Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

BaL - Sezona 2023/2024 (1. dio)


stemaking
 Share

Recommended Posts

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/07-11-2013/original-c144b51701180f1f7292f0356394193d.png

 

Evo ga novi report nakon dugo vremena, nadam se da će sve biti kako treba i da ćemo izgurati ovaj projekat da kraja. Report je zaključen sa 1. januarom 2024. Pa krenimo lagano.

 

 

Dejan Arsić za sada ima skroman učinak. U 10 utakmica lige primio je samo 10 golova. Ako nastavi dobijati priliku i pružati dobre partije mogao bi uskoro završiti u nekom od većih klubova. Arsić je upisao i dva nastupa za reprezentaciju i primio je 1 pogodak. Prosječna ocjena mu je 6.92.

 

 

Kenan Avdić dvadesetosmogodišnji vezni igrač ove sezone je zabilježio 10 nastupa, od čega je jednom ušao sa klupe. Postigao je 1 pogodak i imao 1 asistenciju. Također je zabilježio 5 nastupa za reprezentaciju i postigao 1 gol (ovo se odnosi na ovu sezonu). Prosječna ocjena mu je 7.06.

 

 

Vehid je zabilježio 16 nastupa u ligi i upisao dvije asistencije. Za reprezentaciju nije odigrao niti jednu utakmicu, a za sada prosječna ocjena mu je 7.54.

 

 

Ovaj tridesetjednogodišnji napadač Espanyola ove sezone upisao je 6 nastupa od čega je jednom ušao sa klupe. Postigao je 4 pogotka. Za reprezentaciju ista stvar. Odigrao 6 utakmica, jednu počeo sa klupe i postigao 4 pogotka. Prosječna ocjena mu je 7.74.

 

 

Vezni igrač Chelsea ove sezone je upisao 13 nastupa i nije imao asistencija ni golova. Za reprezentaciju je nastupio 5 puta i zabio 2 pogotka. Prosječna ocjena mu je 6.65.

 

 

Nikola je dvadesetšestogodišnji golman PSG-a i ove sezone je upisao 16 natupa u ligi i primio 10 pogodaka. Za reprezentaciju je odigrao 2 utakmice u kojima je primio jedan pogodak. Prosječna ocjena mu je 7.31.

 

 

Napadač Ajaxa Jo Jo ove sezone upisao je 18 nastupa i postigao 5 pogodaka te imao 1 asistenciju. Za reprezentaciju je odigrao 5 utakmice od kojih je 3 počeo, te je postigao 2 gola. Prosječna ocjena mu je 6.89.

 

 

Hrvat u redovima Manchester Uniteda, Antonio Glavač, nije dobijao puno prilike ove polusezone. Zabilježio je samo 2 nastupa od početka utakmice, a još 9 puta je ušao sa klupe. Svaku priliku je iskoristio na najbolji način i postigao je 8 golova te jednu asistenciju. Za reprezentaciju je odigrao 6 utakmica i zabio 8 pogodaka. Prosječna ocjena mu je 7.67.

 

 

Grgić je i ove sezone ostao u Barceloni, ali nije nastupao puno puta. Zabilježio je samo 5 nastupa u kojima je imao dvije asistencije. Za reprezentaciju nastupio 2 puta i postigao 1 pogodak. Prosječna ocjena mu je 7.62.

 

 

Napadač Bayerna, ove sezone dobija više prilike nego je to bio slučaj prije. U svojih 13 nastupa postigao je 5 pogodaka i imao dvije asistencije. Za reprezentaciju je nastupio 4 puta i nije se upisivao u strijelce. Prosječna ocjena mu je 6.89.

 

 

Golman Liverpoola ima solidnu polusezonu iza sebe. U svojih 10 nastupa u najjačoj ligi na svijetu primio je 15 golova. Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je 6 puta i primio 7 golova. Prosječna ocjena mu je 6.98.

 

 

Malanović je svoju karijeru nastavio u Anžiju i nije mijenjao sredinu. U 7 nastupa postigao je 2 gola i zabilježio jednu asistenciju. Vrijedi istaći da je 3 puta bio igrač utakmice. Za reprezentaciju je nastupio 2 puta i nije postigao pogodak. Prosječna ocjena mu je 7.40.

 

 

Vezni igrač Bayerna nastavio je pružati dobre partije. U svojih 12 nastupa postigao je 5 pogodaka i zabilježio 3 asistencije, te je 2 puta proglašen igračem utakmice. Za reprezentaciju je odigrao 6 utakmica i postigao 3 pogotka. Prosječna ocjena mu je 7.58.

 

 

Štoper Chelsea ove sezone upisao je samo 5 nastupa uz prosječnu ocjenu 6.94. Nije postigao niti jedan pogodak. Za reprezentaciju je odigrao 4 utakmice.

 

 

Samo 4 nastupa za reprezentativca BiH. Veoma loša polusezona, bez postignutog pogotka uz 1 asistenciju. Za reprezentaciju nije igrao. Prosječna ocjena mu je 7.33.

 

 

Rauzan je ove sezone nastupio 7 puta i postigao 1 pogodak i asistenciju, dok je za reprezentaciju u 6 nastupa zabio 7 pogodaka. Prosječna ocjena mu je 7.20.

 

 

Štoper Real Madrida i reprezentacije BiH ove sezone je nastupio 8 puta i postigao 1 gol. Uspio je upisati i jednu asistenciju, te 4 nastupa za reprezentaciju BiH. 7.46 je njegova prosječna ocjena na polusezoni.

 

 

Sosa je nastupio ove sezone 13 puta, postigao 3 gola i upisao asistenciju. Za reprezentaciju je upisao 6 nastupa i zabio 2 pogotka. 6.96 je njegova prosječna ocjena.

 

 

Centralni vezni Atletico Madrida ove sezone je upisao 15 nastupa uz 2 gola i 1 asistenciju. Za reprezentaciju je odigrao 2 utakmice i polusezonu je završio sa prosječnom ocjenom 7.01.

 

_____________________________________________________________________________________________________

 

Pišite, komentarišite, spamajte do sljedećeg reporta. Ko ne bude se ni osvrnuo na sebe neće biti uvršten u sljedećem reportu. BOKICIC

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Nikola je dvadesetšestogodišnji golman PSG-a i ove sezone je upisao 16 natupa u ligi i primio 10 pogodaka. Za reprezentaciju je odigrao 2 utakmice u kojima je primio jedan pogodak. Prosječna ocjena mu je 7.31.

 

Vrednost 31 milion,PSG,odlicno :) Samo jos nastupa za repku i bice sve u fulu :)

Link to comment
Share on other sites

Bole ti igraš za raju i zanemaruješ taktiku. Dobro ti znaš gdje ćeš završit. :D

U nizerazrednom lol

 

Sad cu vidjeti pa ti javim

Vratniku jel heh dobar je Lille samo da odem i tamo ja mislim da cu najvise klubova promijeniti :D,kao Ibrahimovic i Anelka samo sto sam ja klasa za njih :D
Link to comment
Share on other sites

Rahmanovic dogovorio sve sa Lilleom, Staric, Arsic i Sisic povrijedjeni od 4-8 sedmica.

 

To je najzanimljivije poslije zimskih transfera

 

EDIT: Ko ne "uprati" sebe ovdje do večeras 00:00 bit' će izbačen iz daljnih reporta. Hvala.

Edited by stemaking
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |