogo1o.jpg

 

 

U Ligi Sampiona dobio sam grupu u kome su bili Olimpik Lion, Panathinaikos,kao i rumunski Cluj. Moze se reci laka grupa,al kasnije ce se ispostaviti suprotno.U prvoj utakmici sam slavio na De Gerland-u sa 0-1,dok sam sa grckim timom na svom stadionu remizirao 2-2.U 3.kolu sam  lako savladao lako Cluj u Rumuniji sa 2-0.U 4.kolu sam pobedio Cluj sa 3-1,dok su u 5. i 6. kolu pala dva remija,sa Lionom 0-0 i sa Panathinaikosom 3-3.Prosao sam u 1/8 finala kao drugoplasirani tim i izvukao ni manje ni vise nego Real Madrid.Sa 2-0 na svom,odnosno 1-1 na stadionu Santiago Beranbeu prosao sam u 1/4 finale gde me je cekala jos jedna spanska ekipa - Barcelona !

U prvoj utakmici na Camp Nou zasluzeno sam izgubio sa 2-1.

U drugoj utakmici u 1.poluvremenu sam bio duplo bolji rival,ali sam na kraju doziveo klasican nokaut.

 

FA Cupu nisam pridavao znacaj i zbog toga klasican podbacaj u 1/8 finala i to od Manchester City-ja

 

http://img848.imageshack.us/img848/6595/carlingcup2010300x300.jpg

 

League Cup,takodje kao i FA nisam postovao i desio mi se poraz u 1/8 finala i to od Stoke.

Ova,moja prva,sezona nije bila bas za pamcenje,ali se nadam da ce druga biti mnogo bolja i uspesnija.

 

to be continued ...

Link to comment
Share on other sites

Siru Alexu trebalo je 7 godina za prvu trofeju kod Vragova. Samo budi strpljiv. Sretno!  VAMOSS

 

Neka te ne brine broj postova, i posjeta: ti piši zato što igraš - ne igraj zato, da pišeš.  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |