Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

prodo
 Share

Recommended Posts

Balkan League by FM-Balkan ReSearch Team

 

http://i.imgur.com/u0eUJy6.png

 

Sadržaj:

Balkan League

Redizajnirane sve Ex-Yu prve lige

 

Ovaj dodatak donosi mogućnost igranja regionalne lige za sve države Ex-Yu. Format natjecanja je preuzet iz košarkaške ABA lige. Liga broji 14 klubova koji su raspoređeni ovako:


Hrvatska (4 predstavnika)
Srbija (4 predstavnika)

BiH (2 predstavnika)

Slovenija (2 predstavnika)

Crna Gora (1 predstavnik)

Makedonija (1 predstavnik)

 

Format:

U ligi sudjeluju najbolji klubovi iz prošle sezone iz pojedine države unutar gore spomenutih kvota.

Liga se igra dvokružno od početka 7. do kraja 3. mjeseca. Iz lige nema ispadanja nego se svake sezone formira od najboljih klubova iz prošlogodišnjih domaćih prvenstava.

Zimska pauza je od 20.12. do 5.2. Sekvenca žutih kartona je postavljena na 3,6,9, a za svaki crveni se odrađuje 1 utakmica suspenzije. Kartoni se zbrajaju i odrađuju samo u regionalnoj ligi i ne utječu na druga natejcanja.

Ograničenja igrača su 9 stranaca u zapisniku i najmanje 3 igrača do 21 godine u zapisniku. Stranci su svi koji nisu iz države iz koje je klub. Nije bilo moguće odvojiti "balkance" od ostalih, isto tako nisu sve države u EU pa su druga pravila neprimjenjiva.

Dodane su i umjerene financijske nagrade za plasman u ligi, kao i nagrade za najbolje igrače, strijelce, ekipu i sl.

 

Domaće lige

Da bi ovo gore funkcioniralo trebalo je rekreirati svaku prvu ligu iz zemalja Ex-Yu čiji ću sistem objasnit na primjeru Hrvatske.

Hrvatska ima 10 klubova u prvoj ligi, 4 igraju regionalnu ligu dok osalih 6 igra jesensku sezonu hrvatske lige četverokružno.

Nakon završetka jesenske lige i regionalne lige, 2 najbolja iz jesenske lige se pridružuju 4 hrvatska kluba iz regionalne lige i oni formiraju ligu za prvaka od 6 klubova dvokružno.

4 lošija kluba iz jesenske sezone hrvatske lige igraju dvokružno ligu za ostanak. U ligu za ostanak se prenose bodovi iz jesenske sezone dok liga za prvaka starta od nule.

 

Liga za prvaka daje prvaka države i sudionike u Europi i regionalnoj ligi iduće sezone. Liga za prvaka u svakoj državi broji 6 klubova.

Liga za ostanak određuje tko ispada iz lige i broj klubova lige za ostanak se razlikuje od države do države ovisno o tome koliko klubova postoji u prvoj ligi.

 

Broj klubova u prvoj ligi svake države, broj relegation mjesta kao i relegation playoffove nisam mijenjao da se nebi zadiralo u sisteme nižih liga i na silu izbacivalo klubove. Ovo je donijelo kompatibilnost ovog dodatka o kojoj će više riječi biti kasnije

 

Kompatibilnost:

Ovaj dodatak je zbog načina izrade kompatibilan sa svim defaultnim ligama (Hrvatska, Slovenija, Srbija) i svim dodacima od strane FM-Balkan foruma (BiH, Crna Gora, Hrvatska (3. HNL), Makedonija).

Što to u praksi znači?

Želite imati uključenu 3. HNL i Balkan ligu? -Uključite dodatak Balkan League i dodatak Croatia by FM-Balkan ReSearch Team. Prva HNL će biti u novom sistemu, a druga i treće lige će biti u standardnom sistemu i protočnost (promocija/ispadanje) klubova će biti normalna. Možete polako krenuti iz 3. HNL u regionalnu ligu :)

 

Isto vrijedi i za ostale lige. Ako ne uključite dodatak za BiH ligu nećete moći igrati ni vidjeti BiH ligu (prvu ni niže) ali će BiH klubovi normalno sudjelovati u regionalnoj ligi.

Tako da osim Balkan lige poskidajte i uključite zajedno ostale Ex-Yu lige sa FM-Balkan foruma koje vas zanimaju i koje želite vidjeti/igrati u igri.

 

Za igrati defaultne lige (Hrvatsku do 2. lige, Sloveniju i Srbiju) ne trebate ništa dodatno skidati ni uključivati osim Balkan League.

 

Baza je testirana pet sezona na holiday sa uključenim svim dodacima i ligama, a sve eventualne greške i prijedloge pišite u ovu temu pa će biti ispravljene u budućnosti.

 

Napomena:

Greška koja postoji ali za koju još nisam našao rješenje je relegation playoff iz prve crnogorske lige gdje igraju 10. i 11. klub iz prve lige sa 3. i 2. klubom iz druge lige. Do greške dolazi kada 11. klub kroz playoff izbori ostanak dok 10. klub ispadne kroz playoff. Igra tada na silu izbacuje 11. klub iako je kroz playoff izborio ostanak dok 10. klub zadržava iako je kroz playoff ispao.

Većina vas neće ni uključiti crnogorsku ligu pa mi je bilo bezveze da se zbog ove greške odgodi objava lige. A i oni koji će uključit vjerojatno ne planiraju ispadati iz prve crnogorske lige :)

Uglavnom za problem znamo i tražimo rješenje.

 

Zahvale:

Zahvale idu članovima foruma koji su davali prijedloge u tijeku izrade, članu krlenjuska koji mi je puno pomogao oko riješavanja svih problema u tijeku izrade i bez čije pomoći ovaj dodatak sigurno nebi bio moguć u ovom obliku i članu stemaking koji je kreirao logo za Balkan ligu.

 

Download

Logo Download

 

Backup download

Backup logo download

 

 

Kako uključiti ovaj dodatak možete saznati ovdje.

 

Grafiku raspakirajte i stavite u My Documents-Sports Interactive-Football Manager 2016-graphics (ako nemate folder graphics napravite ga sami) i zatim idete na Preferences-Interface te kliknete na Reload Skin. Pritom pazite da vam je uklonjena kvačica sa Use caching to decrease page loading times. Nakon što ste to uradili možete vratiti kvačicu na Use caching to decrease page loading times te sve potvrditi sa Confirm.

 

Ukoliko želite imati i Ex-Yu medije u igri kliknite ovdje.

 

WIP (Work in progress) tema u kojoj možete pogledati tijek izrade i više ss-ova.

 

Screenshots:

 

http://i.imgur.com/ANqiyYQ.png

http://i.imgur.com/UdCQJ3D.png

http://i.imgur.com/f5Jr1a4.png

http://i.imgur.com/jKha9vZ.png

http://i.imgur.com/YNGvlwG.png

http://i.imgur.com/7ANtljn.png

http://i.imgur.com/9F47E60.png

http://i.imgur.com/iAxcHDw.png

http://i.imgur.com/7byxu67.png

http://i.imgur.com/fbRJQcl.png

http://i.imgur.com/EVigunK.png

http://i.imgur.com/jb8EuBS.png

http://i.imgur.com/Q7BelO3.png

http://i.imgur.com/msU12b3.png

http://i.imgur.com/zgI9obF.png

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 24
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Jedan mali prijedlog. Vidim da se statistika igrača iz Balkan Lige ubraja u Non Competitive dio, tj. ne ubraja se u službeni dio (kao prvenstvo, kup i Europa) nego u onaj dio gdje su pripremne utakmice. Uopće nemam statistike iz ove lige kad budeš pod Team Report.

 

Mislim, nije to ništa "veliko", ja sam jednostavno tip koji svu statistiku voli imati "pod kontrolom". To je prijedlog za neku od budućih verzija ako ih bude bilo.

Link to comment
Share on other sites

da, također ne upisuje ni statistiku iz balkan lige u history igrača. to sam odmah primjetio. postojala je ideja da se stage 0 balkan lige "kopira" sa funkcijom other comps to add stage to u svaku od domaćih liga. možda bi to riješilo problem ali za to bi trebalo malo prilagoditi ostale stageove svake prve lige od 6 ex yu zemalja. tada se nisam odlučio za to. ako bude ikakav update ovoga pokušat ću to sredit

Link to comment
Share on other sites

Malo sam gledao pa sam vidio da je Balkan League stavljena kao "Domastic Top League" (mislim da je taj izraz ako sam dobro zapamtio) i moguće da to nastaje problem budući da ta liga ima više nacija. Možda kad bi se stavila kao neki "Continental Cup" (ne znam postoji li taj termin pod izrazima, ali tako nešto), tada bi se vjerojatno brojila, ali pod rubriku kontinentalnih natjecanja.

Link to comment
Share on other sites

da, vidi stvarno. u databazi gdje sam kreirao novo natjecanje sam postavio tip club friendly. ali u advanced rules gdje sam kreirao pravila je slučajno ostao tip domestic division.

 

pokušat ću s tim nešto. a strah me bilo stavljati bilo što continental tipa da nebi rezultati balkan lige se vodili kao rezultati u europi pa pobjednik (ili više plasirani) balkan lige imao euro koeficijent (seeding) kao da je daleko dogurao u ligi prvaka ili uzeo kup uefa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 7 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |