Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Recommended Posts

                                http://i.imgur.com/dSnpydo.png?1

 

Vidimo se sigurno Sir Ales :) Posto smo dobili lako Maltu, a Tursku je izgubila nase mesto u Finalnu fazu turnira je osigurano, Spanija je prva, mi smo iza njih.

 

Ovako smo startovali sa Maltom:

 

http://i.imgur.com/jm9BcG9.png?1

 

Fomacija ista kao sa Turskom, sto ujedno je i nasa nova 4-3-1-2 vise napadacka formacija za razliku od prethodne koje smo imali. Fokus je baziran na kratke pasove i igra se uglavnom kroz sredinu (Through the middle). Efikasna je za timove koje imaju slabiju sredinu, ali za one koje poseduju fenomenalne igrace iz sredine i ekstra centralne stopere - mislim da nece biti dobra, tako da u tom slucaju promenicemo filozofiju.

 

Sto se tice startera, sve je isto osim sto nema u sastav kapiten Goce Sedloski i njegov kolega na stopersku poziciju - Igor Mitreski zbog sakupjene zute kartone. Nikolce Noveski i Pance Kumbev dobili su priliku kao starteri u ovaj mec i moguce je ako kapiten se penzionise (ima 37 godina i atribute znatno su opale kod njega) da jedan od njih dvoje zameni ga u odbrani.

 

http://i.imgur.com/GkBntQp.png?1

 

Za razliku od Estonija koja vec pokazuje da ima idninu pred njima, Malta jos igra bezveze nazalost! Makedonci su napravili samo 2 Faula, a oni cak 29!!! :kee: koja je to razlika covece! Iz toliko njih moralo da se pojave i zutih i crvenih kartona, sto je tipicno za njima. Mi smo igrali lep fudbal i odrzavamo uvjek disciplinu, sto je jedan od mnogih faktora koji su kljuc za naseg uspeha!

 

http://i.imgur.com/WupipNh.png?1

 

Oni su samo jednom uspeli da upate udarac, mi smo imali 13 iz kojih samo 4 u okviru gola - iz kojig 3 golova. Preciznost nije bila na najvise nivo, ali zato su sanse bile tu. Mec-report iz utakmice:

 

http://i.imgur.com/H8oYnkn.png?1

 

Start utakmice, koje smo morali da dobijemo jer Turska je imala isti plan kako bi se sve resavalo u poslednu utakmicu. Vec u 6 min. Malta je pokazala da se nije opametila iz prethodnog susreta-da ne moze da igra divljacki, pa je opet bacila sebe soli u oci....bez razlika na tome sto smo imali igraca vise, otpor smo slomili cak u 37 min. led je probio ko ako ne drugi - Goran Pandev!

 

Idol Makedonske navijace je zgolemio vodstvo na 0-2 cetiri minuta kasnije, u 41 min. i sa tim produzio da gomila golove u reprezentativni dres Makedonije! Rezultat je vec bio povoljan za nas, imali smo kontrolu nad pobesnele Maltance i igraca vise na terenu. Ipak, u slucaju da imamo na kraju iste bodove sa Turskom - odlucivace gol razlika i postignutih golova. Mora da se misli na svemu i sitnice su bitne kad je situacija tesna, objasnio sam igracima sve te stvari i da nikad ne steti da imamo vise, da igraju kao da je 0-0.

 

Nakon kratu pauzu, usli smo u drugom delu. Na terenu je bio jedan tim i 11 igraca koji su napadali od pocetka do kraja, sta sve nismo ispromasili, precka Mile Krstev iz slobodnjaka, 100% sanse i sve to....72 min. je bilo vreme da se Veliche Shumolikoski odmori i ne dozivi sudbinu njegov kolega iz suprotnog tima (da ide rano pod tusem ) pa usao je u igru Ertan Demiri.

 

To nije uradio menadzer Malte i kao i neke druge njegove kolege, skupo platio gresku-onaj ko je zuti, najcesto i pocreveni>u slucaju Malte jedan odmah, drugi polako. To nije za nas nista znacilo, mi smo nase zastitili razumno i nemamo brigu. Pogled menadzera Malte se jos znatno promenio kad je opet, Goran Pandev u finisu 90+4 min. zapecatio skroz loso izdanje Malte sa svojom het-trikom!!!! Ikona Makedonskog fudbala igra na najvise nivo i vec osvaja i sve ljubitela fubala u svetu! To je bilo kraj Maltanski ocaj.

 

Korak po korak, ostaramo ciljeve. Napomenuo sam da Turska je kiksala i put nam je cist, IDEMO NA EVROPSKO PRVENSTVO 2012! NEKA ZURKA POCNJE :D Zavrsicemo Kvalifikacije sa Finske dzinove, sto nije puno od znacaja - ali uvek idemo na pobedu samo malo konzervativnije cemo to odraditi.

 

Spance su prvi u Grupi sa 2 boda vise od nas i igraju sa Tursku. Siguran sam da ce da idu na pobedu kako bi potvrdili status favorita i odlicno izdanje u kvalifikacije. Makedonija deli istu filozofiju i namerava da ucini isto. U slucaju da izgube od Turska, a mi uspemo da dobijemo Fince-zavrsicemo na vrhu tabeli sa 1 bod vise od njima. U svakom drugom slucaju, situacija ostace nepromenjena. Manje bitno, osigurali smo plasamn na EURO i rutinski odradicemo zavrsnicu i cekacemo na zdreb za Glavnu Fazu ovog takmicenja.

 

Hvala sto ste sa mnom u ovoj prici, druzicemo se Makedonsku reprezentaciju i njihove protivnike kroz Evropske vode, zelim vas sve najbolje i cujemo se uskoro.

 

 

 

 

                              http://i.imgur.com/vPw8YXX.png?1

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

                                                       http://i.imgur.com/P5cVYW8.png?1

 

I stigli smo do zavrsnicu Kvalifikacione meceve u grupama za Euro 2012. Zadnju utakmicu sa Finskom, 2 mesto je vec bilo obezbedjeno pre meca koje vodi u daljeg toku takmicenje. Formacija je ostala ista iz prethodna utakmica sa Malta, a u odbrani su se vratili prethodno suspendovane kapiten Goce Sedloski i njegov partner u odbrani Igor Mitreski. Finska je igrala klasicnu 4-4-2 sa nekoliko promena u startoj postavi od zadnjeg puta kad smo se sreli.

 

http://i.imgur.com/HzGxQ3N.png?1

 

Bili smo tu negde poprilicno izednjaceni, oni su imali vecinu posesije loptu, mi smo bili bolji u uspesnosti nabacene lopte, ostalo je bilo skoro isto.

 

http://i.imgur.com/QMu9R2U.png?1

 

Razlika je bila u tome sto se za nas bolje isplatile sanse koje smo stvorili i maksimalno smo iskoristili.

 

http://i.imgur.com/i691I9o.png?1

 

Uspeli smo da rutinski zavrsimo posao jos u prvom delu, tako da u drugom smo igrali opustenije. Mec-report ce vam dati kratki sazetak utakmice:

 

http://i.imgur.com/KyPVXzJ.png?1

 

Bez razlike na nerelevantnost ovog meca (nije menjalo nista za nas, t.e. osigurali smo plasman dalje), hteli smo da zavrsimo Grupnu fazu sa pobedom sto ce nam dati neku sigurnost u sebe u daljeg toku takmicenje. Legendarni napadac Goran Pandev je htio istu stvar i produzio da cepa mreze evropske protivnike. U 5 min. doneo vodstvo Makedoniju i potvrdio da je u opasnu formu ovog Euro 2012 i da ce biti na listu opreznosti svakog protivnika.

 

Imali su sanse i Fince, ali nisu imali srece. Pokusavali smo da dojemo bar do jos jedan pogodak, pa da mozemo u drugi deo da udjemo relaksiranije. Napor se isplatio jer je Igor Kralevski povecao vodstvo na 2-0 u 36 min. Tad sam instruktovao igrace da se malo opuste i igraju takticki.

 

Finska je imala lotu u vecinu deo meca, ali kako mi smo postigli ono rutinski kao sto smo i zamislili - zatvorili smo centar i drzali ih tamo odlicno. Igor Mitreski u 70 min. je napustio igru - Nikolce Noveski usao za njega. Napadac Goce Toleski je dobio laksu povredu, pa je  u 87 min. usao Ilber Aliu koji je bio prekomandovan na centar da dodatno zatvori protivnik da se ne primi gol u zadnje trenutke meca.

 

Mogli su stvari da budu i obrnute, ali sreca nije bila na stranu Finska. Imamo konacne tabele iz grupe, da vidimo ko se kvalificirao dalje:

 

 

GRUPA A: Switzerland, France, Russia, Austria, Bosnia & Herzegovina, Latvia, Kazakhstan i San Marino.

 

http://i.imgur.com/ERbB5B7.png?1

 

Grupa u kojoj Svajcarska pokazala da je postala vrlo mocna! Tu je brilijirala i zasluzeno ide dalje kao veliki favorit. Francuska je bila na isto nivo sa njima i bila malo ispred Rusiju koje nije odustala do samog kraja. Austrija i Bosna su bile identicne i odigrali odlicno - ali nisu mogli sa Iskusne Francuze i nove sile reprezentativnog fudbala-Svajcarska! Latvia vec nije tako slaba, pokazuje da moze da bude nesta od njima i svaka cast na odlicne partije! Kazakhstan i San Marino po standardu slabo.

 

 

GRUPA B: Greece, Romania, Portugal, Slovenia, Luxembourg, Albania, Lithuania i Azerbaijan.

 

http://i.imgur.com/neaUsAe.png?1

 

Tu je bilo iznenadjenja. Grcka i Rumunska su prosli dalje nakon dobre rezultate i identicni performans. Favorit Portugalska je malo podbacio i odigrale su malo ispod proseka i to ih je kostalo puno! Sa druge strane, Slovenija je super odigrala, cak se u nekim trenucima cinilo da ce se plasirati dalje-ali nedostajalo im samo malo srece. Svaka cast na prikazanu igru! Albanija nije bila u formi, cak je i Luksemburg odigrao bolje od njima, a Litvance slabijeg kvaliteta pruzili iste rezultate. Nista novo se ne desava u Azerbedjana i njihovo ,,omiljeno mesto" je opet pripadalo njima.

 

 

GRUPA C: Croatia, Holland, Belgium, Northern Ireland, Georgia, Moldova i Liechtenstein.

 

http://i.imgur.com/xmz6pZm.png?1

 

Bez ikakve iznenadjenja tu. Osim sto je Hrvatska izasla kao lider na tabeli. Hrvate igraji odlican fudbal i bez poraza plasirali su se dalje, bravo i svaka cast. Holandija morala je da se udovolji sa 2 mesto na tabeli i plasman dalje. Belgija je dobro odigrala i je bila vrlo blize da ugrozi 2 mesto Holandiju! Severna Irska i Gorgija solidno, Moldova i Lihtenstajn - slabije.

 

 

GRUPA D: England, Sweden, Serbia, Norway, Belarus, Wales i Faroe Islands.

 

http://i.imgur.com/ioCxJ12.png?1

 

Favoriti Svedska i Engleska su opravdali uloge! Pretstavnik iz Balkana, Srbija konacno zaigrala puno bolje i pokazala da je presla krizu. Nije mogla pored favorite, ali na sledece svetsko prvenstvo 2014 ocekujem  da ih vidimo u zavrsne vaze turnira! Norveska i Belorusija sasvim solidno, makar skandinavce su mogli i malo bolje. U Velsu jos nisu proradili mladi talenti, ali vjerujte da ima veliki potencijal u njihovu selekciju! Farske ostrove jos nemaju sta da pruze i spakovali su kofere.

 

 

GRUPA E: Macedonia, Spain, Turkey, Bulgaria, Finland, Estonia i Malta.

 

http://i.imgur.com/w1lrnNY.png?1

 

Mozda jedna od najinteresantnije grupe, zasto je bilo puno promena pozicije na tabeli, bilo je neizvesno skoro do kraja. Spanija je u zadnju utakmicu izgubila od Turska, sto je nas omogucilo sa pobedom nad Finsku da izbijemo na vrhu!!! Sjajne partije Makedonske selekcije se produzavaju, mada je ova grupa bila tezija od grupa Svetsko prvenstvo! Razlicne stilove igre pruzili su dosta nezivesnosti, izdrzali smo do kraja i opravdali titulu Svetski Sampioni 2010! Spanija je ostal 2 mesto, Turce su osim zadnju pobedu, malo popustili na kraju - inace je bilo prilicno tesno za drugu poziciju. I Bugarska je prikazala svoje, odigrala dosta odlicni partija, Finska nije blistala, a znamo da moze vise. Estonija ok-za 2 godine garantujem da bice bolje za njima, a Malta vrlo los utisak nazalost.

 

 

GRUPA F: Germany, Denmark, Israel, Slovakia, Hungary, Cyprus i Armenia.

 

http://i.imgur.com/T01zVB6.png?1

 

Favoriti su i tu prosli, Njemacka i Danska ide dalje, mada malo je falilo Izrael ili Slovacka zauzmu drugo mesto iz Dancima! Spremaju se revolucije kod Izraelce i Slovacka, pa za nekoliko godine bice strasno opasni! Madjarska i Kipar solidno, Armenia poznata po slabe kvalitete- pa zato se nasla na dnu tabele.

 

 

GRUPA G: Italy, Czech Republic, Ireland, Montenegro, Scotland, Iceland i Andorra.

 

http://i.imgur.com/v1rBMoG.png?1

 

Ubedljivo najatraktivna grupa od svih!!! Mocne Italijane gazili sve pred sobom, zabili brdo golova, jedva su pustili u svoju mrezu i bez poraza zastali na vrh tabele. Mislim da je i spored medija Italija glavni favorit za osvajanje trofeja! Borba za drugo mesto je bilo ludiloooo!!! Ceska, Irska i Crna Gora su se zestoko borili za plasman dalje...samo jedan od njih mogao da bude tamo! Ceska je dobila bitku pomedju 3 njih i zbog samo +1 bolju gol-razliku docepala se 2 mesto! Mi smo navijali za Crnogorce ali samo malo srece je falilo! Skotska da je odigrala kao sto zna  ume-zakomplicirala bi stvare jos vise....takodje i Island koji su na veliko razocarali, a Andora je bila pocascena sto je bila u ovakvoj grupu.

 

 

Znaci: Switzerland, France, Greece, Romania, Croatia, Holland, England, Sweden, Macedonia, Spain, Germany, Denmark, Italy & Czech Republic su selekcije koje su obezbedili plasman u Glavnoj Fazi Europsko Prvenstvo 2012!

 

Cestitke na sve koji su prosli iz Makedonsku selekciju i strucnog staba, i zelimo vam srece u daljeg toku.

 

To je bilo sve za sada, citamo se opet i prkazacu koju igrace su bili najzasluzeniji za prolaz njihove selekcije, performansi, koga treba da se paze protivnike i slicno. Ostanite sa nama, put dobija intenzitet i bice vruce, imam ekstra podatke i zanimljivosti koje pripremam, bice report o klupskom fudbalu u 4 protekle godine i puno toga interesne stvari! Cujemo se i pozdrav :)

 

 

 

 

                           http://i.imgur.com/bDbRMjT.png?1

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

                                                       http://i.imgur.com/psdEzxY.png?1

 

Dobrodosli nazad! Nakon burne Kvalifikaciske grupe za Euro 2012 malo smo se odmorili, a u medjuvremenu izlozicemo neke podatke oko dosadasni performans nacionalne selekcije i njihove najbolje igrace u razliciti segmenta.

 

Najpre da kazem da Olympiakos ponudio ugovor, ali i kao prethodne klubove naravno sam odbio, jer je moj fokus isklucivo na Makedonsku nacionalnu selekciju!

 

http://i.imgur.com/mloLd56.png?1

 

Epa da pocnemo:

 

http://i.imgur.com/UTbYDol.png?1

 

Najvecu podrsku imali su Englezi-njihove navijace su pruzili podrsku do maksimum! Francuzi su iza njima sa nesto manje, a vrlo zanimljivo Wales je usao u top 3! Bravo za patriote! I balkan je poznat po tome sto ima verne navijace, pa se Srbija nasla na 6 mesto (52992) a Bugarska kompletirala top 10 (42850) navijace u proseku.

 

http://i.imgur.com/EkPKW9V.png?1

 

Najveci predatori kad pricamo o golovima, su bili Svajcarska i Francuska! Dali su dosta vise od ostalih selekcija. Buduce protivnike imace to u predvid sigurno! Ostalih u top 10 su imali skoro identican broj postignutih golova, neki su cak i isapali! Makedonija je usla u top 10 najefikasnih selekcija u dosadasnom delu takmicenja! Ponosni smo sto se nalazimo u top 10 golgeterske nacije i dokazali jos jednom da volimo da igramo fudbal :)

 

http://i.imgur.com/e9W0gRJ.png?1

 

Sto se tice primenih golova, naravno Italija i Spanljoska su delili prvo mesto. Najcvrstija i organizovana odbrana u dosadasnog toku takmicenja i primili samo 3 golova! Bez neke drasticne razlike izmedju 1 i 10 mesto, Hrvati su bili doma iza njih sa samo jedan vise primljen gol, a Makedonija sa samo 6 primljenih golova zauzela 7 poziciju u top 10 najboljih odbrana! Makedonija je zadovolnja od ishoda, i raduje nam sto osim sto dajemo golove-takodje ne primamo lako! Tesko ce biti slomiti najbolje odbrane u daljeg toku takmicenja!

 

http://i.imgur.com/gwSgRV7.png?1

 

Gol na svaku utakmicu u nizu....Francuska, Svajcarska, Italija, Makedonija i Nizozemska su zabili bar jedan gol na svaku utakmicu u seriju! Nije samo do efikasnost-nego i u odrzavanje tu efikasnost! Ove 5 selekcije ce se boriti s vama kao sa lavovi u uvek zele da postignu pogodak! S ovom statistikom Makedonija potvrdila da ima vise kvaliteta na razlicitih segmenta i da je dobila status jedna od najopasnijih fudbalske selekcije u svetu! Ostalih 5 iz ove top 10 liste, su isto tako vrlo opasni, ali nisu bili konstantni na svaku utakmicu.

 

http://i.imgur.com/NMlPNKJ.png?1

 

Najvise utakmica bez primeni gol imali smo mi! Makedonska odbrana se jako skoncentrisala u zavrsne utakmice i 5 puta mreza je ostala netaknuta. Albanija i Belgija su uspeli 3 utakmice da odbrane svoje mreze, a Engleska i Italija po 2 puta, t.e. 2 utakmice u nizu! Na startu smo mozda malo bili klimavi u odbrani, a mozda i ne, al mislim da je bio i raspored laski u zavrsne utakmice. Svejedno drzimo rekord u Kvalifikaciske grupe! Ekstra!

 

http://i.imgur.com/b0hELbg.png?1

 

Globalno nije bilo puno golova iz kornera pa zato skracavamo listu na top 5! Samo nekoliko selekcija su zabijali uspesno golove iz kornera-Grcka pa Portugalska, i onda Austrija, Kipar i Engleska. Makedonija je realizovala samo jednom iz kornera.

 

http://i.imgur.com/rSPtdK4.png?1

 

Cini mi se da u ove Kvalifikacione faze nije bilo puno golova iz prekina-vise bilo iz igre i akcije! To potvrdjava i ovu statistiku, golove iz direktnih slobodnih udaraca: Englezi i Rusi su zabili po 3, Makedonija, Sjeverna Irska i Norveska po 2 komada. Iako ukupno malo, ipak smo bili u top 5, sto je vrlo vazno! Specijalista za slobodnjake Mile Krstev je opasan iz prekide i njegove golove su nama od esencijalne vaznosti!

 

http://i.imgur.com/uYbfEqc.png?1

 

Samo je golova iz indirektnih slobodnih udarca bilo dosta! Nizozemska se pokazala kao najuspesnija tu, a isto tako i Bosna, Rusija i Spanljolska! Makedonija je zabila 4 vakvih golova i nalazi se na 12 poziciju, malo izpod top 10 najuspesnijih!

 

http://i.imgur.com/8Rb73ib.png?1

 

Sta se tice broj realizovanih penala, bilo je dosta...Svajcarci su najvise realizovali sa bele tacke i ujedno najvise dosodjenih penala. Makedonija je realizovala 2 udarca sa bele tacke.

 

http://i.imgur.com/CuTX9C0.png?1

 

Top 10 selekcije sa najgoru disciplinu! Kazakstan i Malta ubedljivo vode tu sa obzirom kako igraju. Imali smo i mi tu ,,Cast" da upoznamo stil igre Malte i nas utisak se poklapa sa statistikom! Makedonija smatra se za jedna od najdisciplinovanih fudbalske selekcije i nasla se u donji deo ove statistike (gde zelis da budes, sprotivno od vecinu drugih statistika) i imala 12 zutih kartona. To je u proseku tacno 1 zutih na utakmicu, sto je odlicno!

 

http://i.imgur.com/tPVwYk3.png?1

 

I tu Malta preuzima krunu! Cak 9 crvenih kartona - sto je skoro prosek 1 po utakmicu!!! Toliko smo mi imali prosek ali zutih kartona! Strasna statistika....uglavnom tu su se nasli selekcije koje nemaju puno kvaliteta-pa zato igraju grubo na silu i prave prekrsaje milion! Makedonija nije dobila ni jedan crveni karton u ovih 12 utakmica!

 

http://i.imgur.com/81YyJI8.png?1

 

Od onih koji su najvise cepali mreze u Kvalifikacije: Nihat Kahveci (Turkey) je sa 14 pogotka bio najefikasan strelac! Suocili smo se s njim 2 puta i radi se za opasan igrac!!! Alexander Frei (Switzerland) cepa mreze kao u mladosti u nacionalnom dresu i je najzasluzan sto njegova zemlja zavrsila prva u grupi i bila najefikasnija u postizanje golova!!! 3-ce mesto, Goran Pandev (Macedonia) zabio 10 golova za svoju zemju-sta je priblizno 1 gol na svaku utakmicu! Cast je sto imamo takav rasan napadac u Makedonsku selekciju! Steta sto ove golove iz Kvalifikacije po grupama ne ubrojavaju se u ukupni broj golova kada ceo takmicenje se kompletira. Golove koje se racunaju u kategoriju najbolji strelac-pocinju da se broju tek kad zavrse kvalifikacije...:( ali nema veze mi ih svakako pamtimo!

 

http://i.imgur.com/l6r0E1u.png?1

 

Kad je rec o asistencija, Yury Zhirkov (Russia) je namestio cak 10! Steta sto je njegova nacija ispala, bio bi opasan za svaki protivnik! Na 5 mesto se nasao Marek Hamsik (Slovakia) sa 6 asistencija, Vanco Trajanov (Macedonia) i Robert Petrov (Macedonia) usli u top 10 asistenata u dosadasnog toku sa 6 asistencija svako. Vanco Trajanov se uklopio u timu odlicno i pomaze kako god moze, Robert Petrov je konstantno u najbolje izdanje i je jedan od kljucnih faktora uspeha Makedonske Falange! Mile Krstev je bio u top 20 sa 4 asistencija na svoje konto! Miralem Sulejmani (Serbia) je isto tako upisao 6 asistencija!!!

 

http://i.imgur.com/Zp8S4kk.png?1

 

Najveci prosek po utakmicu kad je u putanje dribling imao Theo Walcott (England), pa Valon Behrami (Switzerland). Milos Krasic (Serbia) je na trece mesto, njegov kolega Miralem Sulejmani (Serbia) na 6 poziciju, a Mirko Vucinic (Montenegro) iza njega. Makedonski stil igre ne bazira se na driblinze toliko pa zato i nemamo pretstavnik u ovih top 10. Sa druge strane, drago mi je da vidim cak 3 igraca iz komsije i zao mi je sto za malo nisu prosli pa da ostave jos bolji ucinak!

 

http://i.imgur.com/CGHGVGE.png?1

 

Tomas Sivok (Czech Republic) je bio najuspesan u dodavanja! Cesi i Portugalci su dominirali u ovo podrucje sa po 3 pretstavnike u top 10 majstora dodavanja!!! Portugalce nazalost nisu prosli, a protiv Ceska ce svako biti tesko igrati sto posto!

 

http://i.imgur.com/d8LWR3T.png?1

 

Jedan covek koji moze da napravi razliku>>>Mikkel Thygesen (Denmark) je bio taj covek cak 5 puta!!! Bice markiran vrlo zestoko u daljeg takmicenje! Valeri Bojinov (Bulgaria), Goran Pandev (Macedonia) i Ioannis Amanatidis (Greece) su bili najbolji igraca utakmice po 4 puta. Bosko Jankovic (Serbia) resio mec 3 puta! Goran Pandev kako stari-sve je bolji (kao vino). Njegov transfer u Manchester United je napravio od njega rasan napadac! Jedan od mnogih igraca koji treba da se paze opozicije!

 

http://i.imgur.com/obit69H.png?1

 

Top 20 igraci koji su uputivali najprecizne udarce prema golu - Ryan Babel (Holland) sa 76% je bio najprecizniji! Goran Pandev (Macedonia) se nalazi na 17 mesto sa 56% preciznosti u njegove udarce. Kao i mnogo ostale imace sansu da popravi malo ta praciznost u sledecu fazu ovo takmicenje!

 

http://i.imgur.com/hK4VjZF.png?1

 

Manuel Fernandes (Portugal), Ognjen Vukojevic (Croatia) i Mehmet Aurelio (Turkey) su gospodari klizacih startova!!! Nije uopste lako proci pored njima, a mi svedocimo za Mehmed Aurelio sa kome smo imali cast da se sretnemo da terenu i nismo puno cesto prosli pored njega!

 

http://i.imgur.com/BSTiYK2.png?1

 

Najvise pretrcanih kilometara na jednoj utakmici, sa samo 100 metara vise od drugoplasirani - je bio Patrice Evra (France) sao rekordnih 10.5km!

 

http://i.imgur.com/2lObVBC.png?1

 

Ukupno pretrcanih kilometara, opet Francuzin Bakary Sagna!!! Ocigledno je da te Francuze imaju najvise vazduha u plucama i da mogu da odigraju do kraja maksimalno! Tesko onom ko ce igrati produzetke s njima :D

 

http://i.imgur.com/ymsL3al.png?1

 

I da miksamo malo, evo jedna top 30 lista u kojoj se nalaze igrace sa najbolji prosecni rejting, t.e. koji su igrali najbolje u sve utakmice ukupno u Kvalifikacije: Fabio Quagliarella (Italy) sa 7.80 ukupni prosecni rejting je bio nanjbolji!!! Goran Pandev (Macedonia) sa 7.52 se nasao na 6 poziciju, Luka Modric (Croatia) sa 7.47 zauzeo poziciju 10, Miralem Pjanic (Bosnia & Herzegovina) sa 7.42 prosecni rejting na 16 mesto, a pak Robert Petrov (Macedonia) sa 7.38 bio na 28 poziciju!

 

 

http://i.imgur.com/OjbEg92.png?1

 

Evo malo i personalnih podatka: 28 utakmice odigrane/20 pobjede (71.42%), 7 neresenih (25%) i samo 1 izgubljena (3.57%). Postignutih golova 65 (2.3 prosek po utakmici), primenih golova 26 (0.9 prosek po utakmici), pozitivna gol-razlika +39. I da ne zaboravimo trofej Svetskog Sampiona 2010!

 

http://i.imgur.com/He9fC4A.png?1

 

Na ovoj stranici moze da vidite da je Goce Sedloski igrac sa najvise nastupa za Makedonsku fudbalsku selekciju-98, a Goran Pandev znatno povecao golove za svoju zemju na brojku 33!!! Nazalost, Goce Sedloski izjavio da se povuce iz nacionalni tim i okaci kopacke na klinu....a bas sam mislio da ce da dostigne legendarnu 100-ku! Nedostajace nam kapiten puno, ali to su godine vreme je bilo. Postavio je rekord pa nadam se da ce neko u buduce da pokusa da ga obori!!!

 

Puno igraca su penzionirali u toku takmicenje, neki na startu, na sredinu, a neki na kraju Grupne kvalifikacije. Dali su svoj maksimum za svoju zemju i vreme je da prepuste mesto na druge koji zele da se dokaze. Bice specijalan raport oko legende koji su otisli, njihove trage i dostignuca!

 

Bice to malo kasnije, kad budem imao preciznu brojku i tacne informacije u toku ove kariere, al pre toga bice MEGA vesti iz klupskog fudbala, osvajaci Ligu Sampiona, Uefa Cup i mnogo vise....uskoro, citamo se pozdrav

 

 

 

 

                               http://i.imgur.com/dz3MB94.png?1

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |