Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Kada krv i suze nadvladaju novac...


staridedo
 Share

Recommended Posts

http://i1.mirror.co.uk/incoming/article4723496.ece/ALTERNATES/s615/Tottenham-Hotspur-v-Everton-Premier-League.jpg


 


Preskočit ćemo report polusezone jer tu nema ništa bitno, osim ispadanja iz kupa, bili smo peti i bla bla bla. Trend sjajnih igara se nastavio, i mada smo imali nekoliko remija i poraza kroz drugu polusezonu, koji su nas, što se kasnije ispostavilo, negdje poslije 25 kola, i izbaciti iz trke za drugo i treće mjesto, uspjeli smo osvojiti četvrto.


Četvrto mjesto koje ne vodi nigdje, osim ako kup ne osvoji neko sa prva tri mjesta.


Pogodite ko je igrao u finalu? Prvoplasirani Široki i trećeplasirani Zrinjski. Što znači da je FK VRBANJUŠA...


u prvom pretkoluuuuuuuuuuuuuuuuu Europa lige  celb  celb 


 


http://i.imgur.com/Xig6xFA.jpg


 


http://i.imgur.com/jt0RKI2.jpg


 


Sjajan uspjeh, još ne vjerujem šta se desilo. Svaka čast svim igračima nijedan nije razočarao, Kjosevski je bio pravi kapiten i lider na terenu, Ajayi koristio svaku priliku maksimalno, Krpiću je zamalo izmakla nagrada za prvog strijelca. Prva ekipa, igrači koji su najviše zaslužni za najveći uspjeh u historiji kluba:


 


http://i.imgur.com/70Y8Btl.jpg


 


 


Bili smo najbolji klub po popunjenosti stolica u ligi, također smo dobili i nagradu za najveći napredak u sezoni od saveza.


Ali malo zarađujemo od sponzora, iako i to napreduje, za sada je najbolji GOŠK kojeg su preuzeli neki biznismeni, dobro im ide izgleda  :sesir: 


 


http://i.imgur.com/j806uxI.jpg


 


Hrabra igra donosi rezultate, što je i prepoznala uprava, ponudivši mi produženje ugovora na 4 godine. Naravno, tražio sam tek minimalnu platu, jer je klub u dugovima skoro 2 miliona, zbog čega je jako bitno da dobro odigramo europsku sezonu, No, ako pogledamo u budućnost, najbitnije će biti graditi odavde, napredovati, pojačati se u Europa ligi, no problem može ležati u činjenici da pojačanja tek dolaze nakon prve utakmice drugog pretkola, a mi počinjemo od prvog.


 


Tako da je prvi dvomeč u stilu "Idemo da izginemo, pa šta bude" lol


Možemo daleko, to znam, zašto ne i treće pretkolo, playoff, ako se poklope protivnici i forma???


 


http://i.imgur.com/NsHx8XE.jpg


 


Prvi protivnik je Astana, a onda idemo na boljeg iz duela Luksemburžana i Slovaka, najvjerovatnije će to biti Trenćin. Astana je nezgodna ekipa, nešto jača od nas, ali već smo dokazali da se nikoga ne bojimo i nemamo razloga za strah, uz maksimalno uvažavanje možemo proći dalje.  thumbup 


Edited by staridedo
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

http://www.avaz.ba/storage/2015/06/26/thumbs/558d3957-762c-4e98-8dbe-7679b0094cfb-sarajevo-jahorina4-718x446.JPG


 


Pripreme za novu sezonu su u punom jeku, prva sezona našeg kluba u Europi, a prije 5 godina ni cijelo Sarajevo nije znalo za nas. Bilo je bitno spremiti igrače i usaditi im pobjednički mentalitet, jer nema vremena za uigravanje, odmah nakon okupljanja se ide na prvu utakmicu. Daleka Astana, 4000km, mnogi od naših igrača prvi put lete avionom, skoro 6 sati leta nije lako izdržati, a ni privikavanje na vremensku zonu ne ide u jednom danu.


 


http://www.brandsoftheworld.com/sites/default/files/styles/logo-thumbnail/public/032014/fc_astana_2013_-_2.gif?itok=n00EjNR1


 


Protivnik koji nam je iskreno nepoznanica, slave desetu godišnjicu postojanja, uložili su mnogo novca. Krenut ćemo oprezno, malo odstupanje od naše taktike fokusirane na kontrolu igre, jer ne znamo šta nas čeka.


Abulkhairov pogađa za slavlje skoro 7.000 domaćih navijača, 1-0 za Astanu. Na poluvremenu sam momcima rekao da nastave istim tempom, gol mora doći. I jeste, ali ponovo za domaćina, Fomichev diže na 2-0.


Nerviram se, skačem, prigovaram četvrtom sudiji, nije dobro krenulo, dominiramo, ali ne možemo stvoriti dobru priliku.


Ali, da sve ne ide tako lako po domaćina, pobrinuo se Ilić, u 68. minuti postiže prvi gol Vrbanjuše u europskim takmičenjima, za tračak nade da možemo do povoljnog rezultata ovdje. Alghoul postiže pogodak za izjednačenje, eksplodirala je klupa, veselili smo se radovali... Toliko da smo zaboravili smiriti utakmicu.


Kursanov u 80. pogađa za 3-2, dok Hasanhodžić postiže autogol u posljednjim trenucima susreta i to je


ASTANA-VRBANJUŠA 4-2.


 


Aktivan rezultat reklo bi se, ako smanjimo greške, mada je teško pobijediti sa dva razlike. Motivacija nam je sigurno pun stadion u uzvratu, borimo se do posljednjeg atoma snage pa šta bude.


Kući smo odmah napali od prve minute, i pritisak je urodio plodom jer Ajayi već u 15. minuti pogađa za 1-0, ali kao da smo stali poslije toga. Dobro su nas zatvarali, prilike su se redale, ali nijedna 100%-na. Sve dok Salihagić nije pogodio u 70. minuti za veliko slavlje, a potom u 89. za 3-0 i plasman u drugo pretkolo!


VRBANJUŠA-ASTANA 3-0.


 


AS_Trencin.png


 


Čekao nas je Trenćin, također nepoznanica, ali sigurno dosta bolja ekipa od Astane. Fokusirali smo se na uigravanje taktike, nažalost nijedno pojačanje još nije moglo da igra jer je rok za registraciju prije otvaranja prelaznog roka, ali nema veze. Ekipa koja je zaslužila Europu će i da igra Europu. Opet nas prvo čeka gostovanje, oprezni smo u izjavama, bojimo se da ne pretjeramo.


Počela je utakmica, domaćin je nametnuo tempo od početka, ali grešku domaćina koristi Prodanović koji već u 8. minuti pogađa za vodstvo Vrbanjuše. Domaći brzo dolaze do izjednačenja preko jedanaesterca u 20. minuti.


Domaćin nastavlja sa furioznim napadima, a mi sa briljantnim igranjem odbrane. Iako su uputili čak 25 udaraca prema golu, u poređenju sa naša 3, došli smo do remija, vrlo bitnog za uzvrat u Sarajevu.


TRENCIN-VRBANJUŠA 1-1


 


http://i.imgur.com/ZjMHmhD.jpg


 


Već u ovo vrijeme je uslijedio i žrijeb trećeg pretkola koji nam eventualno dodjeljuje Mladu Boleslav, vrlo respektabilnu ekipu. Ali trebalo je proći Trenćin, šta ako stane odbrana u uzvratu? Šta ako nas ponize? To se jednostavno nije smjelo dogoditi i uložili smo nadljudske napore da tako i ostane.


Mark Clattenburg je pred 1.724 navijača domaće ekipe sudio uzvratni duel. Ispostavit će se jako dobro jer su prvo Krpić u 14. minuti, a zatim Salihagić u 33. pogodili, a samim tim i riješili pitanje pobjednika. U dosta mirnoj i izjednačenoj utakmici, Vrbanjuša je odnijela pobjedu i putuje u treće pretkolo!


VRBANJUŠA-TRENCIN 2-0


 


http://www.futbol24.com/upload/team/Czech-Rep/Mlada-Boleslav.png


 


Uslijedila je Mlada Boleslav. Tačno na vrijeme da nam se priključe pojačanja, prije svega Kovačević i Kalasi. No, šta oni mogu protiv jakog protivnika? U pripremi za ovaj duel smo posebno vježbali prekide, jer sam jedino tu vidio našu potencijalnu šansu za prevagu nad protivnikom koji je apsolutni favorit po kladionicama (1.18). U početku je bilo jako malo prilika, da bi Kunić i Petrić u razmaku od svega 5 minuta stvorili prednost od dva gola za domaćina. Morali smo zatvarati šut van šesnaesterca, jer je bilo očito da se naš protivnik tu odlično snalazi. Ali Krpić pogađa u 56. minuti i daje nam tračak nade pred uzvrat u Sarajevu.


MLADA BOLESLAV-VRBANJUŠA 2-1


 


Uzvrat smo igrali na "velikom" Koševu, pred skoro 4.000 gledalaca, što će se ispostaviti kao zarada od ulaznica, veća od kompletne prethodne sezone, u samo jednoj utakmici (60.000 eura). Krenuli smo jako dobro, zatvarali protivnika, prijetili iz prekida...ali onda Jazvin u 38. minuti, bez ikakvog razloga dobija crveni karton za jedan start na sredini terena. Nismo mogli nastaviti istim tempom, primili smo dva pogotka u drugom poluvremenu i tu se otprilike završava naša europska avantura.


VRBANJUŠA-MLADA BOLESLAV 0-2


 


Odlično za prvu sezonu u Europi, ukupno zarađeno 3*100.000 eura + 60, 26, i 24 za karte, što je vrtoglavih 410.000 eura. Vrlo isplativ uspjeh koji je barem malo umanjio naš dug i ohrabrio nas da i iduće sezone ostvarimo europski plasman i još bolji rezultat.  thumbup 


 


Nakon ovog uspjeha, sam postao legenda kluba  celb 


Široki je uspio ostvariti plasman u grupe EL, barem nešto da se zaustavi pad BiH na ranking listama. 


 


Što se tiče pojačanja, išli smo provjereno, jer smo imali samo šta ostane od igrača koji su otišli. Napustio nas je Jamak, nije bio zadovoljan, ali nema veze, važno je da smo postali još kvalitetniji i sposobniji za veće uspjehe.


 


http://i.imgur.com/ORLHlkc.jpg


 


Ivan Kosić


 


Desni bek i stoper, tu da popuni rupe kada nedostaje zamjena, što se često dešava zbog naše agresivne igre. Dobar igrač, potpisao na godinu dana, pa ćemo razmisliti o produženju ugovora.


 


Dragiša Komarčević


 


Vrhunski igrač i vrhunsko krilo, nema se šta više reći, za ovu ekipu on je jedan od najboljih. Dobivat će često priliku i u špicu jer i tamo može odigrati više nego dobro. Prezadovoljan sam njegovim angažmanom, dvogodišnji ugovor, pa ćemo vidjeti, brzo se razvijamo, možda bude dobar, a možda već prevaziđen.


 


Edward Acevedo


 


Zamjenski bek sa velikim iskustvom igranja bh. lige. Zašto potpisati igrača od 33 godine pod četverogodišnji ugovor? Zato, jer će kao i Jefton biti jako dobar i za četiri godine, a ako ne bude, lako ga je prodati.


 


Adnan Kovačević


 


Pokriva pozicije u odbrani i sredini terena, ambivalentan, što je upravo i tip igrača koji nam treba, kakve ja lično cijenim. Ima kvalitet da itekako dobro odigra u premijer ligi, vrhunski je igrač i nadam se da će nastaviti sa igrama koje su ga i dovele u Vrbanjušu.


 


Ahmad Kalasi


 


Na lijevoj strani imamo nigerijca Collinsa, a konačno i na desnoj imamo igrača koji je odličan na svojoj poziciji, pravog desnog beka, usudit ću se reći i jednog od najboljih u ligi, pa neka se čude Sarajevo i Široki sa svojim "dream team" ekipama. Nadam se da će ga povrede zaobići i da će impresionirati svakim nastupom.


 


Emir Plakalo


 


Treći golman, bolji za klasu od Srbina kojeg smo doveli protekle godine, bivši igrač Sarajeva (takvih je najviše u ovom prelaznom roku lol), nadam se da neće biti nezadovoljan, svoju priliku će sigurno dobiti, a nadam se i opravdati.


 


Aleksandar Martinović


 


Mladić od kojeg se očekuje dosta toga, još nije spreman za prvi tim, ali upornim treningom i radom će možda jednog dana biti u onim najvećim planovima.


 


 


 


A kako smo otvorili ligu sami prosudite:  thumbup 


 


http://i.imgur.com/3HuyRL5.jpg


Edited by staridedo
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Prije svega hvala obojici, ne znam koliko će se Kovačević baš razvijati jer ima 26 godina, ali eto, dosta je dobro uradio svoj posao za sada.  thumbup 


 


2020.jpeg


 


Dočekali smo Novu 2020. godinu. Kako vrijeme brzo leti, već smo na početku trećeg desetljeća u 21. vijeku. Ništa se novo nije desilo, još kaskamo u mjestu, liga se popravlja, to je jedina novost. Rudar Prijedor je apsolutno iznenađenje sezone, osim što su treći u BiH po reputaciji, odmah iznad nas, igraju i sjajno, uspjeli su nas pobijediti i ove sezone, 4-2, što je nevjerovatno. Sada je i Željo preuzeo dominaciju, dok su Široki i Sarajevo ipak u rezultatskoj krizi. Nikoga ne treba otpisati jer se svašta može dogoditi u drugoj polusezoni. Ono što je nama problem jeste tradicija da mnogo bolje igramo drugu polusezonu, radi priprema, uigranosti ili čega već, tako da smo pod pritiskom uspjeha, otvara se prilika za prvu titulu, a svi znamo koliko je bitno da uđemo u grupnu fazu LP ili EL da bismo otplatili dugove, koji su već prešli dva miliona.


 


http://i.imgur.com/0g8f6By.jpg


 


Drugo mjesto za sada, odličan uspjeh ove ekipe, par neočekivanih poraza i sjajna forma Želje su nas udaljili od prvog, ali ako ispravimo greške možemo sasvim sigurno pucati visoko, što se tiče statisike, nema nas puno, tek se sporadično pojavljujemo, ali bitnije su igre na terenu, Krpić za sada nije prvi strijelac, mnogo se golova postiže, ovaj Afrikanac iz Zrinjskog je uistinu dobar napadač:


 


http://i.imgur.com/Il0JtxL.jpg


 


U kupu smo dosta lako preskočili prepreke i ostvarili isti uspjeh kao i u četvrtoj sezoni, odnosno četvrtfinale istog. Ove godine nas tamo čeka Sarajevo, težak rival, ali ako budemo na nivou možemo ga proći bez problema. Ne želim da kiksamo, želim taj trofej. Možda je vrijeme za iskorak i u kupu, sve to pomaže reputaciji kluba.


 


http://i.imgur.com/HdgkY5t.jpg


 


Ponuda za posao nikad ne nedostaje, pa me tako traže u Širokom (valjda hoće da im donesem kakav trofej kad ne mogu sami sa Štilićem, Soldom, Mahmutovićem, Ćorlukom, Kožuljom, Kišom...) lol, zatim u superligašu Slogi iz Petrovca i Istri iz Pule. Naravno, sve odbijeno i fokusiramo se na drugu polusezonu. Pojačanja neće biti zbog finansijske situacije, opet čekamo ljeto da se oslobodi prostor u budžetu...


Malo jače pripreme smo planirali, doveli smo Brugge da malo razveselimo navijače, jedan praznik fudbala, a i utakmice protiv Dragovoljca i Lokomotive će biti kvalitetne provjere.


 


http://i.imgur.com/KkIAsx7.jpg


Edited by staridedo
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Stigao je kraj sezone, sigurno najzanimljivije i najneizvjesnije do sada. Nažalost, nismo uspjeli osvojiti titulu, unatoč ogromnim naporima i trudu koji smo uložili u ligi. Nakon poraza od Željezničara sa 0-3, udaljili su nam se 6 bodova, dok je moglo biti neriješeno u slučaju naše pobjede. U trku se umiješao i Široki Brijeg, gotovo iz prikrajka, tako da smo na kraju treći. Ali smo se osvetili Željezničaru, i to dvostruko u kupu BiH.  celb 


 


http://i.imgur.com/1I73vRB.jpg


 


Teško je protiv dream teama, mada je u svakom slučaju treća pozicija bolja od četvrte ostvarene protekle sezone, i bit će i bolje svake naredne, bar se nadam. Nismo mogli izdržati tempo te smo posustali u ključnim utakmicama.


Krpić dijeli nagradu za najboljeg strijelca sa Zakariom, 22 gola, što je za svaku pohvalu. Također je već izvjesno ko je prvi po popunjenosti stolica, također smo prvi i po posjedu i mnogo čemu drugom.


 


Ali ono što je zaista obilježilo sezonu i što će se zauvijek pamtiti jeste titula Kupa Bosne i Hercegovine! thumbup 


Protiv Sarajeva nije bilo lako, pobijedili smo prov mi sa 1-3 u gostima, a zatim oni sa 1-2, što znači da smo prošli u polufinale, gdje nas je čekao drugi gradski rival, Željo. Prva utakmica je bila tvrda bez prilika, i nakon dugo vremena smo odigrali utakmicu bez golova. A revanš? Pravi spektakl na Grbavici, 0-6, ponižen Željo, vrlo nerealno jer je utakmica bila izjednačena, ali koga briga? Čeka nas prvo finale, a tamo Borac koji uistinu nije bio neka prepreka.


 


http://i.imgur.com/159e2pL.jpg


 


http://i.imgur.com/ABtz45Q.jpg


 


Prvi veliki trofej za nas, a već je postavljen i rekord po broju datih golova ikada. A zna se ko je najbolji strijelac, Sulejman Krpić, 9 golova u 12 mečeva. Pet igrača u najboljem timu kupa, sasvim zasluženo i veliko priznanje za nas.


Uspjeli smo konačno doći do jednog trofeja, ali nažalost idemo opet u prvo pretkolo, iako bismo trebali u drugo po zvaničnim pravilima, ali to nije problem, sada jurišamo na dalek plasman.  thumbup 


 


Dobili smo svoj koeficijent konačno, lijepo za početak, ali treba nam još bar sezona sa ovim ili većim uspjehom da budemo nosioci u nekom od pretkola. Liga nam se popravila za dvije pozicije, najviše zahvaljujući Širokom Brijegu i njihovoj uspješnoj europskoj sezoni.


 


http://i.imgur.com/ISegi8V.jpg


 


Čekaju nas Slovaci, Slovan iz Bratislave, nezgodan rival, ali se nadam da možemo proći dalje na New Saints ili Jaru koji bi trebali biti nešto lakši po rejtingu.


Dobili smo mnogo ponuda, OFK Beograd, Novi Pazar, Rijeka, ali sve je to odbijeno. Igrač sezone je već poznat, a kladionice nam iduće godine prognoziraju 4. mjesto, što je konačno dostojna prognoza, mada sa velikim koeficijentom za eventualnu titulu:


 


http://i.imgur.com/jZLpttx.jpg


 


Jurića nam je prodala idiotska uprava za pišljivih 100.000 eura+20% od narednog transfera  :/ , dok su se Tosunović i Savić odlučili penzionisati. Šteta, ali nema veze, moramo se pojačati, uskoro više o pojačanjima, a dok se mi spremamo za EL, evo jedna zanimljvost, Olimpic na putu propadanja lol:


 


http://i.imgur.com/SxLfvdg.jpg


  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

http://www.avaz.ba/storage/2015/06/26/thumbs/558d3957-762c-4e98-8dbe-7679b0094cfb-sarajevo-jahorina4-718x446.JPG


 


SEZONA 2020/21


 


Druga europska sezona je pred naš klub donijela nova očekivanja. Nezgodan protivnik u prvom pretkolu, Slovan iz Bratislave, ali su nas kladionice stavile kao favorita, što se trebalo i pokazati na terenu. Dovedeno je mnogo igrača, računajte da smo kompletni bili tek poslije drugog pretkola, ekipa je dosta ojačana, pametno smo ulagali, doveli mlade igrače. Također, novina je da sam od sada i selektor Češke Republike, čisto iz razonode, mada te rezultate ovdje ne planiram toliko prezentovati.


 


http://i.imgur.com/rey6GTK.jpg


 


http://www.futbol24.com/upload/team/Slovakia/Slovan-Bratislava.png


 


Prvi protivnik, ne pretjerano poznat nama, iako ulazimo u dvomeč kao favoriti. Ali opet, imamo taj neki podsvjesni strah od čeških i slovačkih ekipa, tako da ni klub iz glavnog grada Slovačke nije izuzetak. Ekipa je spremljena, u istom sastavu u kojem je i osvojila ligu, zbog već poznatog kasnijeg otvaranja prelaznog roka. Prva utakmica je bila u gostima, vrlo malo prilika, ispitivali smo snage, nismo bili na nivou, podijeljeno je čak 9 žutih kartona. Kako to obično i biva, kažnjeni smo za promašaje i Kahrimanović postiže autogol u 84. minuti. Moramo se sabrati pred revanš, možemo ih sigurno pobijediti, dosta smo kvalitetniji.


SLOVAN BRATISLAVA-VRBANJUŠA 1-0


 


U revanšu za 7 dana je postojala samo jedna ekipa, ona naša, ali na kraju prvog poluvremena je na semaforu stajalo tek nepopularnih 0-0. Morali smo nešto promijeniti, tako da u drugo poluvrijeme ulazimo sa onom starom 3-5-2 iz prvih sezona. Odmah je urodila plodom jer Ajayi poništava prednost gostiju već u 47. minuti i to je 1-0. Sjajno izveden korner u 75. minuti Petrović kruniše pogotkom, utakmicu rutinski zatvaramo i prolazimo dalje.


VRBANJUŠA-SLOVAN BRATISLAVA 2-0


 


http://www.futbol24.com/upload/team/Finland/FF-Jaro.png


 


Uslijedio je dakle, finski Jaro, slabiji protivnik nego Slovan po reputaciji, ali ne smijemo nikoga potcijeniti, svaka greška se skupo plaća. Prva utakmica bila je u Sarajevu, predstava za gledaoce pred 2.000 gledatelja, gosti su poveli u 49. minuti golom Mora, dok Krpić poravnava 3 minute kasnije. Igra se smirila neko vrijeme, sve dok treneri obje ekipe nisu izvršili izmjene u finišu meča. Očito obojica željni pobjede, igrali su na sve ili ništa tako da smo vidjeli 2 brze akcije, prvo pogađa Ajayi u 90. za vodstvo domaćina, dok Ralsanen gostima u 91. donosi jako povoljan rezultat pred revanš.


VRBANJUŠA-JARO 2:2


 


Revanš je bio jako bitan, protivnik nas je uzeo kako se to kod nas kaže "na foru", moramo popraviti igru. Smirena igra urodila je plodom, u 66, minuti Koffi pogađa za našu prednost. Kasnije je Ajayi imao priliku da udvostruči prednost preko jedanaesterca, ali nije pogodio. Nema veze, idemo dalje, treće pretkolo čeka.


JARO-VRBANJUŠA 0:1


 


http://i.imgur.com/0PJuUt5.jpg


 


Ozbiljan protivnik nas je čekao, mada dosta slabiji od PSV-a ili Ajaxa u svakom slučaju, 3 zvjezdice kao i Slovan. Priprema je već išla dobro, bili smo uigrani, Koffi i Farahani su bili prijavljeni i igrali su.


 


Heerenveen.png


 


Prva utakmica je bila u Sarajevu, skoro 3.000 gledalaca okupilo se na Koševu. Furiozna igra gostiju i sjajna odbrana domaćina obilježili su meč, gosti su ukupno uputili 19 udaraca na gol, ali nijedna lopta nije pronašla svoj put do mreže. Svaki njihov pokušaj je bio izblokiran, opasniji pas prekinut prekršajem, angažovano smo igrali i konačno se vidjela ona prava Vrbanjuša. Jedini problem je-u revanšu moramo pogoditi ako ne želimo pucati jedanaesterce...


VRBANJUŠA-SC HEERENVEEN 0:0


 


Između dvije utakmice smo izgubili od Borca 1:2, jednostavno je bio težak tempo, a igrači su bili umorni, to jeste nisam htio da igram sa prvom postavom kad već imamo aktivan rezultat pred revanš. Taj potez se pokazao kao jako dobar jer smo ostvarili izuzetan rezultat. Tempelaars dovodi domaćina u prednost pred sami kraj prvog poluvremena, tačnije u 45. minuti. Na poluvremenu sam igračima rekao da im je ovo životna prilika i da moraju postići pogodak ako žele da se čuje za njih. Prodanović ga i postiže u 68. minuti, naravno zatvaramo utakmicu u strahu od neugodnog iznenađenja. Ali uspijevamo, to je bilo dovoljno ZA HISTORIJSKI PLAY-OFF!


SC HEERENVEEN-VRBANJUŠA 1:1


 


http://i.imgur.com/GaOOL97.jpg


 


Da li je moguće da smo bili ovako sretni, pored Brage, Fenera i Partizana, mi naletimo na Zurich koji je reputacijski sa 2 i pol zvjezdice, kao i Jaro. Historijska prilika za grupnu fazu, kako to nerealno zvuči. Krenimo:


 


180px-FC_Z%C3%BCrich_logo.svg.png


 


Prva utakmica je bila u Cirihu, kakav divan grad, jezero se ulijeva u rijeku, pun neke energije, čovjek se zaista osjeća jako bitno. No, ni u jednom trenutku nismo htjeli zaboraviti razlog našeg dolaska u ovaj čudesni grad. Utakmica je počela, domaćin se pokušao nametnuti. Uspjeli su, jer već u 10. minuti Staub pogađa briljantan slobodni udarac i dovodi Zurich u vodstvo. Na poluvremenu smo pokušali nešto novo, činilo se da ne uspijeva, jer je Hanggi pogodio za 2:0, ali mi nismo odustali, uveo sam Koffija koji pogađa u 80. minuti, dok u 88. Krpić gradi sebi poziciju, dobiva jedanaesterac i prkosi starom pravilu da igrač koji izbori jedanaesterac ne treba i da ga izvede.  :sesir: 


ZURICH-VRBANJUŠA 2-2


 


Krenuli su snovi, kako prestati razmišljati o tome, kakav rezultat pred revanš, možemo se braniti i rizikovati grešku odbrane ili igrati standardno, napadački i okomito. Izabrali smo drugu varijantu, u utakmici u kojoj je palo čak 5 golova, punoj dobrih prilika i akcija. Rekordnih 12.533 navijača je pratilo ovaj duel na Koševu. Alghoul nas dovodi u vodstvo u 27. minuti i igra se smiruje, sijevaju neke poluprilike, ali odbrane rade svoj posao i nema promjene rezultata. Ali na samom otvaranju drugog poluvremena, gosti postižu pogodak za izjednačenje u 53. minuti preko Baumanna. Isti igrač koristi katastrofalnu grešku Petrovića da preokrene rezultat u 73. minuti. Ispadamo po rezultatu, nervoza se može skoro namirisati, ali mi smo imali plan. Šta mislite ko je realizirao? Nema tu pogađanja, čovjek koji je uvijek tu, kak oEnglezi kažu: "man of the moment"-Sulejman Krpić, dva brza gola u 81. i 90. minuti nam donose pobjedu od 3-2 i VRBANJUŠA ULAZIIIIIIIII U GRUPNU FAZUUUUUUUUUU!  celb  celb  :boks: 


VRBANJUŠA-ZURICH 3:2


 


http://i.imgur.com/K0xPhsZ.jpg


 


Entuzijazam je bio ogroman, svi su htjeli da vide ime Vrbanjuše na Eurosportu tokom izvlačenja, dok smo mi u Monacu znojem natopili stolicu u iščekivanju protivnika. Sasvim dostojna grupa, tri odlične ekipe i nema sumnje da će atmosfera biti odlična. Naš cilj je svakako da svima probamo otkinuti po bod ili više, ali ko zna. Uživajmo, bar na trenutak.


 


http://i.imgur.com/V2m1nBE.jpg


 


Sezonske karte se prodaju kao lude, dug je sveden na jedva milion sa preko tri, konačno imamo i optimističnu prognozu, finansije neće više padati kao što je to prije bio slučaj, ako ne bude nekih promjena, a ne planiram nikoga dovoditi, zadovoljan sam trenutnim pojačanjima i mislim da mogu mnogo toga napraviti u narednoj sezoni.


 


Što se pojačanja tiče, imamo njih četiri, ali svaki od njih je doveden da itekako unaprijedi ekipu:


 


YAW ANDOH


 


Mladi internacionalac Gane, igra na poziciji lijevog beka, sa 20 godina već je bolje ocijenjen od Collinsa koji neće biti zaboravljen. Može ponuditi mnogo toga i zanima me kako će se razviti u budućnosti.


 


SAMAN FARAHANI


 


Iranski golman, doveden da brani u europskim takmičenjima i kupu što znači da Srbin i Plakalo idu na posudbe, ne želim ih prodati, posudba će biti dovoljna. Pravo čudo od djeteta, ima kapacitet za dosta veće klubove, utoliko je i njegov angažman značajniji za nas.


 


FILIP STANKOVIĆ


 


Desni bek, zamjena Kalasiju što je najbolja odluka ikad jer se Kalasi povrijedio upravo pred utakmicu sa Zurichom, i to onu prvu, na mjesec i po dana. Dobar igrač i nema gubitka na kvaliteti u odnosu na Kalasija, bar ne značajno. U budućnosti ga sasvim sigurno može i nadmašiti.


 


ALASSANE KOFFI


 


Kosić i Ilić su otišli, morao je neko da zamijeni Ilića, a to je ovaj sjajni napadač iz Obale Slonovače, uništava sve pred sobom, već igra za prvu ekipu i kao što možete vidjeti donio nam je neke bitne golove u kvalifikacijama za EL. Imam ga u planovima za naredne tri sezone sasvim sigurno. A onda je nebo granica.


 


Što se lige tiče, drugi smo sa 10 bodova iz 5 utakmica, Europa je uzela svoj danak, ali 3-1-1 nije loše za sada, moramo se naviknuti na jači ritam.  thumbup 


Edited by staridedo
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Cestitke na uspjehe, odlican izbor kluba i uvjek pratim i podrzavam balkanske klubove. Samo produzi tako i nadam se da ces iz Vrbanjusa napraviti klub svetske klase! Srecno u grupama, nadam se da ces imati dobre rezultati. Pratimo i ocekujemo nastavak :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |