Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

U nove pobede!


Vrag
 Share

Recommended Posts

Fudbalska reprezentacija Srbije

 

 

 

 

Reprezentacija Srbije pocela je da igra kao samostalna drzava od 2006. i rascepa Srbije i Crne Gore. Popularni naziv navijaca i reprezentacije glasi "Orlovi". Kapiten reprezentacije je Dejan Stankovic, a njegov zamenik Nemanja Vidic. Prvu samostalnu utakmicu Srbija je odigrala 16. avgusta u Uherskom Hradistu u Ceskoj i pobedila Cehe rezultatom 3:1. Prvi selektor samostalne Srbije bio je spanac Havijer Klemente (ne ponovilo se  :odvala:) dok je prvi, istorijski gol postigao Danko Lazovic na centarsut Aleksandra Lukovica. Golove na toj utakmici za Srbiju postigli su jos i Pantelic i Trisovic. Kvalifikacije za Euro 2008 nazalost nisu bile uspesne. Bolji od Srbije bili su Poljska i Portugal te se plasirali u zavrsnicu takmicenja. Klemente je smenjen,a na njegovom mestu se kratko zadrzao i Miroslav Djukic. Tada je netom pre pocetka kvalifikacije za Svetksko prevenstvo na kormilo reprezentacije stigao Radomir Antic.

 

 

 

http://img825.imageshack.us/img825/8413/radomirantic.jpg

 

 

On je uradio ono u sto niko nije verovao. Odveo je Srbiju na Mondijal kao prvu u kvalifikacijskoj grupi. Iza sebe ostavili su iistina poljuljane velika: Francusku i Rumuniju. No ipak, nastavilo se prokletstvo velikih takmicenja. Prvo je dozivljen iznenadjujuci poraz od Gane 1:0 nakon igranja rukom Kuzmanovica, a vec u sledecoj utakmici sledeo je jos veci sok. Istina pozitivan. Pala je velika Nemacka golom Milana Jovanovica. Istina, tragicar Podolski promasio je penal ali to nije vazno. Vazno je bilo osvojiti barem bod protiv slabasne Australije. No nismo uspeli. Presudio nam je Dvostruki strelac Tim Cahhil. Pantelic je uspeo samo zabiti pocasni pogodak. Nakon Antica dosao je Vladimir Petrovic Pizon.

 

http://img839.imageshack.us/img839/2893/pizon.jpg

 

No ni on se nije dugo zadrzao. Pred pocetak kvalifikacija za Euro na mesto selektora dosao je neiskusni Popovic(moja malenkost) s ciljem da nesto promeni u trulom srpskom fudbalu.  :D

 

 

FSS-FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE

 

 

http://img190.imageshack.us/img190/9353/453399808493952dc47a941.jpg

 

 

FSS se smatra za direktnog naslednika Fudbalskog Saveza Jugoslavije(osnovan 1919.) i Fudbalskog Saveza Srbije i Crne Gore (osnovan 2003.) Trenutni predsednik FSS-a je Tomislav Tole Karadzic. Prosli predsednik Zvezdan Terzic je uhapsen zbog raznih malverzacija,a nadamo se da ce i ovaj sadasnji lopov uskoro pred lice pravde  :odvala: (Nadam se da niko od vas nije u rodu sa Toletom i da me necete tuziti  xD)

 

http://img560.imageshack.us/img560/623/reprezentacijasrbije.jpg

 

Vredi istaknuti i da Srbija svoje domace takmicarske utakmice igra na Marakani, stadionu Crvene Zvezde iz Beograda kapaciteta 55000 mesta.

 

 

http://img5.imageshack.us/img5/5725/filesphp0.jpg

 

 

Dresovi:

 

http://img541.imageshack.us/img541/7373/crvenidresslika1.jpg

http://img715.imageshack.us/img715/7181/dresbeli1.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

FSS  :bad: Prica  :thumbup:

Trenutni predsednik FSS-a je Tomislav Tole Karadzic. Prosli predsednik Zvezdan Terzic je uhapsen zbog raznih malverzacija,a nadamo se da ce i ovaj sadasnji lopov uskoro pred lice pravde 

:odvala: (Nadam se da niko od vas nije u rodu sa Toletom i da me necete tuziti  xD)

 

Hvala Zeljko... Mislim da sam ovom recenicom izneo svoje misljenje o FSS i o celnim ljudima u njemu  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Srbija-Grcka 1:0

 

U prvoj zvanicnoj utakmici na kormilu reprezentacije sreo sam se sa Grckom. Nadao sam se povoljnom ishodu, mada to nije bilo u prvom planu, vazno je videti s cim raspolazem. Na kraju utakmice mogao sam biti vrlo zadovoljan svojim debijem. Minimalna pobeda od 1:0 uz odlicnu igra Krasica koji je i zabio pobednicki gol na samom pocetku utakmice.

 

http://www.dodaj.rs/t/37/S5/pN80dpr/serbia-v-greece-informat.jpg

 

Pocetak kvalifikacija:

 

Farska ostrva-Srbija 0:4

U prvoj kvalifikacijskoj utakmici za plasman na Euro 2012. u Poljskoj i Ukrajini Srbija je imala lak zadatak. Prosto smo razbili slabasna Farska Ostrva sa po dva gola odlicnih Danka Lazovica i Milosa Krasica. O dominaciji Srbije dovoljno govori i cinjenica da Farani nisu uspeli upititi nijedan udarac u okvir gola.

 

http://www.dodaj.rs/t/7/cO/2DY88T5f/faroe-islands-v-serbia-i.jpg

 

 

Srbija-Slovenija 4:0

 

U prvom pravom ispitu pokazali smo veliku zrelost. Jako vazna i nadasve laka pobeda koja je donela dosta samopouzdanja. Kasnije ce se ispostaviti, mozda i previse.  Igrac utakmice bio je dvostruki strelac Zoran "Bambi" Tosic, a u strelce su se jos upisali i Kolarov te Ljuboja, povratnik u nacionalnu selekciju.

 

http://www.dodaj.rs/t/1L/Gc/4Rcxs9Iw/1/serbia-v-slovenia-inform.jpg

 

Srbija-Estonija 1:2

 

Razocarenje! Olako izgubljena utakmica od slabasne Estonije. Nismo to sebi smeli da dozvolimo. Promasili smo previse sansi. Najvise ih je potratio Denis Ljuboja kome je ovo verovatno zadnja utakmica u nacionalnoj selekciji. Omer u sutevima 22:11 u nasu korist dovoljno govori o inicijativi koju smo imali.  Zanimljivo je da je Tosic koji je zabio jedini gola za nas napravio i penal samo dve minute pre toga. Ispostavilo se da je to bio kljucni momenat utakmice.

 

http://www.dodaj.rs/t/1F/hw/2f8ryFuW/serbia-v-estonia-informa.jpg

 

Italija-Srbija 2:2

 

Znao sam da ako protiv Italije budemo igrali konfuzno kao protiv Estonije primicemo najmanje 5 komada. Postavio sam formaciju 4-5-1 koja nije donela nista dobro. Na poluvremenu je bilo 1:0 za Azzure. U drugom delu pomakao sam Tosica i Krasica na krila i napravio 4-3-3. Opet nije bilo pomaka. U 69. minuti dolazi do kljucnih momenata u utakmici. Prvo Simone Pepe dobija crveni, a odmah nakon toga ja vucem odlucujuce izmene. Umesto indisponiranog Tosica ulazi Milan Jovanovic koji je izgubio mesto u prvoj postavi zbog losih predstava u prvim mecevima, a umesto Krasica na teren je usao Danko Lazovic. Par minuta posle toga upravo pomenuti dvojac pravi akciju za 1:1. U 83. minuti isti tandem poentira za 2:1. Ponovo je strelac Jovanovic, a asistent Lazovic. Kad sam pomislio da cu pobediti uvek srecni Talijani dolaze do izednacenja u 87. minuti. Kakva utakmica. Ipak moram reci da su Talijani zasluzili najmanje bod, a verovatno i pobedu jer su bili mnogo bolji protivnik, ali valjda se i nama vratilo malo srece zbog baksuzluka protiv Estonaca.

 

 

http://www.dodaj.rs/t/1e/lL/uQsQCTm/italy-v-serbia-informati.jpg

 

Tabela posle 4. kola:

 

http://www.dodaj.rs/t/1h/WV/3kcFIp9W/european-championship-qu.jpg

Link to comment
Share on other sites

sjajno pisanje svaka cast ocekujem euro 2012 pratim naravno...

 

Hvala Sale i ja se nadam Euru , ali bice velika borba sa Slovencima i Talijanima bez obzira sto sam Slovence lako dobio  yo

Link to comment
Share on other sites

Sve je odlicno, ali Estonija facepalm facepalm facepalm .

 

Kao u real life. Zar ne? :bo:

 

Samo da razjasnimo nešto lopov je izraz koji se najčešće koristi kod nas čim ne ide onako kako ste obećali narodu ili ako niste ispunili očekivanja naroda svi se odmah hvataju prvo za primer: taj i taj je lopov. Terza jeste lopov ali nije on jedini to radio već je sva krivica svaljena na njega, Tole nije lopov ali pravi jako loše poteze i to bi moglo da ga košta.

 

U svakom slučaju pratim priču. Srećno u nastavku. :)

Link to comment
Share on other sites

na mom sejvu sa Sunderlandom, Srbija je osvojila EP 2012, nadam se da ces ponoviti to :D :D :D

 

Auuu, krupan zalogaj. Prvi mi je cilj uopste se plasirati, a evo sad igram odlucujucu sa Italijom pa ide abdejt  :unsure:... Valjd cu dobit  :) A kad bi nekim cudom plasirali onda bi cetvrtfinale bilo extra uspeh  :wink:

Link to comment
Share on other sites

Prijateljske utakmice

 

U ovom periodu odigrao sam tri prijateljske utakmice gde sam odlucio dati priliku mladim igracima kako bih video sta mogu ocekivati od njih. Od svih igraca kojima sam prvi put dao sansu najvise su pokazali Andrija Kaludjerovic i Nemanja Matic.

 

Srbija-Afganistan 7:0

 

Na samom pocetku odlucio sam se za malo laksu utakmicu kako bih video kako ce se moja ekipa snaci protiv slabijih protivnika. Snasli su se neocekivano dobro. Velikih 7:0 me u potpunosti zadovoljilo. Zanimljivo je da je pet razlicitih igraca postiglo golove dok su pala i dva autogola.

 

http://www.dodaj.rs/t/32/Jx/1DKpAnH2/serbia-v-afghanistan-inf.jpg

 

Srbija-Nigerija 1:0

 

Ovo je vec bila jedna prava utakmica gde sam ipak riskirao i izveo podmladjen sastav gde su igrali Trifunovic ,Kaludjerovic ,Veljovic, Matic i Rajkovic. Pitanje pobednika resio je solo prodorom u 52. minuti najbolji akter utakmice i najprijatnije iznenadjenje pripremnog perioda Andrija Kaludjerovic.

 

http://www.dodaj.rs/t/2Q/UM/4poK8m8I/serbia-v-nigeria-informa.jpg

 

Urugvaj-Srbija 2:1

 

Poslednja pripremna utakmica neslavno je zavrsila, ali nije bilo mesta nezadovoljstvu, jer poenta prijateljskih utakmica nije pobediti nego dobro igrati,a mi smo taj cilj izvrsili. Ipak rani gol Forlana,a kasnije i Godina nas je srusio. Do kraja smo samo uspeli postici pocasni gol preko Boska Jankovica.

 

http://www.dodaj.rs/t/3k/Um/101BKsy4/uruguay-v-serbia-informa.jpg

 

Kvalifikacije:

 

Srbija-Sjeverna Irska 1:1

 

Moram recci iznenadjujuci remi. Nakon dobrih igara u pripremama ocekivao sam pobedu ali rani gol Brunta u 6. minuti nam je poremetio igru. na kraju smo bili srecni i s bodom koji nam je na samom kraju doneo mladi bek Nenad Tomovic.

 

http://www.dodaj.rs/t/3u/rb/4WZnSfOy/serbia-v-nireland-inform.jpg

 

Estonija-Srbija 1:4

 

Protiv Estonaca smo opet pokazali kvalitet, mada se na pocetku nije cinilo bas tako. Ponovo smo primili rani gol, no u samo 3 minute smo preokrenuli na 2:1 preko Lazovica i Krasica. Do kraja su sigurnu pobedu overili Stankovic i Zoran Tosic.

 

http://www.dodaj.rs/t/2K/Ny/2d019vii/estonia-v-serbia-informa.jpg

 

Sjeverna Irska-Srbija 1:0

 

Razocaravajuci poraz koji bi nas vrlo lako mogao kostati odlaska na Euro. Irci su nam jos jednom pokazali da imaju kvalitet i da su fizicki vrlo jaka ekipa. U vrlo izednacenoj utakmici u kojoj smo propustili mnogo prilika presudio nam je Grant McCann eurogolom u 80. minuti,

 

http://www.dodaj.rs/t/2d/Y2/4V2hyFso/nireland-v-serbia-inform.jpg

 

EDIT: Au jbt zaboravio sam sejvovat ovo posle utakmice sa Italijom, a nisam isao na Auto Save... Moram opet igrati tu utakmicu  facepalm facepalm facepalm

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |