Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Antwerp - igračka bogatih


Ling^2
 Share

Recommended Posts

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/76/Royal_Antwerp_Football_Club_Official_Logo.png

 

 

Počinjem ovu karijeru sa malo drugačijom idejom. Idejom o pravom 'malom' klubu koji svoje igrace prodaje bogatijim klubovima. Da pojasnim još malo, cilj ove karijere nije da osvojim sve trofeje. To bi bio lijep uspjeh, ali ne. Cilj karijere jeste da stvorim što više dobrih igrača i da ih prodajem po svijetu. Osim stvaranja svojih, smijem dovoditi igrače mladje od 23 godine u tim. Moto ove karijere će da bude, svi su na prodaju!

Najpoznatiji je po svojoj povezanosti sa gigantom Manchester Unitedom, ali i po tome da je jedan od najpraćenijih klubova u Belgiji. U posljednje vrijeme su pali sa fudbalske mape, United je počeo svoje igrače da šalje u Twente, a i sama činjenica da Antwerp igra u drugoj ligi je ogroman minus za jedan od uspješnijih klubova u Belgiji.

 

 

To bi bio mali uvod, na prvu ću da pričam o igračima. Počeo sam igrati u drugoj sezoni, sa ciljem da iz svoje skole dobijem nekoliko igrača koje ću da razvijam i odmah stavim u vatru. Ali pošto je moj direktor fudbala imao drugu ideju (jer sam prvu sezonu isao na holiday) i otpustio igrače iz kluba, morao sam da ih ponovo dovedem. To je razlog burnog prelaznog roka. A on izgleda ovako:

 

http://www.dodaj.rs/f/A/qW/4AWJeqYP/untitled.jpg

 

 

Sljedeća je taktika na redu taktika:

http://i.imgur.com/kUzyN2Y.png

 

Izdvajam tri igrača iz domaće skole:

http://i.imgur.com/QCt8J9l.png

http://i.imgur.com/Y7UEQ6v.png

http://i.imgur.com/XSDnv0s.png

http://i.imgur.com/aKVEPfy.png

http://i.imgur.com/5Q2K3rT.png

 

 

Takodjer, trenutni rekord za prodaju igrača je mladi Bostock, za mizernih 130k pus 50% od sljedećeg transfera.

http://i.imgur.com/PQNjvsf.png

 

 

Toliko za početak. Vidimo se kasnije.

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Koliko sam razumio, igraćeš na principu prodaje igrača, kao na primjer što je Porto odradio dobar posao zadnjih 5 godina ili Ajax godinama unazad, ispravi me ako griješim.

Inače zanimljiv klub i još zanimljiviji izazov, želim ti puno sreće i ti si treća karijera koju pratim. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Negdje sam čitao članak u uzponu belgije. O razvoju igrača samo za repku. Tada so svi počeli igrat 433 formaciju misli da je još igraju. I u repki igraju 433. Samo da nadjem članak.

Sretno, pratim ovo, bit če zanimivo.

Link to comment
Share on other sites

Sezona 2014/2015

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/76/Royal_Antwerp_Football_Club_Official_Logo.png

 

 

S obzirom na voz koji je prošisao Antverpenom ovog ljeta, uspjeh kluba nije bio u prvom planu. Dat mi je uslov da budem u gornjem dijelu tabele, što sam sa oduševljenjem prihvatio. Malo po malo, počeli smo da igramo kako znamo i umjemo, i veliki dio toga je pripao igraču kojeg sam uspio da privolim iz United-a, a radi se o Davide Petrucci-u, koji je ove sezone fenomenalan, i više od toga. Čak ga planiram i trajno da tražim, ali o tome na ljeto.

 

http://i.imgur.com/HLmhWhZ.png

(fenomenalna statistika mladog Italijana je najveći razlog dobre forme Antwerpa)

 

A ta dobra forma se preslikala i na izgled tabele druge lige Belgije:

http://i.imgur.com/kpfE6wo.png

 

Naravno, sam Petrucci ne bi mogao puno toga da uradi bez potpore lake konjice. A one koje izdvajam jestu produkti škole, pa pogledajte kako izgledaju, igraju i kako se razvijaju:

 

 

 

 

Ukoliko vam je potreban neki SS, recite i ja ću vam ga dati u sljedećem javljanju. Vidimo se.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Bravo Ling, ovo se može igrati sa Portom tko želi sa bogatim krenuti, ti si recimo krenuo iz siromaštva, ali ako sam dobro shvatio jednaka je politika kao Portova? :)

 

Inače, jako lijepi rezultati i ovi regeni (iako mi se ne sviđa dovođenje previše regena, ali što je tu je), a dobro si ih uhvatio u početku odmah :D

Link to comment
Share on other sites

Upravo sam zavrsio sezonu, mogu da uradim report ako zelite?

 

Da vam odgovorim na pitanja jer vidim da je nejasno. Da, princip Porta. Dovodjenje talenata, pravljenje od njih boljih igraca i njihova dalja prodaja. Ovo je, naravno, sve u mikroskopskom omjeru u uporedbi sa Portom.

Madri, moram regene da dovodim, to je glavni dio citave price. Dovodjenje mladih igraca, vaspitanje par sezona u klubu i prodaja istih dalje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kraj sezone 2014/2015

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/76/Royal_Antwerp_Football_Club_Official_Logo.png

 

Formu sa polusezone prenjeli smo do kraja iste, i sa relativnom lakocom obezbjedili plasman u prvu ligu. I dalje nas je nosio Petrucci, kojeg nazalost nisam uspio da zadrzim, njegova primanja su prevelika za Antwerp. Da ne duzim, evo svih rezultata u sezoni:

 

http://i.imgur.com/2nWhtq6.png

http://i.imgur.com/URucvVw.png

 

Tabela govori sama za sebe, velika bodovna prednost nad drugim klubovima:

 

http://i.imgur.com/eypTT03.png

 

Sto se tice igraca koji su dosli u klub iz omladinskog pogona, izdvajam samo

Thijs Vebiesta, koji izgleda kao sjajan desni bek za buducnost. Neciju, ne mogu. Takodjer smo prodali jednog od najboljih igraca iz u21, napadaca Verschuerena velikom Anderlechtu za mizernih 100k plus 50% od sljedeceg trasfera. Prosijaci ne mogu da biraju, zar ne?

 

I za kraj,

ovako izgleda moj tim. Ovo je mali spoiler, jer je prelazni rok skoro pa odradjen. Vidite neka nova imena, nekih igraca nema. Uglavnom, jaci je tim nego prosle sezone, valjda ce biti dovoljan za sredinu tabele. Vidimo se na polusezoni kada odradim zimske transfere.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Koja je drolja taj FM. Kao da zna točno koju si filozofiju primjenio pa ti nudi veću i bolju igračkui za igrat se.

Prespavaj odluku. :D

A prije toga mi Dinamo nudio posao :D

 

Vjerovatno cu ostati jos par sezona, dok ne osvojim titulu, pa tek onda otici negdje. Sutra ide izvjestaj sa polusezone i vjerovatno kraja sezone.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |