Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

From Sicily with love


ronnietz.
 Share

Recommended Posts

http://img593.imageshack.us/img593/8726/b63mkh.png

 

 

Ovo će mi biti prva karijera koju cu predstaviti reportima na ovom forumu, nadam se da ce biti ispraćena.

U PSu sam loš, ali probao sam nešto pa ćemo vidjeti kako će to izgledati.

 

Izbor je pao na Palermo, klub sa dugom tradicijom, ali i lošim rezultatima u zadnje vrijeme.

Svi očekuju brzi povratak u Calcio što se nadam da će mi i uspjeti, jer ovaj grad mafije to i zaslužuje.

 

http://i.imgur.com/AK1hebR.png

 

 

Unione Sportiva Città di Palermo ili jednostavnije samo Palermo je fudbalski klub iz istoimenog grada na Siciliji. Osnovan 1900. godine, klub ima dugu tradiciju dobrih rezultata i igranja u Seriji A, ali uvijek bez iskoraka prema većem uspjehu. Oficijalne boje kluba su pink i crna.

 

Stadion na kojem svoje domaće utakmice igra najveći Sicilijanski klub je Renzo Barbera, sa 36,349 sjedećih mesta. Vjerni navijači ispunjavaju ovaj stadion do zadnjeg mjesta, za koji se nadam da će biti neosvojiva tvrđava.

 

http://i.imgur.com/blb8AiC.png

 

Klub ima solidne uslove za rad, i uz nekoliko odličnih igrača ima veliku budućnost. O budućnosti Orlova iz Palerma više u sljedećem dijelu.

 

http://i.imgur.com/ZBiAY5U.png

 

Prvim pregledom stanja u ekipi, utvrdio sam da postoji veliki potencijal u ovoj ekipi, koja bi uz nekoliko talenata, i pomoć iskusnih igrača, trebala da opravda ime favorita za povratak u elitni rang takmičenja.

 

 

http://i.imgur.com/7HPxzLo.png

 

 

Glavni potencijal ove ekipe leži u napadu. Nekoliko odličnih mladih igrača su tu da pokažu sav svoj raskošan talenat.

Paulo Dybala i Abel Hernandez će predvoditi ofanzivni dio tima, velikani Italijanskog fudbala se interesuju za njih, ali sve ponude će biti odbijene, kao i za njihovu zamjenu Cephasa Malelea.

 

Poziciju polušpica je na početku zauzeo Vasquez, ali uz nekoliko veoma dobrih rješenja na toj poziciji, neće se tolerisati njegove loše partije.

U srcu ekipe, u veznom redu igra i najbolji igrač Palerma u ovom trenutku,

Edgar Barreto. Glavni motor ove ekipe, kreativac, playmaker od kojeg se očekuje da pokrene ove mladu ekipu u borbi za titulu. Uz njega na poziciji centralnog veznog se traži pojačanje, igrač koji je više okrenut defanzivnim zadatcima.

 

U trenutnoj formaciji, Daprela i Morganella su sigurni na svojim pozicijama, dosta ofanzivno orijentisani igrači, ali će imati svojih zadataka i u defanzivi da pomognu trojcu stopera koji čine, iskusni Salvatore Aronica, odlični Ezequiel Munoz i stameni Ngoyi.

 

Naravno na golu je iskusni 34-godišnji Stefano Sorrentino, sigurni golman, od kojeg se očekuje konstantna forma, i rijetke greške, uzimajući u obzir njegovo iskustvo.

 

http://i.imgur.com/mjHxuUu.png

 

http://i.imgur.com/usvG4Ir.png

 

Ekipa nije baš u najboljoj finansijskog situaciji. Veliki dug će se morati smanjivati, i u skladu sa ovim stanjem, predsjednik Maurizio Zamparini, nam i nije dao baš previše novca za pojačanja. Milion eura je u ovom trenutku najviše što je moglo, i taj novac će biti iskorišten za pojačanje na već pomenutoj deficitarnoj poziciji centralnog veznog igrača.

 

 

To bi bilo to za ovaj uvodni report, malo je dug ali želio sam da predstavim sve početne informacije o klubu. Nadam se samo da predsjednik Zamparini, nece biti u prilici da učini ono što čini veoma često, a to je da otpusti menadžera.

Edited by ronnietz.
  • Like 18
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/7MBkXVO.png

 

Prije zvaničnog početka sezone, odigrali smo 4 pripremne utakmice. Svi igrači su dobili priliku da se nametnu, uz naravno potrebno uigravanje već zacrtanih taktika.

Prvi dio priprema odrađen je u Srbiji, na dva gostovanja ekipama Sindjelica i Radnickog, na veliko iznenađenje nisu upisane 2 pobjede, jer je ekipa Radnickog na Cairu uspjela sačuvati neriješen rezultat. Iako pripremne utakmice i nisu baš neko mjerilo, u punom sastavu, ovaj rezultat je bio pomalo zabrinjavajući.

Ipak u preostale dvije utakmice, moja ekipa je odigrala puno bolje i uz neke taktičke promjene došla do laganih pobjeda protiv West Hama i Coma.

 

http://i.imgur.com/CMjojI2.png

 

 

http://i.imgur.com/AFaLZpn.png

 

Kao što sam i najavio u uvodnom postu, u ovom prvom transfer roku nije bilo za očekivati neki veliki promet. Jedino pojačanje koje smo doveli je

Manu Molina iz druge ekipe Valencie. Plaćen je solidnih 2.4M eura, naravno veliki dio na rate. Mlad igrač, i iako sam tražio nekog "razbijača" na sredini ipak sam se odlučio za još jednog kreativca, za kojeg se nadam da će lijepo napredovati.

 

Na igrače koje sam poslao na posudbe, u budućnosti u potpunosti računam, trenutno su previše mladi za prvi tim, ali od svakog se očekuje blistava budućnost. Najveći talenat među njima je sigurno

Monteleone, interesovanja za njeg ne nedostaje.

 

Milanovića sam pustio bez naknade, nije mi bio potreban, niko ga nece za pare, a njegova plata baš i nije bila mala.

 

http://i.imgur.com/ySgwlKZ.png

 

 

http://i.imgur.com/W3Xg9Dc.png

 

Nakon pripremnih utakmica na red je došlo i prvo ozbiljno takmičenje, Kup Italije, ili TIM Cup.

Klub je u svojoj historiji tri puta poražen u finalu ovog takmičenja.

 

Žrijeb prve kvalifikacijske runde nam je bio povoljan, naravno uzimajući u obzir da ekipe iz Serie A nisu još počele sa takmičenje, bili smo favoriti bez obzira na protivnika. Dobili smo ekipu Salernitane, člana C1 lige, relativno laganog protivnika.

 

 

Ipak

meč nije bio nimalo lagan, dominirali smo utakmicom, ali Salernitana se odlično držala, i prijetila iz kontra-napada. Ipak džoker sa klupe, Malele u 76. minuti posprema odbijenu loptu u mrežu i šalje Palermo u sljedeću rundu.

 

http://i.imgur.com/KhVrfHY.png

 

Bio sam veoma zadovoljan žrijebom, Torino nije protivnik sa kojim se ne možemo nadigravati, i sigurno da su i navijači osjetili priliku za dobrim rezultatom na gostovanju.

 

Stadion Olimpico u Torinu nije bio popunjen, domaći navijači ipak nisu smatrali Palermo kao ekipu vrijednu dolaska. Ipak praćeni sa nekoliko hiljada odanih navijača, Rosaneri sa Sicilije su bili motivisani da u sezonu uđu sa odličnim rezultatom.

 

Uvodno odmjeravanje snaga donosi hladan tuš za moju ekipu, Meggiorini donosi prednost domaćinu. Gol Hernandeza u 2. dijelu za izjednačenje donosi nadu za prolazak, ali Meggiorini u sljedećem napadu koristi lošu reakciju odbrane i vraća prednost. Ključni detalj je crveni karton D'Ambrosia za prekršaj nad Laffertyem.

 

Igrač više nam je donio prostor i potpunu dominaciju koju Hernandez i Morganella krunišu sa golovima za konačnih

2:3 i prolazak u sljedeću rundu gdje nas čeka Bologna.

 

Takmičenje u Seriji B počinje za koji dan,

favoriti smo, ali tu ulogu će trebati opravdati. Ipak uz igru koju je ekipa pokazala za sada, navijači mogu biti veoma optimistični za budućnost Orlova iz Palerma.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

http://img593.imageshack.us/img593/8726/b63mkh.png

 

 

http://i.imgur.com/gxpKJIn.png

 

 

Nakon odrađenih priprema odlučio sam da ipak promijenim taktički pristup igri, naravno i formaciju.

Sa dosta čudne 3-2-2-1-2, prešlo se na standardnu, klasičnu 4-4-2.

 

 

 

Kako je izgledalo prvih 11:

 

http://i.imgur.com/tCrWeSh.png

 

Sa ovom formacijom ušlo se u najbitnije takmičenje ove sezone:

 

http://i.imgur.com/6kvH5kf.png

 

Očekivanja uprave, navijača su bila velika i trebalo ih je opravdati. Sa puno optimizma se ušlo u jesenji dio šampionata koji je izgledao fenomenalno za nas. Išlo se od utakmice do utakmice, sve su perfektno odrađene, ekipa je dominirala na terenu, stvarala šanse. Zabili smo čak 57 golova a primili samo 18.

Uz nekoliko nesretnih kikseva, zbog nevjerovatnih promašaja i lošeg dana napadača, prvi pratilac Citadella je na tek -11.

 

 

 

 

http://i.imgur.com/TYNO3Od.png

 

 

http://i.imgur.com/pBxjKQe.png

 

Nakon prolaska favorizovanog Torina u sljedećem kolu nas je čekala ekipa Bologne. Naravno nadao sam se prolasku i duelu sa Juventusom ali ipak u meču u kojem smo bili bolja ekipa na terenu, gubimo nesretnim golom Bianchija u sudijskoj nadoknadi. Treba istaći nevjerovatni promašaj Daprele, kada je uspio promašiti prazan gol nakon odbijene lopte.

 

Ipak ispunjena su očekivanja uprave uz žal za nastavkom takmičenje i gostovanju Juventusu.

 

 

Naš put ove sezone u kupu:

 

http://i.imgur.com/MOxe397.png

 

 

http://i.imgur.com/KJSgAJf.png

 

 

Iako je postojala dilema oko najboljeg igrača prvog dijela sezone, ipak će tu nagradu ponijeti Paulo Dybala.

Nevjerovatni talenat, sa svojih 19 godina predvodi ekipu prema Seriji A.

Statistika govori za sebe. Zabija, asistira, i sa Hernandezom predvodi ubitačni napad.

 

http://i.imgur.com/w4gImRG.png

 

http://i.imgur.com/RwHGIoO.png

 

 

 

Naravno treba pohvaliti i partije ostatka ekipe, svi igraju na zavidnom nivou, pokazuju da su spremni za veći nivo takmičenja.

Prije svega najbolji strijelac jesenjeg dijela sezone, Abel Hernandez. Zabio je čak 21 gol, većinom na asistencije fenomenalnog Dybale ali i na centaršuteve odličnih krila, Daprele i Morganelle.

 

Za kraj statističkog dijela reporta, učinak svih igrača do sada:

 

http://i.imgur.com/EPJfHHv.png

 

 

 

I za kraj nekoliko podataka:

  • Dybala, Malele, Hernandez, Morganella, Munoz, Barreto privlače pažnju velikana Evropskog fudbala, ali sve ponude bacam u kantu ne gledajući iznos.
  • Hernandez postavio rekord Palerma po broju golova na jednoj utakmici. Zabio ih je čak PET!
  • Hernandez i Dybala su kombinovano zabili 36 golova. te su time zabili više golova od 13 ekipa Serije B.
  • Dobili smo još jednu filijalu, ekipu Carpia koja se također nalazi u Seriji B. Trebalo bi to biti odlično mjesto za slanje naših mladih igrača na posudbe u budućosti.

 

Do kraja sezone i sljedećeg reporta, pozdrav svima.

 

Naravno puno hvala za praćenje, komentare, podršku i pregled karijere.

Edited by ronnietz.
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

http://img593.imageshack.us/img593/8726/b63mkh.png

 

 

 

Report drugog dijela sezone

 

 

http://i.imgur.com/3KR26ev.png

 

 

Na polusezoni se više trgovalo nego na početku, nisu to bile značajne promjene.

Prvo pojačanje je bio

Christopher Lenz, lijevi bek Borussie M, stigao je za 250 hiljada €, kao zamjena na beku. Ipak dobio je dosta šansi, odigrao veoma solidno, očekujem solidan napredak i u budućnosti.

Nakon njega, na preporuku skauta, doveden je mladi Austrijanac,

Nils Quaschner, odlični mladi napadač, veliki talenat, i od njega se u budućnosti očekuje da vodi napad uz Dybalu i Hernandeza.

 

Ekipu su napustili igrači koji nam nisu bili potrebni, prije svega Di Gennaro na kojem smo zaradili 500 hiljada eura, bez da je odigrao utakmicu za nas. 50% ugovora Bolzonija je kupio Lazio, za veoma pristojan novac, za igrača sa klupe.

 

http://i.imgur.com/qGhoiUX.png

 

http://i.imgur.com/61ibbNf.png

 

 

 

http://i.imgur.com/sau45hs.png

 

Odigrane su 3 pripremne utakmice, da se zadrži takmičarska forma, lagani protivnici, lagane pobjede.

Treba istaći

het-trik pojačanja Quaschnera u prvoj utakmici za moju ekipu.

 

 

 

http://i.imgur.com/ysTylcf.png

 

 

Najvažnije takmičenje ove sezone nakon kratke pauze je nastavilo sa takmičenjem.

Pole Position ostvaren na polusezoni nam je sigurno ukazivao na lagani završetak sezone i povratak u Seriu A.

Ipak, nešto lošije smo odigrali drugi dio sezone, ali ipak rezultati su bili i dalje za klasu bolji od konkurenata.

 

 

 

http://i.imgur.com/Q7bE9qH.png

 

 

 

I napokon, 8 kola prije kraja, nagrada za trud i odlične rezultate tokom cijele sezone:

 

http://i.imgur.com/JD5md5Y.png

 

Konačna tabela je izgledala, dominantno u odnosu na konkurenciju:

 

http://i.imgur.com/G3VoIgr.png

 

 

http://i.imgur.com/KJSgAJf.png

 

Naravno, kao što smo bili dominantni u rezultatima, i u većini statističkih parametara smo bili najbolji.

Ipak, za kraj šlag na tortu, kada je statistika u pitanju, fenomenalni, nenadjebivi Paulo Dybala.

 

http://i.imgur.com/BQTkb4z.png

 

Slika govori za sebe, prestigao je Hernandeza po golovima, nije dao niti jedan iz penala, fenomenalno je igrao cijelu sezonu, napredovao u svim dijelovima igre.

 

Treba istaći veliku krađu, kojom je Dybala ostao bez nagrade za najboljeg igrača lige, čak nije ni najbolji napadač što je nevjerovatno.

 

Naravno i nagradu za najboljeg igrača sezone ubjedljivo odnosi glavna zvijezda ekipe:

 

http://i.imgur.com/nxei2JR.png

 

 

 

http://i.imgur.com/usvG4Ir.png

 

Finansije su u solidnom stanju, ipak očekuje se poboljšanje nastupima u Seriji A

 

http://i.imgur.com/qnVvWlQ.png

 

 

Ostale vijesti prve sezone:

 

Naravno nakon odličnog rezultata u ovoj sezoni, predsjednik Zamparini je bio oduševljen i pripremio mi je novi ugovor, koji sam naravno potpisao.

 

http://i.imgur.com/emJEt0k.png

  • Nagrada od samo 2.5 miliona za prvo mjesto.
  • Postali smo veoma zanimljiv protivnik, tako da cemo na prijedlog PSG-a biti domaćini prijateljske utakmice.

 

Nakon što je izrazio nezadovoljstvo, i želju da zaigra za veliki klub, naravno nisam ga želio prodati, unatoč odličnim ponudama i interesovanju Bayerna i PSG-a.

Ugovor mu je isticao za 2 godine, tako da sam odlučio da iskoristim klauzulu u ugovoru, i produžim ga za dodatne 2 godine.

Na kraju i sam je shvatio šta je najbolje trenutno za njega i složio se sa ostankom.

 

 

 

 

 

 

Odlični golman koji je već bio na posudbi u Arsenalu. će tamo i ostati, jer je Arsenal aktivirao klauzulu kojom će za 6 miliona € dobiti usluge ovog čuvara mreže. Naravno veoma solidan novac, u pravo vrijeme za nas.

 

 

Uskoro sljedeći report, sa predstavljanjem ekipe koja će ući u povratničku sezonu u Seriji A.

Edited by ronnietz.
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Lijepo, lijepo, lijepo. Eto, to je opis reporta i rezultata :D Dybala kida, vidjet ćemo kakav će biti među elitom. Dobro posluješ, dobre financije i još sada prodan Viviano thumbup

 

Hajd da vidimo kako ćeš trgovati ovo ljeto jer te čeka puno teži posao sada :)

Link to comment
Share on other sites

Bravo, čestitke na promociji.

 

Sviđa mi se što nisi do sada dovodio isfurane zvijezdice što se nadam se da će i dalje biti politika. Italija pruža dosta igrača dosta jeftinih da dovedeš, pogotovo od onih klubova koji su ispadali iz lige.

 

Sretno u eliti.

Link to comment
Share on other sites

http://img593.imageshack.us/img593/8726/b63mkh.png

 

 

Sezona 2014/15

 

http://i.imgur.com/7MBkXVO.png

 

U eliti nas očekuje puno teži zadatak, pa sam morao dobro razmisliti koji dio ekipe treba pojačanja.

El Presidente Zamparini je dao

21 milion € za transfere, što baš i nije neka cifra, uzimajući u obzir da smo bili na granici sa platama, pa se jedan dio novca preusmjerio na plate. Da ne bude zabune, do granice smo stigli sa obnovom silnih ugovora, većine prvotimaca. Ostatak od 10 miliona smo potrošili ovako:

 

 

http://i.imgur.com/AFaLZpn.png

 

http://i.imgur.com/tHKoOt2.png

 

Ovaj transfer rok je otvoren dolaskom 4 veoma mlada igrača, ulog za budućnost.

Talentovanija polovina su

Agyei i Veri, dok se od Ballestea i Mauersbergera očekuje znatan napredak.

 

Sada dolazimo do onog najbitnijeg dijela, a to su pojačanja za Seriu A.

Sorrentino je već pred penziju, 35 godina ima, i sigurno neće dugo biti moći biti na visini zadatka.

Zato je tu odlični, i veoma talentovani,

Mattia Perin. Budućnost na golu Italije je stigla bez naknade, odličan posao za nas. Na pripremama se pokazao odlično.

 

Jorginho je 22-godišnji Brazilac, stigao iz Verone, koja je naravno ispala iz lige, pa smo na rasprodaji ugrabili ovog odlicnog zadnjeg veznog, koji se odlično snalazi i na nesto ofanzivnijoj poziciji, koju igra u mojoj ekipi.

 

O

Cerciu ne treba puno pisati, uz solidno iskustvo igranja u Seriji A i odličnu statistiku, sigurno će pomoći u nadolazećim sezonama. Nismo ga platili previše, uz Dybalu bi trebao praviti velike probleme protivnickim odbrana.

 

Amerikanac

Brooks dolazi kao pojačanje na deficitarnoj poziciji, stopera. Odličan u igri glavom, lijepo će se upariti sa Munozom.

 

 

http://i.imgur.com/n8KPyE6.png

 

Ekipu su napustili nepotrebni igrači, na Vivianu i njegovoj klauzuli se lijepo zaradilo, za Vasqueza sa klupe, smo dobili odličnih 2.6 miliona €. Mehmeti je samo dzabe primao platu. Aronica se previše pravio pametan, lagano poslat' uz zahvalnicu Speziji.

 

Pripremne utakmice

 

Rezultati veoma loši. ipak ono što daje nadu, je terenska nadmoć u većini utakmica. Samo smo protiv PSG-a bili manje dominantni, Izjednačena utakmica, i rezultat 0:3, individualni kvalitet je prevagnuo.

 

Chievo se provukao, na bunker i lošu odbranu, Inter također, 2 prečke, dok su Juve Stabia i Carpi ipak klasa ispod.

 

 

http://i.imgur.com/i5jSbgi.png

 

Taktički naša ekipa izgleda ovako:

 

http://i.imgur.com/ob9B0I3.png

 

Ostale vijesti:

 

 

Prelijepe utakmice na početku sezone, nema šta.

 

 

 

 

 

P.S Ponuda sve više i više, al' nećete razbojnici jedni.

Edited by ronnietz.
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Odlicna sezona iza tebe, sad ne moji ispasti iz prve lige xD

 

Ispadanje ne dolazi u ozbir, mafija vreba svoju priliku :mafia:

 

Bravo, čestitke na promociji.

 

Sviđa mi se što nisi do sada dovodio isfurane zvijezdice što se nadam se da će i dalje biti politika. Italija pruža dosta igrača dosta jeftinih da dovedeš, pogotovo od onih klubova koji su ispadali iz lige.

 

Sretno u eliti.

 

Hvala :)

Nadam se da su i sljedeća pojačanja zadovoljila ukus xD

 

Lijepo, lijepo, lijepo. Eto, to je opis reporta i rezultata. Dybala kida, vidjet ćemo kakav će biti među elitom. Dobro posluješ, dobre financije i još sada prodan Viviano.

Hajd da vidimo kako ćeš trgovati ovo ljeto jer te čeka puno teži posao sada.

 

Hvala, Dybala dominator :sesir:

Edited by ronnietz.
Link to comment
Share on other sites

http://img593.imageshack.us/img593/8726/b63mkh.png

 

Sezona 2014/15

 

 

Stvarno sam razočaran u vaše nade i prijedloge za ostankom u ligi

xD.

Ni ovi mediji u Italiji nisu ništa bolji, sigurno na kladionici nikad ne pogode tiket.

 

http://i.imgur.com/A4XisDk.png

 

U prošlom reportu vidjeli ste pripreme i transfere, ipak to nije bio kraj trgovine na mercatu.

Prve dvije ligaške utakmice, protiv veoma jakih protivnika su pokazale naše slabosti, pa smo morali potegnuti za pojačanjima za koja nismo imali novac.

 

 

http://i.imgur.com/AFaLZpn.png

 

Out

 

Sa mizernih nekoliko stotina hiljada eura u kasi pojačanja nisu bila moguća, zato smo morali posegnuti

za radikalnim promjenama.

 

Nezadovoljni i već dosadni Hernandez je privlačio pažnju većine vodećih Italijanskih klubova.

Najkonkretnija je bila Roma, sa odličnih 8 miliona €, jednostavno, iako je bio veoma efikasan u Seriji B, u elitnom rangu i nije bio na sličnom nivou.

 

Ngoyi-a sam teško pustio, nije mi baš bio višak, ali eto odlična ponuda, za ne baš previše talentovanog igrača.

 

http://i.imgur.com/FUi9qJC.png

 

In

 

Sada onaj najbitniji dio, igrači koji su nas trebali odvesti do cilja u ovoj sezoni, sigurnog opstanka, i zlatne sredine.

 

Svi transferi su završavani zadnjeg dana prelaznog roka, u zadnjim satima na Siciliju su stigli:

 

Amauri - ljubimac navijača moje ekipe, u prošlosti je sa velikim uspjehom nosio dres giganta sa Sicilije.

Bilo mi je potrebno iskustvo, i igrač odličan u skok igri. Boljeg od Amauria za ovako mali novac nisam mogao naći.

 

Giandomenico Mesto - iskustvo je bilo cilj ovog transfer roka, Mesto se tu u potpunosti uklopio. Mizerna suma novca, za ono što nam je donio ovaj i dalje odlični vezni igrač.

 

Emil Hallfredson - možda iznenađujući transfer, ali nakon što sam bio totalno iznerviran igrom dosadašnjeg lijevog veznjaka Daprele, jednostavno sam morao naći igrača koji će stvoriti konkurenciju, i popraviti daj dio ekipe. Već 30-godišnjak, ali i dalje veoma opasan.

 

http://i.imgur.com/9YjeaJW.png

 

 

 

http://i.imgur.com/BpLQDDi.png

 

Šta reći nakon svih prijedloga, svi idu na opstanak, kaze bit' ce borba.

O čemu mi pričamo, borbe će biti ali za šta?

Nakon što su nas Milan i Juventus gostoljubivo dočekali, Milan je to lijepo odradio, sudija je izmislio

svoj penal, naravno naše nade su pale u vodu.

Nakon tekme sa Juventusom, morao sam provjeriti da nisu našli neke specijalne trenere

u vidu Croucha, Klosea?

Četiri (4) gola sam primio nakon prekida!

Kada su svi mislili da ćemo ovako i nastaviti cijele sezone, pojačanja su stigla, Hernandez otišao,

rezultati su krenuli na jednu stranu. Na onu bolju, kako je to izgledalo pogledajte u nastavku.

Za onu pomenutu borbu, vidjećete po rezultatima:

 

http://i.imgur.com/K8wJreG.png

 

 

 

Pobjede protiv

Rome i Intera su vrijedne izdvajanja, Vučica nije mogla protiv Orlova, Cerci se pokazao kao odličan lovac na vukove. Poraze neću previše komentarisati, Bologna u 89. minuti iz penala. Torino u 92. nakon vodstva od 3:1!

 

 

Borba za Europsku ligu može početi!

 

http://i.imgur.com/eYNksJG.png

 

 

http://i.imgur.com/W3Xg9Dc.png

 

Takmičenje u kojem smo očekivali da ispunimo očekivanja, realno snage za nešto više nismo imali.

Lagane pobjede protiv

Baria i Sassuola su nas poslale na San Paolo.

 

U Napulj sam otišao sa nadom, nakon ligaškog remija.

Poveli smo golom Hallfredsona, ali onda nevjerovatan pad u igri, Napoli preuzima inicijativu, do kraja utakmice smo imali 1 udarac, oni 23!

 

 

http://i.imgur.com/sUI8yph.png

 

 

http://i.imgur.com/KJSgAJf.png

 

Statistički nije to ni blizu dominantno kao prethodne sezone, što je i očekivano, ali moramo biti zadovoljni.

Napad je i dalje fenomenalan, drugi smo po broju postignutih golova, ali i primamo previše, što će biti i glavni cilj u budućnosti, pojačanje odbrambene linije i smanjenje broja primljenih golova.

 

 

Izdvojit' cu neke od boljih igrača u ovoj polusezoni:

 

Alessio Cerci i Paulo Dybala - njihova statistika govori sve, najbolji strijelci ekipe, očekivano naša igra zavisi od njihove raspoloženosti.

 

Anthony Brooks - fenomenalni stoper, veoma pouzdan, i ono najbitnije, mašina za golove.

Osam (8) golova nakon prekida je zabio ovaj momak.

Fenomenalno koristi 193cm visine, i jednostavno je prekucao u napadačkom dijelu. Mogao bi on biti i najbolji strijelac do kraja sezone.

 

Edgar Barretto i Giandomenico Mesto - odlični dvojac na sredini terena, Barreto je naš glavni playmaker, sve kreće od njega, Mesto je na poziciji desnog veznjaka, više je orijentisan prema naprijed. Iako već veteran, prodora, driblinga ne nedostaje.

Samo 2 gola, ali ova 2 su dovoljna za sve nagrade ove sezone, golčine!

 

Mattia Perin - Primio je čak 34 gola, ali mislim da je odbranio najmanje još toliko 100% prilika. Ono što uspije proći odbranu, a prođe dosta toga, ide na ovog talenta, i nasljednika Buffona. Fenomenalne intervencije ovog mladića su nas i dovele do odlične 6. pozicije.

 

 

Hvala na praćenju i komentarima na karijeru.

:boks:

Edited by ronnietz.
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |