Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Keep the change, you filthy animal


Madrac
 Share

Recommended Posts

http://www.dodaj.rs/f/18/jR/WJJg519/derby-county-fc.png

Klub Derby County je Engleski klub koji se tekmiči u drugom rangu Engleskog fudbala. U Čampionšipu. Klub osnovan 1884. godine, 2 puta šampion Engleske, i 4 puta šampion Čampionšipa. Najveće uspehe je imao kada je na klupi sedeo Brayan Clough.

 

http://i.imgur.com/CURbUpq.png

 

Klub sam preuzeo krajem decembra 2014. godine sa ciljem da Derbi uvedem u Plej of, a kasnije pa ako je moguće kasnije i do Premijer lige. To su naši prvobitni planovi, sve preko je iznađenje.

 

http://i.imgur.com/1sL1S8Q.png

Naš tim nije za podcenjivanje, nikako. Sasvim respektabilan tim za okvire ovog takmičenja, dosta dobrih mladih igraca. Među njima su mladi Hughes, Ward, Bryson, Marin. Nismo klub koji može da priušti ekipu koja će imati dugu i kvalitetnu klupu, ali svakako da imamo igrače u okvirima naših očekivanja.

 

http://i.imgur.com/2GkhNil.png

 

 

http://i.imgur.com/sMiR4zU.png

U ligi trenutno ide sve u skladu sa očekivanjima uprave, kao i mene samog. Ušli smo u niz odličnih rezultata, sto je još više hrabrilo sa odličnom igrom. Dosta smo lako dobijali utakmice, stvarali dosta šansi. Nismo izgubili 6 utakmica, od toga dobili pet za redom, onda je usedio problem sa glavim i najperspektivnijim igračem u klubu, ali kasnije o tome. Vezali smo 2 poraza, uz to da ni u jednoj nismo postigli gol.

 

http://i.imgur.com/Trsf2EB.png

 

Sledi utakmica sa drugoplasiranim na tabeli, u gostima. Nadam se pobedi i smanjenju bodovne razlike.

 

http://i.imgur.com/WH70ftP.png

 

Stanje na tabeli je sledeće. Trenutno zauzimamo, ne tako loše, 5. mesto. Razlika je vrlo mala, pogotovu razlika između nas i naših pratioca. Biće napeto do samog kraja sezone.

 

http://i.imgur.com/R4hc8bx.png

 

http://i.imgur.com/iHFjxjZ.png

U kupovima smo igrali dosta loše, moglo je to i više i bolje od ovoga. U FA kupu smo došli do četvrte runde. Kasnije ispali od Rotherhama. Nisam vodio Derbi u utakmicama FA kupa, došao sam posle ispadanja iz istog. U Karlig kupu nismo mogli više, bar ne ove sezone. Iako smo odigrali odličnu utakmicu, ipak je protivnik bio prejak, radi se o Mančester Sitiju, dobili su nas sa

2-0 iako smo bili bolji rival i imali više šansi, ali se one ne računaju. Ostale utakmice u kupovima ove sezone...

 

http://i.imgur.com/2qFJQ6G.png

 

http://i.imgur.com/947JvIJ.png

 

U januaru je naravno prelazni rok. U ovom prelaznom smo bili totalno neaktivni. Nije bilo ni odlazaka a ni dolazaka. Dolaska nije bilo zbog ne tako sjajne finansijske sitacije, nismo mogli da platimo igrača koji može da napravi razliku na terenu, pa smo odlučili da nastavimo sa istim sastavam kao i na početku sezone. Novac ćemo čuvati za neke druge prilike.

Kao sto sam gore napomenuo, problem se javio kod Hughesa. Dobili smo ponudu za njega od Sauntemptoma vrenu 11 miliona evra. Ne u kešu već kroz bonuse, rate i sl. Naravno da sam odbio bez razmišljanja. Problem je sto je on iskazao želju da zaigra u PL, pa nije zadovoljan sto je ostao u klubu. To se veoma odrazilo na ekipu, vidi se iz rezultata u poslednje 2 utakmice.

 

http://i.imgur.com/Zk3hWEQ.png

Kao što sam napomenuo, finansije nisu sjajne. Budžet za ovu sezonu nam je bio 2,500,000 evra. Sto nije loše. Ali se problem javio u budžetu za plate, tako da nismo mogli da platiomo klavitetnog igrača koji bi napravio razliku, i pomogao u borbi za ulazak u PL.

http://i.imgur.com/DN25kTZ.png

 

Kao što vidite budžet za plate je 17,9 miliona evra, nama je trenutno zauzeto 17,4 miliona. Pokušali smo da dovedemo igrače na poziciji ML i MR, ali kao što rekoh, nije bilo sredstava.

http://i.imgur.com/lpn2ZRW.png

 

http://i.imgur.com/j2qU1sT.png

 

Taktika je sledeća. Igramo formacijom 3-5-2 ravno. Dosta toga je uticalo na ovu odluku. Prvo, sto je najbitnije je to sto volim da imam igrača na sredini koji odlično igra glavom, bude jak, dominantan u skoku i duelu. Ovde je bas suprotno, pa sam rešio da igram sa 3 igrača na sredini, koji će biti podrška trojici štopera pozadi. Štoperi stoje dosta široko, zbog prostora na krilu koji ostaje nedosatkom bekova. Imam jos 2 spoljna vezna igrača koji čuvaju prostor po strani, ima ih i napred i nazad. Pozadi da isprate protivnička krila, a napred kao podrška, i još jedan igrač kooji može da primi loptu.

Kao i dva napada koji imaju veliku ulogu u defanzivi. Vraćaju se duboko pozadi, i vrše pritisak na protivničke stopere prilikom prenosa lopte. Dosta su dobri i tamo gde moraju da budu, u završnici, dali su dosta golova, ali i promašili.

Formacija Derbi Kauntija...

 

http://i.imgur.com/TW8rTFF.png

 

---------------------------------------------

 

To bi bilo to za prvi report, tražite sta vas interesuje, i pratite me dalje.

Do sledećeg reporta....

  • Like 16
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/Z6CUuMt.png

 

Derby je u Premiershipu ponovo! Posle fenomenalne sezone teze nego sto izgleda, posrnuli klub se vratio tamo gde pripada, u najjacem takmicenju Engleske.

Veliko iznenadjenje. Napravili smo pravo cudo koje ni ja iskreno nisam ocekivao. Zavrsili smo Championship kao sampioni... O tome u nastavku.

 

http://i.imgur.com/zLUt8X3.png

 

Posle dobrog starta na klupi Derbija desilo se pad fprme usled nezadovoljstva glavnog igraca, upali smo u niz losih rezultata, odbrana je bila dosta losa, primali smo dosta golova. Promenili smo taktiku, vratili 4 igraca u zadnjij liniji, sredili odbranu i vratili se u prepoznatljivu formu.

 

http://i.imgur.com/oZRcwKX.png

 

Teze nego sto izgleda uspeli smo da izborimo sa konkurencijom... Dosta srece, ali pre svega zbog dobre igre napravili smo svojevrsno cudo.

http://i.imgur.com/D4XwaCT.png

 

Ovo je dosta nerealno stanje pre svega zato sto smo prvo mesto preuzeli 2 kola pre kraja sampionata. Usled losig rezulta Votforda i posle pobede nad njima u direktnom duelu uspeli smo da obezbedimo promociju kao prvi na tabeli. Ali kao sto se kaze, sreca prati hrabre. U Premier je usao i Wolves kao 6. na tabeli, usao je tu u zadnjem kolu.

http://i.imgur.com/nEhp24L.png

 

http://i.imgur.com/KxET0PU.png

 

I heroji ovog kluba, igraci. Fenomenalno odradjen posao, dosta neocekivano bez velikih osilacija s' obzirom da nisam rotirao igrace. Nisam pre svega imao kvalitetnu zamenu za njih, tako da su izgurali celu sezonu. Kasnije pred kraj su se bitni igraci povredili, ali srecom nije doslo do pada.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/25/rR/JBdoFcf/screenshot2.png

http://i.imgur.com/mYjeCOz.png

 

Nasa najveca boljka trenutno. U klubu je dosao i priliv novca. Predsednik je prepoznao uspeh i dao nam novca za nastavak...

 

http://i.imgur.com/u6H9JFk.png

 

Trenutan budzet je zadovoljavajuci. Nije malo. Potrudicu se da ne trosimo novac bez razloga, ulazemo pametno. O buducim transferima opsirnije u nastavku reporta.

 

Da napomenem da najplaceniji fudbaler Derbija ima platu 18k p/w.

http://i.imgur.com/mjHRR9K.png

 

http://i.imgur.com/4wxLFv2.png

 

Sto se transfera tice, bice dolazaka. Ugovori nekoliko igraca su istekli, igraci koji su bili na pozajmici su se vratili svojim maticnim klubovima. Najveca rupa je u defanzivi. Planiramo da dovedemo bekove i jednog stopera, krilo, defanzivnog veznog i jedan napadac.

U pregovorima smo sa jednom fenomenalnim mladim igracem. Bice transfer bomba ako se zavrsi onako kako ocekujem.

Bice ubrzo u sledecem reportu.

------------------------------

 

To je to za kraj sezone, citamo se uskoro sa transferima i pocetkom nove.

Ukoliko treba neki SS samo trazite.

Edited by Madrac
  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Izvinite sto se cekalo duze na 3. report. Bili su praznici, nekih obaveza. Sada smo tu pa da krenemo.

 

Derby County is back! 

Nakon odlicne sezone u Championshipu ispunili smo cilj i plasirali se u Premier ligu.

Sada, kada smo ispunili prvi cilj, planiramo da se sto duze zadrzimo ovde. 

Ocekivanja u prvoj sezoni nisu velika naravno. ocekuje se opstanak i respektabilna pozicija na kraju sezone.

Bilo je to dugo leto u Derbiju, pa da krenemo.

 

http://i.imgur.com/vNrWsJ4.png

 

Nismo imali veliki broj pripremnih utakmice, to se verovatno kasnije odrazilo i na pocetak prvenstva. Imali smo 4 utakmce, ostvarili polovican ucinak. Porazi od Getafea i Valensije kao i pobede protiv San Lorenca i Salzburga.
U tim utakmicama rezultat i nije u prvom planu, vec sansa da se upoznam sa igracima koji su dosli u klub.

 

http://www.dodaj.rs/f/u/be/3bQrLEPY/screenshot41.png

 

Primili smo dosta golova, sto mi se naravno nije svidelo. Poradicemo na tome tokom sezone.

http://i.imgur.com/EBpX8bY.png

 

Sto se samog pocetka prvenstva tice, ne ide bas sjajno. Upali smo u niz losih rezultata. Da li je to neuigranost ili nesto drugo ne znam, ali ako zelimo opstanak, igra i rezultati moraju da se poprave u sto kracem roku.
Sezonu smo otvorili porazom od Newcastle kod kuce rezulatom 1-2.

Prvi od povratka u Premiership smo uzeli Q.P.R-u na Loftus roudu. Bilo je 2-2. Usledio je jos jedan poraz kuci, od Evertona sa 0-1. I totalno neocekivani poraz od Hula sa 0-3 iako smo odigrali odlicno, ali golovi se racunaju. Tu je bio kraj naseg negativnog niza. Usledila je pobeda protiv West Hama sa 3-1, i nadam se da je ta utakmica prekretnica u sezoni, da sada slede bolji rezultati.

Duzi raspored Derbija u prvoj sezoni u Premiershipu.

 

http://i.imgur.com/SsaGa7x.png

 

Dosta tezak raspored, 3 vezane utakmice sa favoritima za titulu. Bice tesko, ali se nadam da cu iscupati koji bod.

 

http://i.imgur.com/3UHiFql.png

U Capital One Cupu ide sjajno. Posto smo u prvoj rundi bili slobodni, u drugoj smo izvukli Charlton kog smo dobili sa 2-0. U trecoj rundi sok. Izvukli smo jednog od najtezih mogucih protivnika, Manchester City. Igrali smo kuci, stadion je razume se bio rasprodat. Navijaci su i imali sta da vide. Priredili smo veliko iznenadjenje izbacivsi ih iz daljeg takmicenja minimalnom pobedom od 1-0 golom Krisa Martina u 3. minutu. Kao sto rekoh, bolji dani slede klubu iz Derbija.

 

http://i.imgur.com/x9ZmYU0.png

 

Nakon loseg starta i osvojena samo 4 boda iz pet utakmica zauzimamo solidno 13. mesto na tabeli. Kao sto se videlo iz prilozenog, u uzlaznoj smo formi i nadam se da cemo napraviti sasvim dobru bodovnu razliku u odnosu na klubove iz crvene zone ili ti zone ispadanja. Trenutno to izgleda ovako...

 

http://i.imgur.com/5uHKhUE.png

 

 

http://i.imgur.com/PyVodnK.png

 

Kako smo u prosloj sezoni imali tanak i ne tako kvalitetan tim, ne za okvire Premier lige morali smo da se dobro spremimo za predstojecu. Bilo je dosta dolazaka. Cilj je bio dovesti jeftine igrace koji mogu napraviti razliku na terenu kao i mlade talente koji ce kroz koju sezonu pomoci klubu kako igraci, tako i kasnije finansijski kada budu odlazili iz Derbija za veliku svotu novca, nadam se.
Veoma mi je drago sto sam doveo 2 bisera svetskog fudbala za ne tako veliki novac. To su Martin Odegaard (za 2,3 mil. evra) i Ante Coric (2,4 mil. evra). osli su jos odlicni zadnji vezni iz CSKA Pontus Wernbloom, iskusni stoper Georg Niedermeier, dosao je na pozajmicu Federico Bernardeschi, sjajno krilo Fiorentine. Vise o svima njima malo kasnije...
ugovor je istekao starim igracima, nisam hteo da produzujem ugovor jer su zagazili u ozbiljne fudbalske godine.
u Q.P.R su otisli golman 1,9 kao i stoper 4.9 mil. sa bonusima transfer iznosi negde oko 7 miliona evra.

 

http://i.imgur.com/JWR6nC1.png 

http://i.imgur.com/pM6WT1o.png

 

Tim sa kojim ulazimo u sezonu 2015/2016 je sledeci. Tim koji je pravljen da bez vecih problema, nadam se, izbori opstanak. Dosta igraca je iz Velike Britanije. Cilj je da, kada finansijski budemo ojacali toliko da mozemo da priustimo bolje igrace, usredsredimo se prvenstveno na igrace sa podrucja UK. Ukoliko ne nadjemo adekvatna pojacanja u Britaniji, kupujemo van. Tim je skup mladosti i iskustva. Nosioci igre su dosta mladi igraci koji su cak i deca ovog kluba. Will Hughes i Jeff Hendrick. Kompletan roster izgleda ovako.

 

http://i.imgur.com/Yai9jM4.png%20http://i.imgur.com/HoCzUCg.png

http://i.imgur.com/HoCzUCg.png

 

http://i.imgur.com/GJbBv4x.png

 

Kada je o finansijama rec, i dalje nam ne cvetaju ruze. Svi znamo koliko je Premier liga finansijkski mocna i da je tesko drzati korak sa nekolicinom klubova koji prakticno dovode igraca kojeg pozele. Mi smo u tom "cirkusu" jedan od siromasnijih klubova. 
Veliki problem je to sto mali procenat novca od transfera ide u budzet, samo 35%. Bice to jedna ozbiljna tema za razgovor, ukoliko se to ne promeni male su sanse da ostanem na klupi Derbija. Ukoliko se toliko uskrati jedan od glavnih izvora sredstava za transfere u buducnosti, nemoguce je raditi na takav nacin, nisam dosao ovde da se svake seozne borim za opstanak.

 

http://i.imgur.com/bd4ZncU.png
 

Kao sto sam rekao, nisu nam finansije jaca strana pa se borimo kako znamo i umemo. Realost je jedna, samo sto realnost nije stvar na koju se mi obaziremo.  Podatak da klub koji je, bar po izdvajanju za plate na godisnjem nivou, na mestu koji opstaje, ima vise nego duplo rashoda u tu svrhu, mi smo na poslednjem mestu u tom segmentu.

 

http://i.imgur.com/wvhDdVt.png
 


http://i.imgur.com/jwX1kiT.png

 

Za razliku od prosle sezone, u ovoj je formacija drugacija. Trenutno igramo 4-5-1, u nekim utakmicama, sasvim retko koristimo i 4-2-3-1. Kao sto rekog veoma retko.
U sadasnjem sistemu igre oslanjamo se prvenstveno na kontra-napade.
Igramo sigurno, dosta cvrsto.
Imamo dve varijante ove taktike, tacnije jednu samo sa promenjenim mestom napada. Ukoliko napadamo sa desne strane AMR igra IF-a dok bek pomaze sa rolom FB-a. Pokusavamo da stvorimo visak na toj strani.
Ako napadamo po desnoj, leva strana je dosta povucenija, kad odbrana od protiv kontra-napada protivnicke ekipe AML ima rolu W-s dok je bek FB-s.

Za vreme napada, MCR igra povucenije od svog saigraca na istoj poziciji sa ciljem da zatvori rupu koju su ostavili na toj strani.

Isti postupak vazi ako se napada sa druge tj. leve strane.

 

http://i.imgur.com/Ml8e5GR.jpg

 

Predstavljanje igraca ponaosob:

GK | Na poziciji golama neprikosnoven je David Stockdale letosnje pojacanje. Iskusan golman, dosao je kao zamena za Granta koji je otisao u Q.P.R. Kao zamena tu je mladji Holandjanin Kalle Roos on je standardan u kupu.

 

DR | Na poziciji desnog beka imam veliku cak i visak. Njih trojica se bore za mesto na toj poziciji, trenutno niko nema zacementirano mesto u postavi. Svako je dobio priliku, vreme ce pokazati ko zasluzuje mesto u timu. Tu si pojacanje Chris Solly , Cyrus Christie i Kieron Freeman.

DC | Na ovoj poziciji takodje imam veliki fond igraca. Sigurno mesto u timu ima 29-togodisnji Nemac Georg Niedermaler, sa njim najcesce u paru igra iskusni Jake Buxton. Kao rotacija i tu su Ryan Shotton i iskusni Shaun Barker. Fino popunjena pozicija centralnog beka.

 

DL | Pozicija levog beka nije popunjena tako dobro kao desna, imamo jednog igraca kojem je prirodna pozicija levi bek, kao i jednog koji moze odlicno da odigra tu. Standardan je Paul Dummett Velsanin koji je dosao iz Newcasle pocetkom sezone. U rotaciji je Craig Forsyth. Zahvalan igrac koji moze da pokrije celu levu stranu.

 

DM | Dosta bitna, ako ne jedna od najbitnijih pozicija u timu. Prva linija odbrane ispred stopera, ima ogroman zadatak, zato se taj zadatak ne poverujem bilo kome. Na ovoj poziciji neprikosnoven je Svedjanin, pridlosnica iz Rusije, tacnije CSKA Moskve Pontus Wernbloom. Sjajni iskusni veznjak odlicno radi svoj posao. Zamena mu je mladi George Thorne koji nema neke sanse za mesto u timo, verovatno odlazi na leto sledece godine.

 

MC | Takodje bitna pozicija u timu, mozak cele ove "opracije". Kako igramo sa 2 centrana vezna igraca standardni su lokani momci. Deca ovog kluba Will Hughes i Jeff Hendrick. Will je jedan od najtalentovanijih i najboljih igraca u timu, vice-kapiten. Dok je Jeff iznenadio pozitivno odlicnom i konstantnom igrom jos od prosle sezone. Zamena je Craig Bryson veoma dobar igrac, ima solidnu minutazu, ali ne status redovnog startera.

AMR | Ova pozicija je dosta specificna, kao i pozicija AML. Trenutno ovde imam stvarno dobre igrace. Nedefinisano mesto u timu, bar ne po stalnom clanu prvih 11. Najcesce je to Federico Bernardeschi, ali veliku minutazu i prostor dobija i Martin Odegaard i dobijace. Buducnost kluba zbog kojeg vredi zrtvovati rezultat. Iako mu nije ovo prirodna pozicija, igra solidno, ipak ima samo 16 godina. Tu je jos i Paul Coutts on je daleko od tima, najverovatnije ide na zimu ili leto sledece godine.

AML | Kao sto rekoh gore, specificna situacija. Trenutno mesto startera zbog iskustva ima Belorus Anton Putilo. Tu je mladi i perspektivni Hrvat Ante Coric. Ima ogromnu minutazu, dobice dosta sansi, vredi ga cekati kako njega, tako i Martina. 

 

ST | Ovde je sve jasno. Jedan covek ima zacementirano mesto, Chris Martin. Covek koji je najbolji strelac kluba. Bio je fantastian i u Chamiponshipu, nedodirljiv je trenutno. Konkurenciju ima u vidu Jamie Ward-a, Johnny Russella i Simona Dawkinsa. Tu je sve jasno. Prvom prilikom se jaca napad. Dosta smo losi tu, osim Martina nema nekog ko moze da resi utakmicu.

---------------------------------------------

 

To je to za ovaj deo sezone. Ukoliko vas interesuje nesto, ili zelite SS recite. 

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Hvala, nadam se i ja, Prati i dalje. 


I jedna zanimljivost. Posle pobede u kupu, uzeli smo skalp Cityju i u ligi. Velika pobeda, kako u igrici kazu, dece Derbija. :)
http://www.dodaj.rs/f/2a/u8/2wS9olzR/screenshot42.png

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Mislim da se za pare, barem u EPL ne trebaš brinuti. Ostani tu prvu sezonu, u drugoj ćeš već imati novaca za transfere, a valjda će i neki malo bolji sponzor naletiti i prepoznati veliku budućnost Derbya :D Uostalom. kao neće imati veliku budućnost kad im je Dejan Arsic, glavom i bradom na klupi :P

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |