Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Početak male priče o velikoj ljubavi


RAHMA
 Share

Recommended Posts

http://www.lindanaesfeldt.com/gallery/large/sarajevo4.jpg


 


O našem klubu, ljudima koji su bili vezani za njega, igračima i trenerima kroz historiju vezale su se samo najljepše priče i događaji. Fudbalski klub Sarajevo oduvijek je slovio za ugledan i uzoran sportski kolektiv sa urbanim, gradskim duhom nadaleko priznatim i poznatim. Sarajevo je bilo i ostalo sportska avangarda ovoga grada i cijele države. Prvi veliki sportski kolektiv sa ovih prostora, prva titula prvaka, prvo evropsko takmičenje, najduža tradicija. I najnovije priznanje koje je stiglo iz evropske asocijacije klubova kroz uvrštavanje direktora kluba, Dine Selimovića, među elitne evropske nogometne menadžere treba gledati u tome duhu. Nesumljivo, to je pokazatelj kako na nas gledaju 'stranci' i koliko poštovanja imaju prema svemu onome što FK Sarajevo jeste, i što predstavlja i radi za Bosnu i Hercegovinu.


Edited by RAHMA
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://i.imgur.com/qCr01sb.jpg


 


 


Fudbalski klub Sarajevo dobilo je novog trenera, od nedjelje na klupi Bordo tima biće Senad Rahmanović. Legendarni fudbaler Veleža na klupu Sarajeva dolazi u pravo vrijeme, mjesec dana prije nastupa FK Sarajeva u novoj ligi . Svoj debi će imati protiv NK Celje.

 

Rahmanović će jednu utakmicu sa Celjom čitav život. Nakon pet godina provedenih u crveno-bijelom dresu došlo je vrijeme da napusti stadion Pod Bijelim Brijegom, a Rahmanović je protiv Celja dobio buket cvijeća uz ovacije punog stadiona. Velež je na tom susretu slavio rezultatom 1:0, Rahmanović se utakmice sjeća po postignutom golu.

 

http://i.imgur.com/qrnoOgJ.jpg

 

Rahmanović važi za izuzetno strogog trenera kod kojeg se mora poštovati disciplina i koji je sposoban da ustroji čitav sportski segment jednog kluba. Bez ikakve sumnje to je Bordo timu u ovom trenutku najpotrebnije, ali će mu čelnici morati dati odriješene ruke da svoje ideje provede u djelo. Rahmanović ne libi se da odstrani iz ekipe igrače koji ne poštuju njega, njegov rad, veličinu kluba i njegove zamisli. Rahmanović je trener koji ima jasnu viziju fudbalske igre i sigurno da bi već tokom zimske pauze moglo biti promjena u timu iz Titove 38b.

Edited by RAHMA
Link to comment
Share on other sites

http://www.fksarajevo.ba/assets/uploads/articles/default.jpg

 

Transferi su za sada odrađeni! Klub je dobio par dobrih ponuda za Leona Benku i Ševka Okića, pa nisam mogao odbiti. Za Okića sam našao dostojanstvenu zamjenu, a to je Bahrudin Atajić, mladi fudbaler koji je prošao fudbalsku školu Celtica iz Glasgowa, a došao je iz Finskog SJK. Njegova prirodna pozicija je ST, a može još igrati na AMC i AMR. Ze Benku mi i nije trebala zamjena, jer tu su Velkoski i Bekić, jedni od najboljih napadača lige. Klub su još napustili Bojan Puzigaća i Mario Barić za koje sam, također, dobre pare uzeo. Želio bih istaknuti da je Zagreb zainteresovan, za Purića pa ćemo vidjeti da li će poslati dobru ponudu. 

 

http://i.imgur.com/S04pPSX.png?1

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Horde zla na treningu Sarajeva: Hoćemo zalaganje i pobjedu!

 

 

Veliki broj navijača FK Sarajevo je prisustvovao današnjem treningu prvog tima, uoči prve utakmice regionalne lige u protiv Celja.

Podsjećamo, organizovani odlazak navijača na gostovanja je u ovoj polusezoni zabranjen, pa su navijači Sarajeva odlučili iskoristiti posljednji trening pred utakmicu kako bi igračima poručili da žele pobjedu u Sloveniji.
Edited by RAHMA
Link to comment
Share on other sites

http://scsport.ba/img/logo.png

 

http://i.imgur.com/c76WjfE.jpg

 

Bordo-bijeli domačini u prvoj utakmici!

 

Sarajevo će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv Partizana iz Beograda. To je epilog žrijeba u Nionu, na kome je prvak BiH iz grupe ne nositelja dobio prvaka Srbije, ali je ocjena da protiv njega ima dobre šanse da reprizira dobru igru iz prijateljske utakmice koja se igrala u Antaliji 2015. godine.

 

Za ekipu Rahmanovića je od značaja što je na žrijebu izbegla jaki Maccabi, zatim zagrebački Dinamo, onda kiparski APOEL, kao i Maribor.

 

 

 

http://m.sportsport.ba/img/logo.jpg

 

http://i.imgur.com/qSgyUfv.jpg

 

 

Rahmanović, trener FK Sarajevo, nije (pre)zadovoljan žrijebom, ali je najavio borbu za prolaz u treće pretkolo.

 

– Mogli smo proći i bolje, ali i gore. Tako je to u fudbalu. Dobro je što nismo izvukli neke druge protivnike. Partizan je sigurno kvalitetna ekipa, sa kojom se može igrati, što je dobro. Želimo se što bolje spremiti, iskoristiti pripreme maksimalno. Analizirat ćemo protivnika, upoznat se sa njima i spremiti za utakmice adekvatno''

 

"Imamo svoje načine igre, pokušat ćemo kvalitetno odigrati, maksimalno odgovorno, te napraviti spektakl. Potreban nam je još bolji pristup nego protiv M'gladbacha i ne sumnjam da će biti tako. Bili bismo zadovoljni i remijem na našem stadionu" – kazao je Rahmanović za sportsport.ba.

Edited by Bole™
Link to comment
Share on other sites

 

Srijeda je napokon stigla. Na Koševo stiže prvak Srbije, Partizan! Očekivalo se mnogo nereda na stadionu i oko njega, ali ipak do toga nije došlo. Cijeli region je bio zadivljen time što nije bilo niti jednog incidenta! Prelijepo je bilo to za vidjeti, dvije velike navijačke skupine podržavaju svoj klub, a bez i jedne upućene psovke drugima. Ni igra na terenu nije zaostajala, navijači oba kluba su mogli vidjeti 5 golova ukupno. Ipak na kraju je sreća poslužila Partizan, kada su Živković i Stevanović, u osamdesetim minutama, odnijeli pobjedu. Šteta, moja ekipa je pokazala da se može nositi sa velikim Partizanom, ali i biti bolja u nekim trenutcima od njih. 

 

http://i.imgur.com/syVyy8V.png?1

 

Druga, uzvratna utakmica. Ulaznice za ovu utakmicu su bile skoro pa rasprodate, očekivao se veliki spektakl, očekivao se odgovor na odlično gostoprimstvo Sarajlija Beograđanima. To se i desilo, kako su navijači Partizana lijepo prihvaćeni u Sarajevu, tako su i popularne Horde Zla prihvaćene u Beogradu. Po gradu se moglo vidjeti druženje navijača, razmjenjivanje šalova... sve do početka utakmice. Eh onda su svi krenuli na svoju stranu da podrže voljeni klub. Utakmica je počela! Prvi sa centra su krenuli igrači Sarajeva koji nisu došli u Beograd sa bijelim zastavama. U prvom poluvremenu se moglo vidjeti dosta prilika, ali su mreže mirovale zbog odličnih golmana koji su bili raspoloženi te noči. Niko nije znao šta će se desiti u drugom poluvremenu, navijači oba kluba su strepili sve do 70. minute kada je počela radost navijača bordo tima. Dženan Zajmović, novajlija, je pogodio mrežu za veliko slavlje. Nedugo poslije, još jedan pogodak pada... strijelac je bio također novi igrač - Bahrudin Atajić. Sjeverna tribina je eksplodirala, sve je gorilo do 91. minute, kada je Saponjic odveo Partizan u narednik krug. Navijači na kraju nisu bili razočarani, jer su vidjeli ono što žele od svojih ''ljubimaca'', borbu za sveti dres!

 

 

 

http://i.imgur.com/u0eUJy6.png

 

U ligi i nije tako loše. Bio sam favorit protiv Celja, kao i protiv Vojvodine i to sam iskoristio. Možda sam mogao i sa većom razlikom ih dobiti ali sve u svemu, dobro je, pobjeda je pobjeda.

 

http://i.imgur.com/QxMDFuY.png?1

 

Onda su došle dvije hrvatske ekipe. Protiv Dinama se nije moglo i zadovoljan sam što sam sa samo dva primljena gola otišao kući. Onda Hajduk dolazi na Koševo i odnosi 3 boda u gustoj utakmici. Naružio sam ekipu na kraju i rekao im da mora bolje i da sljedeće kolo moraju dati sve od sebe da pobjede.

 

http://i.imgur.com/704nmk7.png?1

 

Sljedeće kolo igram protiv Partizana, pa ćemo vidjeti šta će biti, pripremam osvetu.
 
http://i.imgur.com/NyG5rr6.png?1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |