Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Skippijeva pustolovina


Debeli Ronaldo
 Share

Recommended Posts

Aj da malo i ja nešto napišem sa aktuelnom karijerom. Ovo će više biti u stilu kako vam ide, znači neko sumiranje do sada odigranog.

Koji tim ću odabrati za početak i nisam puno razmišljao, izbor je pao na Partizan pošto sam njegov navijač od malih nogu. Tim u stvarnosti igra prosečno, ne može da priđe Zvezdi ali opet na FM smo mi uvek najbolji, znate kako to ide :D

Tim na početku je onako, neki prosek, ok za domaću ligu i kup, ali opet za Evropu i nešto dalje i nema baš takav igrački kadar. U prvoj, kovid, sezoni pravila su malo drugačija nego u narednim. Dozvoljeno je imati 10 izmena u protokolu uz max 4 strana igrača i min 4 U21 igrača od kojih 2 moraju da igraju najmanje prvih 45 minuta. Prvo šta sam primetio je da nema klasičnog napadača. Ima u timu mladi Stevanović, tu su i Asano, Holender i Behaback ali su opet oni više krilni napadači nego pravi klasični špicevi. Malo sam gledao šta može da se kupi a da je jeftino i po mogućstvu domaće proizvodnje i izbor je pao na iskusnog Petra Škuletića koji je doveden za 950k €. Ispostaviće se do kraja sezone da je to bio jako dobar potez  pošto je učinak dotičnog u prvoj povratničkoj sezoni u Partizanu bio sledeći:

škuletić20-21.PNG

Takođe jako dobro pojačanje mi je bio i tada već pomalo vremešni Radoslav Petrović koji je doveden za 250k €. Od ostalih transfera tu su i Luca Vignali, italijan koji je doveden za poziciju desnog beka i jedan perspektivan regen, ima vam neće ništa značiti. 

Što se odlazaka tiče klub je napustio samo Rajko Brežančić za 325k € uz još nekih 15-20 pozajmica raznoraznih igrača.

Takođe u klubu su trenutno bili na pozajmici Filip Holender, Svetozar Marković i Filip Stevanović. Holender se vratio nakon sezone u matični klub dok za drugu dvojicu sam redovno produžavao pozajmice iz sezone u sezonu a Markovića sam čak i otkupio od Olimpijakosa.

 

Formacija koju forsiram od početka je sledeća:

partizan formacija.PNG

 

Bočni napadači su mi dobri i preko krila sam realizovao većinu napada. U timu imam/sam imao i Sumu koji je klasičan AMC ali nisam mogao da ga uklopim lepo i igrao mi je bočno, i to sasvim solidno. Takođe bilo mi je bitno i da imam dobrog zadnjeg veznog i tu su par Zdjelar/Petrović odlično obavljali posao.

Što se rezultata tiče krenuo sam jako dobro. U Euro kupu sam ušao u grupnu fazu koju sam solidno odigrao, prošao čak jaku grupu, prvu rundu na ispadanje i onda me AZ zaustavio u daljem pohodu. Videćete i jednu jako veliku pobedu protiv Lokomotive iz Moskve i iskreno tada sam razmišljao da odustanem od igranja pošto mi je to nerealan rezultat čak i za fm i mislio sam da je ovaj serijal previše lak.

evropa20-21.PNG

 

U Ping Pong ligi sam krenuo takođe odlično, u prvom kolu odigrao nerešeno protiv Mladosti iz Lučana i potom vezao 20+ pobeda što je dodatno doprinelo utisku da je ovaj serijal previše lagan. I onda taman kada sam mislio da ću da odustanem kreće da bude malo zanimljivije. Vežem par poraza, Zvezda odigra odlično i uđem u poslednje kolo sa 3 boda prednosti.

sezona20-21.PNG

A u poslednjem kolu gostujem Vojvodini. Pobeda ili nerešeno mi donose sigurnu titulu za poraz nemam luksuz. Vojvodini pobeda ništa ne znači. Poluvreme, 0:0, ja u 51. minutu povedem i sve ide kako treba a onda pred kraj utakmice šok

 

voša.PNG

 

Gotovo, pomislih, kraj Zvezda uzima titulu. Završava se utakmica i ide ona animacija gde dobijam trofej, mislim se kako je to moguće. Pogledam rezultate i vidim da je Zvezda kiksnula kući protiv lakog protivnika odigravši 0:0 i na taj način mi direktno omogućila da osvojim titulu. Doduše osvetili su mi se odmah nakon par dana tako što su me pobedili u finalu kupa.

Sve u svemu izvukoh sezonu na sreću više nego na znanje.

 

Izveštaj iz druge sezone u nekom narednom postu.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Druga sezona moje karijere je donela najmanje neizvesnosti od svih do sada odigranih. Kao što sam napomenuo u prethodnom izveštaju u prvoj sezoni se titula rešavala do, bukvalno, poslednjeg minuta. Sada sam se malo opametio osvojio titulu bez ijednog poraza što u regularnom delu, što u plej of-u.

spacer.png

Što se Evrope tiče ove sezone smo se borili za Ligu Šampiona. I sve je ostalo na toj borbi. Nepremostiva prepreka je bio RB Salzburg koji nas je izbacio sa 2 rutinske pobede.

sezona21-22cl.PNG

Borbu u Evropi smo nastavili u Ligi Evrope. U grupi koja nije bila lagana nekako sam uspeo da prođem dalje, najviše zahvaljujući duplom remiju protiv Štutgarta. U sledećoj fazi sam, neočekivano, izbacio Ajax. Ipak taj dvomeč nije prošao bez drame. U prvoj utakmici sam ih dobio 3:2 na njihovom terenu. U revanšu Ajax vodi od '4 minuta, ja veoma brzo preokrećem u moju korist. Ipak boljka koju sam primetio je pad koncetracije pred kraj poluvremena/utakmice i Ajax je uspeo da izjednači do poluvremena i da unese neizvesnost u drugo. Vršili su pritisak, čak su i dali gol u '79 minutu gde me spasao VAR i onda je Jojić pred kraj utakmice rešio sve dileme. Nakon Ajaxa usledili su Đavoli sa Old Traforda i lagano me oljuštili.

spacer.png

Što se domaćeg kupa tiče u prvom kolu sam nakon penala izbacio Zvezdu i posle je put do trofeja bio lagan.

Sezonu u klubu je obeležio Petar Škuletić koji je odigrao vrhunsku sezonu.

sezona20-21skuletic.PNG

Prelazni rok je dobro odrađen. Obnovljene su pozajmice Markovića i Stevanovića za narednu sezonu. Dovedena je i zamena za vremešnog Stojkovića u vidu mladog Novaka Micovića iz Čukaričkog. Odbranu su pojačali Strahinja Bošnjak, Nemanja Mičević i Nikola Stevanović. Doveli smo i veterana Baneta Ivanovića koji je odigrao jako dobru sezonu ali se i nakon iste povukao iz aktivnog igranja.

Klub je napustio Alkeksandar Šćekić koji nije uspeo da se izbori za mesto u timu i 20-tak igrača je poslato na razne pozajmice.

Sve u svemu nije loša sezona.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |