Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Kako će José Mourinho voditi Real Madrid?


Recommended Posts

Projekt José Mourinho!

Uvod

http://www.fm-britain.co.uk/wp-content/uploads/2010/06/jose-mourinho.jpg

José Mourinho je nedavno prešo na klupu madridskog Reala. On je jedan od največih trenera današnjice koji će voditi najmočniji klub na svijetu. Nakon silnih uspjeha u Portugalu, Engleskoj pa i u Italiji "The Special One" pokušat će i sa Realom osvojiti trostruku krunu(Ligu Prvaka, Španjolski kup i ligu). Največa prepreka na tom putu mu je Barcelona.

Sve to dovelo me je na razmišljanje "Kako bi to José Mourinho mogao voditi Real?". Kako će dati motivacije svim tim zvijezdama, te da li je njima uopče moguče dignuti ego? Kako će on sustiči 96 bodova koje je imala Barcelona, te kako doči u Ligu Prvaka? I još nešto. Da li je zbilja moguče prenijeti igru iz talijanskog Internazionala na madridski Real?

 

Prijedlozi

1. Posjed lopte uopče nije važan. Taktika koji bi on vodijo mogla bi biti destruktivna kao i do sada u drugim klubovima. José Mourinho dat će suparnicima loptu da se "igraju" s njom pod uvijetom da ništa opasno ne mogu uraditi. U daljem toku utakmice djelovat će destruktivno i tako snažnim prekidima i brzom transformacijom pokušat će demolirat protivnika.

2.Odbrana je najvažniji dio tima. Ako obrana radi pressing onda moraju svi, uključujući i Kaku. Treba u određenom trenutku znati uzeti loptu protivniku i pronači napadaća koji će realitirati stečenu priliku. Takva igra donosi manje atraktivan nogomet i napad koji nije učinkovit.

3.Učinkovitost je važnija od igre. Naravno ni José Mourinho ne želi suspendovane igrače svaki drugi tjedan. Ne želi ni igru kojom će uvijek pobjeđivati 1:0 i to na bijedan način. Ali učinak je bitniji od pas igre koja se i može uspostaviti dobrom taktikom koju je i radio Mourinho.

4.Nema ega, moja je zadnja. José Mourinho ne želi krtice u timu, te svađe i nesporazume ni unutar, a ni van terena tako da će svakoga potjerat van ukoliko bude zadavao probleme. Najbolje to možemo vidjeti na Samuelu Eto-u koji je bio problem, ali je za dvanaest mjeseci pod vodstvom José Mourinho-a shavtio da može igrati i na beku ukoliko je to dio José Mourinhove taktike. José Mourinho želi igrače koji će ga slušati i koji će slijediti njegove želje, ako ih ne može imati privuče ih "gotovinom".

 

Taktika

http://www.fm-britain.co.uk/wp-content/images/mouproj_formation1.png

José Mourinho će vjerovatno križati 4-4-2 i 4-5-1 formaciju. Tako je slično igrao protiv Bayerna iz Münchena u finalu Lige Prvaka 2009/10. Također koristit će se vjerovatno zonalnim markiranjem. Kaka će igrati ulogu Sneijdera, gurajući se u sredinu terena te će pomagati usamljenom napadaču kada je u napadu, ali spuštat će se duboko da primiti loptu za početak kontre kada je lopta kod njih. Ronaldo će igrati ulogu u napadu, krilni igrač (slično Eto'o), ali će isto tako će se morati vraćati u obranu da ispradi protivnički napad do kraja i pokrene tranziciju u kontru. Drenthe će obavljati sličan zadatak, ali će imati određeni vidokrug kretanja, tj. bit će stacioniran i okrenut čuvanju svoga gola. Imaju dva razloga za takvu igru. Jedan, Realova momćad nema dobru zamjenu za lijevo krilo na sličan kalup kao Ronaldo. Drugo, to će vam pomoći dodati veću obrambenu stabilnost, i poboljsat ce tranziciju. Ova taktika je nešto više naoadačka verzija koju je igrao Mourinho sa Chivu-om u otvaranju faza polufinalu drugog kola protiv Barcelone.

Što se tiće obrane, Xavi Alonso djelovat će dublje i prenosit igru u napad (nesto slicno kao Cambiasso u Interu). Lassana Diarra će kao vezni igrač imati zadaču da uništava protivničke napade, tj. bit će destruktivan. José Mourinho će vjerovatno bekovima dat slobodnu kretanja po lijevoj odnosno desnoj strani tako da će pomagati u napadu, ali njihova glavna uloga će biti u defanzivnom dijelu. Tom ulogom pomagat će i krila u vezi u slučaju njihove greške.

 

 

Izgled taktike

Team Instructions

Philosophy: Rigid

Starting Strategy: Counter

Closing Down: Stand-off more

 

Sve ostalo na default.

 

Player Instructions

GK: Goalkeeper, defend (Prvi izbor: Iker Casillas)

DL: Full Back, automatic (Álvaro Arbeloa)

DCl: Centre Back, defend (Pepe)

DCr: Centre Back, defend (Raúl Albiol)

DR: Full Back, automatic (Sergio Ramos)

DMCl: Anchor Man, defend (Lassana Diarra)

DMCr: Deep Lying Playmaker, support (Xabi Alonso)

ML: Defensive Winger, support (Royston Drenthe)

AMC: Attacking Midfielder, attack (Kaká)

AMR: Defensive Winger, attack (Cristiano Ronaldo)

FC: Poacher, attack (Gonzalo Higuaín)

 

http://theirishagenda.files.wordpress.com/2009/06/real_madrid_logo.png?w=107&h=150f

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |