Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

BaL - Sezona 2018./2019. (1. dio)


Flekica™
 Share

Recommended Posts

http://www.dodaj.rs/f/3t/Sd/2lHAFlBl/original-c144b51701180f1.png

 

 

Krenula je nova sezona, sa novim reporterom. Sezona je 2018/2019 i stigli smo do kraja prvoga dijela sezone.

 

 

Slovenac je odradio dobar prvi dio sezone gdje je upisao 10 nastupa sa 4 gola, iako navijači Southamtona očekuju više od svoga visokog, šarmantnog napadača, koji je osvojio srca svih navijača. Dobar je Blaz, očekujemo još bolje partije u drugom dijelu sezone.

 

 

Standardni ofantivni vezista Šaktara, pruža odlične partije, gdje je konstantan u prvoj postavi i udarna igla ekipe iz Donetska. Odlično izdanje pokazao je i u Evropskim takmičenjima gdje je u 9 utakmica postigao čak 7 golova i upisao jednu asistenciju. Adi trenutno ima ukupno 24 utakmice sa 8 golova i 5 asistencija. Svijetla je budućnost pred ovim momkom.

 

 

Iskusni Wenger očito nema povjerenja u mladoga Papicha, koji ne uspijeva da održi brzi tempo Premier lige.

Karlo na svome kontu prvog dijela ove sezone ima 6 golova u 9 mečeva(5 sa klupe ušao). Statistika mu ide u prilog, ali trener nema povjerenja u Karla. Nadamo se još boljem izdanju Karla, ili eventualnom transferu u drugi klub gdje bi dobijao više šansi.

 

 

Skupocjeno pojačanje Arsenala ne uspijeva da se uhoda, ali pruža solidne partije za Arsenal. Na 15 mečeva, postigao je 4 gola i upisao je jednu asistenciju. Ocjene su dobre, pitanje je vremena kada će Dedina da žari i pali.

 

 

Odlično za sada što se tiče Dikoslava, 25 nastupa, 9 golova i 7 asistencija. Obećavajuća statistika. Dominira Rusijom, i ne bi nas začudilo neki veliki transfer tokom zime.

 

 

Dejan sigurno neće biti zadovoljan, sa viđenim. Trener Borusije nema povjerenja u Grčkog napadača, koji je u za klub upisao samo 5 nastupa, od toga svih 5 je ušao sa klupe, ni jednom starter znači. Reprezentacija više vjeruje u njega i tu je zabilježio 5 utakmica (jednom ušao i sa klupe), i upisao čak 4 gola, 2 puta igrač utakmice. Rauzan, bolje da traži drugi klub, jer ga Dortmund sputava.

 

 

Vehid je jedan od standardnih igrača Liverpoola, upisao je 15 nastupa trenutno, sa čak 5 asistencija, od toga 4 u ligi. Avdovic pokazuje znake napretka, ali može on to još bolje. Naprijed Vehide.

 

 

Još jedan standardan igrač. Teško i hladno vrijeme Rusije, nije pretstavljalo veliki problem za Nedzada koji je uspio u 18 utakmica da postigne 4 gola i 2 asistencije. Neozbiljnost izvan fudbalskih terena dovela je stanke u razvijanju ovog momka, i stručni štab Anžija nije zadovoljan načinom života Malanovica.

 

 

Malo mu fali da bude standardan prvotimac, u reprezentaciji dobija priliku, Portugal očigledno ima vjere u ovog igrača, ali bogati PSG, ne. Dobre ocjene, dobro sve, ali šanse nema, nadamo se da će se to uskoro promjeniti.

 

 

Samo 4 utakmice odigrane za Partizan, gdje je uspio primiti samo 3 gola. Sve ukupno 11 utakmica i 9 primljenih golova. Solidna statistika mladog Arsića. Koji je još jedan u nizu momaka koji se ponašaju neprimjerno izvan fudbalskih terena, opijajući se i kockajući.

 

 

Odigrao sve utakmice u ligi, standardan i u Evropskim takmičenjima. Kenan je pravi vođa veznog reda Ajaxa, gdje je upisao 22 nastupa, postigavši 2 gola i 5 asistencija. Statistika nije bajna, ali očigledno da je trener zadovoljan igrom Avdica, čim dobija ovoliko prilika.

 

 

Najbolji igrač takmičenja, moje objektivno mišljenje. Petar, odbio je ponude svih velikana, izjavivši da je vjeran Ajaxu, i da ga ne zanima 20M€ godišnje od PSG, Monaca i City, koji su se borili za njegove usluge. Što se tiče stvarnosti, Petar je upisao 16 nastupa, gdje je osvojio jednu nagradu igrača utakmice, svaka čast mladiću, razbijaš.

 

 

Čiter, 41 nastup za Gremio, samo 6 golova i 7 asistencija. Slabo za igrača koji je odigrao tako veliki broj utakmica. Veliki potencijal, još je u fazi razvijanja a već standardan u Brailu. Svijetla je budućnost pred Ivaninjom, aka de Maninjom.

 

 

Dino je na poziciji zadnjeg veznog upisao 13 nastupa za ADO Den Haag, iako nije upisao asistenciju, kao ni postigao gola. Grgić ima ključnu ulogu tima iz Holandije, gdje više vremena provodi uz aut liniju, kao pomoćni trener, zbog njegove taktičke spremnosti i vizije, već na poziciji veznog igrača. Ali stigne Grgić svuda.

Polako ali sigurno, Grgić napreduje.

 

 

Aleksandar je glavni štoper Zenita, gdje je već upisao 25 nastupa (2 puta je ušao sa klupe). Upisao je dvije asistencije, ali svojim karakterom i stilom je jedan od glavnih igrača Zenita. Potomak zvezde, primjeti se, na osnovu uspješne karijere, iako to može puno bolje. Naprijed Aco.

 

 

Perspektivni Marević je zbučno ime Njemačkog giganta Bajerna, opravdava uložene novce. Upisao je 13 nastupa, 4 puta ušao sa klupe, što je za klipana kao što je on vrh. Ima 5 postignutih golova, jedan iz penala, vidilo penala nije, i upisao je dvije asistencije. Moj lični favorit uz Petra, je ovaj mladić, koji obećava i može da pruži mnogo toga (And I mean a lot of).

 

 

Kruže priče Francuskom da su zatekli Semira u krevetu sa kćerkom trenera PSG, koji iz osvete neda Semiru da igra, jer je upisao samo jedan nastup za klub. Ali na svome kontu ima i 10 nastupa za reprezentaciju. Kako Semir kaže: "Vrijedilo je, ponovio bih to uvijek".

 

 

3 utakmice, 5 puta ušao sa klupe i 2 gola, nije prava forma Jo Joa. Holandski 22-godišnjak, ne pamti lijepe dane u Holandiji, kako tvrdi, trener ga ne voli, dok je na treninzima neprkosnoven. Ostanite sa nama i saznajte pravu istinu. Jedno je sigurno Ganja se neće predati tako lako.

 

 

Ključna figura zvezde, mladi Dejo je upisao čak 22 nastupa za Crvenu zvezdu, postigavši 3 gola, pridodajući tome i jednu asistenciju (sam sebi asistirao). Buran noćni život Beorada, ne omogućavaju ovom igraču da se razviju, ali kako Dejan kaže, ovako mu je dobro, ima dosta novca za svake subote, i to ga ispunjava.

 

 

Da Sosa vodi ovog igrača, sigurno bi nešto napravio od njega, ali pošto je Antonio prepušten upravi RNK Splita, ne dostiže svoj maksimum, možda je i maksimum teška riječ trenutno. Veliki taktičar, broji solidne dane u Splitu gdje upisao 16 nastupa i postigao 2 gola i 4 asistencije. Da li će uprava Splita pustiti svoga najboljeg igrača tokom transfer perioda, pitanje je.

 

 

Luka ne proživljava najbolje dane u Dortmundu, gdje je upisao samo 3 nastupa za drugu ekipu, ali upisavši i jednu asistenciju. Ovo definitivno nije ni blizu izdanja potencijalnog Luke, koji može, toliko toga da pruži. Ocjene su odlične, čeka se napredak u igri.

 

 

Očajna sezona za Ninu, koji više uživa u gradu Mančesteru, samo ne na terenu. Statistika ne pokazuje dobro 1 nastup za tri mjeseca, u kojem je ušao sa klupe, ne obećavaju. Srećno Nino, trebaće ti.

 

 

Jasmin igra dobru sezonu za sada, na kontu ima 9 utakmica (3 sa klupe), gdje je postigao 6 golova. Još mlad igrač, koji će tek da stasa, može da se razvije u pravu zvijer, ako se sa njim bude treniralo na adekvatan način.

 

 

Nikola je standardan igrač Rada, gdje je upisao 19 nastupa i primio 22 gola, sa 5 Clean sheets, naravno ne mislim na čiste plate, nego na to da je 5 puta sačuvao svoj gol, čistim takoreći. Još mlad golman, dosta je vremena i mogućnosti za njega. Komunikacija mu je glavna osobina, ako ne uspije kao fudbaler, uvijek može da se prijavi kao sportski novinar.

 

 

Znam da je bio jedan golman, koji je rijetko igrao, mislim da je ovaj. Samo 4 utakmice, i primio je samo 2 gola, što je dobra statistika. I on je upisao 3 Clean sheets, takođe se misli na sačuvan gol, ne na plahte. Ja vjerujem u Juretića, i mislim da imam čast pisati o novom Casillasu.

 

 

Mladi napadač Njemačkog prvoligaša HSV, se solidno snašao prvog dijela sezone. Sa 7 nastupa i 5 ulazaka sa klupe, postigao je 3 gola. Solidna statistika za još mladog igrača, može se izvlačiti na to, premda, ovaj momak će da kida.

 

 

Putuje Class po Evropi, malo je u Bajernu, malo u Dinamu. Trenutno se nalazi u Dinamu, na pozajmici, gdje je upisao 22 nastupa, gdje je postigao, ispravak nije ništa postigao, nema golova i asistencija. Ali momak igra, to je najvažnije. Iako su mu droga i kocka jača strana, to ga ne sputava u fudbalskom svijetu, ka njegovom cilju da postane vrhunski fudbaler. Kako kaže više novca više vutre.

 

 

Veliki dribler, ali to ne postiže golove nažalost. Upisao je samo 2 nastupa i 3 sa klupe, a upisao samo jedan gol. Bori se za mjesto u timu sa kolegom, sa foruma, ali zaostaje. Još je mlad, a ocjene obećavaju. Ako dobro odigra karte, ima šanse da napreduje u fudbalu.

 

 

Štoper Partizana, provodi lijepe dane u Beogradu, gdje je zaigrao našim pašnjacima čak 20 puta, i dva puta je ušao sa klupe. Ima i jednu asistenciju, ali njegova igra se ogleda u defanzivnim stvarima, dok ima ko igrati za njega u napadu. Nikola je još mlad, jedan od najmlađih takmičara na sejvu, tako da za njega još ima nade.

 

 

Još jedan igrač Tottenhema, ali ovaj puta štoper. Mladi štoper, kao najmlađi na sejvu, pokazuje dobre znake otpora, i neda se tako lako otpisati u odnosu na iskusnije kolege. Sa 7 nastupa i dva ulaska sa klupe, Kosor je polako zadobio povjerenje trenera Spursa.

 

NAPOMENA: Onaj tko ne napiše makar jedan komentar bit će izbačen iz projekta i neće se opisivati u nastavku!

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

 

Vehid je jedan od standardnih igrača Liverpoola, upisao je 15 nastupa trenutno, sa čak 5 asistencija, od toga 4 u ligi. Avdovic pokazuje znake napretka, ali može on to još bolje. Naprijed Vehide.

 

Zadovoljan sam igrom, kako necu posljednjih pet utakmica dobio sam ocijenu 8,08 :)

 

Hvala Fleka na reportu thumbup

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Znam da je bio jedan golman, koji je rijetko igrao, mislim da je ovaj. Samo 4 utakmice, i primio je samo 2 gola, što je dobra statistika. I on je upisao 3 Clean sheets, takođe se misli na sačuvan gol, ne na plahte. Ja vjerujem u Juretića, i mislim da imam čast pisati o novom Casillasu.

 

.!.

I da, ne mozes uspoređivati Casillasa s legendom...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Štoper Partizana, provodi lijepe dane u Beogradu, gdje je zaigrao našim pašnjacima čak 20 puta, i dva puta je ušao sa klupe. Ima i jednu asistenciju, ali njegova igra se ogleda u defanzivnim stvarima, dok ima ko igrati za njega u napadu. Nikola je još mlad, jedan od najmlađih takmičara na sejvu, tako da za njega još ima nade.

 

 

Samo neka tece razvoj, 20 god, ima vremena

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |