Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

HNK Hajduk Split by Ruf (FM08)


Ruf™
 Share

Recommended Posts

HNK Hajduk Split

 

http://www.crohr.com/wp-content/uploads/2009/08/1-hajduk-split.jpg

 

Odlučio sam da krenem jednu karijeru sa mojim najdražim klubom – HAJDUKOM. Ovo mi je prva karijera, pa mi nemojte zamjeriti na brojnim greškama. Slobodno recite što da nadodam, uredim itd.

 

HNK Hajduk Split

 

(ukoliko želite znati nešto više o povijesti kluba pravac Wikipedija)

 

Probati ću osigurati duplu krunu ove prve sezone, 2007/08. Imam 10 milijuna funti za poboljšavanje tima i osiguravanje duple krune. Najslabije karike u timu su: Vladimir Balić (vratar), Mladen Pelaić (DL) te Siniša Linić (MC). U mladom timu sam primijetio dva odlična igrača, zvana: Dejan Radićević (DC) i Oliver Šimunović (ST). Prvog dana sam otpustio Stjepana Andrijaševića (ass. Manager) i Gorana Vučevića (coach), a na njihovo mjesto planiram dovesti Krzystofa Dowhana i Fernanda Hierra.

Sljedeći report nakon ljetnog prelaznog roka, sa transferima i rezultatima.

 

To be continued...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nisi mogao, da izbereš bolji dan za početak ove priče - sretna 100 godišnjica kluba!  :great:

 

Hierro za trenera - zvuči sijajno! I baš me zanima, koju taktiku češ koristiti.

 

Nadam, se da če ova kariera dugo trajati.  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

@dex : Koristim update Elbow '08 od Lucasinha. :thumbup:

 

@Simic: Promijeniti ću boju. :thumbup:

 

@Ales_pfc:  :great: Hvala! Hierro je nažalost odbio prvu ponudu, ali ću se potruditi da u drugom pokušaju dođe na Poljud kao moj pomoćnik. Taktika je moja standardna: 4-2-3-1, koja se iskazala uspješnom u 90% slučajeva.

Link to comment
Share on other sites

http://www.crohr.com/wp-content/uploads/2009/08/1-hajduk-split.jpg

 

Ipak nisam uspio dovesti Fernanda Hierra na mjesto mog asistenta. Doveo  sam osobu koju sam spomenuo u prvom postu – world-class coach-a Krzystofa  Dowhana. Zanimljivo je da mu je CA na početku igre 150, a PA 200 (!!!). Doveden  je iz poljske Legije. Također, stručni štab su poboljšali Gianfranco Zola,  Bruno Martini i Nikos Sarganis.

height=337 width=450

http://www.dodaj.rs/f/1b/V5/1BCcHOpF/hajduktransferiljeto07.jpg[/img]

 

 

    Ovo  su ljetni transferi. Puno igrača je došlo (čak 10), dok je tim za stalno  napustilo samo troje igrača. Ostali (njih 13), na koje ne računam u ovoj  sezoni, su pojačali sastave mojih feeder klubova (osim Gabrića). Igrači koji su  pojačali tim su veoma zanimljivi. Moja tri najveća pojačanja su zasigurno: 1.  Issiar Dia, 2. Jerko Leko i 3. Almami MOREIRA. Ali ne bih zapostavio niti Darka  Brljaka, slovenskog čuvara mreže, koji će u ovoj sezoni braniti gol Hajduka i  biti „bila jedinica“. Njegov zamjenik će biti Srbin Igor Stefanović, koji je  prošle sezone bio na golu srpskog prvoligaša Zemuna. Aleš Majer je moj „zalog  za budućnost“, 18-godišnjak koji je stigao za 140,000 funti iz Maribora. Sasa  Curcic će biti player-coach. Moj vječiti rival – Dinamo je ovog ljeta jako puno  trošio – doveo je četvoricu igrača za čak 16 milijuna funti, od toga je jedan  igrač došao na FT.

Sada  mali pogled na rezultate. U 1. HNL. zauzimam 3. mjesto sa 10 bodova i dvije  utakmice manje od prvoplasiranog Dinama, koji ima 16 bodova i utakmicu manje.  Nespretni poraz od Dinama (2:3) i neočekivani remi protiv Varteksa (0:0)  učinili su svoje U Europskoj Ligi smo u 1. pretkolu dobili B36 (2:0, 4:0), dok  nas je u drugom pretkolu čekao opasni Honved sa izvrsnim golmanom Borelom. Na  sreću, prošao sam dalje, (0:0, 2:1).

 

 

 

    Kao  dokaz koliko je moj tim jak, prilažem sliku sa prijateljske utakmice Barcelona  – Hajduk.

   

http://www.dodaj.rs/f/Y/ZU/36BEpVLT/hajduk-barca-large-small.png

 

    Što  kažete? ;D

Sljedeći  report...USKORO!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Imam za neke dobru, za neke lošu vijest, u EL igram protiv......PARTIZANA!!! :odvala::D Aleš znam da u ovim utakmicama nećeš navijati za mene, a ni većina koji ovo prate. :odvala:
Link to comment
Share on other sites

Imam za neke dobru, za neke lošu vijest, u EL igram protiv......PARTIZANA!!! :odvala::D Aleš znam da u ovim utakmicama nećeš navijati za mene, a ni većina koji ovo prate. :odvala:

 

Ovaj put navijam za tebe.  :thumbup: Više me zanima, kako če duelu pristupiti Moreira...  :wink:

Link to comment
Share on other sites

 

http://www.crohr.com/wp-content/uploads/2009/08/1-hajduk-split.jpg

 

Da nastavim dalje. Nakon što sam pobijedio Honved, izvučen je ždrijeb  za 1. kolo Europa Lige. Dobio sam, ni više ni manje, nego FK Partizan – srpskog vicešampiona. U prvoj utakmici sam neočekivano dobio Partizan 3:0 na Poljudu, a na JNA sam igrao 2:2. Strijelac za Hajduk u drugoj utakmici bio je i Almami Moreira. Nakon toga su izvučene skupine Europa Lige, „zapeo“ sam u skupini C sa Rosenborgom, Palermom, Rennesom i Villarealom. Naravno da ne očekujem prolazak, ali 4. mjesto da. 

 

U 1. HNL. još uvijek imam dvije utakmice zaostatka i četiri boda manje od prvog Dinama.

 

U Kupu sam prošao Segestu iz Siska rezultatom 1:0. Igrao sam sa mladim timom, i Tomićem na golu. U drugoj rundi me čeka Zagreb.

 

Doveo sam i Ibana Zubiaurre-a na FT, a dogovorio transfere Lulinhe iz Corinthiansa za 1 milijun funti i Miralema Pjanića iz FC Metza za 300 tisuća funti.

 

Sve moje dosadašnje utakmice:

http://www.dodaj.rs/f/1q/DG/2ssNesGr/sve-moje-tekme-9.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

http://www.crohr.com/wp-content/uploads/2009/08/1-hajduk-split.jpg

 

Zbog nedostatka vremena, bio sam prisiljen zapostaviti svoju karijeru. Ali, tu je konačno novi nastavak moje karijere.

 

U 1. HNL. sam stalno imao par utakmica zaostatka, što će mi se obiti o glavu. Opet sam izgubio protiv Dinama, ovaj put sa 2:3, i završio na 2. mjestu jesenju polusezonu. 

 

Što se tiče Lige Europe, tu sam, iznenađujuče, zauzeo 3. mjesto i prošao dalje!!! U prvoj utakmici sam pobijedio Rosenborg 3:0. U drugoj sam igrao 1:1 protiv Palerma – rezultat koji i nije baš ulijevao veliku nadu. Sljedeća utakmica je bila protiv Rennesa. To je bila ubjedljivo najlošija utakmica Hajduka od kada sam ga preuzeo – 3:0 za Rennes. Hajduk su uništili Coux i Ekoko. Tada sam imao 4 boda – kao i Palermo, ali sam zbog bolje gol-razlike bio 3. (Palermo je imao -1, a ja 0). Protiv žute podmornice mi je trebao svaki gol, jer bi me poraz (npr. 0-1 ili poraz sa više od dva pogotka) udaljio iz daljnjeg natjecanja. Izgubio sam, ali 1-2! Prošao sam dalje! U sljedećoj rundi me čeka AZ Alkmaar, protiv kojega sam u prijateljskoj utakmici izgubio 3-0. Prva utakmica, na Poljudu, završena je 3:1 za AZ, dok je druga, na AZ-ovom stadionu, završena rezultatom 2:0 za mene. Ali je AZ prošao dalje, zbog „away goals rule“.

To je bila moja europska sezona, sljedeće sezone ide lov na grupe Lige Prvaka.

 

Transferi

 

http://www.dodaj.rs/f/3e/aa/FQbKIVH/hajduk-zimski-transferi-.jpg

 

Ovo su svi transferi ove sezone. Neki će pomisliti da je puno igrača dovedeno, ali ustvari nije. Samo dva (2) igrača su dovedena da igraju za prvi tim: Abdou Razack Traore i Sanharib Malki, dok su ostali: Andy Brown, Olafur Reynisson, Christophe Gal, Joona Pekkanen, Demba Ba (nije onaj „pravi“), Serge Ouegnin, Robin Svensson, Franck Kouakou, Mario Milas, Andy Sweeney, Jean-Sebastien Mendy, Chris Lyons, Tony Sjolander i Slimane Carrasso dovedeni da mladi tim Hajduka dovedu do vrha U-19 lige, gdje su na polusezoni zauzimali razočaravajuće 6. mjesto. Ja, inače, prije svake Nove godine pošaljem skaute po Africi i Južnoj Americi da nađu omladince za moj tim. Treba kupovati regene, jer se za sitniš može naći novi Messi, Ronaldo ili Zambrotta. Tim su napustili Vjekoslav Tomić, Mirko Oremuš i Aleš Majer, koji su otišli u Jedinstvo iz Bihaća i Darko Maletić. Zaboravio sam napomenuti da se tim Dinama počeo lagano raspadati, jer su ušli u dugove, pa je otpustio nekoliko ključnih igrača,: Etto, Dario Krešić, Nikola Pokrivač, Dino Drpić i Tomo Šokota, od kojih sam potonji nije došao u Hajduk. On je otišao u Varteks.

 

 

Imao sam jednu malu nezgodu sa ovim mojim save-om. Slučajno sam, 20.4.2008., obrisao usera – tj. povukao sam se s mjesta managera HNK Hajduka – mojom greškom. Ali sam odmah napravio novog usera, s istim podacima.

 

Sad ću malo opisati rezultate druge polusezone.

 

Prijateljske utakmice:

 

Hajduk – AZ: 0:3 – Sasvim zaslužena pobjeda AZ-a, sigurno jedna od lošijih utakmica ove sezone.

 

Hajduk – ADO Den Haag: 2:0 – Igrao sam sa slabijim timom, ali sam opet pobijedio.

 

Hajduk – De Graafschap: 2:2 – Nezasluženi remi. -.-

 

Hajduk – TONEGIDO: 4:0 – Zasluženo.

 

Hajduk – Čakovec: 8:2 – What to say...

 

Hajduk – Hajduk U-19: 5:0 – Htio sam provjeriti kakvi su novi regeni, organizirati ću novu prijateljsku, ovog ljeta.

 

Hajduk – Legia: 2:2 – Ovdje je Legia bila bolji tim, rezultat i nije baš pošten prema Legiji.

 

 

1.HNL.

 

Ovdje je trebalo pobijediti u što više utakmica, i izgubiti u što manje. Srećom, izgubio sam samo dvije utakmice, protiv Osijeka (1:2) i Dinama (2:3), ali ova posljednja i nije toliko važna jer sam u 32. kolu osigurao titulu, pobjedom protiv Cibalie (2:0). :-)

 

Najveće pobjede su bile protiv: Međimurja (4:0, 4:0), SB-a (3:0), Zadra (4:0), dok bi posebno trebao istaći remi protiv Zagreba (3:3), u kojem sam gubio 3:0 i izjednačio na kraju na 3:3.

 

width=450 height=337http://www.dodaj.rs/f/G/81/1EYM2pwh/liga-0708.jpg[/img]

 

Kup Hrvoja Čustića

 

Ždrijeb me mazio: u ¼ finalu sam izvukao Solin, te pobijedio u obje utakmice (3:0, 3:1), a u ½ finalu sam izvukao Dinamo. Tada je Dinamo počeo lagano kopniti, što sam iskoristio (3:0, 3:1). Finale je bilo najzanimljivije. Na Poljudu sam igrao 2:2 protiv Slaven Belupa, dok sam u Koprivnici razmontirao SB rezultatom 5:0. Nakon toga, trener SB-a, Kruno Jurčić je dobio „nogu“.

 

 

Promotion/Relegation

 

Hrvatska - Iz 1.HNL su ispali Međimurje i Zadar, dok iz 2.HNL dolaze Solin i Istra 1961. U 3.HNL ispadaju Imotski, Vukovar i Sesvete.

 

Slovenija – Prvak 1.SNL. je Drava. Iz 1.SNL je ispao NK Celje, dok je u playoff za 1.SNL. ušao Livar.

Prvak 2.SNL. je Aluminij dok u playoff za 1.SNL. ulazi Mura. Iz 2.SNL ispadaju Zavrc i Bela Krajina.

 

Srbija – Prvak Superlige je Crvena Zvezda. Iz nje su ispali Hajduk Rodić, Napredak i Borac Čačak.

Prvak Prve Lige je Voždovac, drugoplasirani je ČŠK Pivara, dok su u playoff ušli Zemun, Rad, Radnički Niš i Jagodina. Iz Prve Lige su ispali Novi Pazar, Metalac, BŠK Borča i Sevojno.

Link to comment
Share on other sites

Ne znam, kako sam promašio nastavak, ali: sve čestitke za naslov prvaka, mogu reči, da nisam verovao, da češ uspet prestiči Dinamo!  :respekt:

 

Ono što je sijajno je, da ti uprava več u prvoj sezoni dozvoli, da pošlješ skaute po Južnoj Americi - ja sam sa Partizanom čekao skoro 10 godina.  facepalm

Link to comment
Share on other sites

Tko čeka - dočeka...

 

Možda su i rezultati povod da uprava da zeleno svjetlo za skautiranje po cijelom svijetu. Naime - upravi sam obećao da ću biti najmanje drugi (Title challenge), a završio sam prvi... Sada čekam Pjanića i Lulinhu te još neka pojačanja pa idem u nove pobjede.

 

P.S. Na Madagaskaru, u Gambiji i Reunionu ima užasno dobrih regena (npr. Lyons, Carraso)

 

EDIT: Zamolio bih admine ili gmodove, ukoliko mogu, da mi prebace karijeru u "normalni" board za karijere.

Link to comment
Share on other sites

Samo mala obavijest - ipak sam podnio ostavku, sada me traže neki drugoligaški klubovi, najvjerovatnije ću prijeći u NK Vrbovec. :)

 

Hvala svima koji prate. :) :) :)

Link to comment
Share on other sites

Sigurno hoće, preuzeo sam novog drugoligaša, Vrbovec, sada se valja boriti za sredinu tabele. Inače nisam netko tko se dugo zadržava u klubovima osim u par slučajeva (Hajduk do 2021., Albacete do 2046. npr.). Report nakon transfer roka. :)
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |