Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[PRIKAZ]Stvarni prikaz treninga F.C Juventusa


juanes
 Share

Recommended Posts

Trenig F.C. Juventusa

Ovaj članak napisao je Dave Brown za vrijeme svog boravka u Juventusu. Brown je bio na Juventusovim pripremama i pratio njihove pripremne treninge. Ovo je trening Juventusa na kojem su bili svi njihovi poznati igrači kao što su: Conte, Davids, Del Pierro, Montero, Nedved, Thuram, Trezeguet and Zambrotta. Cilj treninga je progresija u napadu.

http://www.nogometnitrening.com/images/stories/Image8646182.gif

Vježba 1

Tehničke vježbe u parovima

 

Dok tri vratara vježbaju na suprotnoj strani igrališta sa svojim trenerom, 18 ostalih igrača vježbaju tehničke elemente u parovima u kaznenom prostoru. Rade svaku od slijedećih vježbi dvije minute, mijenjaju uloge na svaki trenerov znak i lagano se istežu u odmoru od 30 sekundi između svake vježbe.

Zadaci:

Jedan igrač vodi loptu, radi dribling i mijenja smjer kretanja u malom prostoru kojeg prati njegov partner koji ga ne napada ali mu ne dopušta da se odvoji od njega.

Igrač štiti loptu od svog partnera, čuvajući loptu na udaljenijoj nozi ovisno o položaju partnera.

 

Vježba 2

http://www.nogometnitrening.com/images/stories/Image8815405.gif

Progresija:

Nakon pauze za istezanje, igrači se slobodno kreću i dodaju loptu. Igrači više ne vježbaju u parovima. Pola igrača je s loptom.

Zadaci:

Igrači s loptom kreću se slobodno, dok oni bez lopte očekuju kratko dodavanje. Nakon prijema i odigravanja lopte brzo zauzimaju nove položaje.

Nakon prijema lopte se brzo okreću i dodaju loptu novom igraču, tražeći odmah drugu loptu.

Vježba 3

http://www.nogometnitrening.com/images/stories/Image8954165.gif

Progresija:

 

Slično kao i prethodna, samo što se igrač s loptom kreće sporo i onda odigrava dupli pas, nakon čega ubrzava i ponovno prima povratnu loptu.

Zadaci:

Sada se igrači nalaze u trojkama. Igrač sa loptom surađujući sa suigračem, napada obrambenog igrača pokušavajući ga proći na dupli pas. Nakon što to naprave, obrambeni igrač uzima loptu i pokušava isto zajedno sa suigračem.

Vježba 4

http://www.nogometnitrening.com/images/stories/Image9074899.gif

Progresija - Ubacivanje trećeg igrača

 

U slijedećoj vježbi koristimo punu širinu igrališta. Radi se u trojkama. Igrač sa loptom nakon duplog pasa pokušava dugom loptom pogoditi trećeg suigrača u pokretu koji je udaljen 30 - 40 m.

 

Vježba 5

http://www.nogometnitrening.com/images/stories/Image9287895.gif

Igra za posjed lopte6 protiv 6 + 6

 

Igra se 6 protiv 6 u označenom prostoru sa 6 preostalih neutralnih igrača izvan prostora koji potpomažu momčad sa loptom. Cilj igre za 6 igrača bez lopte je osvojiti loptu prije nego 6 ostalih igrača sa loptom odigraju kratko dodavanje lopte i dodaju loptu neutralnom igraču koji dugom loptom treba pogoditi neutralnog igrača na suprotnoj strani. Kad to uspiju dobivaju jedan bod. Nakon određenog vremena igrači mijenjaju uloge.

Upute trenera:

Ispravnost tehnike dodavanja, kontrola lopte, brzina obrane i napada su potrebne da bi ova vježba uspjela. Vježba završava igrom u 3 boje 6 + 6 + 6.

 

Vježba 6

http://www.nogometnitrening.com/images/stories/Image9659058.gif

Igra ukrštanja:

 

Igra se 10 protiv 10 na jednoj polovici, sa neutralnim prostorom uz aut liniju. Svaki od igrača nakon što naprave ukrštanje može ući u ovaj prostor (obrambeni ga ne smije pratiti). Obje momčadi se nalaze u 4-3-2 formaciji. Naglasak u ovoj vježbi je na kvaliteti dugih lopti po zraku u zoni napada uz kvalitetu napadačkih ukrštanja i kretnji igrača.

 

Trening završava sa 3 lagana kruga oko igrališta, zatim hlađenjem i istezanjem u zatvorenom prostoru.

Kao vatreni bianconeri potrudio sam se da nađem kako to treniraju igrači Juventusa i uspio sam u tome, pa sam to i prikazao ovdje da vidite.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |