Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[TUT]Kontranapad


juanes
 Share

Recommended Posts

Kontranapad

 

Kada momčad koja je u napadu izgubi posjed lopte nastaje mogućnost za momčad koja se brani da iskoristi preostali slobodni prostor za kontranapad. Osnovna ideja kontranapada je osvajanje posjeda lopte i brza igra prema naprijed prije nego protivnik formira obranu. Kontranapad ima svojih jasnih prednosti ali nije preporučljiv za svaku momčad. Potrebno je uzeti u obzir mnoge faktore kada razvijamo ovaj stil igre.

 

Neki od faktora su:

 

Snaga protivnika – plan igre može biti upijanje pritiska jačeg protivnika i u trenutcima njihovog gubitka lopte pokušati ih iznenaditi.

 

Stil igre protivnika – kao na primjer: protivnik može igrati visokim loptama od obrambenih igrača što ostavlja dosta prostora iz njih, momčad ima spore braniče, momčad igra sa malim brojem igrača u obrani, protivnički igrači sredine slabo sudjeluju u obrani itd...

 

Fizička svojstva igrača – kontranapad zahtjeva sposobnost brzog odigravanja lopte prema naprijed igraču ili igračima koji mogu zadržati loptu dok njihovi suigrači krenu u napad, što zahtjeva visok nivo pokretljivosti većine igrača. Momčadi koji imaju pokretljive igrače imaju jako oružje u vidu kontra napada.

 

Tehnička i taktička svojstva igrača – prije svega igrači moraju imati sposobnost brzog i točnog odigravanja lopti prema naprijed iza ili između protivničke obrane. Ako igrači nemaju preciznost u dodavanju lopti i pronalaženju suigrača, kontra napad će jednostavno rezultirati gubitkom lopte.

 

Veličina i stanje terena za igru  – manja igrališta logično ne nude mogućnost iskorištavanja prostora za kontranapad. Igra na lošijim travnjacima može prisiliti timove da koriste kontranapad zbog nemogućnosti dodavanja i građenja igre.

 

Situacije u igri – određene situacije i igri nude određene prednosti za kontranapad. Ovo uključuje obrambene slobodne udarce i udarce iz kuta kada protivnik pritiska igrače prema naprijed. U kasnijim dijelovima igre kada je protivnik u minusu jedan gol, što može gurnuti igrače prema naprijed što ostavlja dosta slobodnog prostora.. Igra u kojoj protivnik koristiti dosta igrača u fazi napada (braniči, i defanzivni igrači sredine).

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |