Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

TRACTOR BOYS


Eddy_Juve
 Share

Recommended Posts

--------------------------------------------------------------------------

11.06.2009

http://img191.imageshack.us/img191/4164/facebookp.jpg

http://img62.imageshack.us/img62/5854/skotska.jpg

Burley podneo ostavku

Skotska fudbalska federacija danas je zvanično objavila vest da je George Burley podneo ostavku na mestu selektora stručnog staba Skotske reprezentacije. Burley je januara 2008 godine na kormilu Skotske reprezentacije nasledio sadasnjeg menadzera Birminghama, Alexa McLeisha, a na 11 utakmica uspeo je da ostvari samo 2 pobede i čak 6 poraza. Kap koja je prelila času bila je utakmica sestog kola kvalifikacija za svetsko prvenstvo u Oslu, koju su domaćini dobili sa ubedljivih 4-0. Skotska se nalazi na drugom mestu grupe 9 kvalifikacija sa 7 bodova iz 6 mečeva, ali sa minimalnim izgledima da izbori baraz.

 

Ovo su bile oprostajne reči Georga Burleya:

 

-Veoma mi je zao sto sam se odlučio na ovakav korak, ali drugi izlaz u ovom trenutku ne vidim. Situacija u ekipi je vrlo losa, od početka su me igrači lose prihvatili, nisu ispunjavali moje zahteve na treninzima, čak su i među njima zavladale tenzije i sukobi, na kraju je naravno sve to kulmunirralo losim rezultatima. Nadam se da će nasa federacija naći pravog čoveka koji moze sloziti sve kockice i izvesti Skotsku na pravi put, nasa zemlja to zasluzuje...

 

http://img17.imageshack.us/img17/7703/georgeburleyskotska.jpg

George Burley, poslednja konferencija za stampu kao selektor Skotske

 

-------------------------------------------------------------------------

13.06.2009

http://img191.imageshack.us/img191/4164/facebookp.jpg

http://img689.imageshack.us/img689/3646/bbcsportn.jpg

Ipswich odustao od Keanea, Burley se vraća

Sve izvesnije je da bivsi menadzer Sunderlenda Roy Keane neće sesti na klupu popularnih Traktorista iz Ipswicha, kako su trvrdili pojedini mediji predhodnih dana.Kako BBC nezvanično saznaje Jima Magiltona na klupi Ispwich Towna zameniće doskorasnji selektor Skotske reprezentacije, George Burley. Pedeset trogodisnji Burley je legenda u Ipswich-u , odigrao je 394 zvaničnih utakmica i postigao 6 golova, kao menadzer vodio je klub u periodu od 1994-2002, za to vreme uspeo je da od prosečnog drugoligaskog kluba stvori učesnika kupa UEFA. Pored gore navedenih, kao veoma ozbiljan kandidat za klupu Ipswicha pominje se i bivsi menadzer Watforda, Adrian Bothroyd. Podsećamo, Ipswich je predhodnu sezonu zavrsio kao deveti u Championshipu, a po zavrsetku tadasnji menadzer Jim Migilton je dobio otkaz.

 

 

http://img706.imageshack.us/img706/9420/zafmbalkan.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/1686/roykeanecustom.jpg

Burley ili Keane

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

-------------------------------------------------------------------------

15.06.2009

http://img191.imageshack.us/img191/4164/facebookp.jpg

http://img214.imageshack.us/img214/8528/ipswichsite.jpg

Burley zvanično predstavljen

U ranim prepodnevnim časovima u prostorijama fudbalskog kluba Ipswich, zvanično je predstavljen novi trener, George Burley. Zvaničnici su saopstili da je Burley podpisao dvogodisnji ugovor vredan 300 k evra. George je rodjen 1956 godine u Cumnocku, Skotska. Svoju fudbalsku karijeru započinje u Ipstwichu 1973 godine, kada debituje protiv Manchester Uniteda, na Old Traffordu. Član je najuspesnije generacije u istoriji Ipswicha, koja u roku od 3 godine (1978-1981) osvaja FA i UEFA kup. Za Ipswich je odigrao 394 utakmica i postigao 6 golova, napustio je klub 1985 godine. Kasnije je imao nekoliko neuspesnih epizoda u Gillinghamu i Motherwellu, da bi karijeru zavrsio u Colchester Unitedu. Trenersku karijeru započinje 1994 godine kada dolazi na čelo Ipswicha. U sezoni 1999/00 uspeva da Ipswich uvede u Premier League, a sezonu kasnije uspeva da se domogne UEFA kupa. Međutim 2002 godine Ipswich ne uspeva da izbori opstanak u najjačoj ligi sveta i Burley biva otpusten. Od 2002-2008 vodio je Derby, Heart of Midlothian i Southampton, ali nije ostvario rezultate vredne pomena. Početkom 2008 Burley preuzima Skotsku reprezentaciju u nadi da će ih odvesti na svetsko prvenstvo. Njegova misija bila je vise nego neuspesna i u junu ove godine on samovoljno napusta mesto selektora Skotske.

 

http://img689.imageshack.us/img689/5695/burleycustom.jpg

George Burley na predstavljanju u prisustvu predsedika Marcusa Evansa

 

U toku svog predstavljanja George Burley je odgovorio na neka novinarska pitanja:

 

Da li ste zadovoljni sto ste se vratili u matični klub?

 

-Naravno, ovde je moj dom, ovde sam proveo veći deo svoje karijere, sto igračke, sto trenerske. Prezadovoljan sam sto sam ponovo dobio priliku da dokazem svoje mogućnosti. Trudiću se da izvučem maksimum iz svakog igrača, i nadam se da ćemo vrednim radom doći do cilja, biti među prvih sest ekipa na kraju sezone.

 

Kako ocenjujete igrački kadar, da li mislite da su igrači sposobni da izbore promociju u najvisi rang?

 

-Konkurencija će ove godine biti jača nego ikad, prvenstveno zbog ispadanja timova kao sto su Newcastle i Middlesbrough. Mediji sa dosta pesimizma gledaju na nase mogućnosti, znamo da će biti veoma tesko, ali ovaj tim ima veoma kvalitetan i pre svega kompletan sastav, dobro smo pokriveni na svim pozicijama, imam vere u momke i siguran sam da ćemo uspeti.

 

Da li ste već razmisljali o budućim pojačanjima?

 

-Tek sam dosao u klub i veoma je rano govoriti o tome, ali kao sto sam već rekao posedujemo vrlo kvalitetan tim i verovatno neće biti potrebe za velikim brojem pojačanja.

 

Hvala vam gospodine Burley, srećno u daljem toku karijere!

-------------------------------------------------------------------------

Zahvaljujem se na pohvalama, puno mi znače posto je ovo moja prva FM priča.  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |