Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Stella Rossa - od blata do zlata!


JoXa
 Share

Recommended Posts

CRVENA ZVEZDA

 

http://www.comexworld.com/logo_zvezda.gif

 

 

 

Crvena Zvezda je najveći klub u Srbiji i najtrofejniji. Osnovana je 1945., i od tada je osvojila 57 trofeja na Balkanu, kao i 4 međunarodna trofeja, od kojih je, svakako, najveći uspeh osvajanje Lige Šampiona (Kup evropskih šampiona) 1991. Od 1992., kada je ponovo ušla u Ligu šampiona, Zvezda nije ništa učinila na evropskoj sceni, osim toga što se plasirala u Kup UEFA par puta. Danas, Zvezda je u najgoroj formi od osnivanja kluba, i ima veliki dug. I pored toga, mora da se bori sa nadmoćnijim Partizanom koji su se plasirali u LŠ, i koji su u dobroj formi. Da li Zvezda može da se izbori sa ovim poteškoćama, ja ću saznati, i vama ovde to i pokazati!

 

 

 

IN & OUT

 

 

 

 

Zvezda se nije "pretrgla" prilikom dovođenja igrača, ali je prodala dosta onih koji ne zaslužuju mesto u klubu. Iako pojačanja nije bilo puno, bila su jako bitna.

 

 

Robston

 

 

Robston definitivno nije Zvezdina perspektiva, ali je fantastičan fudbaler. Ima 28 godina i plaćen je 1,2 miliona evra, što nije mnogo za igrača sa njegovim kvalitetima.

 

Nikola Popara

 

 

 

 

Popara ima samo 18 godina, i sjajne karakteristike. Doveden je za 325k iz Teleoptika, pa zbog toga je bilo polemike da li će ga navijači primiti. Srećom, Nikola je odlično primljen.

 

Marko Milinković

 

 

 

Odlično pojačanje, igra na mnogo pozicija, a pre svega kao levi ofanzivni vezni, tamo gdeje Zvezda bila najtanja. Doveden je iz Košica za svega 375k. Ima 22 godine i sva je prilika da ostane dugo ovde.

 

Gerard Lifondja

 

 

Lifondja je doveden kao besplatan igrač. Ima samo 21 godinu, ali njegove odlike nisu sjajne, tako da će većinu vremena "grejati" klupu.

 

Derley

 

 

Još jedan brazilac. Doveden je za 1,3 miliona, ima 24 godine. Doveden je kao zamena za Bogdanovića.

 

Još dva igrača dolaze u Zvezdu za zimski prelazni rok: čileanac Roberto Cereceda (Colo Colo) i šveđanin Daniel Nordmark (Elfsborg). Obojica dolaze kao besplatni igrači, i najverovatnije će igrati prvu postavu.

 

Par reči o onima koji su otišli (i onima koji su trebali da odu): Cadu je otišao u Sibir za 1.3 miliona, što je dobra cena za 23-godišnjeg brazilca. Bogdanović je napustio klub za 500k, zbog toga što bi mu se cena snizila za (polu)sezonu, i ne bih imao kupca. Jevtić se ne bi razvijao (ima 25 god.) pa je klub napustio za dobru sumu novca. Koroman je ostao zbog mogućnosti da igra na mnogo pozicija, i nije bio loš, samo je imao 31 godinu. Bilo je i onih kojima sada nisam našao kupca (Trifunović, na primer), oni će morati da sačekaju polusezonu ili kraj iste. Perovića sam ostavio zbog vere u njegov napredak, pošto ima 20 godina i igra u U21 reprezentaciji Srbije.

 

 

Bilo je i neostvarenih želja poput Krčmarevića (prevelika cena), Medojevića (otišao u HSV) i Haris Medunjanin (cena jeste bila velika, ali je Zvezda bila spremna da je plati, ali je njegova plata naterala Zvezdu da odustane od transfera). Naravno od ovih pojačanja se ne odustaje, posebno što se tiče Medunjanina.

 

 

Sledeći put objavljujem prvi tim, i moj pohod na Ligu Evrope.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 47
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja sam isto hteo da prodam Jevtića na početku, ali nisam uspeo da nađem kupca. I na kraju ispostavilo se da je dobro što je ostao.

U prvoj sezoni bio je drugi strelac sa 23 gola i 10 aisitencija . Sada vredi 2 miliona. Tražio ga je Kluž, međutim ja nisam hteo da ga prodam ispod 3 milke.

Kaluđer i Jevta su sjajan tandem. 

Link to comment
Share on other sites

Ja sam isto hteo da prodam Jevrića na početku, ali nisam uspeo da nađem kupca. I na kraju ispostavilo se da je dobro što je ostao.

U prvoj sezoni bio je drugi strelac sa 23 gola i 10 aisitencija . Sada vredi 2 miliona. Tražio ga je Kluž, međutim ja nisam hteo da ga prodam ispod 3 milke.

Kaluđer i Jevta su sjajan tandem.

 

Jevta je, bez sumnje, odličan igrač. Ali ja preferiram formacije sa jednim napadačom, tako da bi prop'o pored Kaluđerovića. Prodao sam ga na vreme, taman da zgrnem dosta para ;)

Link to comment
Share on other sites

Pojaviše se niotkuda xD

 

http://img2.imagetitan.com/img2/small/43/43_spartaktrans.jpg

 

http://img2.imagetitan.com/img2/small/43/43_spartak.jpg

 

http://img2.imagetitan.com/img2/small/43/43_sibir.jpg

 

 

Što se tiče transfera Sibira, oni nisu imali transfere osim onih mojih što su doveli. Staff ne postoji (tj. meni ne piše, nisam selektovao rusku ligu).

Link to comment
Share on other sites

Polusezona 2010/2011

 

Polusezona se završila "izbalansirano": sa velikim uspehom u Evropi, sa polu-uspehom u Jelen Superligi i neuspehom u Lav kupu.

Prijateljski mečevi  su dali utisak nesavršenog tima, i neiskusnog menadžera.

 

 

Kasnije, ekipa se usavršila i uhodala.

 

 

Jelen Superliga

 

Zvezda je završila polusezonu kao druga sa 7 (!) poena zaostatka u odnosu na Partizan.

 

Svakako zabrinjavajuće, i ostavlja samo nadu za bolje. Ovaj "skor" je bio "zasluga" Zvezdinih kikseva, poput Hajduka (0:2, deja vu), dok je Partizan praktično besprekorno odradio polusezonu (nerešeno protiv OFK Beograda i Zvezde).

 

 

Lav kup

 

Svakako najzabrinjavajući rezultati Zvezde. Jedva protiv Kopaonika (1:0) i poraz od strane Jagodine (0:1). Zvezda je trebala mnogo dalje da dogura.

 

 

Europe League

 

 

 

 

Motherwell mi je pružio mnogo otpora, i teško sam ih dobio! Posle idu utakmice protiv PSG-a, u kojima sam bio bolji (4:2, 0:1), i to je rezultat na koji Zvezda treba da bude ponosna!

 

Svakako sam najviše ponosan na ovakve rezultate! Obe pobede protiv City-ja, daleko nadmoćnijim klubom; dve nerešene protiv AZ Alkmar-a, i razočarenje u prvoj utakmici protiv Vaslui-a, i finalna radost; pobeda protiv Vaslui-a na Marakani (2:1) i prolaz u sledeću fazu kao prva u grupi! U prvoj sezoni nešto prilično teško dostižno, posebno sa ovako teškom grupom!

 

 

Svakako, ne tako loša polusezona za Zvezdu i mene. Sada grabimo igrače za igre u Evropi i za Superligu. Ostaje nam samo žal za neosvojenom duplom krunom.

Link to comment
Share on other sites

ZIMSKI PRELAZNI PERIOD, POLUSEZONA 2010/2011

 

 

Već smo najavili par pojačanja, kao što su Cereceda i Nordmark, ali pored njih došlo je još par sjajnih igrača (i otišlo nekoliko onih koji su prekobrojni).

 

 

Sada ću vam ih predstaviti:

 

Cheikou Kouyate

 

 

 

 

Kouyate je fantastičan fudbaler, dolazi iz Anderlehta za 1,3 miliona evra. Ovo najverovatnije miriše na zamenu Robstona, pošto Robston ima 29 godine, ili na promenu formacije (iz 4-5-1 u 4-5-1 DM). Ima samo 21 godinu, i možemo da se nadamo najboljim rezultatima.

 

 

Felipe

 

 

Felipe je došao kao slobodan igrač, i predstavlja adekvatnu zamenu za Kaluđerovića (to jest, kada je Andrija povređen), pošto Perović ne može da se poredi sa Kaluđerovićem. Felipe ima sjajne karakteristike i može naterati Zvezdu da igra u formaciji sa dva napadača.

 

 

Roberto Cereceda

 

 

Auh, Cereceda se može okarakterisati kao najveći promašaj mene kao trenera, kao i Zvezde. Nisu u pitanju njegove karakteristike, štaviše, može se reći da je Zvezda našla sjajnog levog beka. Ali, problem je u tome što je Cereceda bio pozitivan na doping testu, i ima zabranu igranja do 7.10.2011. Svakako razočaravajuće, ali da ne budemo pesimisti, to je "samo" polusezona, i za veći deo sledeće sezone, Cereceda će biti spreman da igra.

 

 

 

Dakson

 

 

 

 

Dakson će da bude ono što je Koroman bio dok nije otišao: rezerva. Dakson može da igra na mali milion pozicija, tako da igrača nikada ne manjka. I bio je besplatan, tako da će teško da ispadne promašaj od ovog transfera.

 

 

Daniel Nordmark

 

 

Nordmark je kvalitetan fudbaler, i verovatno će igrati prvu postavu u Evropi, zbog toga što je Kouyate već igrao za Anderleht. Došao je za džabe, i ima 23 godine, tako da se može reći da je Zvezda odradila korektno oko njegovog transfera.

 

 

Odlasci i letnji transferi: Ignjatijević je otišao u New York (800k), Trifunović u Alania-u (650k), Savio u Seattle (425k) i Lifondja u Padovu (140k). Očekivano, nisu pružili dobre partije, i zato su postali prekobrojni. Što se tiče letnjih transfera, dolaze dva perspektivna fudbalera; Kermit Erasmus (free, 20 godina) i Miguel Medina (800k, 17 godina), oba na poziciji centarfora. Svakako sjajni fudbaleri, i nadam se da tu pojačanjima nije kraj.

 

 

Sada samo preostaje putovanje u Evropu, i pokušaj neutralisanja Partizanovog vođstva od 6 bodova.

Link to comment
Share on other sites

Partizan ima 7 bodova prednost a ne 6...Svaka cast za Ligu Evrope  :cast: :cast:

 

Bolje mi je bilo kada to nisam znao :\ xD

 

Biće editovan post.

 

P.S. Nastavio sam sa sjajnim igrama u Evropi :)

 

EDIT: @Wolfram Igrao je u Lokomotivi iz Plovdiva.

Link to comment
Share on other sites

ZVEZDA PROLAZI U DRUGU NOKAUT FAZU!

 

 

Posle dve napete utakmice protiv turskog Bešiktaša, Zvezda, ukupnim rezultatom 3:1, prolazi u drugu nokaut fazu Lige Evrope!

 

 

U prvoj utakmici, bilo je poprilično izjednačeno, dok je Bešiktaš imao više šuteva na gol, ali je bilo izjednačeno po pitanju šuteva na metu (3:3). Zvezda nije igrala ništa bolje od Bešiktaša, i može se reći da je sreća bila zaslužna za ovaj rezultat; bilo je 1:2 za Zvezdu u Istambulu, što im je davalo popriličnu prednost u sledećoj utakmici.

 

 

 

I pored toga što se očekivalo na veliku ofazivnost ekipe iz Turske, što su i pokazali, nisu uspeli da savladaju ekupu iz Beograda; rezultat je bio 1:0 na Marakani. Bešiktaš jeste bio bolji, ali sreća, i fantastična igra Vešovića, mladog Crnogorca, kao i njegov gol na Marakani! Sjajni Vešović je obeležio ovaj dvomeč.

 

 

 

U drugoj nokaut fazi Zvezda očekuje rumunski Temišvar, što ukazuje na zanimljiv meč, pošto su iznenadili sve pobedivši protiv Fenerbahčea, koji je duže vreme bio redovan učesnik Lige Šampiona. Do tad, možemo da se nadamo da će se Zvezda spremiti, i spremna dočekati novi izazov!

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |