Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Budite dominatni iz kornera na Football Manager 2014


Bole™
 Share

Recommended Posts

http://lh4.ggpht.com/-QHL31_6QNLE/UyHRxsyIB2I/AAAAAAAAN4c/pxL5IQbBmlg/Football-Manager-2014--Corner-set-pi.png?imgmax=800

 

Vrijeme je da podijelimo sa vama našu dominatnu formulu za kornere na FM 14. Postići ćete više golova iz kornera prateći ovo uputstvo. Formula za dominatne kornere je napravljen za sve dodatke koji su napravljeni za FM 14.

 

Tako da će ovo raditi sa svakom zakrpom(patchem) koji imate, tako i sa 14.3.0. U prethodnim verzijama FM pa čak i FM 14, bilo je dovoljno reći igračima da centriraju na prvu stativu gdje će biti vaši najbolji skakači.

 

Ali sa svakom novom zakrpom(patchem), ova formula je radila sve manje i manje, i došlo je do toga da uopšte nije učinkovita, tako da se nešto moralo uraditi da bi se povećala efikasnost iz kornera.

 

Intrukcije za ofanzivne kornere(Attacking Corners Instructions)

http://lh5.ggpht.com/-ykR72oWJvM0/UyHRzbVKN7I/AAAAAAAAN4k/eK7HWcL1yuQ/Image-0095.png?imgmax=800

 

Intrukcije za izvođača kornera(Corner Taker Instructions)

 

Normalno, postaviti ćete igrača koji najbolje izvodi kornere odnosno koji ima atribute za to. Što je veći atribut za kornere to je bolje. Za najbolje rezultate predlažemo vam da nađete igrača koji ima korner atribut od 16 pa naviše.

 

Ako imate igrače koji mogu ujednačeno izvoditi kornere, razmislite da stavite ljevaka da izvodi sa desne strane a dešnjaka sa lijeve strane terena. To će smanjiti procenat loših centaršuteva iz kornera i da lopta pređe goal-out liniju nakon samog izvođenja kornera.

 

Ometanje protivničkog golmana(Challnge keeper player)

 

Igrač koji je jak, dobar skakač i čvrst bolje će blokirati protivničke golmane, i otežati njegovo izlijetanje sa gol linije. Ovo je veoma važno.

 

Neće postizati mnogo golova ali će biti zadužen za drugi posao po važnosti. Uobičajno odbrambeni igrači imaju potrebne atribute za ovo, pa postavite drugom po kvalitetu odbrambenom igraču da smeta golmanu.

 

Igrači na prvoj/drugoj stativi(Attack far/Near Post Players)

 

Oni donose prednost! Potrudite se da vaši najbolji skakači budu na ovim pozicijama. Igrač koji se nalazi na prvoj stativi bi trebao biti malo opasniji od onog koji se nalazi na drugoj.

 

Igrač koji se nalazi na prvoj stativi će najviše davati golove. Iako su iz Sports Interactive dali sve od sebe da riješe ovaj ''bug'' nisu to uradili u potpunosti. Tako da će igrač koji je bliži golu opet davati mnogo golova na ovoj poziciji ili u najgorem slučaju propustiti loptu drugom igraču koji je dobar u skok igri ili u peterac gdje se nalazi igrač koji smeta golmanu.

 

Zašto je igrač koji se nalazi na drugoj stativi važan? Zato što 50 % centaršuteva će ići u to područje, nema drugog razloga. On će pokušati dati gol ili osigurati da lopta ostane u kaznenom prostoru protivnika kako bi ostali igrači iz drugog plana zaprijetili golmanu.

 

Igrači koji idu u napad tokom kornera(Go Forward Players)

 

Postavite da dva igrača idu naprijed. Ovo će smanjiti šanse protivnika da krenu u kontru pošto će se njihovi igrači vratiti i braniti kornere. To automatski skreće fokus sa kontre na odbranu.

 

Poželjno bi bilo ako imate visoke igrače koji nemaju instrukcije da budu na prvoj/drugoj stativi, postavite da idu naprijed. Protivnici će morati obratiti posebnu pažnju na visoke igrače u šesnaestercu, što će dati više slobode igračima koji su blizu/daleko od gola da odigraju glavom.

 

Takođe ovo su igrači koji će postići gol kad igrač na drugoj stativi doda loptu nazad na jedanaesterac. Poželjno bi bilo da igrač koji ima odličan prvi pas i finishing dobije instrukcije da ide naprijed.

 

Igrači koji vrebaju van šesnaesterca(Lurk Outside Area Player)

 

To bi trebao biti igrač koji ima jak šut. On će zadržavati loptu i onemogućiti protivnike da organizuju kontra napad, u slučaju da ne pokuša šutirati neku odbijenu loptu.

 

Igrači koji ostaju u odbrani(Stay Back Players)

 

Dva igrača uvijek trebaju ostati nazad, bez obzira protiv koga igrate. Uglavnom bekovi imaju tu ulogu, u slučaju da ne izvode kornere. Takođe, postavite intrukcije za jednog igrača da ostane nazad ako je potrebno. Tako ćete se još više osigurati od kontra napada protivnika.

 

 

Preveo: Bole89

 

Preuzeto sa: http://www.footballm...n-football.html

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Itekako daje rezultate. Otkako sam Subotica stavio da cuva golmana, svaki korner pola gola. :D Sta bi bilo da imam malo bolje izvodjace. Ovako najbolji imaju 14 corner. Ali istreniracemo. :pokvaren: Samo trpati i ne stajati. :D

Link to comment
Share on other sites

Isto pitanje je bilo na ovom forumu/blogu napisali su da ce biti za odbrambene, medutim nije postavljeno. Najbolje bi bilo kad bi neko od takticara prema ovom napravio za odbrambene, mislim mogu i ja ali ne znam koliko sam kompetentan za to jer bi ja vise po svom radio jer nisam neki takticar :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Neman ja trenutno neke volje za pisat tutorial... mozda kasnije :D

Samo ću postaviti SS obrambenih kornera( nisu ovako igrači, nešto sam mjenjao xD)

http://i.imgur.com/AX0VJ7a.png

 

Inaće u zadnjih 30 utakmica( večina je iz prošle sezone) primio 1 gol iz kornera... nisam ih puno niti zabio, ali ne volim kada je večina golova zabijena iz kornera :D

http://i.imgur.com/9xYWdRi.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jel tebi to nesto zabagovano, zasto kod mene nece oba stopera na six yard box, a moze samo swap??? Tj ne mogu da stavim tako, kao sto je kod tebe!!

Edited by Dzoni
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |