Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

I ćorava koka zrno ubode...


Madridista
 Share

Recommended Posts

Cardiff City F.C.

http://i.imgur.com/rqQGDkK.png

 

Nakon dosta razmišljanja, "usudio" sam se početi pisati karijeru. Najviše sam se mučio oko toga da počnem ili ne jer se bojim da me ne prođe volja brzo. Ipak, tu smo i krećemo lagano, a novi izazov pronašao sam u Cardiffu, jednom od dva kluba iz Walesa koji nastupaju u Premiershipu.

 

No, neću puno duljiti u ovom uvodnom postu. Čisto da se malo upoznate sa stanjem u klubu i što me je dočekalo po dolasku.

 

http://i.imgur.com/cOuVris.jpg

 

Klub ima dosta dobre uvjete za trening i mlade, pa ćemo se u budućnosti probati na tome temeljiti. Stadion od skromnih 27 500 valjda će zadovoljiti apetit naših navijača koje valjda nećemo razočarat na kraju. Zasad je klub bez većeg uspjeha, par osvojenih nižih liga i nekoliko seoskih turnira, ali doveden sam da mijenjam neke stvari...

 

http://i.imgur.com/6s8H19c.jpg

 

Što se same momčadi tiče, ne mogu reći da je loše, ali na nekim pozicijama "škripi" pa ćemo iste pokušat zaobić nekom ludom formacijom.

 

Otprilike već imam uvid u stanje i momčad koja bi mogla izlaziti češće na teren. Teško da ćemo dovoditi neka zvučna pojačanja jer je para nema pa će momčad ostat poprilično jednaka. Najviše sam zadivljen obranom, tu namjeravam izvući maksimum, a za naprijed kako i sam naslov kaže "i ćorava koka zrno ubode"...

 

http://i.imgur.com/cHWekcF.jpg

 

U financijskom dijelu pakao i ponori. Nekoliko kredita imamo otplaćivati što mi se na prvu nije svidjelo, a bogami ni na drugu. Valjda ćemo izgurat nekako prvu sezonu pa da vidimo šta i kako dalje.

 

Da stvar bude još gora pobrinuo se naš dragi predsjednik koji nam je dao skromih niti pet milijuna u banku. Za pojačanja nemamo, pola od prodaje nam nudi za dovođenje (koga brate mili, koga??). Ništa, morat ćemo skrpit kraj s krajem, a s obzirom na stanje na Balkanu, nešto slično je i klubu - suša.

 

http://i.imgur.com/DvV85MS.jpg

 

Eto, to je to za početak. U sljedećem reportu ću obuhvatiti pripreme, transfere i sami početak sezone. Još bih napomenuo da će biti tri reporta po sezoni (prvi poslije ljetnog prijelaznog roka, drugi poslije zimskog i treći na kraju sezone.)

 

Prva sezona: report 1, report 2, report 3

Druga sezona: report 1, report 2, report 3

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Cardiff City F.C.

http://i.imgur.com/rqQGDkK.png

 

Pripreme

 

Tijekom predsezone odigrali smo šest utakmica s tim da su dvije bile dosta teške (Napoli i Borussia). Ostatak sam sa namjerom izabrao slabije kako ne bi bilo ozljeda, a i da se momci mogu opustiti. Omjer od pet pobjeda i jednog poraza nije loš i već sam u tom dijelu imao uvid tko bi mogao ići, a tko će ostati u momčadi za nadolazeću sezonu.

 

http://i.imgur.com/0J7OIHA.jpg

 

Transferi

 

Izgleda da je milog predsjednika stvarno kontaktirao Stema. Dao nam je 10 milijuna za transfere, no potrošili smo tek mali dio zbog slabe financijske situacije pa nisam htio pretjerivati.

 

http://i.imgur.com/PuVTwru.jpg

 

Odmah po dolasku u klub pogledao sam mlade momčadi i obilježio sam mladiće koji će klub napustiti, ali samo kroz posudbe. Nitko "važan" nije napustio klub osim nešto kvalitetnijeg Kim Bo-Kyunga kojeg nisam uspio prodati pa sam ga poslao na posudbu s tim da odlazi dogodine za četiri milijuna.

 

http://i.imgur.com/5NGHENe.jpg

 

Od dolazaka nemam što istaknuti. Na posudbu je doveden

Lucas Ocampos koji će mi biti u rotaciji sa već postojećim krilima. S obzirom da igramo dosta natjecanja i on će se naigrati dosta. Ryana Gaulda sam doveo zbog pet zvjezdica kakve mi je dao scout i odmah je poslan na posudbu u Wigan (druga liga) pa neka tamo igra, a dogodine bi mogao već u prvi sastav.

 

http://i.imgur.com/EedV8If.pngPremier league

 

Može li sezona već sada završiti? Eh da bar...

Zasad fantastično, iako smo odigrali tek dvije utakmice protiv "jakih" protivnika. Uskoro me očekuju testovi protiv Chelsea i Liverpoola, a da ne govorim kad mi dođu na red Tottenham, City i ekipa. No, skupljat ćemo bodove redom, kako budu dolazili.

 

Arsenala neću spominjati među tom elitom, a

evo iz zašto...

 

http://i.imgur.com/OhuYTwy.jpg

 

http://i.imgur.com/2KrANMR.pngCapital One cup

 

U prvom kupu kojeg igramo ove sezone krenuli smo dobro, iako je bio trećeligaš. Lagana pobjeda od 5-0, a u sljedećem kolu čeka nas dvoboj protivu Watforda (valjda SI neće srediti da oni pobjede).

Ovdje pogledajte cijeli raspored za iduću rundu...

 

(klik na sliku za info)

 

Financije

 

http://i.imgur.com/wRlEXDF.jpg

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Trebao si Gaulda polako već sada ubacivati u prvi sastav, te staviti mu da igra za rezerve. Među i Dahliu. Oke za sada rezultati, sretno

 

Daehli i Eikrem mi se rotiraju na AMC, a Gauld će dogodine dobiti priliku dogodine u prvom timu, ove godine ima dosta igrača na toj poziciji...

Link to comment
Share on other sites

Cardiff City F.C.

http://i.imgur.com/rqQGDkK.png

 

Transferi

 

Neočekivano je doveden novi desni bek, ni manje ni više nego Juanfran. Bio je besplatan, stajao tamo skoro dva mjeseca pa reko pšto ga ne bi doveli, poslužit će. Vrlo vjerojatno bi mogao napustiti klub već ovo ljeto, pa da se nešto zaradi, a dok je tu odigrat će neke tekme u kupu i biti zamjena trenutno vrlo raspoloženom Catherineu.

 

http://i.imgur.com/OUQ1EVZ.jpg

 

Hajde da odmah u početku saopćim da je potpisan novi ugovor. Uprava je zadovoljna mojim radom i nadam se da će na kraju sezone biti razloga za slavlje.

 

http://i.imgur.com/cnvvmWz.jpg

 

http://i.imgur.com/EedV8If.pngPremier league

 

Početak odličan, prvi dio sezone iznad prosječan, ja zadovoljan, uprava prezadovoljna. Eto, to bi bilo ukratko o trenutnom stanju u ligi. Ne baš tako čvrsto osmo mjesto, no loši rezultati konkurenata mi donekle olakšavaju. Nakon one pobjede protiv Arsenala, pa poraz od Uniteda i nekoliko dobrih utakmica uslijedila je katastrofa protiv Hulla. Nikica ''panj'' Jelavić mi zabio dva gola uz poraz od

4-0. Naravno da moram istaknuti pobjedu protiv najvećih rivala, iako je minimalna, pobjeda je pobjeda. Kad sam u prvom reportu Citya stavio među "elitu", izgleda da sam se zajebao hahaha. Nekoliko kola prije kraja prvog dijela upisan je još jedan poraz, poprilično bolan jer smo tako upisali drugi zaredom, ovoga puta protiv WBA.

 

 

http://i.imgur.com/bxyIoA7.jpg

 

Evo jedna zanimljivost. Naš golman je najviše puta u prvom dijelu sezone ostao

netaknute mreže, i to čak 11 puta. Znači u samo osam utakmica smo primili gol i više.

 

http://i.imgur.com/2KrANMR.png Capital One Cup

 

Nakon lagane pobjede protiv trećeligaša, imali smo manje probleme protiv Watforda, no prošli smo dalje uz pobjedu od 3-2. Uslijedio je Chelsea, igrali smo na to da idemo na penale (u jednu ruku), a ono što nas je na kraju dočekalo je pomalo nevjerojatno (pogledaj SS). Nakon toga Sunderland i tu je naš kraj u ovom kupu. Falilo je sreće, a i znanja nakon teškog rasporeda.

 

 

(klik na sliku za info)

 

(klik na sliku za info)

 

Najbolji pojedinci i statistika

http://i.imgur.com/kkDc1pW.jpg

 

Steven Caulker, bez premca naš najbolji igrač u prvom dijelu. Čak pet puta je izabran za igrača utakmice i sigurno jedan od boljih braniča lige.

 

Istaknuti se još mogu

Craig Noone, koji me je pozitivno iznenadio kao i Mats Moller Daelhi, od kojeg ipak očekujem malo veći doprinos.

 

Statistika svih igrača

http://i.imgur.com/ghnh3vv.jpg

 

Financije

http://i.imgur.com/qqihejc.jpg

 

Ostalo

Formacija koju koristimo tijekom svih utakmica, uz male promjene u zavisnosti od protivnika. Zasad sam zadovoljan, nemam namjeru mijenjati prije druge sezone. Također i uprava je zadovoljna zasad svime, a ponajviše stanjem u domaćem prvenstvu.

 

 

***U idućem reportu bit će samo transferi zimski, naravno ako ih bude***
  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Madri čestitke. Odlićan posao radiš i ako bude bilo sriće na kraju sezone eto i Europe.

Samo nemoj da svaki put dobijaš Swansea xD ( vidim da su prezadnji facepalm )

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |