Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

BaL - Sezona 2018/2019


Ling^2
 Share

Recommended Posts

http://www.dodaj.rs/f/3t/Sd/2lHAFlBl/original-c144b51701180f1.png

 

 

 

Sandi ima prosjecnu sezonu u PSG-u, vjerovatno je tu jos faza prilagodbe na novi nacin zivota. U Portugalu je standardno dobar, jedan od najboljih igraca istih. Imao je dvije manje povrede u ovoj sezoni, ukupno mjesec dana van terena je bio.

 

Dejan isto ima prosjecnu sezonu u Partizanu, ali ponajvise zbog nezodnog loma clanka zbog kojega je pauzirao 3 mjeseca. To je i razlog malog broja nastupa za Partizan. U reprezentaciji je izgubio status startera, ali to se mozda promjeni jer ga trazi rimski Lazio.

 

Kenan je zaradio transfer u United za ogromna 33 miliona evra. U ovih malo nastupa sto je dobio nije pokazao zasto ga je United kupio, ali sigurni smo da ce se to promjeniti. Za reprezentaciju je standardan.

 

Avdovic je u ovoj sezoni postao kljucni covjek Liverpoola, biljezi 13 asistencija te je cak 16 puta bio igrac utakmice! Fenomenalna sezona iz snova za mladog beka, a trenutno ga traze Barcelona i Inter iz Milana.

 

Slovenac biljezi vjerovatno najgoru sezonu otkako je postao profesionalac. Mnoge je prilike prokockao ove sezone i ne bi nas cudio ako bi Arsenal doveo novog napadaca. Trenutno ga trazi Liverpool.

 

Goran ove sezone igra nesto defanzivniju ulogu i Dinamu, ali je i dalje njihov kljucni igrac i motor u veznom redu. Statistika je mozda pomalo porazavajuca, ali sam broj odigranih utakmica pokazuje da nije sve u statistici. Ima zelju da ostane jos godinu dana u Dinamu.

 

Cosa slabo igra u Tottenhamu, pa Italija smatra da nije spreman za reprezentaciju. Trenutno je na odmoru sa nadom da ce sljedeca sezona biti njegova.

 

Ofanzivni vezni je ove zime presao za 23 miliona u milanski Inter, gdje se odmah uglavio kao vazna karika u igri kluba iz Milana, medjutim polusezona i nije bas protekla najbolje i navijaci, ali i on sam, ocekuju vise u sljedecoj sezoni.

 

Nikola je za 10 miliona presao u Borussiju iz Monchengladbacha, te je tim potezom potisnuo Arsica na klupu, bar sto se tice reprezentacije. U Borussiji imaju velike nade za njega i polako mu daju sansu u prvom timu. Za sada i nije bas sjajno, ali kazu bice bolje

 

Popularni Jo banana je sve samo ne profesionalni fudbaler. Otkako je otkrio pjevaca Vucu, njegov zivotni moto je postao kurve, gandza i Vuco, a cak se tvrdi da ce se po njemu nazvati jedan sprat u amsterdamskom bordelu. Iz tog razloga je stavljen na transfer listu. Pitamo se ko ce ga samo kupiti i u kojem ce se smjeru njegova karijera nastaviti.

 

Toni ima solidnu sezonu u Monchengladbachu, gdje je zajedno sa Djuricicem. U 12 nastupa od prve minute, te 22 sa klupe, dao je 10 golova. Za reprezentaciju je takodjer dzoker sa klupe, mada bi se to moglo da promjeni kako u reprezentaciji, tako i na klupskom nivou.

 

Popularni Grga se u slobodno vrijeme druzi sa Ganjom, pokusavajuci ga izvesti na pravi put. Ali mora da se trgne, jer i njegovo vrijeme polako prolazi. Imao je svu sansu da postane odlican fudbaler, ali stvari mu se jednostavno nisu poklopile. Sljedeca sezona ce da bude biti ili ne biti.

 

Vec vidjena prica, u klubu je glavni igrac, ali klub je osrednji u svim takmicenjima. Nismo sigurni da je Grozni dovoljno ambiciozan da trazi novi izazov, jer ovo u CSKA traje predugo i nigdje ne vodi.

 

Jako losa sezona za Ninu. Samo dva nastupa za rezerve Uniteda. Zajedno sa menadzerom dosao je do zakljucka da je najbolje da napusti tim, tako ce obje partije imati navise koristi. I mi se nadamo da ce da uspije u drugom klubu.

 

Prosjecna sezona za mladog stopera. Neki tvrde da je bolje da mu daju sansu na nekoj drugoj pozicij, sto zbog loseg citanja igre, sto zbog fizicke konstitucije. U svakom slucaju je standardan u ekipi Partizana, gdje ima ugovor na jos dvije godine.

 

Slicna prica i za Marijem kao i sa Nikolom, mnogi mu zamjeraju nedostatak skocnosti za svoju poziciju. Jednostavno nije impozantna figura u svom prostoru i mnogi timovi to koriste. Zbog toga je i Mario odigrao tako mali broj utakmica za Liverpool, vecniom je branio za rezerve. Trenutno je dostupan za posudbu.

 

Jasmin Konjhodzic

Jasmin ima pola-pola sezonu, relativno je uspjesan sa klubom, dok u reprezentaciji stvari i ne idu bas najbolje. Vrijeme je na njegovoj strani, sigurni smo da ce sa godinama doci i ucestalost.

 

Jos jedan iz plejade igraca u Tottenhamu. Mladi stoper postaje sve bolji i bolji, te je na odlicnom putu da za par sezona bude kostur i reprezentacije i kluba. Vec mu sada tepaju da je cudo od djeteta i novi Ivo Smoje(?!).

 

Nedzad je jos jedan koji je poletio za slatkim naftnim parama, zaradjujuci ogromnih 100k sedmicno! Sezona je poprilicno dobra, sljedeca ce da bude jos i bolja. Imao je jednu manju povredu od dvije sedmice.

 

Mali Marevic je konacno proradio u ovoj sezoni, gdje je pokazao sav raskos svog talenta. Uporedjuju ga sa Bobanom zbog sjajne tehnike i oka za gol. Jedinu zamjerku mu imaju da nije isuvise inteligentan i da gubi cesto loptu. U reprezentaciji postaje standardan.

 

Ljudi u sali znaju da kazu da je Dejan najbolje od Stankovica i Mihajlovica, te da je njegova ljubav za klubom ne poznaje granice. Njegovu lojalnost cemo vidjeti na djelu ovog ljeta, s obzirom da ga Kaiserslautern zeli vidjeti u svojim redovima!

 

Jos jedan igrac iz ruske lige, takodjer veoma vazan tocak u timu Zenita iz St. Petersburga. Sjajna sezona i skoro 50 nastupa u klubu, te jos 5 u dresu reprezentacije daju nadu za bolje sutra.

 

Karlinho nastavlja da terorizira odbrane Premier lige, ili se to tako bar nama cini. Relativno dobra statistka za napdaca koji se sve vise namece kao jedan od boljih napdaca u svijetu. Pomno pratimo njegov napredak.

 

Petar je imao odlicnu prvu sezonu u Ajaxu, dokazujuci da visina nije presudni element odbrambenog igraca. U 39 utakmica nije uspio dati gol, ali je bio dva puta igrac utakmice. Za reprezentaciju tek treba da postane standardan, ali njegovo vrijeme tek dolazi.

 

Od njegovog dolaska u Dortmund, vrsila se polemika da li je dovoljno dobar za ovaj klub. Ocito da je neka struja koja tako misli presudila da u sezoni odigra samo jednu utakmicu! Ali tu jednu utakmicu je odigrao gotovo perfektno i na taj nacin zacepio usta svim kriticarima. Vidjecemo hoce li stagod uraditi u sljedecoj sezoni.

 

Adi je standardno dobar za svoj Shakhtar, biljezeci skoro pa dabl-dabl po sezoni. Za reprezentaciju je cudno kako nije u prvom timu, nagadja se da se ponavlja situacija kao i sa Salihamidzicem.

 

Postenjakov timski kolega takodjer ima losu sezonu u Dortmundu, zapocevsi samo 2 meca u sezoni. Ukupno je dao 7 golova ove sezone, ali od toga 4 u reprezentaciji. Njegovo razocarenje je bilo ocito.

 

Sema je imao solidnu sezonu, ma koga lazemo, nije imao uopste dobru sezonu. Greska Semina je bio sto je dirao prvo u svetinju Parisa, Luisu Necib, da bi nakon nje presao na kcer od predsjednika kluba. Cak se prica da je Sema oglumio povredu na mjesec dana kao bi bio sa djevojkom na romanticnom putovanju u Zvornik i Backu Palanku. Rijetko ko moze da odoli sarmu ocaravajuceg Sisica, ali jedan do njih je trener kluba, na Seminu zalost.

 

Antonio je vec dugo vremena nezadovoljan u Splitu, te ce ovo ljeto konacno da napusti klub. Bar se on tako nada. Za njega su zainteresovani Hoffenheim, Stuttgart i Wolfsburg. Bolje mu je da krene da uci njemacki jezik.

 

Staric dominira terenima engleske prve. Fenomenalni veznjak blista u punom sjaju, galopira punom brzinom po predivnim pasnjacima Engleske. Tipicni prototip modernog veznog igraca, ima ga svugdje, zna svacim, zabija svasta. Cak tvrde da je i bolji golman od Scesnog.

 

 

Toliko za ovu sezonu. Sljedecu cete dobiti za par dana, ali bice u vidu samo slika, nece biti teksta. Ko do toga reporta ne napise nesto u te dvije teme, nece biti u zavrsnom reportu za 2019/2020 sezonu. Ukoliko sam nekoga zaboravio, ili uopste negdje pogrijesio, molim da me ispravite. Ling.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

 

Postenjakov timski kolega takodjer ima losu sezonu u Dortmundu, zapocevsi samo 2 meca u sezoni. Ukupno je dao 7 golova ove sezone, ali od toga 4 u reprezentaciji. Njegovo razocarenje je bilo ocito.

 

Koji klub me trazi ako nije tajna? :) Daj Boze da pobegnem sto dalje od ruznog Dortmunda i Kloppa cobana.
Link to comment
Share on other sites

Koji klub me trazi ako nije tajna? :) Daj Boze da pobegnem sto dalje od ruznog Dortmunda i Kloppa cobana.

Vec sam presaltao do septembra. Ako se dobro sjecam da te je Wolfsburg htio.

Link to comment
Share on other sites

Solidan ali da hocu preci vise negdje,Ling ko me ovo trazi ako ti nije tesko napisati. Adi Rahmanovic sam ja :D

Juventus.

 

@Fleka, pogledaj za 5 minuta :D

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |