Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[TUT] Strategija za pripremu igrača za početak sezone


strbi18
 Share

Recommended Posts

Strategija za pripremu igrača za početak sezone

http://www.vecernji.hr/slika-500x329/nogomet/dvoboj-zadra-hajduka-prati-ozracje-sumnje-slika-84532

 

Svaki igrač Football Manager 2010 će iskoristiti svoje predsezone prijateljske utakmice za vraćanje igrača u utakmice te njihovu što bolju pripremu za narednu sezonu.Ovo je vrlo važan dio sezone te bi pristup ovom dijelu sezone trebao biti vrlo temeljit. To znači da u ovom djelu sezone trebate izmjeniti mnoge igrače,vidjeti kako tko diše,te da li je spreman za početak prvenstva te ono što je najvažnije da li je u formi,jer početkom prve utakmice želite se dobro braniti,postizati pogotke te da su vaši igrači na nivou,a to se bez prijateljskih utakmica prije sezone nemože dogoditi.Zato ću vam u ovom članku obratiti pažnju na stvari koje su vrlo bitne.

 

ODABIR PROTIVNIKA

 

1.Kada i koliko?

 

Počnite Vaše prijateljske utakmice  oko 5. srpnja(5.7.) znači da svoje igrače imati oko tjedan dana nakon odmora sa povratak na trening. Vaš pomoćnik će vas obavijestiti tko je fit i spreman za predstojeću sezonu te će vam također reći koji igrači su loše počeli. Igrači će se postupno vratiti na 100%, ali je potrebna i vaša pomoć da bi se oni osjećali sposobni za početak prvenstva i sezone.

 

Ja odigravam jednu utakmicu svakih četiri dana tijekom pred-sezone i tako prva tri tjedna sedmog(7.) mjeseca,te poslije jednu utakmicu tjedno sve do deset dana prije početka mog prvenstva. To mi omogućuje da rotiram momčad i vidim dosta igrača u momčad, uključujući i mladež, a zatim postupno sužujem ekipu do početka sezone na prvih jedanaest(11.) i zamjene.

 

2.Moralni poticaj uvelike pomaže

 

Prve dvije utakmice predsezone trebale bi biti protiv vrlo vrlo slabih momčadi. Ja ću odabrati momčad kao što je Mladost(Petrinja) ili Radnik iz Sesvete za koje znam da sa svojim ovogodišnjim timom mogu pobjediti vrlo lagano. Velika  pobjeda od 5-0  čini čuda za moral kad trebate ući sezonu te je dobro za vaše igraće da se više potrude pogotovo ako su vas imresionirali neki "klinci" ili ste u klub doveli novog igrača.

 

3.Prihodi i dobit

 

Ovo nije toliko važno za veće klubove dok male klubove spašava.Koliko ste primjetili svi veći klubovi koji žele odigrati prijateljsku utakmicu s vama platiti će vam neku "siću" za njih odnosno za Vas veliki novac(100,000 eura i sl)...što je dosta dobro..također morate i vi platiti ovisno o klubu prijatejske utakmice zato pazite koliko plačate pojedine utakmice.

 

 

UPRAVLJANJE EKIPOM

 

Prva stvar koju sam napravio na kraju prošle sezone je da sam promovirao sve moje rezerve koje imam u planu od prije u prvu momčad,te sve "klince" koji obečavaju također.Obrisao sam cijelu postavu uključujuči zamjene te sortirao sve igrače po pozicijama.Zatim pogledate gdje ste jaki,odnosno slabi,te tko odlazi iz kluba,da bi im na vrijeme mogli nači dostojnu zamjenu.To če dovesti balans u Vašu ekipu te će te imati manje problema s igračima.IMati više wonderkidsa na jednoj poziciji i nije previše dobro pogotovo kada su u ranim 20 godinama.Probajre se riješiti nepotrebnih igrača.Računajte da sve transfere obavite što prije u početku prijelaznog roka.Ako je moguće do 1.7 jer 5.7 već počinjete s utakmicama.Kasnije samo kupujte igrače koje je klub otpustio te su free.

 

 

PRVA JEDANESTORICA

 

Kada igrate prijateljske utakmice pazite na fittnes igrača kojeg možete provijeriti odlaskom na view>fittnes report .Ukoliko je fittnes igrača oko 60% ili manji veća je mogučnost da će se igrač u skoroj budučnosti ozlijediti.Posebno obratite pozornost na igrače kojima nedostaju utakmice u nogama te postavite njih.Ukoliko klinci koje stavite ne impresioniraju vratite ih od kud ste ih uzeli ili ih pošaljite na posudbu u neke klubove di će steći još igračkog iskustva odnosno na "kaljenje".

 

Tokom utakmice također pratite ukupan fittnes te trenutno stanje igrača jer Vam to može uvelike pomoći u spriječavanju ozljeda.

 

Već kad se bliži posljednja utakmica pred sezone lagano gledajte tko će vam igrati u prvih jedanaest i tko će čekati da igru počne s klupe.Odredite 25 igrača na koje računate nadolazeće sezone te ostale ili pošaljite na "kaljenje" ili u rezerve.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Ja to radim ovako. Pošto veoma često igram sa Partizanom nemoguće je početi pripreme 5.7 jer to je svega 10 dana pre prvog kola kvalifikacija za LŠ. Te npr. zakažem 3 prijateljska (1.7, 5.7, 9.7) i to sve sa osrednjim ekipama, tipa Mlada Boleslav, Braga i za kraj zavisi od rezultata prve dve utakmice ako su bili pozitivni obavezno zakažem protiv neke veoma jake ekipe tipa Real Madrid a ako su bile minimalne pobede ili loši rezultati tj poraz, nerešen zakažem protiv trećeligaša ili veoma slabe ekipe iz druge lige da im podignem moral. Takođe što se tiče kondicije igrača bitno mi je da u ta tri meča svi dođu u kondiciju do 95%. Ja bez obzira ko mi je rival svi igrači dobiju šansu dakle 11 startera menja 11 zamena odmah u drugom poluvremenu (onaj 23 igrač tj 12 rezerva na klupi bude golman br. 3 za slučaj da mi se pvoredi golman br. 2 pa ga tek onda uvodim)....

 

Takođe maksimum 23 igrača volim da imam u ekipi a jedino je izuzetak ako ne igram evropu onda imam 25-30 igrača koji konkurišu za prvi tim. Volim jako da forsiram omladince i dajem im šansu u važnim mečevima. Za kraj jako volim da imam tim na okupu pre početka priprema da se oni uigraju lepo. Tebi pohvale kako si ovo odradio svaka čast. ;) :cast:

Link to comment
Share on other sites

odično i ti to odradiš....tako i ja kada igram s Dinamom jer nema puno vremena za pripreme zbog europskih natjecanja i slično.......ali uredno sve ovako radim kako sam napisao kada igram sa bilo kojim klubom kojem sezona počinje tek u 8 mjesecu :)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |