Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

FM Balkan Joker Draft


Ling^2
 Share

Recommended Posts

Pozdrav.

 

Ovo je jedan projekat foruma koji trazi 4 do 6 igraca. O cemu se radi? Pokusacemo da spojimo razlicite dijelove drustvenih igraca sa Football Manager 15. Dakle, da bi mogli ovo da igrate, morate da imate FM15. Da objasnim o cemu ce se raditi.

 

Kao i svaki drugi draft, birate igrace za svoj klub ( ukupno 16 igraca) i nakon toga igrate online jedan protiv drugoga gdje mozete osvojiti do 3 boda za pobjedu ( sistem isti kao i u RL, pobjeda 3 boda, nerjeseno 1 bod). Ono sto je drugacije od obicnih draftova jeste sto ce ovaj imati odredjene kriterijume kojih se morate drzati. Npr. kriterijum je da odaberete jednog igraca koji igra u Juznoj Americi, a da je igrao u Evropi prije toga. Primjer je Ronaldinho koji je igrao za Barcu izmedju ostalih klubova. Ne mozete odabrati Williana iz Chelsea zato sto on jos uvijek igra u Evropi. Nadam se da je ovo jasno.

 

Drugi dio ove igre je ovaj Joker draft. Pitate se sta je ovo? Recimo da vas igra 6 i dva igraca kazu Ronaldinho. Ko ce dobiti Ronaldiha za svoj tim? Niko. Ukoliko odaberete igraca kojeg je neko drugi odabrao u istoj rundi kao i vi, taj igrac je blokiran i niko ga nece dobiti. Za svakog igraca imate po tri runde. Ako uspjesno odaberete igraca, onda cekate do sljedeceg izbora. Ukoliko neuspijete da uspjesno odaberete igraca, tada dobijate Joker draft igraca. Tog igraca cete dobiti sasvim slucajno, a u zavisnosti od koliko igraca (vas koji igrate) nije uspjesno odabralo igraca, oni koji su uspjesno odabrali ce odabrati isto toliko igraca (ako 3 igraca (vi koji igrate) nisu uspjesno odabrali, onda ce ostali igraci da odaberu po jednog igraca za vas po odredjenom kriterijumu. Znaci oni koji su uspjesno odabrali mogu vam zagorcati zivot jer ste vi bili neuspjesni sa nekim losim igracem. Ili mogu da odaberu nekog dobrog igraca i usrece nekoga od vas.

 

Nakon sto se izabere svih 16 igraca, onda se igra Liga sistem, zavisno od toga koliko vas bude igralo ovo. Pobjednik lige ce da osvoji trofej ko ce mu biti stavljen u njegov profil. Takodjer svi ucesnici koji uspjesno zavrse ovaj turnir ( ne odustanu do kraja) dobijaju 100 bodova u nasoj offline tabeli gdje na kraju imate sansu da osvojite FM16.

 

Ukoliko vam nesto nije jasno, pitajte. Ako neko zeli da igra, neka se javi ovdje.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |