Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[FM 2007] Partizan Beograd: 22. vek (1.6.2110)


Sir Aleš
 Share

Recommended Posts

»Istorija se ponavlja, ali svaki put sve više košta«

(Winston Churchill)

 

58 godina je prošlo i crno-beli svet se veseli trojne krune i 9. uzastopnog naslova prvaka Srbije.

 

L I N Khttps://www.mediafire.com/?p1xxtqg6g9aa9ag

 

Dominacija Partizana u prvenstvu nije možda takva kao nekad, ekonomska situacija u ligi je sve bolja, para sve više. Pa zato ima i više rivala. Preporođeni OFK Beograd, Zvezda, uvek neugodni Javor i Srem te timovi dolnjeg doma kao recimo FK Beograd sa Karaburme… Neki od klubova imaju filijale u Aziji, što generira više i više novca. Partizanov budžet za transfere je tako gigantski.  Možete pokupiti celu ligu. Za nekoliko godina pojaviti če se onaj čuveni bug, kad ti idu finansije u minus. Zato razmišljajte možda o donacijama u kakav drugi klub…

 

http://i.imgur.com/arJ87Su.jpg

 

Taktičke analize su 99.9% tačne, timovi se ne mogu sakriti. Zato je rezultat pre odvisan od mikro faktora, poput dnevne forme itd.  Doba klasičnih napadača je prošla, u modi su univerzalci. Re-trening nove pozicije radi u punom zamahu. A možda i najvažnije: trener Partizana je nekadašnji levi bočni regen Borca i Partizana, Petar Marić.

 

 

TIM PARTIZANA

 

Vrednost tima: 393 mil eur. (4. mesto na svetu)

Stadion: Novi stadion Partizana, kapacitet: 144.548

 

http://i.imgur.com/xTc0wqJ.jpg

 

Za razliku od sejva ispred 58 godina, Partizan nije više tim »beba«. Čak 7 igrača ima 30 i više godina, prosjek godina prvog tima se tako popeo na 26. Više ima i domačih igrača, t.j. igrača kupljenih iz klubova Super lige.

 

Nekad je bila hit zemlja Južna Afrika, a danas je Venezuela. Ako uzmete Partizan, imačete 2 ravnopravna čuvara mreže (oba produkt youth intejka) u Tanasiću te Sanchezu (Teleoptik). Svi ostali igrači mogu da igraju na barem 2 pozicije. A ovde treba izpostaviti dva igrača, oba su izrasla u sremskoj akademiji. U topicu od sejva 2052 smo pričali, da je Srem več pre pola stolječa bio korak ispred svih, što se nekih stvari tiče.

 

 

http://i.imgur.com/efQ3Clk.jpg

Na sliki je inače samo jedan, drugi je Djordje Radovanović, koji je na pozajmici.

 

http://i.imgur.com/6PcPY5v.jpg

Link obrane i krila ima više igrača, između ostalih i taj Kamerunac, koji je u Partizanu več 8 godina, a za njega smo potrošili čitavih 1.000 eura.

 

http://i.imgur.com/DfKtUSv.jpg

Borović je isto tako zanimiv igrač, koji na stare godine trenira poziciju napadača.

 

 

http://i.imgur.com/c6eoyGx.jpg

To je naš (vaš) »Ikić« 22. stolječa. Najdraži igrač, i strelac prvog pogotka na novom stadionu Partizana u Ligi Šampiona septembra 2104 protiv Barce iz penala. Na žalost ne želi produžiti ugovora.

 

 

http://i.imgur.com/Sx37sts.jpg

Legenda Partizana, njegov matični klub je inače Srem, a u Humsku je došao kao godišnjak pre 20 godina, kad je bio plačen 4.5 milijuna eura. Zabio u 4 finalima LŠ.

 

Da ne bude prepuno, staviču još dve slike dvojice napadača. Za prvog smo OFK-u platili rekordnih 30 mil. eura, a drugi je produkt youth intejka-Venezuela nije samo zemlja lepih žena, nego i po novom kvalitetnih fudbalera. Tizamo je sad jedini klasični napadač u prvom timu (u sejvu iz 2052 bili su čak 3). Ali to ne znači, da ne možete upotrebiti bilo koju formaciju.

 

http://i.imgur.com/S40MLz1.jpg

 

http://i.imgur.com/d5CAr1n.jpg

 

 

PREPORUKE

Pošto je sezona završena, nema smisla stavljati slike tabele. Staviču samo još neke moje preporuke u vezi nekih igrača.

 

U Teleoptiku i timu u19 ima nekoliko dobrih igrača. Jakšić, Radovanović i Veljković su »uvoženi«.

 

Teleoptik: Uzelac, Jakšić, Tasić, Dario i več spominjeni Sanchez.

 

U19: Djordje Radovanović če se vratiti iz pozajmice. U napadu bi polako priliku trebao dobiti Rajko Veljković, koji je došao (naravno) iz Srema. Svi ostali možda još nisu za prvi tim i treba če jim puno rada, možda uz pomoč tutoringa. I-ima u tom timu i Nizozemca, Belgijca, Talijana-ali to su sve produkti naše akademije i po kvalitetu su to trečerazredni igrači. Statička reputacija lige odradi svoje-i ako bi ponudili nekom takvom igraču ugovor (kad bi on igrao u drugom klubu), on bi ga odbio bez obzira na uslove.

 

U klubovima JSL igra nekoliko dobrih igrača, koji su nekad igrali u Partizanu, ali su izgubili formu i prodali smo jih (Spahiev-OFK). Onda su tu još veoma (prema vama) motivirani igrači, koji su bili člani Partizana, a  u njem nisu igrali ni sekunde. Takav primer je Milan Smiljanić (Javor), jedan od vodečih strelaca lige. Možda ga probajte dovesti nazad. A ako ste spremni zaboraviti ponos, tu je možda još bolji od njega-taj nikad nije igrao za Partizan, ali po kvaliteti bi sudio.

 

http://i.imgur.com/c6mvqRg.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |